Kohút po opatreniach s predajom: “Fanúšik je pre nás prvoradý”

Kohút po opatreniach s predajom: “Fanúšik je pre nás prvoradý”

Bratislava 20. októbra 2018 (TASR/HSP/Foto:TASR-Dano Veselský)

 

Organizačný výbor 2019 IIHF majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji na Slovensku prijal niektoré novinky, ktoré sú spojené s predajom vstupeniek na blížiaci sa šampionát. Najdôležitejšou informáciou je, že fanúšikovia, ktorí si budú chcieť zakúpiť lístky na športovú udalosť roka v Bratislave a v Košiciach, budú musieť vyplniť registračný formulár

Na snímke prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Martin Kohút

Registrácia pri kúpe vstupeniek sa zavádza ako opatrenie proti priekupníkom a ich technológiám – takzvaným bootom. Tí v septembri pri spustení predaja lístkov vstupovali do tohto procesu, neúmerne zaťažovali servery oficiálneho predajcu a ovplyvňovali poradie kupujúcich. Bežný fanúšik tak mohol mať problém dostať sa k vstupenkám, jeho nákup sa predlžoval. “Rokovali sme s oficiálnym predajcom a snažili sa spoločne nájsť riešenie nedávneho problému. Tým bude povinné vyplnenie registračného formulára. Obsahovať bude meno, priezvisko, e-mailový kontakt a mobilné telefónne číslo, na ktoré mu následne príde overovací SMS kód. Až po verifikácii si bude môcť fanúšik vstupenku zakúpiť. Ako nám potvrdil Ticketportal, v jednom momente si bude môcť vstupenky kupovať až 600 záujemcov. Samozrejme, v prípade veľkého záujmu bude nastavená opäť forma poradia, ktoré bude určovať, kedy si záujemca vstupenku kúpi,” uviedol na piatkovej tlačovej konferencii prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Martin Kohút.

Reklama

Po vyplnení registračného formulára bude kupujúcemu zaslaný e-mail s návštevným a organizačným poriadkom a s kódexom fanúšika Hockey Slovakia Clubu, do ktorého môžu fanúšikovia vstúpiť. Jeho súčasťou je aj deklarácia toho, že vstupenky na MS si fanúšikovia kupujú pre svoju vlastnú potrebu a nebudú s nimi ďalej obchodovať. Zo strany oficiálneho predajcu, spoločnosti Ticketportal, boli posilnené servery a ďalšie ochranné mechanizmy na to, aby možný veľký záujem kupujúcich neotriasol ich systémom. “Slovenskému zväzu ľadového hokeja sa chceme touto cestou ešte raz ospravedlniť. Urobili sme všetko preto, aby sa podobná situácia z úvodu predaja vstupeniek už nezopakovala. Veľmi nás mrzí, čo sa udialo v prvej fáze predaja. Práve registrácia a následná verifikácia formou unikátnych SMS správ by mala dopomôcť k tomu, aby do nášho predaja nevstupovali neželané faktory. Zároveň nám náš partner garantoval, že aj pri veľkom nápore budú spomínané SMS-ky doručované včas,” vysvetlil Eduard Jánošík, predseda predstavenstva spoločnosti DENAX, dodávateľa softvérových riešení pre spoločnosť Ticketportal.

Ďalším opatrením je pozastavenie predaja vstupeniek v kamenných predajniach spoločnosti Ticketportal. Lístky sa budú dať kúpiť či zarezervovať iba online. “Aj v online prostredí má však záujemca dve možnosti. Prvou je zakúpenie tzv. hometicketu, teda vstupenky, ktorú si fanúšik po zaplatení môže vytlačiť v pohodlí svojho domova. Druhou alternatívou je vytvorenie online rezervačného kódu. V tomto prípade si môže klasickú vstupenku – tzv. hard ticket, vyzdvihnúť v kamennej predajni Ticketportalu. Tam ju môže aj zaplatiť,” uviedol Kohút a dodal: “Aj v tomto smere sme sa snažili vyjsť v ústrety fanúšikom, keďže je veľké percento ľudí, ktorí chcú mať v rukách tradičnú vstupenku. Navyše, blíži sa čas Vianoc a fanúšikovia budú chcieť lístkami na šampionát obdarovať aj svojich blízkych.”

Reklama

Limit štyroch vstupeniek bude prísnejší. Tak ako pri spustení predaja, aj po zavedení nových opatrení si bude môcť jeden fanúšik kúpiť na šampionát maximálne 4 vstupenky jedného druhu. Vďaka registrácii sa však znemožní kúpa duplicitného druhu lístka v balíčkoch. To znamená, že ak si niekto zakúpi balíček vstupeniek na play-off, nebude si už môcť zakúpiť denné balíčky na zápasy play-off či vstupenky na jednotlivé zápasy play-off v danom dejisku. Ak si niekto zakúpi dennú vstupenku, nebude si môcť kúpiť ešte aj samostatné vstupenky na zápasy daného dňa v konkrétnom meste. “Je na ľuďoch, ako budú pri nákupe postupovať. Mali by si premyslieť, či si kúpia vstupenky vo väčších balíčkoch, alebo v menších denných vstupenkách,” skonštatoval Kohút. Šéf slovenského hokeja zároveň prezradil, že priekupníci s lístkami nebudú mať na ružiach ustlané. “Pustili sme sa do boja a môžem vám prezradiť, že pre priekupníkov máme ešte pripravené nejaké prekvapenia. Samozrejme ich nebudem konkretizovať. Pre nás sú prvoradí naši fanúšikovia, chceme im vytvoriť čo najlepšie podmienky.”

Organizačný výbor MS stanovil tri fázy predaja šampionátových vstupeniek. Na september a december 2018, resp. február 2019. Po zavedení opatrení bude pokračovať predaj vstupeniek uvoľnených do predaja v prvej fáze, teda permanentiek, balíkov vstupeniek na základné skupiny, balíkov vstupeniek na play off a denných vstupeniek na základnú skupinu. V decembri sa k nim pridajú denné vstupenky na play-off a napokon vo februári pôjdu do predaja vstupenky na jednotlivé zápasy. “Je rozdiel medzi fázami predaja a medzi uvoľňovaním vstupeniek do predaja. Fázy hovoria o druhoch vstupeniek, ktoré sú k dispozícii v predaji. Jednotlivé kapacity vstupeniek sa však budú do predaja uvoľňovať priebežne,” uviedla riaditeľka komunikácie MS Michaela Grendelová a dodala: “Nebudeme oznamovať, kedy a koľko lístkov sa do predaja uvoľní. Uvoľňovanie kapacít bude postupné. V tomto prípade ide o ďalšie opatrenie kvôli nárazovým vlnám.”

Fanúšikom sa odporúča, aby priebežne sledovali oficiálnu stránku predaja vstupeniek 2019.iihfworlds.com a hockeyslovakia.sk.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

09:10

Vrtuľa červeného veterného mlyna na streche rovnomenného kabaretu Moulin Rouge, ktorý je jednou z najznámejších parížskych atrakcii, sa v noci na štvrtok zrútila, nespôsobila však nijaké zranenia. Oznámili to ráno miestni hasiči.

08:51

Ceny ropy sa vo štvrtok ráno mierne posilnili. Trh reagoval najmä na údaje o klesajúcom dopyte po pohonných látkach v USA, ktoré sú najväčším svetovým spotrebiteľom ropy.

08:41

Právnici zosnulého ruského opozičného politika Alexeja Navaľného zostanú vo vyšetrovacej väzbe ďalšie dva mesiace. V stredu o tom rozhodol mestský súd v Moskve.

08:32

Rusko v stredu vetovalo návrh rezolúcie OSN predloženej Spojenými štátmi a Japonskom, ktorá vyzýva všetky štáty sveta, aby zabránili pretekom v jadrovom zbrojení vo vesmíre.

V 15-člennej Bezpečnostnej rade OSN návrh podporilo jej 13 členov. Rusko rezolúciu vetovalo a Čína sa hlasovania zdržala.

08:26

Veľká porota v americkom štáte Arizona v stredu obvinila 18 osôb podozrivých z pokusu o falšovanie výsledku prezidentských volieb z roku 2020 v tomto štáte americkej Únie.

Medzi obvinenými zo sprisahania, podvodu a falšovania sú siedmi právnici a spolupracovníci volebného štábu Donalda Trumpa, ako aj 11 republikánskych voliteľov. Všetkým sa im pripisuje snaha spochybniť víťazstvo demokrata Joea Bidena v prezidentských voľbách v roku 2020 v tomto štáte.

08:14

Orgány činné v trestnom konaní v Austrálii vo štvrtok vzniesli obvinenia voči piatich tínedžerom, ktorí boli zadržaní počas policajného záťahu proti sieti predstavujúcej pre verejnosť “neprijateľné riziko”.

08:04

Organizácia Spojených národov v stredu oznámila, že spúšťa nový fond, ktorého cieľom je posilniť ochranu utečencov a vysídlených komunít ohrozených zmenou klímy.

07:57

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken vo štvrtok vyzval, aby Spojené štáty a Čína riešili svoje nezhody zodpovedným spôsobom.

Blinken to vyhlásil v Šanghaji deň pred tým, ako sa v piatok v Pekingu stretne s poprednými predstaviteľmi Číny, s ktorými chce rokovať o chúlostivých záležitostiach vrátane Ruska, Taiwanu a obchodnej výmeny.

07:50

Stredajšie prvé kolo prezidentských volieb v Severnom Macedónsku vyhrala Gordana Siljanovská-Davkovová, ktorá kandidovala za nacionalistickú stranu Vnútorná macedónska revolučná organizácia – Demokratická strana macedónskej národnej jednoty (VMRO-DPMNE).

Z výsledkov sčítania 80 percent odovzdaných hlasovacích lístkov vyplýva, že táto 70-ročná profesorka práva získala 39,8 percenta hlasov.

voľby
Muž vhadzuje hlasovací lístok do volebnej schránky počas prvého kola prezidentských volieb v Severnom Macedónsku
07:44

Troch ľudí hospitalizovali so zraneniami po tom, ako na podujatie švédskej Ľavicovej strany (V) vtrhli maskovaní útočníci. Uviedla to v stredu švédska polícia.

07:24

Snemovňa reprezentantov amerického štátu Arizona v stredu odhlasovala zrušenie zákona zakazujúceho takmer všetky druhy interrupcií. Najvyšší súd v Arizone pritom pred viac ako dvoma týždňami rozhodol, že tento zákon prijatý pred 160 rokmi je vykonateľný.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali