Kto získa európsku cenu za najnehoráznejšie klamstvo?

Kto získa európsku cenu za najnehoráznejšie klamstvo?

Bratislava 20. januára 2022 (HSP/Foto:Pixabay)

 

Videli sme to všetci na televíznych obrazovkách: do očí nám tvrdili o tej zmluve absolútne lži, ktoré pritom môže každý ľahko odhaliť, stačí si ju prečítať. Dnes tu máme ukážku ďalšieho nehanebného klamára rozkošne pristihnutého „na hruškách“, tentoraz z Holandska

Ilustračná snímka

Naši špičkoví vládni klamári predviedli v uplynulých dňoch naozaj parádny výkon. Do kamier, do očí celej verejnosti nám bez zaváhania, s kamennou tvárou dokázali tvrdiť, že podpis vazalskej DCA zmluvy s USA o odovzdaní našich vojenských letísk a tak trochu vlastne aj celej krajiny americkej armáde vôbec nebude znamenať, že tu Američania budú mať základne, že tu budú ich vojaci, že Slovenská republika nebude mať možnosť kontrolovať čo privážajú, odvážajú či skladujú. A pritom si tú zmluvu môže každý prečítať (napríklad TU) a kto má aspoň priemerne fungujúci rozum, môže z napísaného jasne vidieť ako sa veci majú.

Reklama

Naši klamári však nie sú v Európe sami a v súťaži o najväčšieho európskeho klamára to veru vôbec nebudú mať jednoduché. Tzv. štandardní politici, čiže úlisní profesionálni top luhári, liberalistickí agenti plazivej bruselizácie a podriadenosti zaoceánskej mocnosti, sa nachádzajú v hojnom počte v politike každej členskej krajiny EÚ.

Vrátane Holandska. Z tejto krajiny tu dnes máme krásne video. Má už pekných pár mesiacov, ale v týchto dňoch sa stalo populárnym aj v našich končinách, tak si ho pripomeňme. Odohráva sa v holandskom parlamente, kde mladý poslanec Gideon van Meijeren položí svoju prvú otázku premiérovi Markovi Ruttemu. A ten naozaj vôbec netuší, akú rafinovanú pascu na neho poslanec z euroskeptickej konzervatívnej strany Fórum pre demokraciu prichystal. Prepis rozhovoru na predmetnom videu:

Reklama

Poslanec van Meijeren: Jeden z týchto globalistov je pán Klaus Schwab, zakladateľ a šéf Svetového ekonomického fóra. Napísal knihu s lákavým titulom: „Covid-19: veľký reset“. Moja otázka na pána premiéra je: Ako hodnotí obsah tejto knihy?

Premiér Rutte: Nepoznám tú knihu, ale chcel by som pánovi van Meijerenovi poradiť, aby sa príliš nezaoberal takýmito konšpiračnými teóriami. Tiež som videl na YouTube tie fascinujúce videá, ktoré vysvetľujú ako sa udalosť 9/11 nestala alebo ako sa stala inak. Sú pekne vymyslené, ale väčšinou sú len tým, čím sú – konšpiračnými teóriami.

Poslanec van Meijeren: Prekvapuje ma, že na prvú otázku, ktorú som pánovi Ruttemu položil od chvíle, keď som prisahal ako poslanec parlamentu, mi odpovedal klamstvom. Mám tu list (poslanec ukazuje prítomným v sále kópiu listu) s dátumom 26. novembra 2020 od pána Rutteho pánovi Klausovi Schwabovi, v ktorom ďakuje pánovi Schwabovi za to, že mu poslal túto knihu. A označil ju za „nádejnú analýzu pre lepšiu budúcnosť“. Môže pán Rutte načrieť hlbšie do svojej pamäti? Je tomu menej ako pol roka. Neviem ako dlho vaše spomienky ostávajú aktívne, ale azda môžete túto spomienku niekde vyhrabať. Takže prosím, odpovedzte na moju prvú otázku ešte raz, ale tentoraz čestne.

Premiér Rutte: Tak dobre. Čestná odpoveď je, že to bol list písaný zo zdvorilosti, pretože žiaľ, človek nemôže prečítať všetky knihy, ktoré mu pošlú, ale chcete poslať priateľský ďakovný list človeku, ktorý vám poslal knihu.

Poslanec van Meijeren: Takže pán Rutte chce povedať, že neklame mne, ale klamal pánovi Klausovi Schwabovi. Mám inú otázku. Pán Schwab vo svojej knihe žiada resetovanie nášho sveta. Chce nahradiť našu parlamentnú demokraciu globálnou technokraciou. Chce zrušenie súkromného vlastníctva (!) a pán Rutte si očividne ani neuvedomuje, že toto nazval „ nádejnou analýzou pre lepšiu budúcnosť“. Ako je možné, že pán Rutte oceňuje knihu s neokomunistickým posolstvom, hoci ju vôbec nečítal?

Reklama

Toľko prepis rozhovoru z videa. Premiér Rutte sa potom ešte ďalej zamotával do klamstiev, na čom sa úprimne zabávala poslankyňa Fleur Agema (na videu ju vidno sedieť za van Meijerenom) z opozičnej Strany slobody Geerta Wildersa (čosi ako tamojšia obdoba našich Kotlebovcov).

Dodajme ešte, že tak Schwab, ako aj Rutte, obaja patria k plutokratickému spoločenstvu, ktoré chce v Európe a na celom svete nastoliť tzv. nový svetový poriadok. A teda je nad slnko jasnejšie, že Rutte veľmi dobre pozná Schwabove názory a mladému poslancovi luhal, len sa tak prášilo.

Tento nečakaný a rafinovaný útok ho zastihol nepripraveného, ale napriek tomu to Rutte dokázal s kamennou tvárou ustáť. Je fascinujúce, ako dokáže chladnokrvne klamať. Tu sa v celej kráse ukázala faloš tohto tzv. štandardného politika, jedného z popredných predstaviteľov dnešnej pokryteckej, hyperkorektnej tváre Európskej únie a tzv. demokratického Západu.

Trúfnu si naši vládni reprezentanti v klamaní aj na takýchto špičkových súperov? My v redakcii veríme, že pri usilovnom tréningu na domácom športovisku, keď budú aj naďalej nám občanom Slovenska hovoriť do očí podobné veci, ako nám tvrdia napríklad o spomínanej zmluve s Američanmi, nám v súťaži o najväčšieho klamára neurobia hanbu ani vo svete.

Originálne video v holandčine s anglickými titulkami môžete vidieť TU alebo TU.

Reklama

Ivan Lehotský

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali