Policajti odhalili muža, ktorý za ukradnuté peniaze kúpil motorky a auto

Policajti odhalili muža, ktorý za ukradnuté peniaze kúpil motorky a auto

Slovensko 12. januára 2016 AKTUALIZOVANÉ (TASR/HSP/Foto:TASR-Štefan Puškáš)

 

Policajné správy

Martinskí policajti obvinili zo zločinu krádeže 17-ročného muža, ktorý sa 25. decembra popoludní vlámal do bytu v Sučanoch (okres Martin) a ukradol 14.200 eur. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Jana Balogová.

Reklama
Ilustračné foto
Ilustračné foto

Muž podľa nej vyliezol na balkón, vytlačil plastové balkónové dvere a vošiel do bytu. “Z obývačky odcudzil hotovosť a z bytu odišiel opäť cez balkón, pričom balkónové dvere za sebou privrel. Z odcudzených peňazí si stihol kúpiť staršie motocykle Honda, staršie motorové vozidlo Suzuki Samurai, nohavice na motocykel, prilbu a 30 litrov benzínu,” uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Doplnila, že vyšetrovateľ muža obvinil zo zločinu krádeže v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody. “Obvinený mladík je stíhaný na slobode a v prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody tri až desať rokov znížený na polovicu, nakoľko ide o mladistvého,” dodala Balogová.

Reklama

 

Košičan viezol na kapote auta dvoch mladíkov, je obvinený z ublíženia na zdraví

Košičan, ktorý na kapote auta viezol dvoch mladíkov a tí sa po páde zranili, je obvinený z ublíženia na zdraví. K incidentu došlo v nedeľu (10.1.) popoludní na príjazdovej ceste v záhradkárskej lokalite Zdoba v okrese Košice.

“Dvadsaťštyriročný Košičan viedol osobné motorové vozidlo zn. VW Polo Classic. Na kapote sedeli dvaja Košičania vo veku 27 a 19 rokov, ktorí po zabrzdení spadli. Starší z nich pri páde utrpel ťažké zranenia s dĺžkou liečenia štyri až päť mesiacov a v kritickom stave bol hospitalizovaný v nemocnici. Devätnásťročný mladík utrpel zranenia s doposiaľ presne neurčenou dobou liečenia. Bližšie okolnosti tohto skutku polícia vyšetruje. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví,” TASR informoval dnes hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Alexander Szabó.

Pri ošetrení v nemocnici bola u 27-ročného Košičana nájdená injekčná striekačka o objeme päť ml s obsahom nezisteného druhu bielej kryštalickej omamnej a psychotropnej látky, ktorá bola zaslaná na expertízu. “V tejto súvislosti vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi,” dodal policajný hovorca.

Reklama

 

Polícia namerala skoro ráno u vodičky 2,63 promile, hrozí jej ročné väzenie

Žene z obce Zemplínsky Branč, okres Michalovce, hrozí väzenie. Policajti ju prichytili pri tom, ako jazdila pod vplyvom alkoholu. TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Košiciach Alexander Szabó.

Michalovskí policajti zastavili 34-ročnú ženu v pondelok (11.1.) krátko po 6.00 h medzi Michalovcami a Pozdišovcami, kde viedla osobné motorové vozidlo Peugeot 306. Pri kontrole u nej policajti namerali hodnotu 1,22 miligramu alkoholu na liter vydychovaného vzduchu (2,63 promile).

„Policajti ženu umiestnili v cele policajného zaistenia a poverený príslušník PZ ju obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V prípade dokázania viny jej hrozí až ročné väzenie,” uviedol Szabó.

Reklama

 

Polícia pátra po zlodejoch z pizzerie, odniesli si 7000 eur a stravné lístky

Neznámi páchatelia sa vlámali do priestorov bratislavskej pizzerie, odkiaľ odcudzili finančnú hotovosť a stravné lístky v hodnote približne 8500 eur. TASR o tom informovala bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

“Policajti pátrajú po neznámych páchateľoch, ktorí sa podľa doterajších informácií dňa 11. januára 2016 krátko po polnoci vlámali do priestorov pizzerie na Starohájskej ulici. Následne v priestoroch pizzerie poškodili vstupné dvere vedúce do kancelárie, odkiaľ odcudzili trezor s finančnou hotovosťou približne 7000 eur a stravné lístky. Uvedeným konaním spôsobili spoločnosti škodu vo výške 8500 eur a doposiaľ nezistenú škodu poškodením dverí a zárubní,” uviedla Mihalíková.

Poverený príslušník Policajného zboru začal v tejto súvislosti trestné stíhanie pre prečin krádeže vlámaním.

“V prípade preukázania viny za krádež, ktorou bola spôsobená škoda viac ako 2660 eur, hrozí v zmysle trestného zákona trest odňatia slobody na šesť mesiacov až na tri roky,” uzavrela Mihalíková.

 

Ukrajinku na priechode zrazilo auto

K zrážke osobného vozidla s chodkyňou došlo v pondelok (11.1.) o 17.40 h na Popradskej ulici v Košiciach. Za hustého dažďa prebehovala 23-ročná Ukrajinka po vyznačenom priechode pre chodcov, pričom sa podľa polície pravdepodobne nepresvedčila, či tak môže urobiť bez nebezpečenstva.

“Chodkyňa spoza stojaceho vozidla v kolóne vozidiel vošla do jazdnej dráhy vozidlu zn. Škoda Fabia, ktoré viedla 55-ročná Košičanka z pravej strany po Popradskej ulici, smerom k ulici Michalovskej,” informoval dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Reklama

Mladá Ukrajinka prihlásená na pobyt v SR utrpela pri zrážke zranenia s predpokladanou dĺžkou liečenia do 42 dní, hospitalizovali ju v nemocnici. Požitie alkoholických nápojov u účastníkov dopravnej nehody polícia nezistila. Na vozidle vznikla škoda vo výške 2000 eur.

V súvislosti s nehodou polícia pripomína vodičom, že ak auto vo vedľajšom jazdnom pruhu zastaví pred priechodom, signalizuje to, že na ceste môžu byť chodci. Pre chodcov zase platí, že nesmú vstupovať na cestu, a to ani na priechod, ak vzhľadom na rýchlosť prichádzajúcich áut nemôžu cez cestu bezpečne prejsť.

Podľa štatistík v Košickom kraji za rok 2015 polícia eviduje 195 dopravných nehôd s účasťou chodca, čo je o 20 viac ako rok pred tým. Z daného počtu zavinilo nehody 82 chodcov. V okrese Košice sa za uplynulý rok stalo 87 nehôd s účasťou chodca, čo je o 14 viac oproti predchádzajúcemu roku. Samotní chodci z toho zavinili 30 dopravných nehôd.

 

Krádežou v dome spôsobil zlodej škodu takmer 4500 eur

Reklama

V doposiaľ nezistenej dobe, v mesiacoch december 2015 až január, došlo v jednej z novostavieb rodinných domov v obci Stará Lesná, okres Kežmarok, ku krádeži. Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Migaľová informovala, že po zistení tejto skutočnosti poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Kežmarku začal trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže spáchaného v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci.

„Zatiaľ neznámy zlodej vylomil drevené vchodové dvere v oblasti zámku na dome, vošiel do interiéru, odkiaľ odcudzil rôzne veci. Okrem iného aj rozvodnú skriňu s ističmi pre osvetlenie domu, internet, sadu pre reguláciu prietokov vzduchu v krbe, tiež podomietkový modul toalety, digestor, indukčný varný panel i umývačku riadu. Z domu vzal aj dres, vstavanú rúru, vstavanú mikrovlnnú rúru, dve stropné svietidlá, 20 kusov bodových svetiel a štyri závesné svietidlá,“ vymenovala hovorkyňa.

Pri tom všetkom mal zlodej poškodiť aj niektoré zo zariadení domu. Majiteľom tak spôsobil škodu, ktorá bola vyčíslená na takmer 4500 eur. „V prípade vypátrania a preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až na tri roky,“ uzavrela Migaľová.

 

Šoférovi nákladného auta policajná hliadka namerala v dychu alkohol

Reklama

Až päťročný pobyt za mrežami hrozí vodičovi nákladného vozidla, ktorý podľa polície mohol spôsobiť značnú škodu na majetku alebo ohroziť životy ľudí, nakoľko mal byť pod vplyvom alkoholu. TASR informoval bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

V pondelok (11.1.) policajná hliadka preverovala na Ulici Jána Jonáša oznámenie, že pred vjazdom do výrobného areálu sa nachádza vodič nákladného vozidla, ktorý má byť pod vplyvom alkoholu.

“Hliadka uvedené oznámenie bezodkladne preverila a jeho hodnovernosť potvrdila. Na mieste sa nachádzal 50-ročný vodič nákladného motorového vozidla značky Volvo, u ktorého vykonala dychovú skúšku na zistenie prítomnosti alkoholu. Tou mu bola nameraná hodnota 0,78 mg/l alkoholu v dychu. Nakoľko vodič nákladného motorového vozidla si privodil užitím návykovej látky stav, pri ktorom mohol spôsobiť značnú škodu na majetku alebo ohroziť život alebo zdravie ľudí, bol hliadkou bezodkladne predvedený na príslušný útvar Policajného zboru,” uviedol Szeiff.

Vyšetrovateľ v tomto prípade vzniesol obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 50-ročnému Jozefovi G. z okresu Malacky. Za uvedené konanie hrozí v prípade preukázania viny v zmysle zákona trest odňatia slobody na dva až päť rokov.

 

Pri dopravnej nehode v centre mesta zomrela 74-ročná chodkyňa

Pri dopravnej nehode v Nitre zahynula 74-ročná žena. Nehoda sa stala v pondelok 11. januára ráno o pol siedmej na križovatke Štefánikovej a Hodžovej ulice. „Chodkyňa v tmavom oblečení bez reflexných prvkov vošla mimo priechod pre chodcov do jazdnej dráhy vodičovi osobného motorového vozidla Škoda Forman,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová.

Reklama

Po zrážke bola dôchodkyňa prevezená do nemocnice, kde ťažkým zraneniam podľahla. Vodič sa podrobil dychovej skúške s negatívnym výsledkom. K vyšetrovaniu dopravnej nehody bude pribraný znalec odboru cestnej dopravy. Presná príčina, ako aj miera zavinenia tejto dopravnej nehody sú v štádiu vyšetrovania.

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:57

Francúzske úrady odhalili webovú stránku s falošným náborom francúzskych dobrovoľníkov do vojny na Ukrajine. Oznámilo to vo štvrtok francúzske ministerstvo obrany.

16:42

Rusko vo štvrtok uviedlo, že páchatelia minulotýždňového útoku na koncertnú halu na moskovskom predmestí dostali finančnú podporu z Ukrajiny. Oznámilo tiež zadržanie osoby podozrivej z toho, že pomáhala financovať útočníkov.

16:32

Projekt zabezpečenia verejnej železničnej osobnej dopravy s Ukrajinou využitím širokorozchodnej trate na trase Kyjev – Košice, ktorý schválila vláda na svojom ostatnom rokovaní, považuje KDH za mrhanie peňazí. Uvedenie do prevádzky by si vyžadovalo náklady v miliónoch eur, na čo aktuálne nemá financie ani rezort dopravy, ani Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). Vo štvrtok na to upozornilo opozičné KDH.

16:28

Americký Kongres schválil predaj pokročilých raketových systémov Poľsku, uviedol vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

16:28

Rusko vo štvrtok vetovalo návrh rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN, ktorý žiadal predĺženie dohľadu expertov OSN nad sankciami svetovej organizácie voči Severnej Kórei. Rezolúciu navrhli Spojené štáty a o jeden rok by predĺžila mandát skupiny expertov, ktorí na dodržiavanie sankcií dohliadajú. Veto zo strany Ruska však ich činnosť pozastavuje.

16:24

Priemerné vozidlo stráca po troch rokoch 22,5 % svojej hodnoty, zatiaľ čo žlté vozidlá len 13,5 %. Naopak, najviac strácajú hodnotu zlaté vozidlá, a to až na úrovni 25,9 %. Vyplýva to z minuloročných dát platformy iSeeCars.com, na čo poukázala spoločnosť Aures Holdings.

16:13

Pápež František na Zelený štvrtok slávil v Bazilike svätého Petra omšu svätenia olejov. Kňazov vo svojej kázni vyzval, aby sa vyhýbali duchovnému pokrytectvu a pristupovali k svojim veriacim milosrdne.

16:07

Poľský premiér Donald Tusk privítal vo štvrtok pokrok dosiahnutý v rozhovoroch s Ukrajinou. Ich témou bol dovoz ukrajinských poľnohospodárskych výrobkov a blokády hraníc zo strany poľských poľnohospodárov, ktoré naštrbili vzťahy medzi oboma krajinami.

Donald Tusk Šmyhaľ
Na snímke ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ (vľavo) a poľský premiér Donald Tusk
15:35

Poľských vojakov vyšlú do Paríža, aby tam pomohli s posilnením bezpečnosti počas tohtoročných letných olympijských hier. Oznámil to vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali