Liga majstrov: “Štvorbodový” Ronaldo žiaril v Ľvove, Benitez: “Snáď nás to nakoplo”

Liga majstrov: “Štvorbodový” Ronaldo žiaril v Ľvove, Benitez: “Snáď nás to nakoplo”

Ľvov 26. novembra 2015 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Efrem Lukatsky)

 

Žiaril najmä Cristiano Ronaldo

Futbalisti Realu Madrid si zabezpečili prvenstvo v základnej A-skupine Ligy majstrov. V stredu triumfovali v “divokom” dueli v Ľvove nad ukrajinským Šachtarom Doneck 4:3, keď v ich drese žiaril najmä Cristiano Ronaldo. Ten sa okrem dvoch presných zásahov podpísal pod víťazstvo aj dvoma asistenciami na góly svojich spoluhráčov.

Reklama
Hráč Realu Madrid Cristiano Ronaldo (hore) oslavuje gól so spoluhráčom Garethom Baleom v zápase 5. kola skupinovej fázy Ligy majstrov skupiny A Šachtar Doneck - Real Madrid v Ľvove
Hráč Realu Madrid Cristiano Ronaldo (hore) oslavuje gól so spoluhráčom Garethom Baleom v zápase 5. kola skupinovej fázy Ligy majstrov skupiny A Šachtar Doneck – Real Madrid v Ľvove

“Snáď nás to nakopne,” želal si po stretnutí tréner Realu Rafael Benitez, ktorý bol v paľbe kritiky španielskych médií i veľkej časti fanúšikovskej obce po debakli 0:4 s ligovým rivalom FC Barcelona v domácej najvyššej súťaži. “Najdôležitejšie z tohto zápasu je, že sme dokázali streliť štyri góly na ihrisku súpera. To môže byť znamenie znovuoživenia mužstva.”

Dlho sa zdalo, že Real odprevadí domácich do kabín s výpraskom – v 70. minúte totiž po druhom Ronaldovom góle svietilo na ukazovateli skóre 4:0 pre “biely balet”. Za hostí sa dovtedy strelecky presadili aj Daniel Carvajal a Luka Modrič. V záverečnej dvadsaťminútovke sa ale začali diať veci aj na druhej strane a Šachtar tromi gólmi za sebou korigoval na 3:4. Na senzačné vyrovnanie mu už však čas nezostal. “Je zrejmé, že občas stratíme koncentráciu. Samozrejme, že budeme analyzovať inkasované góly. Som ale presvedčený, že nevyplynuli z chýb defenzívy, ale z vydarených kombinácií Šachtaru. Oba tímy disponujú silným útočným inštinktom, aj preto sme boli svedkami toľkých gólov,” tvrdí Benitez.

Reklama

Trénera Šachtaru nadchol iba záver zápasu. Podľa neho bol kľúčovým pri takmer vydarenom “comebacku” jeho zverencov príchod Brazílčana Taisona na ihrisko polhodinu pred koncom. Až potom ukázal ukrajinský celok svoju silu v ofenzíve. “V záverečných dvadsiatich minútach prišli najpozitívnejšie momenty z môjho pohľadu,” vyhlásil Mircea Lucescu. “Zobudili sme sa až po tom, čo na trávnik prišiel Taison.”

Real náskok ustrážil a pôjde do osemfinále súťaže z prvého miesta, pretože má pred záverečným kolom náskok troch bodov na Paríž St. Germain a lepšiu bilanciu vzájomných zápasov. V záverečnom kole privíta Malmö, s ktorým bude rovnako trojbodový Šachtar na diaľku bojovať o tretie miesto v skupine a pokračovanie v Európskej lige. Ukrajinci sa predstavia na ihrisku PSG, v prípade rovnosti bodov s Malmö v ich prospech hovorí lepšia vzájomná bilancia.

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:32

Projekt zabezpečenia verejnej železničnej osobnej dopravy s Ukrajinou využitím širokorozchodnej trate na trase Kyjev – Košice, ktorý schválila vláda na svojom ostatnom rokovaní, považuje KDH za mrhanie peňazí. Uvedenie do prevádzky by si vyžadovalo náklady v miliónoch eur, na čo aktuálne nemá financie ani rezort dopravy, ani Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). Vo štvrtok na to upozornilo opozičné KDH.

16:28

Americký Kongres schválil predaj pokročilých raketových systémov Poľsku, uviedol vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

16:28

Rusko vo štvrtok vetovalo návrh rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN, ktorý žiadal predĺženie dohľadu expertov OSN nad sankciami svetovej organizácie voči Severnej Kórei. Rezolúciu navrhli Spojené štáty a o jeden rok by predĺžila mandát skupiny expertov, ktorí na dodržiavanie sankcií dohliadajú. Veto zo strany Ruska však ich činnosť pozastavuje.

16:24

Priemerné vozidlo stráca po troch rokoch 22,5 % svojej hodnoty, zatiaľ čo žlté vozidlá len 13,5 %. Naopak, najviac strácajú hodnotu zlaté vozidlá, a to až na úrovni 25,9 %. Vyplýva to z minuloročných dát platformy iSeeCars.com, na čo poukázala spoločnosť Aures Holdings.

16:13

Pápež František na Zelený štvrtok slávil v Bazilike svätého Petra omšu svätenia olejov. Kňazov vo svojej kázni vyzval, aby sa vyhýbali duchovnému pokrytectvu a pristupovali k svojim veriacim milosrdne.

16:07

Poľský premiér Donald Tusk privítal vo štvrtok pokrok dosiahnutý v rozhovoroch s Ukrajinou. Ich témou bol dovoz ukrajinských poľnohospodárskych výrobkov a blokády hraníc zo strany poľských poľnohospodárov, ktoré naštrbili vzťahy medzi oboma krajinami.

Donald Tusk Šmyhaľ
Na snímke ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ (vľavo) a poľský premiér Donald Tusk
15:35

Poľských vojakov vyšlú do Paríža, aby tam pomohli s posilnením bezpečnosti počas tohtoročných letných olympijských hier. Oznámil to vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

15:06

Skoro každý tretí obyvateľ Nemecka má pocit, že mu prechod na letný čas ohrozuje zdravie. Prieskum nemeckého inštitútu Forsa tiež odhalil, že takmer každý piaty zamestnaný človek v dôsledku posunu času mešká do práce.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali