Liečba novej Delta vlny v ponímaní vojaka Lengvarského je politickým zločinom

Liečba novej Delta vlny v ponímaní vojaka Lengvarského je politickým zločinom

Bratislava 18. júna 2021 (HSP/Foto:SITA-Alexandra Čunderlíková)

 

Politické nálepkovanie časti národa nálepkou „Múdrosráč“ a druhej časti národa nálepkou „Zaočkovaný“ nie je správne. Naopak, je to spoločensky zhubnejšie, ako rakovina

Vladimír Lengvarský
Na snímke minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský

Národ môžem hodnotiť hocako, napr. podľa stupňa vzdelania alebo spoločenských zásluh, ale rozdeliť národ na „nezaočkovaných a zaočkovanejších“, ako to naznačil pred pár dňami Sulík keď povedal, že zaočkovaní by mali dostať benefity je z pohľadu riadenia spoločnosti patologické. A najhoršie na tom celom je, že Sulík je dostatočne vzdelaný človek – dobre to vie a aj napriek tomu to robí. Dnešní politici celkovo postavili svoje spoločenské vzostupy na zhubnosti, preto národy Európy obrazne, chorľavejú.

Reklama

Sulíka v žiadnom prípade neospravedlňuje ani fakt, že sa dalo dodnes zaočkovať len málo ľudí, pretože bol to práve on a jeho ľudia, napr. posl. Lucia Bittó Cigániková, kto zneužil na skrytú podporu vakcíny AstraZeneca informáciu z Brazílie (The Lancet), ktorou spoločensky degradovala inú vakcínu – Sputnik V. Pomohla tak vyrobiť patovú situáciu, že ľudia stratili aj posledné zvyšky dôvery vo vakcináciu a odmietajú sa dávať očkovať. Jednoducho zhrnuté a pár slovami napísané: lokálna geopolitická vojna počas pandémie a poburujúce, často nenávistné prejavy politikov, hlavne Igora Matoviča zničili v slovenskej spoločnosti aj posledné zvyšky záujmu o sebazáchranu Slovákov. A o tom, čo vystrája na opačnej strane spoločenského spektra napr. Róbert Fico, keď ľudí z voličskej časti svojej strany spoločenského spektra  v zápale opozičného boja povzbudzuje v tom, aby sa zaočkovať nedali, mi je popravde mdlo.

Ja sa verejnosti vopred ospravedlňujem za nestrannosť a objektivitu, ale nie som autor, ktorý v problematike ochrany zdravia národa bude stáť na jednej alebo druhej strane politického spektra. Ochrana zdravia národa, nie je totiž jedna zo strán spektra, ale veličina od správnosti riadenia ktorej sú závislé ľudské životy. Okrem toho som konzervatívny demokrat a Demokracia je pre mňa svetonázor – spôsob, akým nazerám na zmyslový svet. Nikdy nenapíšem, že niekto je zlý len preto, že sa nedal zaočkovať, iného zase nepostavím na piedestál iba preto, že sa nechal účelovo zaočkovať AstrouZenecou, ako to urobil napr. Sulík. A nikdy nezavriem ani oči pred tým, ako napr. Róbert Fico zneužíva tému očkovania na poburovanie verejnosti. To, čo však urobím je, že budem klásť správne otázky a verejne argumentovať všetkým, ktorí sú za životy Slovákov zodpovední.

Reklama

Je neľudskosť až absolutistického typu súčasného Matovičovho politického božstva to, keď člen vlády politicky zodpovedný počas pandémie za životy vyhlási citujem: „Nestačím sa čudovať naivite ľudí, ktorí si ešte dnes naivne myslia, že Slovensko dokáže nejakým zázrakom zabrániť príchodu nebezpečného Delta variantu (indický variant) Covid-19 na Slovensko“. O mutácii koronavírusu s názvom Delte sa totiž nehovorí dva dni, ale dosť dlho na to, aby sme sa mohli opodstatnene dnes Matoviča spýtať, aké nové – správnejšie a modernejšie opatrenia na zabránenie šírenia sa zmutovaného kmeňa vírusu Delta vláda urobila, pretože obohraté piesne o ďalšom vyhlásení núdzového stavu nikoho na Slovensku po doterajších škandáloch, ale hlavne výsledkoch v úmrtnosti nezaujímajú. A už vonkoncom dnes nezaujímajú nikoho geopolitické vojny, ktoré vládni politici medzi sebou v pandémii vedú, pretože pandémiu na to iba zneužívajú. Ono totiž, už aj v tom „zlom a nedemokratickom“ Rusku dávno pochopili, že ak chcú zvýšiť zodpovednosť obyvateľstva pri ochrane proti novým mutáciám, tak je v pandémii lepšie zameniť názov „núdzový stav“ za slovné spojenie „občianska dovolenka“. A pochopili dávno aj to, že rýchlo musia zabezpečiť účinnú liečbu, lebo doterajšie terapie na nové, zmutované koronavírusy dostatočne nezaberajú. Tak sa pýtam, čo ste urobili Vy pán Matovič? Aký nové modernejšie liečby ste ako politik zo zahraničia priniesli?

Je minimálne ľudský hyenizmus, ak nie rovno príčina na začatie vyšetrovania za podozrenia zo spáchania možného zločinu proti ľudskosti osopiť sa arogantne v čase pandémie, po smrti 12,500 obetí na tlačovej konferencií na novinárku, ktorá sa pýta ministra vnútra Mikulca na takú základnú vec, ako je napr. to, či nie je neskoro na niektoré pandemické opatrenia, ktoré vláda ešte len chystá. Ono totiž tu nejde iba o druh arogancie Matovičom dosadeného ministra. Prvý človek s výskytom zmutovaného vírusu Delta bol totiž na Slovensku zaznamenaný už 12.5. 2021, čiže pred viac, ako mesiacom.

Keď prvého človeka s kmeňom vírusu typu Delta identifikovali v Číne, tak kompetentní urobili také radikálne, ale na druhej strane moderné a účinné opatrenia, že celý svet iba otvoril ústa. Iste, Číňania, roky experimentujúci s koronavírusmi a pravdepodobne aj zodpovední za svetovú pandémiu asi vedia, prečo to urobili. Ja samozrejme neobhajujem, pre niekoho možno totalitné praktiky Číny. Iba poukazujem na fakt, že napr. v Spojených štátoch v súčasnosti úrady zneužívajú na propagáciu iba očkovania, čo považujem za nedostatočné opatrenia. Súčasné západné vakcíny totiž v niektorých prípadoch nezaberajú proti novým mutáciám ani na 60%.

Rusi síce tvrdia, že ich Sputnik V na mutáciu Delta zaberá rovnako, ako na predchádzajúce mutácie, ale na Slovensku to doposiaľ nikto nepotvrdil.

Čo robí ŠUKL? Dal niekto za ten mesiac, čo vieme o Delte, z vlády pokyn, aby Baťovej úrad šetril súvislosti medzi účinnosťou západných a východných vakcín? Či čo? Čaká sa na to, až začnú na koronavírus znovu zomierať ľudia, aby to mohol zase niekto zo ŠUKL-u zneužiť na očierňovanie niektorej z geopoliticky nepohodlných vakcín?

Reklama

Čo ste teda moderné a nové priniesli po viac, ako rok a pol praktikujúcich skúsenostiach s pandémiou na Slovensko Vy, pán minister Mikulec alebo Vy, pán minister Lengvarský? Pýtať sa takto má zmysel, lebo pokiaľ nič, pokiaľ sa aj pri vlne Delta chcete opäť iba pasívne prizerať na ďalšie celoplošné testovania národa a následné zomieranie tisícky ľudí, tak vám rovno prognosticky predpovedám pravdepodobnosť dlhého pobytu v jednom zo slovenských zariadení na nápravu.

Sankčné postihy a iné, ministerstvom vnútra pripravované grobiánstva v čase pandémie, kedy ľudia nemajú často na základné ľudské potreby, je systémová oblhútnosť a zbytočné traumatizovanie verejnosti, ktorým iba Mikulec dobieha čas stratený vedením vojen s protivníkmi a ustátím svojich politických a spoločenských pozícii. Ale rozhodne to nie je správnym riešením problematiky príchodu mutácie Delta. Mimochodom, najpriamejším dôkazom nefunkčného stavu slovenských prokuratúr nemusíme hľadať v minulosti prokurátorov, pretože neschopnosť oboch prokuratúr riešiť presne takéto zločiny v politike odzrkadľuje výslednicu stavu.

Za najodpornejší alibizmus bez akejkoľvek odbornej správnosti a ľudskej sebareflexie jedného uznávaného odborníka v zdravotníctve, spomedzi odohratých sa za posledné dni, považujem aktuálne vyhlásenie jedného zo súčasne najkompetentnejších – ministra zdravotníctva, pána Lengvarského, ktorý si okrem iného myslí, že hľadanie jednej z ciest, ako bojovať s mutáciou Delta je zvýhoďnovanie zaočkovaných.

Medzinárodné výsledky štúdii ukazujú, že Delta je mutácia koronavírusu, na ktorú zaberajú súčasné vakcíny iba na zhruba 60 až 70%. Aj to, iba u ľudí s úplným zaočkovaním. U ľudí, ktorí dostali iba jednu vakcínu, ktorých je na Slovensku značné percento je ochrana znížená o ďalšiu, zhruba polovicu. Je teda úplne jasné, že na Slovensku, kde vaši politickí kolegovia urážaním, spoločenskými manipuláciami a vedením vojen v geoplolitickom záujme zničili sebavedomie národa a priviedli Slovensko na pokraj sebazáchrany – záujmu dať sa zaočkovať a kde sa za žiadnych okolností nedá racionálne kalkulovať s faktom, že to vašimi zažitými „stratégiami“ na ochranu zdravia počas pandémie zvrátite, nemôže vakcinácia byť nosným spôsobom ochrany obyvateľstva.

A ešte jedna vec. Ak sa na Slovensku nájde demokraticky natoľko zvrátený, v prípade Lengvarského vojenský názor, ktorý do zákona presadí povinné očkovanie, ktoré chce presadiť minister Lengvarský bez toho, aby vyčerpal všetky možné prostriedky modernej vedy, tak zbúra aj posledné zvyšky slobody a demokracie.

Reklama

Ja nie som za prehnanú liberalizáciu demokracie na úkor pandémie, ale tváriť sa, že nemáte v Európe iné možnosti ochrany zdravia, liečby alebo prevencie, ako iba prinútiť ľudí sa dať očkovať vakcínami, ktoré ich nemusia vôbec ochrániť, je v 21. storočí politický zločin.

Tony Belohorec

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

10:25

Výrobca spotrebného tovaru Unilever v utorok oznámil plány na zrušenie približne 7500 pracovných miest vo svojich prevádzkach na celom svete. Jeho cieľom je ušetriť v priebehu nasledujúcich troch rokov približne 684 miliónov libier (799,77 milióna eur). Informovala agentúra DPA.

Koncern, ktorý vyrába približne 400 značiek spotrebného tovaru od čajov Lipton cez mrazené pochúťky Magnum a Cornetto po mydlá Dove či kvasnicovú nátierku Marmite, uviedol, že prepúšťanie sa dotkne prevažne pracovných miest v kanceláriách.

10:22

Elon Musk potvrdil že užíva predpísaný ketamín, aby rozptýlil negatívne myšlienky, čo prináša prospech investorom Tesly. Vyhlásil to počas rozhovoru zverejneného v pondelok, informovala agentúra AFP.

Potvrdil teda užívanie anestetika zvyčajne používaného na tlmenie bolesti a liečbu depresie. Ketamín sa však vo veľkom zneužíva ako droga s potenciálne nebezpečnými až smrteľnými následkami intoxikácie.

Elon Musk
Na snímke Elon Musk
10:20

Všetci obyvatelia Pásma Gazy čelia akútnemu nedostatku potravín, upozornil v utorok americký minister zahraničných vecí Antony Blinken. Zdôraznil tým, že je potrebné zvýšiť dodávky humanitárnej pomoci do tejto palestínskej enklávy, informovala agentúra AFP.

09:22

Lionel Messi si zranil zadný stehenný sval a vynechá prípravné zápasy Argentíny v USA. Potvrdila to tamojšia národná futbalová asociácia.

Lionel Messi Nashville FC - Inter Miami
Na snímke útočník Interu Miami Lionel Messi padá v odvetnom osemfinálovom zápase Ligy majstrov CONCACAF proti Nashville FC 13. marca 2024 v americkom Fort Lauderdale
09:19

Pri inštalácii fotovoltiky si treba aktualizovať aj poistenie nehnuteľnosti a navýšiť si poistnú sumu o hodnotu solárnej elektrárne. Solárne panely totiž môžu zvýšiť hodnotu domu či iného objektu, v prípade podpoistenia by tak pri poistnej udalosti mohla poisťovňa vyplatiť menej peňazí. Upozornil na to riaditeľ pre neživotného poistenie v spoločnosti FinGO.sk Jaroslav Krajňák.

08:50

Ceny ropy v utorok ráno mierne klesli. Ovplyvnili ich vyhliadky na väčšiu ponuku z Ruska, slabší než očakávaný dopyt v sektoroch, ako je letecké palivo, a tiež opatrné obchodovanie pred rozhodnutím americkej centrálnej banky Fed o úrokových sadzbách. Informovala agentúra Reuters.

Barel (159 litrov) americkej ľahkej ropy West Texas Intermediate (WTI) s dodávkou v apríli sa v utorok o 7.24 h SEČ predával po 82,58 USD (75,82 eura). To bolo o 14 centov alebo 0,17 % menej ako v predchádzajúci deň na konci obchodovania.

08:26

Severokórejský vodca Kim Čong-un dohliadal na sériu palebných cvičení delostreleckých jednotiek na západe krajiny. Informovali o tom agentúry AFP a Reuters.

Manévre zahŕňali aj „super-veľké viacnásobné raketomety“ a došlo k nim len niekoľko dní po tom, ako Južná Kórea a Spojené štáty uzavreli každoročné spoločné vojenské cvičenie Freedom Shield.

Kim Čong-un North Korea Koreas Tensions
Na snímke severokórejský vodca Kim Čong-un dohliada na sériu palebných cvičení delostreleckých jednotiek na západe krajiny
07:38

Americký prezident Joe Biden usporiada v apríli prvý trojstranný summit s lídrami Filipín a Japonska, oznámil v pondelok Biely dom. Informovala agentúra AFP. Podľa nej sa Spojené štáty snažia posilniť spojenectvo v regióne voči Číne.

Schôdzka Bidena s filipínskym prezidentom Ferdinandom Marcosom a japonským premiérom Fumiom Kišidom je naplánovaná na 11. apríla a je ďalšou v sérii stretnutí s ázijsko-tichomorskými spojencami USA.

Biden
Na snímke Joe Biden
07:19

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken odcestuje tento týždeň do Saudskej Arábie a Egypta na rokovania o úsilí zabezpečiť prímerie v Gaze a zvýšenie množstva humanitárnej pomoci do tejto palestínskej enklávy, uviedol v utorok prostredníctvom svojho hovorcu americký rezort diplomacie. Informovala agentúra AFP.

Antony Blinken
Na snímke americký minister zahraničných vecí Antony Blinken
07:00

Približne 700 ľudí uviazlo v utorok na krajnom severe Austrálie po tom, čo sa touto odľahlou oblasťou prehnala tropická cyklóna a obyvateľov odrezala od zvyšku krajiny. Informovala agentúra AFP.

Búrka tretej kategórie postihla spomínané územie prudkým dažďom a silným vetrom s rýchlosťou približne 170 až 200 kilometrov za hodinu, uviedol austrálsky meteorologický úrad.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Kondenačná stopa zo štartu rakety Falcon 9 spoločnosti SpaceX je vidieť nad domami v pondelok 18. marca 2024 v San Diegu

Autor: AP/Gregory Bull

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali