Liga majstrov: Dortmund do osemfinále, Paríž St. Germain dobyl Old Trafford, Giroud dal 4 góly

Liga majstrov: Dortmund do osemfinále, Paríž St. Germain dobyl Old Trafford, Giroud dal 4 góly

Bratislava 3. decembra 2020 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP)

 

Futbalisti Borussie Dortmund postúpili do osemfinále Ligy majstrov 2020/2021. Dortmund v stredajšom 5. kole F-skupiny doma remizoval s Laziom Rím 1:1 a bod mu stačil na postup do elitnej šestnástky. V E-skupine strelecky explodoval francúzsky útočník Olivier Giroud, ktorý zariadil štyrmi gólmi prvé miesto pre Chelsea Londýn po triumfe 4:0 na pôde FC Sevilla

Istanbul Basaksehir - RB Lipsko
Na snímke tretí sprava slovenský obranca Istanbulu Martin Škrtel, uprostred hráč Lipska Nordi Mukiele v zápase H-skupiny 5. kola spupinovej fázy Ligy majstrov vo futbale Istanbul Basaksehir – RB Lipsko

Dortmund doplnil už istú osmičku osemfinalistov Bayern Mníchov, Manchester City, FC Porto, FC Liverpool, Chelsea Londýn, FC Sevillu, FC Barcelonu a Juventus Turín. Borussia prišla tesne pred štartom zápasu o hviezdneho útočníka Erlinga Brauta Haalanda. Dvadsaťročný nórsky kanonier nemohol nastúpiť, pretože si natrhol svalové vlákno a bundesligovému klubu by mal chýbať až do januára. Skóre otvoril Raphael Guerreiro v závere prvého polčasu, v 66. minúte vyrovnal z penalty Ciro Immobile. Na zápasovej súpiske chýbal slovenský obranca Lazia Denis Vavro. V druhom súboji skupiny Bruggy doma zdolali Zenit Petrohrad jasne 3:0 a o postup do elitnej šestnástky zabojujú 8. decembra na štadióne Lazia.

Reklama

Manchester United v H-skupine na Old Trafford prehral s Parížom St. Germain 1:3. Domáci tím potreboval na istotu postupu bod, no inkasoval už v 6. minúte, keď sa z uhla presadil Neymar. United vyrovnali v 32. minúte, Rashfordovu strelu tečoval do vlastnej brány Danilo. V druhom polčase dostal PSG opäť do vedenia v 66. minúte Marquinhos a vzápätí dostal červenú kartu po druhej žltej za podrazenie domáci Fred. Skóre v nadstavenom čase spečatil Neymar. O postupujúcich sa tak rozhodne až v záverečnom kole, keďže na čele tabuľky sú tri deväťbodové mužstvá. Spolu s MUFC a PSG aj RB Lipsko, ktoré zvíťazilo na pôde Basaksehiru Istanbul po prestrelke 4:3 napriek hetriku domáceho Irfana Cana Kahveciho.

Hráči tureckého majstra utrpeli štvrtú prehru v skupine, Martin Škrtel odohral prvý polčas. Slovenský obranca nastúpil v základnej zostave a práve on v 26. minúte nešťastne do vlastnej brány tečoval strelu Marcela Sabitzera nastrelenú aj do nohy Yussufa Poulsena. UEFA napokon pripísala zásah dánskemu útočníkovi. V 43. minúte zvýšil na 2:0 pre hostí Nordi Mukiele, hoci mu strela nesadla ideálne. V nadstavenom čase prvého dejstva dosiahol kontaktný gól domáci Irfan Can Kahveci, keď sa presadil po signáli z rohu peknou rotovanou strelou. Škrtel už do druhého polčasu nenastúpil. Dani Olmo po peknej individuálnej akcii zvýšil na 3:1, no Kahveci druhým zásahom držal Turkov v hre a v 85. minúte vyrovnal prekrásnym zásahom z priameho kopu. Lipsko ale v nadstavenom čase predsa len strhol cennú výhru na svoju stranu, keď Alexander Sorloth pekne trafil strelou zo šestnástky. Lipsko stále živí reálnu šancu na postup, má na konte deväť bodov. V záverečnom zápase privíta RB doma 8. decembra “červených diablov”, Paríž v Parku Princov Turkov.

Reklama

V zápase E-skupiny zvíťazil Krasnodar doma nad Stade Rennes 1:0. Bojovalo sa o tretie miesto v tabuľke zaručujúce postup do jarného šestnásťfinále Európskej ligy UEFA a ten zaistil Rusom v druhom polčase Švéd Marcus Berg. O prvé miesto si to v priamom súboji rozdali Sevilla a Chelsea Londýn, “The Blues” vyhral v Španielsku 4:0 po góloch francúzskeho útočníka Oliviera Girouda a zaistili si triumf v skupine.

FC Barcelona triumfovala v G-skupine v Budapešti nad Ferencvárosom 3:0 aj bez Lionela Messiho, keď rozhodla už v prvom polčase troma gólmi. Je stále stopercentná. V 72. minúte sa na ihrisko dostal v domácom drese aj slovenský stredopoliar Róbert Mak. Juventus doma zdolal Dynamo Kyjev 3:0 po góloch Federica Chiesu, Cristiana Ronalda a Alvara Moratu. Zápas rozhodovala Francúzka Stephanie Frappartová a stala sa prvou ženou, ktorá viedla duel mužskej LM. Tridsaťšesťročná Frappartová sa už vlani v auguste stala prvou ženou, ktorá viedla významné stretnutie mužov pod záštitou UEFA, keď ju ako hlavnú arbiterku nominovali na súboj o európsky Superpohár medzi FC Liverpool a FC Chelsea.

 

5. kolo skupinovej fázy Ligy majstrov 2020/2021:

E-skupina

FK Krasnodar – Stade Rennes 1:0 (0:0)

Reklama

Gól: 72. Berg. Rozhodoval: Collum (Škót.)

 

FC Sevilla – Chelsea Londýn 0:4 (0:1)

Góly: 8., 54., 74. a 82. Giroud (štvrtý z 11 m). Rozhodoval: Dias (Port.)

tabuľka:

Reklama

1. Chelsea   5 4 1 0 13:1  13 *

2. Sevilla   5 3 1 1  6:7  10 *

3. Krasnodar 5 1 1 3  5:10  4

4. Rennes    5 0 1 4  2:8   1

* postup do osemfinále

 

F-skupina:

Borussia Dortmund – Lazio Rím 1:1 (1:0)

Góly: 44. Guerreiro – 67. Immobile (z 11 m). Rozhodoval: Lahoz (Šp.)

 

Reklama

FC Bruggy – Zenit Petrohrad 3:0 (1:0)

Góly: 33. de Ketelaere, 58. Vanake (z 11 m), 73. Lang. Rozhodoval: Gözübüyük (Hol.)

tabuľka

1. Borussia Dortmund    5 3 1 1 10:4 10 *

2. Lazio Rím            5 2 3 0  9:5  9

Reklama

3. FC Bruggy            5 2 1 2  6:8  7

4. Zenit Petrohrad      5 0 1 4  3:11 1

* postup do osemfinále

 

G-skupina:

Reklama

Juventus Turín – Dynamo Kyjev 3:0 (1:0)

Góly: 21. Chiesa, 57. C. Ronaldo, 66. Morata. Rozhodovala: Frappartová (Fr.)

 

Ferencváros Budapešť – FC Barcelona 0:3 (0:3)

Góly: 14. Griezmann, 20. Braithwaite, 28. Dembele (z 11 m). Rozhodoval: Kulbakov (Biel.)

/R. Mak (Ferencváros) nastúpil v 72. min./

tabuľka:

Reklama

1. FC Barcelona         5 5 0 0 16:2  15 *

2. Juventus Turín       5 4 0 1 11:4  12 *

3. Dynamo Kyjev         5 0 1 4  3:13  1

4. Ferencváros Budapešť 5 0 1 4  5:16  1

* postup do osemfinále

 

H-skupina:

Reklama

Istanbul Basaksehir – RB Lipsko 3:4 (1:2)

Góly: 45.+3, 72. a 85. Kahveci – 26. Poulsen, 43. Mukiele, 66. Olmo, 90.+2 Sorloth. Rozhodoval: Del Cerro (Šp.)

/M. Škrtel (Basaksehir) odohral prvý polčas/

 

Manchester United – Paríž St. Germain 1:3 (1:1)

Góly: 32. Rashford – 6. a 90.+1 Neymar, 66. Marquinhos. Rozhodoval: Orsato (Tal.), ČK: 70. Fred (Manchester)

tabuľka:

Reklama

1. Manchester United   5 3 0 2 13:7  9

2. Paríž St. Germain   5 3 0 2  8:5  9

3. RB Lipsko           5 3 0 2  8:10 9

4. Istanbul Basaksehir 5 1 0 4  6:13 3

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali