Liga majstrov: Ibrahimovič sa vráti domov, Pellegrini chce v Turíne vyhrať

Liga majstrov: Ibrahimovič sa vráti domov, Pellegrini chce v Turíne vyhrať

Bratislava 24. novembra 2015 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Daniel Ochoa de Olza)

 

5. kolo futbalovej Ligy majstrov 2015/2016

V stredajších zápasoch 5. kola futbalovej Ligy majstrov 2015/2016 v skupinách A až D sa môžu pridať k Realu Madrid a Manchestru City ďalší postupujúci do jarného osemfinále. Manchester United potrebuje na istotu tri body z domáceho súboja s PSV Eindhoven, Parížu St. Germain, Benfice Lisabon či Juventusu Turín stačí za istých okolností aj bod.

Reklama
Na snímke futbalista Zlatan Ibrahimovič
Na snímke futbalista Zlatan Ibrahimovič

Real po domácom debakli 0:4 v El Clasico hrá na pôde Šachtaru Doneck. Ak v Ľvove vyhrá, bude už istým víťazom A-skupiny a bude mať lepšiu pozíciu pri žrebe. Rekordný 10-násobný víťaz prestížnej súťaže vyhrá skupinu aj v prípade remízy, to ale PSG nesmie zvíťaziť v Malmö. Chýbať mu bude zranený brazílsky obranca Marcelo. Na Ukrajinu necestoval ani kapitán tímu Sergio Ramos, ktorý si doliečuje zranenie ramena. Jeho pozíciu v strede defenzívy zaujme Pepe, druhým stopérom bude Raphael Varane. Na krajoch obrannej formácie by mali hrať Daniel Carvajal a Nacho.

Jednou z udalostí stredy bude návrat Zlatana Ibrahimoviča do Malmö. Švédsky kanonier a odchovanec FF objednal na hlavnom námestí mesta veľkoplošnú obrazovku pre fanúšikov. “Toto som zabezpečil už po žrebe, pretože FF má malý štadión. Chcel som, aby mal každý šancu vidieť tento zápas naživo. Je to darček,” povedal v rozhovore pre uefa.com. Na námestí aj v okolí štadióna budú panovať prísne bezpečnostné opatrenia, pretože vládnu obavy z teroristického útoku po udalostiach v Paríži. Hráči hostí budú mať na dresoch nápis “Je suis Paris” v pripomienke na smutné udalosti. Tréner Laurent Blanc bude môcť počítať zrejme maj s duom Javier Pastore – Angel Di Maria, otázni sú Marco Verratti a Ezequiel Lavezzi, suspendovaný je David Luiz. PSG postúpi v prípade výhry, resp. mu stačí bod, ak Šachtar nevyhrá nad Realom.

Reklama

Vo vyrovnanej B-skupine sa prvý duel hrá už o 18.00 SEČ, keď CSKA Moskva hostí Wolfsburg. AK Rusi prehrajú, stratia šancu na postup. Bundesligistovi bude chýbať Ricardo Rodriguez, otázny je štart Luiza Gustava. V ligovej generálke “vlci” excelovali, keď zverenci kouča Dietera Heckinga prevalcovali Werder Brémy 6:0. Jedným zo šlágrov programu bude duel na Old Trafford, kde Manchester United hostí holandského majstra PSV Eindhoven a na čiare bude hlavnému rozhodcovi Pavlovi Královcovi z ČR asistovať Slovák Roman Slyško. “Červení diabli” postúpia v prípade výhry. Holandský tréner Louis van Gaal má ale starosti so zranenými a chorými hráčmi. V najhoršom extrémnom prípade mu môže chýbať až deväť mužov zo základu. Proti Watfordu v lige sa zranili Phil Jones a Ander Herrera, chorý Wayne Rooney ani nehral. Francúzsky útočník Anthony Martial je zranený, v tréningu si koleno poranil James Wilson, Michael Carrick má problém s členkom po reprezentačnom súboji, chýbajú Marouane Fellaini aj Antonio Valencia. Na štadióne sa očakáva “horúce privítanie” hosťujúceho Hectora Morena, ktorý pri prehre United v Eindhovene 1:2 zlomil nohu Lukeovi Shawovi. “Môžeme urobiť výhrou dôležitý krok k postupu aj prvenstvu v skupine,” citovala agentúra Reuters stredopoliara domácich Juana Matu.

Benfica Lisabon hrá v C-skupine už o 16.00 SEČ v kazašskej Astane, ak vyhrá, má istotu postup do elitnej šestnástky starého kontinentu. Remíza je postačí, ak vo večernom zápase domáce Atlético Madrid neprehrá s tureckým šampiónom Galatasaray Istanbul. Španielom stačí na postup remíza.

Jedným z ťahákov večera bude aj duel D-skupiny v Turíne, kde taliansky majster Juventus hostí Manchester City. Ak Angličania zvíťazia, vyhrajú skupinu. “Stará dáma” sa pridá k City a postúpi v prípade výhry, resp. môže aj prehrať, ale to Sevilla nesmie brať tri body v zápase v Mönchengladbachu. V ofenzíve Turína by mohli spolu nastúpiť Alvaro Morata a Paulo Dybala, tréner Massimiliano Allegri však preferuje chorvátskeho kanoniera Maria Mandžukiča. Dybala v sobotu v lige strelil víťazný gól do siete AC Miláno. “Som šťastný, každý mi pomáha. Viem ale, že dokážem viac,” povedal 19-ročný útočník po jeho šiestom góle v tohtoročnej Serii A. “Juve” v skupine ešte neprehralo, hostia sa ale hotujú na zisk všetkých bodov. Potrebujú si napraviť povesť po ligovom debakli 1:4 s Liverpoolom, ku ktorému prispel gólom aj kapitán Slovenska Martin Škrtel. “Na Juventus nejdeme s tým, že sa pokúsime iba o remízu. Dôležité ale bude, aby sme sa spamätali z poslednej prehry a zlepšili náš výkon,” povedal kouč Citizens Manuel Pellegrini.

 

5. kolo skupinovej fázy Ligy majstrov, STREDA 25. novembra:

Reklama

A-skupina:

20.45 Malmö FF – Paríž St. Germain /rozhoduje: William Collum (Škót.)

20.45 Šachtar Doneck – Real Madrid /Bas Nijhuis (Hol.)/

tabuľka:

1. Real Madrid 4 3 1 0 7:0 10 *

Reklama

2. Pariž St. Germain 4 2 1 1 5:1 7

3. Šachtar Doneck 4 1 0 3 4:8 3

4. Malmö FF 4 1 0 3 1:8 3

 

B-skupina:

18.00 CSKA Moskva – VfL Wolfsburg /Gianluca Rocchi (Tal.)/

20.45 Manchester United – PSV Eindhoven /Pavel Královec (ČR) – Roman SLYŠKO (SR)

tabuľka:

1. Manchester United 4 2 1 1 5:4 7

2. PSV Eindhoven 4 2 0 2 6:6 6

Reklama

3. VfL Wolfsburg 4 2 0 2 4:4 6

4. CSKA Moskva 4 1 1 2 4:5 4

 

C-skupina:

16.00 FK Astana – Benfica Lisabon /Ruddy Buquet (Fr.)/

Reklama

20.45 Atlético Madrid – Galatasaray Istanbul /Nicola Rizzoli (Tal.)/

tabuľka:

1. Benfica Lisabon 4 3 0 1 7:4 9

2. Atlético Madrid 4 2 1 1 7:2 7

3. Galatasaray Istanbul 4 1 1 2 5:7 4

Reklama

4. FK Astana 4 0 2 2 2:8 2

 

D-skupina:

20.45 Juventus Turín – Manchester City /Felix Brych (Nem.)/

20.45 Borussia Mönchengladbach – FC Sevilla /Damir Skomina (Slov.)/

tabuľka:

1. Manchester City 4 3 0 1 8:5 9 *

Reklama

2. Juventus Turín 4 2 2 0 5:2 8

3. FC Sevilla 4 1 0 3 5:7 3

4. Borussia Mönchengladbach 4 0 2 2 2:6 2

* istý postup do osemfinále

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:08

Európska komisia (EK) v utorok oznámila, že podporuje európsky fotovoltický výrobný priemysel podpísaním novej “Solárnej charty”, ktorá sa zrodila pod dohľadom prebiehajúceho belgického predsedníctva v Rade EÚ.

16:08

Medzinárodný menový fond (MMF) mierne zvýšil prognózu rastu globálnej ekonomiky. Aktuálne v tomto roku počíta s expanziou o 3,2 %. Ešte v januári očakával nárast o 3,1 %. V budúcom roku by malo tempo rastu stagnovať na 3,2 %.

15:59

Hodnota nových objednávok v priemysle vo februári 2024 medziročne klesla o 6,8 % a dosiahla objem 5,51 miliardy eur. Po zohľadnení sezónnych vplyvov sa nové objednávky medzimesačne zvýšili o 2,4 %. Informoval o tom Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

15:57

Súd v Moskve vyhovel žiadosti vyšetrovateľov a v neprítomnosti nariadil vziať do väzby známeho ruského novinára Michaila Zygara, ktorý je stíhaný v prípade šírenia dezinformácií o ruskej armáde.

15:19

15:12

Ruské úrady v utorok vyzvali obyvateľov 21 záplavami ohrozených miest a obcí na západnej Sibíri, aby opustili svoje domovy. Kým hladina vody v riekach v Orenburskej oblasti na juhovýchode európskej časti Ruska od polovice apríla začala klesať z kritických úrovní, povodeň sa začína v Ťumenskej a Kurganskej oblasti na západnej Sibíri.

14:44

Nemecký kancelár Olaf Scholz v utorok uviedol, že sa s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom dohodli na podpore mierovej konferencie o Ukrajine, ktorá sa uskutoční vo Švajčiarsku – pravdepodobne bez účasti Ruska.

14:29

Európska komisia (EK) v utorok informovala o stave Schengenského priestoru za posledný rok a stanovila priority na nasledujúci rok. Najväčší priestor voľného cestovania na svete, ktorý zaručuje bezproblémové a bezpečné cestovanie pre takmer 450 miliónov ľudí, je nevyhnutný pre konkurencieschopnosť EÚ, pripomenula EK. 

14:24

Vysoké ceny benzínu by mohla vláda riešiť znížením spotrebnej dane. Cena benzínu by tak mohla klesnúť aj o 20 centov. Uviedol to v utorok na tlačovej besede poslanec strany SaS Marián Viskupič s tým, že Slovensko má dlhodobo najvyššie ceny benzínu spomedzi okolitých krajín. Vládu preto vyzvali, aby začala konať.

14:23

Medziročné zníženie celkovej spotreby plynu na Slovensku pokračovalo po februárovom poklese o 15 % aj v marci. Domácnosti aj firmy či inštitúcie minuli 4,621 terawatthodín (TWh) plynu, čo je oproti vlaňajšiemu marcu pokles o 8,1 %. Vyplýva to z dát zverejnených spoločnosťou SPP-distribúcia.

14:22

Bývalý taliansky premiér a prezident Európskej centrálnej banky Mario Draghi v utorok vyhlásil, že jeho nadchádzajúca správa o zvyšovaní konkurencieschopnosti EÚ bude požadovať radikálne reformy.

14:21

Nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková v utorok vyzvala Európsku úniu, aby po víkendovom útoku Teheránu na Izrael uvalila nové sankcie na iránske drony.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke motýľ na kvitnúcej rastline Lantana v texaskom San Antoniu

Autor: TASR/AP- Eric Gay

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali