Lekári interného oddelenia Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline podpísali dohodu s vedením nemocnice

Lekári interného oddelenia Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline podpísali dohodu s vedením nemocnice

Žilina 17. apríla 2015 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavol Ďurčo)

 

Na interné oddelenie sa vráti desať lekárov

Lekári Interného oddelenia Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) Žilina, ktorí boli od 27. februára vo výpovednej dobe, podpísali dnes dohodu s vedením FNsP Žilina a na Interné oddelenie sa vracia desať lekárov. TASR o tom dnes informoval predseda Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Peter Visolajský.

Reklama
Na snímke predseda Lekárskeho odborového zväzu (LOZ) Peter Visolajský

„Som veľmi rád, že štrnástim lekárom sa podarilo vybojovať lepšie podmienky pre pacientov interného oddelenia FNsP Žilina. Hoci museli ohroziť svoje živobytie a vyše mesiaca boli terčom rôznych útokov, podarilo sa im vybojovať viac lôžok pre pacientov a rekonštrukciu oddelenia, ktoré nespĺňalo hygienické štandardy. Za to im patrí veľká vďaka kolegov i pacientov,“ uviedol Visolajský.

Zdôraznil, že je hrdý na týchto lekárov, ktorí sú členmi LOZ, aj na to, že sa za nich postavili ostatní lekári z celého Slovenska. „Chcem zdôrazniť, že tak ako pri kauze bielenia v Nitre, aj pri riešení katastrofálnej situácie v žilinskej nemocnici boli nevyhnutné reportáže novinárov a svedectvá pacientov, ktorí sa tiež pričinili o zlepšenie podmienok pacientov v žilinskej nemocnici,“ podotkol šéf LOZ.

Reklama

Zástupcovia odborových organizácií z FNsP Žilina sa vo štvrtok (16.4.) na 11-hodinovom rokovaní dohodli s vedením nemocnice, že 64 sestier a desať lekárov dnes stiahne výpovede. “Kríza v žilinskej nemocnici v zmysle výpovedí sestier a lekárov je v tejto chvíli zažehnaná. Práve podpísanie dohody je pre nás začiatok. Čaká nás veľa práce, mňa aj mojich kolegov. Je to nový začiatok a ideme pracovať, aby sme túto nemocnicu dostali tam, kam patrí,” povedal po rokovaní riaditeľ FNsP Žilina Pavol Drugaj.

Konečnú dohodu vedenia FNsP Žilina so zamestnancami dnes privítal aj minister zdravotníctva Viliam Čislák. Dohoda je podľa neho v zmysle podmienok, o ktorých rokoval počas návštevy žilinskej nemocnice.

 

Reklama
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:35

Poľských vojakov vyšlú do Paríža, aby tam pomohli s posilnením bezpečnosti počas tohtoročných letných olympijských hier. Oznámil to vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

15:06

Skoro každý tretí obyvateľ Nemecka má pocit, že mu prechod na letný čas ohrozuje zdravie. Prieskum nemeckého inštitútu Forsa tiež odhalil, že takmer každý piaty zamestnaný človek v dôsledku posunu času mešká do práce.

14:44

Palestínsky prezident Mahmúd Abbás v piatok dekrétom oznámil zostavenie novej vlády, ktorej predsedom bude jeho dlhoročný poradca Muhammad Mustafá.

14:44

Pomaly sa pohybujúca tropická cyklóna Gamane, ktorá sa nečakane obrátila smerom k Madagaskaru, si vyžiadala najmenej 11 obetí. Silný vietor lámal stromy a prívaly vody sa valili cez dediny a vytopili domy, uviedli miestni predstavitelia.

14:43

Poľská Agentúra pre vnútornú bezpečnosť (ABW) vykonala v spolupráci so svojimi európskymi partnermi prehliadky budov v rámci vyšetrovania ruskej špionážnej siete. “Boli zdokumentované akcie zamerané na organizovanie proruských iniciatív a mediálnych kampaní v krajinách EÚ,” oznámila ABW. V stanovisku spomenula webovú stránku voice-of-europe.eu, ktorá mala zverejňovať proruské materiály.

14:42

Na Václavskom námestí v centre Prahy vo štvrtok napoludnie horela lepenka na streche jednej z budov ležiacej pri centrále Českej pošty. Z vnútrobloku tam stúpal hustý čierny dym, ktorý bolo vidieť z celej Prahy. Požiar sa podarilo lokalizovať a podľa hasičov sa už ďalej nešíri. Do nemocnice previezli jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín.

14:21

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vo štvrtok uviedol, že so zahraničnými partnermi prebiehajú rozhovory o možnej výmene amerického novinára Evana Gershkovicha, ktorého od vlaňajšieho marca zadržiavajú v Rusku pre obvinenia zo špionáže.

14:19

Veliteľ estónskych ozbrojených síl Martin Herem vo štvrtok vyzval na zdvojnásobenie výdavkov na obranu Estónska v priebehu nasledujúcich dvoch rokov. Podľa neho je to potrebné na vytvorenie dostatočných zásob munície na rýchle odrazenie prípadnej ruskej invázie.

14:11

Lotyšský minister zahraničných vecí Krišjanis Kariňš oznámil, že k 10. aprílu odstúpi z funkcie.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali