Liga majstrov: Trenčania majú na dosah historický postup do 3. predkola

Liga majstrov: Trenčania majú na dosah historický postup do 3. predkola

Bratislava 19. júla 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Radovan Stoklasa)

 

Futbalisti AS Trenčín majú šancu preniknúť do ďalších bojov vo vlastných rukách

Čaká ich jeden z najdôležitejších zápasov v klubovej histórii. Futbalisti AS Trenčín zabojujú v stredajšej odvete Ligy majstrov UEFA 2016/2017 proti slovinskému šampiónovi NK Olimpija Ľubľana o premiérový postup do 3. predkola prestížnej súťaže. Zverenci trénera Martina Ševelu dosiahli v prvom stretnutí na ihrisku súpera cenný triumf 4:3 a šancu preniknúť do ďalších bojov tak majú vo vlastných rukách.

Reklama
Trenčania Rangelo Janga (vľavo), Jakub Holúbek (uprostred) a Matúš Bero
Trenčania Rangelo Janga (vľavo), Jakub Holúbek (uprostred) a Matúš Bero

Trenčanom v Slovinsku vyšiel vstup do zápasu nad očakávanie, po polhodine hry viedli 4:0. Sľubný náskok však neudržali, keď po individuálnych chybách ešte do polčasu dvakrát inkasovali. Po kontaktnom góle Elekeho sa v samom závere museli strachovať o výsledok, ale výhru napokon udržali a do odvety na štadióne MŠK Žilina (20.15 h) pôjdu s jednogólovým náskokom. Už teraz je isté, že úspešnejší z dvojice Trenčín – Ľubľana sa v 3. predkole LM stretne s víťazom dvojzápasu Legia Varšava – Zrinski Mostar (prvé stretnutie 1:1).

V generálke na stredajší duel proti Olimpiji si slovenský majster vybral slabšiu chvíľku. V sobotňajšom úvodnom kole novej sezóny Fortuna ligy prekvapujúco nestačil na Michalovce a na ich ihrisku prehral 1:2. Trenčania vedia, že podobný výkon im v stredu na húževnatého súpera z Jadranu stačiť nebude. “Proti Ľubľane sme predviedli celkom inú morálku. V Slovinsku sme boli efektívni. Bolo to iné mužstvo, než sa predstavilo v Michalovciach. Musí to byť pre nás poučenie. Od pondelka sa musíme pripravovať na oveľa dôležitejší zápas. V lige ešte príde čas na reparát. V pohárovej Európe však druhá šanca nebude. Je len na nás, či to zvládneme. Musíme zostať ostražití,” povedal pre klubový web kapitán AS Peter Kleščík.

Reklama

Koučovi Ševelovi robí starosti zdravotný stav Jamesa Lawrenca. Anglický legionár, ktorý je po odchode Ryana Koolwijka prvou voľbou na poste defenzívneho stredopoliara, v Ľubľane strelil gól, pridal aj asistenciu, ale ešte v prvom polčase musel striedať pre zranenie členka. V sobotu v Michalovciach nehral a jeho štart v odvete je otázny.

Olimpija chce v stredu v Žiline odčiniť zaspatý výkon z prvého polčasu domáceho duelu a popasovať sa o postup. Najmä po zmene strán v minulotýždňovom súboji slovinský majster ukázal, že má svoju kvalitu a že Trenčanom nedá nič zadarmo. Ľubľane na rozdiel od jej slovenského súpera vyšiel vstup do domácej súťaže, keď v sobotu večer zdolala NK Celje 1:0. Jediným úspešným strelcom bol Etien Velikonja, ktorý skóroval aj v stredu proti AS. Šikovný útočník pred odvetou sršal sebavedomím. “Pokazený prvý zápas neotriasol našou dôverou vo vlastné schopnosti. Som presvedčený, že na odvetu budeme oveľa lepšie pripravení, pretože teraz vieme, čo máme na Trenčín hrať. V Žiline to bude úplne iný zápas ako u nás v Ľubľane. Dôležitý z našej strany bude úvod, rýchlo potrebujeme streliť prvý gól,” burcoval Velikonja. Mužstvo je podľa neho optimisticky naladené a verí v postup. “Bezprostredne po prvom zápase som povedal, že verím v náš konečný úspech. Zlepšenú hru sme ukázali už proti Celje a chceme v tom pokračovať. Všetci vieme, že v pohárovej Európe je výsledok dôležitejší ako umelecký dojem, ktorý v dlhodobom horizonte nevytvára pozitívny rezultát. Verím, že náš tím má dostatočnú kvalitu a skúsenosti preskočiť inak vysoko postavenú slovenskú prekážku,” dodal Velikonja pre oficiálny web Olimpije.

 

Liga majstrov UEFA 2016/2017 – odveta 2. predkola

AS Trenčín – NK Olimpija Ľubľana (streda, 20.15 h, štadión MŠK Žilina)

Reklama

/prvý zápas: 4:3, rozhoduje: Capela, Portug./

 

Predpokladané zostavy:

Trenčín: Šemrinec – Šulek, Kleščík, Skovajsa, Madu – Lawrence – Kalu, Rabiu, Bero, Holúbek – Janga

Ľubľana: Šeliga – Bajrič, Zarifovič, Kelhar – Klinar, Zajc, Matič, Novak, Kirm – Velikonja, Eleke

Reklama

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

Včera 20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

Včera 20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

Včera 20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

Včera 19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

Včera 19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

Včera 19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

Včera 18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

Včera 18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

Včera 18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

Včera 18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

Včera 18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali