Liga majstrov: Osemfinále bez Manchestru United, 4-gólový Ronaldo a rekordný Real

Liga majstrov: Osemfinále bez Manchestru United, 4-gólový Ronaldo a rekordný Real

Bratislava 9. decembra 2015 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Michael Sohn)

 

Skupinové boje Ligy majstrov vyvrcholia stredajšími zápasmi v skupinách E-H

Futbalisti Manchestru United si nezahrajú v jarnom osemfinále Ligy majstrov 2015/2016. V utorňajšom kľúčovom zápase záverečného 6. kola B-skupiny totiž anglický zástupca prehral na pôde VfL Wolfsburg 2:3.

Reklama
Na snímke hráč United Anthony Martial (vľavo vpredu) oslavuje so spoluhráčni otvárací gól v zápase 6. kola skupinovej fázy futbalovej Ligy majstrov B-skupiny VfL Wolfsburg - Manchester United vo Wolfsburgu
Na snímke hráč United Anthony Martial (vľavo vpredu) oslavuje so spoluhráčni otvárací gól v zápase 6. kola skupinovej fázy futbalovej Ligy majstrov B-skupiny VfL Wolfsburg – Manchester United vo Wolfsburgu

Okrem Wolfsburgu, ktorý s 12 bodmi vyhral skupinu, sa medzi 16 najlepších tímov starého kontinentu prebojoval z druhého miesta PSV Eindhoven, ktorý zvíťazil 2:1 nad CSKA Moskva. Slabou útechou pre ManU je 3. priečka, ktorá im garantuje pokračovanie v 16-finále Európskej ligy UEFA.

V A-skupine mali osemfinálovú miestenku vo vrecku obaja favoriti – Real Madrid aj Paríž Saint-Germain. Real ako istý víťaz skupiny deklasoval doma švédske Malmö FF rekordne 8:0, na čom sa štyrmi gólmi podieľal jeho ofenzívny líder Cristiano Ronaldo. Portugalčan “nasádzal” v šiestich dueloch skupinovej fázy úctyhodných 11 gólov, čím prekonal svoj vlastný rekord (9 gólov) v tejto fáze súťaže zo sezóny 2013/2014. Celkovo má “CR7” v Lige majstrov na konte rekordných 88 gólov. Real drvivým triumfom vyrovnal rekord LM, v sezóne 2007/2008 FC Liverpool zdolal rovnakým výsledkom Besiktas Istanbul.

Reklama

Francúzsky šampión PSG si aj bez svojho kapitána Thiaga Silvu poradil so Šachtarom Doneck 2:0 po góloch brazílskeho krídelníka Lucasa Mouru a švédskeho útočníka Zlatana Ibrahimoviča. Tretiu priečku a účasť v 16-finále EL si vybojoval Šachtar, ktorý pri rovnosti troch bodov s Malmö mal lepšiu bilanciu vzájomných zápasov ako švédsky tím.

Wolfsburg mohol ísť do vedenia proti Manchestru United už v 3. minúte po šanci Schürrleho, no ten zoči-voči de Geovi vystrelil nad bránu. V 10. minúte vyšiel hosťom ukážkový brejk, na konci ktorého bol Martial a postupová matematika razom hrala v prospech “červených diablov”. O štyri minúty to však neplatilo. Rodriguez rozohral voľný priamy kop, loptu poslal do pokutového územia hostí, kde z voleja nezadržateľne skóroval Naldo – 1:1. V 29. minúte po vyšachovaní obrany United udreli domáci druhýkrát, na konci učebnicovej akcie bol Vierinha – 2:1. Duel mal grády, oba tímy ukázali svoje ofenzívne kvality. Hráči United sa pred odchodom do šatní radovali z vyrovnania, lenže regulárny gól Matu srbský rozhodca Mažič po protestoch domácich a po konzultácii so svojím asistentom neuznal pre údajný ofsajd. Po hodine hry dal o sebe vedieť Depay, ale Benaglio jeho pokus zázračne kryl na bránkovej čiare. Na opačnej strane sa do dvoch dobrých príležitostí dostal Schürrle, ale náskok VfL nezvýšil. V 82. minúte sa United dočkali vyrovnania, keď im pomohol vlastný gól Guilavoguiho. V tej chvíli postupový výsledok však trestuhodne stratili už o pár desiatok sekúnd, keď na konečných 3:2 stanovil Naldo.

V C-skupine bola situácia ohľadom postupových kariet uzavretá, Atletico Madrid a Benfica Lisabon si to v priamom súboji rozdali o prvé miesto. Španieli vyhrali 2:1 a budú mať pri žrebe osemfinále výhodnejšiu pozíciu. Z tretej priečky putuje do 16-finále EL Galatasaray Istanbul, ktorému doma stačilo neprehrať s debutantom v súťaži – kazašským šampiónom FK Astana. Duel sa skončil nerozhodne 1:1.

V D-skupine istý postupujúci Manchester City zvíťazil nad Borussiou Mönchengladbach 4:2 a kraľuje tabuľke pred Juventusom Turín – obaja už mali miestenku v osemfinále istú pred záverečnými súbojmi. Talianskeho finalistu uplynulej sezóny tak nemusela veľmi mrzieť prehra 0:1 FC Sevilla, ktorý sa z 3. priečky posunul do EL, kde sa bude pokúšať o zisk zlatého hetriku.

Skupinové boje LM vyvrcholia stredajšími zápasmi v skupinách E-H. Žreb osemfinále sa uskutoční v pondelok 14. decembra o 12.00 SEČ v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

Reklama

 

6. kolo skupinovej fázy LM – sumáre:

 

A-skupina

Paríž Saint-Germain – Šachtar Doneck 2:0 (0:0)

Reklama

Góly: 57. Lucas, 86. Ibrahimovič. Rozhodoval: Taylor (Ang.)

 

Real Madrid – Malmö FF 8:0 (3:0)

Góly: 12., 24. a 74. Benzema, 39., 47., 50., 59. Ronaldo, 70. Kovačič. Rozhodoval: Orsato (Tal.)

 

Tabuľka A-skupiny:

1. Real Madrid 6 5 1 0 19:3 16*

2. Paríž St. Germain 6 4 1 1 12:1 13*

3. Šachtar Doneck 6 1 0 5 7:14 3 – EL

4. Malmö FF 6 1 0 5 1:21 3

Reklama

 

B-skupina

VfL Wolfsburg – Manchester United 3:2 (2:1)

Góly: 14. a 84. Naldo, 29. Vieirinha – 10. Martial, 82. Guilavogui (vl.). Rozhodoval: Mažič (Srb.)

 

Reklama

PSV Eindhoven – CSKA Moskva 2:1 (0:0)

Góly: 78. de Jong, 86. Propper – 75. Dzagojev (z 11 m). Rozhodoval: Borbalan (Šp.)

 

Tabuľka B-skupiny:

1. VfL Wolfsburg 6 4 0 2 9:6 12*

Reklama

2. PSV Eindhoven 6 3 1 2 8:7 10*

3. Manchester United 6 2 2 2 7:7 8 – EL

4. CSKA Moskva 6 1 1 4 5:9 4

 

C-skupina

Galatasaray Istanbul – FK Astana 1:1 (0:0)

Góly: 64. Inan – 62. Twumasi. Rozhodoval: Thomson (Škót.)

Reklama

 

Benfica Lisabon – Atletico Madrid 1:2 (0:1)

Góly: 75. Mitroglou – 33. Niguez, 55. Vietto. Rozhodoval: Hategan (Rum.)

 

Tabuľka C-skupiny:

1. Atletico Madrid 6 4 1 1 11:3 13*

2. Benfica Lisabon 6 3 1 2 10:8 10*

Reklama

3. Galatasaray Istanbul 6 1 2 3 6:10 5 – EL

4. FK Astana 6 0 4 2 5:11 4

 

D-skupina

Manchester City – Borussia Mönchengladbach 4:2 (1:2)

Góly: 16. Silva, 80. a 81. Sterling, 85. Bony – 19. Korb, 42. Raffael. Rozhodoval: Makkelie (Hol.)

 

Reklama

FC Sevilla – Juventus Turín 1:0 (0:0)

Gól: 65. Llorente. Rozhodoval: Marciniak (Poľ.)

 

Tabuľka D-skupiny:

1. Manchester City 6 4 0 2 12:8 12*

2. Juventus Turín 6 3 2 1 6:3 11*

3. FC Sevilla 6 2 0 4 8:11 6 – EL

Reklama

4. Bor. Mönchengladbach 6 1 2 3 8:12 5

* – postup do osemfinále LM

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:01

Zásoby ropy v USA minulý týždeň nečakane prudko klesli. A znížili sa aj zásoby benzínu. Ukázali to v stredu údaje amerického Úradu pre energetické informácie (EIA). Inforovala agentúra Reuters.

Zásoby ropy v USA tak v týždni do 19. apríla dosiahli 453,6 milióna barelov, čo je približne 3 % pod päťročným priemerom pre toto ročné obdobie, dodal EIA.

Včera 19:58

Na hokejových majstrovstvách Ázie a Oceánie hráčov do 18 rokov sa hneď v úvodnom zápase zrodil bizarný výsledok. Thajsko zdolalo Kuvajt 57:0 a na strely dokonca prekonali súpera pomerom 122:1.

Včera 19:34

Spojené arabské emiráty (SAE) v stredu oznámili, že na opravu domov, ktoré minulý týždeň poškodili prudké záplavy spôsobené rekordnými zrážkami, poskytnú 544 miliónov dolárov. Informovala o tom agentúra AFP.

Touto púštnou krajinou sa minulý týždeň prehnali silné búrky. Prudký lejak v priebehu niekoľkých hodín zaplavil úseky diaľnic, ulice a najrušnejšie letisko sveta v Dubaji.

Včera 19:31

Súd v Iráne odsúdil na smrť populárneho rappera uväzneného na vyše rok a pol za podporu celoštátnych protestov, vyvolaných smrťou Mahsy Amíníovej. Uviedli to v stredu miestne médiá. Informovala agentúra AFP.

V súvislosti s protestmi popravili deväť mužov, napríklad pre obvinenia zo zabitia a ďalšieho násilia proti bezpečnostným silám.

Včera 17:56

Štátna pomoc so zvýšenými splátkami hypoték sa od júna rozšíri aj na refinancované úvery, čo doteraz nebolo možné. Poslanci Národnej rady (NR) SR schválili túto zmenu v stredu v rámci zákona o správcoch úverov a nákupcoch úverov.

Včera 17:53

Nový zákon o ochrane spotrebiteľa, ktorý v stredu schválila Národná rada SR, prináša vyššiu ochranu spotrebiteľov aj v online prostredí. Spotrebiteľom tiež predlžuje lehotu na odstúpenie od zmluvy bez uvedenia dôvodu z doterajších 14 na 30 dní.

Legislatíva zároveň zvyšuje ochranu pred umelým navyšovaním cien pred rôznymi zľavami a výpredajmi a prináša taktiež lepšiu informovanosť pri uzatváraní zmlúv prostredníctvom online trhov.

Včera 17:52

Americký prezident Joe Biden v stredu podpísal zákon o pomoci vo výške 95 miliárd dolárov pre Ukrajinu, Izrael aj Taiwan. Zároveň oznámil, že Spojené štáty začnú Kyjevu posielať vojenskú pomoc v priebehu niekoľkých hodín. Správu priniesla agentúra AFP.

Včera 17:50

Izraelské sily uskutočňujú “ofenzívnu akciu” v celom južnom Libanone. V stredu to oznámil izraelský minister obrany Joav Galant bez toho, aby špecifikoval, či pozemné sily prekročili hranice. Informovala agentúra AFP.

Včera 17:49

Britské úrady zadržali troch ľudí podozrivých z porušeniach imigračných zákonov po tom, čo pri snahe preplaviť sa cez Lamanšský prieliv zahynulo v utorok päť ľudí vrátane dieťaťa. Informovali agentúry DPA a AFP.

Včera 17:46

Britský premiér Rishi Sunak a nemecký spolkový kancelár Olaf Scholz sa v stredu zaviazali podporovať Ukrajinu tak dlho, ako to bude potrebné. Scholz však takisto potvrdil svoj odmietavý postoj k dodaniu nemeckých plochodrážnych striel Taurus dlhého doletu pre Kyjev. Informovali o tom agentúry AP, AFP a DPA.

Scholz povedal, že Európa musí naďalej zvyšovať svoju pomoc pre Ukrajinu aj po tom, ako USA v utorok schválili rozsiahly balík vojenskej pomoci. “Rozhodnutie USA nás tu v Európe neoslobodzuje od úlohy naďalej rozširovať našu pomoc pre Ukrajinu, aby sa táto krajina mohla brániť voči agresorovi,” povedal kancelár na spoločnej tlačovej konferencii so Sunakom.

Britský premiér Rishi Sunak na návšteve v Nemecku
Na snímke nemecký kancelár Olaf Scholz (vpravo) a britský premiér Rishi Sunak počas tlačovej konferencie v Berlíne
Včera 17:43

Traja ľudia utrpeli zranenia pri “vážnom incidente” v škole na juhu Walesu. Podozrivá osoba bola zadržaná, oznámila miestna polícia. Informovala agentúra AP.

Podľa britského denníka The Telegraph došlo v škole k útoku nožom. Medzi zranenými je údajne učiteľka.

Včera 17:39

Londýnsky súd rozhodol o vydaní stíhaného Daniela Bombica na Slovensko.

“Nie, ešte nikam nejdem, ešte si budete musieť počkať na kolaudačku na letisku, ale áno – ako som vravel minule – návrat na Slovensko sa začína,” vyjadril sa Bombic alias Danny Kollár.

Včera 16:56

Francúzsky najvyšší súd v stredu definitívne potvrdil odsúdenie bývalého premiéra Francoisa Fillona v kauze sprenevery, ktorej sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope. Zároveň nariadil nový súdny proces o uložení trestu. Informovala agentúra AFP.

Včera 15:26

Taliansky parlament schválil opatrenie krajne pravicovej vlády premiérky Giorgie Meloniovej, umožňujúce protiinterrupčným aktivistom vstúpiť na konzultačné kliniky, čo vyvolalo hnev opozičných strán. Informovala agentúra AFP.

Opatrenie prijaté senátom v utorok večer umožňuje regiónom, aby povolili skupinám “s kvalifikovanými skúsenosťami na podporu materstva” ísť za ženami pomýšľajúcimi na interrupciu na klinikách riadených štátnym zdravotníckym systémom.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali