Liga majstrov: Inter so Škriniarom zdolal PSV 2:1, Barca uspela v šlágri so Spurs

Liga majstrov: Inter so Škriniarom zdolal PSV 2:1, Barca uspela v šlágri so Spurs

Bratislava 4. októbra 2018 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Frank Augstein)

 

Futbalisti Interu Miláno v zostave so slovenským stopérom Milanom Škriniarom zvíťazili v stredajšom stretnutí 2. kola B-skupiny Ligy majstrov nad domácim PSV Eindhoven 2:1. Na konte majú plný počet šesť bodov rovnako ako FC Barcelona. Katalánsky gigant si vo Wembley poradil s Tottenhamom Hotspur 4:2 a vďaka lepšiemu skóre figuruje na čele zoskupenia

Futbalista Barcelony Philippe Coutinho strieľa úvodný gól v zápase 2. kola B-skupiny Ligy majstrov Tottenham Hotspur – FC Barcelona

Hráči PSV mali ťažké srdce na srbského rozhodcu Mažiča, ktorý nevylúčil hosťujúceho brankára Handanoviča. Za hru rukou mimo šestnástky udelil slovinskému reprezentantovi v 41. minúte iba žltú kartu a neoslabil taliansky tím, ktorý onedlho po presnom zásahu Nainggolana vyrovnal a po hodine hry dokonal jeho obrat Icardi, ktorý využil zaváhanie domácej defenzívy.

Reklama

V šlágri B-skupiny i celého stredajšieho programu zvíťazil FC Barcelona nad domácim Tottenhamom Hotspur 4:2. V 2. minúte sa brankár Lloris dopustil veľkej chyby, neodhadol let lopty po pase Messiho a vybehol až na kraj šestnástky, čo využil pohotový Coutinho. V 28. minúte zvýšil náskok katalánskeho giganta exportnou strelou Rakitič. “Kohútom” vrátil nádej Kane, ktorý sa v 52. minúte presadil individuálne a krížnou strelou prekonal ter Stegena. Ale iba na chvíľu, v 56. minúte zaúradoval výborne hrajúci Messi a vrátil svojmu tímu dvojgólové vedenie. Vďaka Lamelovi sa domáci opäť priblížili, ale “Barca” v závere vďaka Messimu zasadila súperovi K.O.

Paríž St. Germain si poradil s Crvenou Zvezdou Belehrad jednoznačne 6:1, hetrikom sa zaskvel Brazílčan Neymar. Zverenci trénera Thomasa Tuchela získali do tabuľky C-skupiny prvé tri body, keďže pred dvoma týždňami prehrali na Anfielde s FC Liverpool 2:3. Po štvrťhodine mohol v Parku princov otvoriť skóre Mbappe po prihrávke Neymara, ale Borjan bol pripravený a ratoval na roh. Parížania nepožičali loptu súperovi, ktorého prinútili stiahnuť sa do obrannej ulity. Favoritovi pomohol priamy kop spoza šestnástky, z ktorého Neymar prekvapil hosťujúceho brankára – 1:0. Už o dve minúty Rabiot skvelým čítaním hry odobral súperovmu hráčovi loptu v strede ihriska, tá rýchlo putovala po linke Neymar – Mbappe späť k brazílskemu útočníkovi, ktorý “klincom” zariadil dvojgólový náskok. Ten sa do polčasu ešte podarilo zvýšiť vďaka Cavanimu a Di Mariovi. Srbský majster bol zrelý na “uterák”, ale po prestávke PSG očividne ubral nohu z plynu a šetril sa na nedeľňajší ligový šláger s Lyonom. Neymar sa napokon mohol potešiť z hetriku a hostia aspoň z dosiahnutia čestného úspechu, o ktorý sa v 74. minúte postaral Marin. V druhom zápase C-skupiny si Neapol s kapitánom Marekom Hamšíkom, ktorý hral do 81. minúty, poradil s Liverpoolom 1:0. V 90. minúte rozhodol Lorenzo Insigne.

Reklama

V D-skupine zvíťazilo Schalke 04 Gelsenkirchen nad Lokomotivom Moskva 1:0 po góle Američana McKennieho z 88. minúty, ktorý sa presadil hlavičkou po rohovom kope. Ruský tím má na bodovom i gólovom konte nulu. Na čele je štvorbodová dvojica Schalke 04 a FC Porto, portugalský tím zvíťazil nad Galatasarayom Istanbul 1:0.

V úlohe hlavného rozhodcu zápasu A-skupiny medzi Atleticom Madrid a FC Bruggy (3:1) sa predstavil Slovák Ivan Kružliak. Borussia Dortmund si poradila s trápiacim sa AS Monaco 3:0 a po dvoch kolách získala rovnako ako Atletico plný počet 6 bodov.

 

2. kolo skupinovej fázy Ligy majstrov 2018/2019:

A-skupina:

Reklama

Atletico Madrid – FC Bruggy 3:1 (1:1)

Góly: 28. a 67. Griezmann, 90.+4 Koke – 39. Groeneveld. Rozhodcovia: KRUŽLIAK – KRÁĽOVIČ, GLOVA (všetci SR)

Borussia Dortmund – AS Monaco 3:0 (0:0)

Góly: 51. Larsen, 72. Paco Alcacer, 90.+2 Reus. Rozhodca: Kulbakov (Biel.)

tabuľka:

Reklama

1. Borussia Dortmund 2 2 0 0 4:0 6

2. Atletico Madrid 2 2 0 0 5:2 6

3. FC Bruggy 2 0 0 2 1:4 0

4. AS Monaco 2 0 0 2 1:5 0

 

B-skupina:

PSV Eindhoven – Inter Miláno 1:2 (1:1)

Góly: 27. Rosario – 44. Nainggolan, 60. Icardi. Rozhodca: Mažič (Srb.)

/M. Škriniar (Inter) odohral celý zápas/

Tottenham Hotspur – FC Barcelona 2:4 (0:2)

Reklama

Góly: 52. Kane, 66. Lamela – 2. Coutinho, 28. Rakitič, 56. a 90. Messi. Rozhodca: Zwayer (Nem.)

tabuľka:

1. FC Barcelona 2 2 0 0 8:2 6

2. Inter Miláno 2 2 0 0 4:2 6

3. Tottenham Hotspur 2 0 0 2 3:6 0

Reklama

4. PSV Eindhoven 2 0 0 2 1:6 0

 

C-skupina:

SSC Neapol – FC Liverpool 1:0 (0:0)

Gól: 90. Insigne. Rozhodca: Kassai (Maď.)

Reklama

/M. Hamšík (Neapol) hral do 81. minúty/

Paríž St. Germain – CZ Belehrad 6:1 (4:0)

Góly: 20., 22. a 81. Neymar, 37. Cavani, 42. Di Maria, 70. Mbappe – 74. Marin. Rozhodca: Dias (Port.)

tabuľka:

1. SSC Neapol 2 1 1 0 1:0 4

2. FC Liverpool 2 1 0 1 3:3 3

3. Paríž SG 2 1 0 1 8:4 3

Reklama

4. CZ Belehrad 2 0 1 1 1:6 1

 

D-skupina:

FC Porto – Galatasaray Istanbul 1:0 (0:0)

Gól: 49. Marega. Rozhodca: Oliver (Angl.)

Lokomotiv Moskva – FC Schalke 04 Gelsenkirchen 0:1 (0:0)

Gól: 88. McKennie. Rozhodca: Taylor (Angl.)

Reklama

tabuľka:

1. FC Porto 2 1 1 0 2:1 4

2. Schalke 04 2 1 1 0 2:1 4

3. Galatasaray Istanbul 2 1 0 1 3:1 3

4. Lokomotiv Moskva 2 0 0 2 0:4 0

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:33

Palestínska samospráva prehodnotí svoje bilaterálne vzťahy so Spojenými štátmi po tom, ako USA v Bezpečnostnej rade vetovali plné členstvo Palestíny vo svetovej organizácii. Uviedol to palestínsky prezident Mahmúd Abbás.

17:12

 Dánske letisko Billund evakuovali v dôsledku vyhrážky bombou. Polícia vyzvala verejnosť, aby sa k letisku nepribližovala.

17:07

16:59
Hlavný veliteľ ruského námorníctva admirál Alexander Mojsejev pricestoval s delegáciou do Číny, kde sa zúčastní na 19. námornom sympóziu v západnom Tichomorí, informoval odbor informácií a masovej komunikácie ruského ministerstva obrany.
16:41

Úrady v ruskej Kurganskej oblasti nariadili evakuácie v niekoľkých okresoch pre stúpajúce hladiny riek.

16:33

Na väčšine Slovenska hrozí počas najbližšej noci a nedeľňajšieho skorého rána mráz, ktorý môže poškodiť vegetáciu nižšieho vzrastu. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav vo vydanej výstrahe prvého stupňa.

16:15

V Rafahu na juhu Pásma Gazy zabila izraelská armáda počas nočných útokov deväť členov palestínskej rodiny, informoval tamojší úrad civilnej ochrany.

15:30

Izraelské bezpečnostné sily zabili počas útoku v okolí utečeneckého tábora Núr Šams na palestínskom západnom brehu Jordánu desať militantov, informovala izraelská armáda.

14:59

Avizovaná novela legislatívy týkajúcej sa regulácie obchodných reťazcov či zavádzajúca pre ne osobitný odvod nemá ešte konečnú podobu.

14:58

Približne štvrtina britských detí vo veku od päť do sedem rokov vlastní inteligentný telefón. V rovnakej vekovej skupine zároveň 38 % detí navštevuje komunikačné platformy, ako sú TikTok, Instagram a Whatsapp, napriek pravidlám, podľa ktorých musia mať používatelia minimálne 13 rokov, oznámil britský regulačný úrad pre telekomunikácie Ofcom.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali