Mesík k liečbe Covidu a k delta variantu: Menej zaočkované krajiny majú nižšiu úmrtnosť ako viac zaočkované Nemecko

Mesík k liečbe Covidu a k delta variantu: Menej zaočkované krajiny majú nižšiu úmrtnosť ako viac zaočkované Nemecko

Bratislava 30. júna 2021 (HSP/Foto:Facebook/Juraj Mesík, John Hopkins University)

 

Lekár Juraj Mesík, analytik globálnych trendov, poukazuje na to, čo hovorí dokonca aj Svetová zdravotnícka organizácia, že vakcíny samé o sebe nebudú stačiť zastaviť ďalšiu vlnu. Kým tá však presadzuje očkovanie pre všetkých s komunistickým cieľom vytvorenia kolektívnej imunity, MUDr. Juraj Mesík odporúča rešpektovať slobodnú voľbu v očkovaní a pre všetkých mať pripravenú chemoprofylaxiu, ktorá je zároveň aj účinnou liečbou, či ide o vitamíny alebo ivermektín podľa množstva recenzovaných a randomizovaných štúdií. A tú potrebujú nielen nezaočkovaní ale aj očkovaní, ak ich imunita nezvláda boj s vírusom

Juraj Mesík
Na snímke doktor Juraj Mesík

Mesík viackrát poukázal na paradox, že krajiny s väčšou zaočkovanosťou majú vyššiu úmrtnosť ako tie s podstatne nižšou. Najnovšie si zobral na mušku variant delta v Európe, kde sa líši miera zaočkovanosti ale aj úmrtnosti naprieč pár susednými krajinami takto:

Reklama

„Delta (teda indický) variant – aktuálne strašidlo vládnych vakcinačných brigádnikov v médiách – dnes v Nemecku predstavuje viac ako 50% prípadov covidu – ale počet úmrtí v krajine napriek tomu vytrvalo klesá. Ak je v Nemecku cez 50% prípadov indický variant, potom je prakticky isté, že sa rýchlo šíri aj v susedných krajinách – ale aj tam úmrtnosť od apríla vytrvalo klesá,” uvádza Mesík.

„Korupčnou vládou platení Karpaťania bez zaváhania vypália, že to vďaka posvätnému aktu vakcinácie. Nuž plne zaočkovaných je 35% Nemcov, po 32% Rakúšanov a Holanďanov a 29% Francúzov. Paradox je, že oproti Nemcom dnes denne zomiera 4 x menej Rakúšanov a polovica Holanďanov, hoci majú o niečo menej (cca 10%) plne zaočkovaných,” dodáva a zároveň podpichuje, že plne zaočkovaný znamená ten, čo dostal 2 dávky, „lebo onedlho budeme za “plne očkovaných” považovať až tých čo dostanú tri alebo štyri.”

Reklama
Mesik graf
Na grafe potvrdený počet denných úmrtí na COVID-19 na milión obyvateľov

Ďalej sú tu okolité krajiny, ktoré porovnáva takto: „Na Slovensku je dnes jednou dávkou zaočkovaných 36% ľudí, v Chorvátsku, do ktorého sa valíme na dovolenky je to 35%, v Rumunsku 24%, v Bulharsku – najmenej zaočkovanej krajine EÚ 13% a v mnohými tak milovanom Rusku 14%. Mimochodom, 3 krát menej zaočkovaní Bulhari zomierajú momentálne rovnako ako Slováci – 1,15 na milión Bulharov a 1,20 na milión Slovákov. A rovnako zaočkovaní Chorváti zomierajú polovične.

Vysvetlenie je v slnečnom žiarení, čo je odpoveďou aj na to, prečo Briti nemajú problém s deltou a prečo je lepšie, že Delta k nám príde skôr ako neskôr: „Briti proste už majú dostatočné hladiny vitamínu D v krvi a ich lekári sa naučili covid účinne liečiť. Inde v Európe zomiera ešte menej ľudí ako v Británii, a v samotnej Indii, kde je plne zaočkovaných 3,8% ľudí, dnes zomiera na covid toľko ľudí na milión, ako na Slovensku. Kde sa skutočne zomiera, to je južná Amerika a južná Afrika – teda tam, kde práve začala zima.”

V Južnej Amerike 3. najzaočkovanejšia krajina sveta Čile má obrovský nárast úmrtnosti.

Aby však vakcíny proti covid-19 boli podmienečne schválené v USA, bolo potrebné, aby neexistovala žiadna liečba. Účinná a lacná liečba a profylaxia bola od začiatku pandémie cenzurovaná, na čo poukazujú zahraniční experti svetového formátu. Svetová zdravotnícka organizácia, ktorej najväčším sponzorom sú Gatesovci a druhým je GAVI- aliancia výrobcov vakcín zaplatili dokonca aj štúdiu na diskreditáciu hydroxochloroquinu.

Mesík k tomu uvádza: „Pri “testovaní” HCQ (hydroxychlorochin – veľmi lacné, bezpečné a masovo používané antimalarikum) podobný test pred rokom vyšperkovali ešte tým, že ho zomierajúcim pacientom podávali v toxických dávkach. A vyšlo, ako bolo treba. Ukázalo sa, že je toxický… Potom tým vydesili polovicu Američanov – a výsledok je len oficiálne viac ako 620. 000 mŕtvych.

Reklama

V skutočnosti aktuálne 230 rezenzovaných štúdií dokazuje, že aj HCQ je v liečbe covidu vysoko účinný liek. Trochu menej ako ivermektín.

K dnešnému dňu bolo vo vedeckej literatúre uverejnených 99 štúdií analyzujúcich účinnosť ivermectinu v liečbe covidu, z toho už 61 prešlo procesom peer review, 60 pracovalo s kontrolnými skupinami, 31 bolo RCT – randomizované kontrolované pokusy – plus viacero metaanalýz. Výsledky sú na obrázku: 85% zlepšenie pri profylaktickom použití, 76% pri včasnej ambulantnej liečbe, 46% zlepšenie dokonca aj pri neskorej liečbe atď.”

Zakončuje trpkým konštatovaním a uvedením zdroja na publikované štúdie k účinnej liečbe covid-19: „My sme tu počas národného masakru nemali ani IVM, ani HCQ – na základe rozhodnutia korupčno-plagiátorskej vlády sa tu “liečilo” neúčinným remdesivirom po 2100 eur. Výsledok je 17 500 nových hrobov”.

Jana Ray Tutková

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:01

Zásoby ropy v USA minulý týždeň nečakane prudko klesli. A znížili sa aj zásoby benzínu. Ukázali to v stredu údaje amerického Úradu pre energetické informácie (EIA). Inforovala agentúra Reuters.

Zásoby ropy v USA tak v týždni do 19. apríla dosiahli 453,6 milióna barelov, čo je približne 3 % pod päťročným priemerom pre toto ročné obdobie, dodal EIA.

19:58

Na hokejových majstrovstvách Ázie a Oceánie hráčov do 18 rokov sa hneď v úvodnom zápase zrodil bizarný výsledok. Thajsko zdolalo Kuvajt 57:0 a na strely dokonca prekonali súpera pomerom 122:1.

19:34

Spojené arabské emiráty (SAE) v stredu oznámili, že na opravu domov, ktoré minulý týždeň poškodili prudké záplavy spôsobené rekordnými zrážkami, poskytnú 544 miliónov dolárov. Informovala o tom agentúra AFP.

Touto púštnou krajinou sa minulý týždeň prehnali silné búrky. Prudký lejak v priebehu niekoľkých hodín zaplavil úseky diaľnic, ulice a najrušnejšie letisko sveta v Dubaji.

19:31

Súd v Iráne odsúdil na smrť populárneho rappera uväzneného na vyše rok a pol za podporu celoštátnych protestov, vyvolaných smrťou Mahsy Amíníovej. Uviedli to v stredu miestne médiá. Informovala agentúra AFP.

V súvislosti s protestmi popravili deväť mužov, napríklad pre obvinenia zo zabitia a ďalšieho násilia proti bezpečnostným silám.

17:56

Štátna pomoc so zvýšenými splátkami hypoték sa od júna rozšíri aj na refinancované úvery, čo doteraz nebolo možné. Poslanci Národnej rady (NR) SR schválili túto zmenu v stredu v rámci zákona o správcoch úverov a nákupcoch úverov.

17:53

Nový zákon o ochrane spotrebiteľa, ktorý v stredu schválila Národná rada SR, prináša vyššiu ochranu spotrebiteľov aj v online prostredí. Spotrebiteľom tiež predlžuje lehotu na odstúpenie od zmluvy bez uvedenia dôvodu z doterajších 14 na 30 dní.

Legislatíva zároveň zvyšuje ochranu pred umelým navyšovaním cien pred rôznymi zľavami a výpredajmi a prináša taktiež lepšiu informovanosť pri uzatváraní zmlúv prostredníctvom online trhov.

17:52

Americký prezident Joe Biden v stredu podpísal zákon o pomoci vo výške 95 miliárd dolárov pre Ukrajinu, Izrael aj Taiwan. Zároveň oznámil, že Spojené štáty začnú Kyjevu posielať vojenskú pomoc v priebehu niekoľkých hodín. Správu priniesla agentúra AFP.

17:50

Izraelské sily uskutočňujú “ofenzívnu akciu” v celom južnom Libanone. V stredu to oznámil izraelský minister obrany Joav Galant bez toho, aby špecifikoval, či pozemné sily prekročili hranice. Informovala agentúra AFP.

17:49

Britské úrady zadržali troch ľudí podozrivých z porušeniach imigračných zákonov po tom, čo pri snahe preplaviť sa cez Lamanšský prieliv zahynulo v utorok päť ľudí vrátane dieťaťa. Informovali agentúry DPA a AFP.

17:46

Britský premiér Rishi Sunak a nemecký spolkový kancelár Olaf Scholz sa v stredu zaviazali podporovať Ukrajinu tak dlho, ako to bude potrebné. Scholz však takisto potvrdil svoj odmietavý postoj k dodaniu nemeckých plochodrážnych striel Taurus dlhého doletu pre Kyjev. Informovali o tom agentúry AP, AFP a DPA.

Scholz povedal, že Európa musí naďalej zvyšovať svoju pomoc pre Ukrajinu aj po tom, ako USA v utorok schválili rozsiahly balík vojenskej pomoci. “Rozhodnutie USA nás tu v Európe neoslobodzuje od úlohy naďalej rozširovať našu pomoc pre Ukrajinu, aby sa táto krajina mohla brániť voči agresorovi,” povedal kancelár na spoločnej tlačovej konferencii so Sunakom.

Britský premiér Rishi Sunak na návšteve v Nemecku
Na snímke nemecký kancelár Olaf Scholz (vpravo) a britský premiér Rishi Sunak počas tlačovej konferencie v Berlíne
17:43

Traja ľudia utrpeli zranenia pri “vážnom incidente” v škole na juhu Walesu. Podozrivá osoba bola zadržaná, oznámila miestna polícia. Informovala agentúra AP.

Podľa britského denníka The Telegraph došlo v škole k útoku nožom. Medzi zranenými je údajne učiteľka.

17:39

Londýnsky súd rozhodol o vydaní stíhaného Daniela Bombica na Slovensko.

“Nie, ešte nikam nejdem, ešte si budete musieť počkať na kolaudačku na letisku, ale áno – ako som vravel minule – návrat na Slovensko sa začína,” vyjadril sa Bombic alias Danny Kollár.

16:56

Francúzsky najvyšší súd v stredu definitívne potvrdil odsúdenie bývalého premiéra Francoisa Fillona v kauze sprenevery, ktorej sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope. Zároveň nariadil nový súdny proces o uložení trestu. Informovala agentúra AFP.

15:26

Taliansky parlament schválil opatrenie krajne pravicovej vlády premiérky Giorgie Meloniovej, umožňujúce protiinterrupčným aktivistom vstúpiť na konzultačné kliniky, čo vyvolalo hnev opozičných strán. Informovala agentúra AFP.

Opatrenie prijaté senátom v utorok večer umožňuje regiónom, aby povolili skupinám “s kvalifikovanými skúsenosťami na podporu materstva” ísť za ženami pomýšľajúcimi na interrupciu na klinikách riadených štátnym zdravotníckym systémom.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Múzeum STM Solivar v Prešove

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali