KHL: Zápas hviezd v Bratislave aj s tromi Slovákmi, v piatok legendy

KHL: Zápas hviezd v Bratislave aj s tromi Slovákmi, v piatok legendy

Bratislava 9. januára (TASR) – Bratislava privíta v sobotu v poradí už šiestu edíciu Zápasu hviezd Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL). Exhibičný duel medzi Výbermi Východnej a Západnej konferencie sa v Slovnaft aréne začína o 16.00 h.

Sobotňajší program však štartuje už o 12.30, keď sa fanúšikovia môžu tešiť na autogramiádu so štyrmi vybranými hráčmi Východu a Západu, ktorá prebehne v priestoroch Siene slávy SZĽH. Nasledovať bude oficiálne predstavenie jednotlivých hráčov Zápasu hviezd a od 14.30 h prebehnú divácky atraktívne súťaže zručnosti – o najrýchlejšieho korčuliara, najtvrdšiu strelu a najkrajší samostatný nájazd.

Polhodinu pred samotným duelom sa na ľadovej ploche odohrá predzápasová šou, počas ktorej vystúpia viacerí slovenskí hudobní interpreti. Od 16.00 h už nastúpia na ľad aktéri exhibičného súboja. V modrých dresoch Západu sa v prvej formácii predstaví Iľja Kovaľčuk, Alexander Radulov, Jonathan Cheechoo, Sandis Ozolinš a Deron Quint, v bielo-červených dresoch Východu uvidia fanúšikovia Sergeja Moziakina, Danisa Zaripova, Brandona Bochenského, Kirilla Koľcova a Shauna Heshku. Vo výbere Západu sa objavia aj traja slovenskí hokejisti – Milan Bartovič a Miroslav Šatan z domáceho Slovana Bratislava a Marcel Hossa z Dinama Riga.

Hlavné mesto Slovenska hostí už tradičnú exhibíciu najlepších hokejistov KHL po Moskve, Petrohrade, Minsku, Rige a Čeľabinsku. V prvých troch edíciách hrali proti sebe tímy Jaromíra Jágra a Alexeja Jašina, z víťazstva sa zakaždým tešil výber slávneho českého hokejistu. Pred dvoma rokmi v Rige triumfoval tím Sandisa Ozolinša nad tímom Sergeja Fjodorova 18:16. Vlani v Čeľabinsku sa hrala exhibícia prvýkrát v klasickom zámorskom formáte, výber Východnej konferencie zdolal v Traktor aréne Západ 18:11.

Reklama

Program dvojdňovej hokejovej šou odštartuje v Bratislave už v piatok o 18.00 súboj legiend Česka a Slovenska s Ruskom. Zápas pripomenie slávne duely odvekých rivalov v boji o svetový hokejový trón v sedemdesiatych a osemdesiatych rokoch minulého storočia. V ruskom výbere sa pod trénerskou taktovkou tria Boris Michajlov, Alexandr Jakušev a Sergej Makarov predstavia napríklad Alexej Kasatonov, Vladimir Lutčenko, Sergej Gimajev, Alexej Gusarov, Helmuts Balderis, Valerij Kamenskij, Viktor Šalimov, Sergej Fiodorov, Alexej Jašin, Alexej Žamnov či Maxim Sušinskij.

Česko-slovenský tím povedú Dárius Rusnák a František Černík a zahrajú si v ňom Petr Bříza, Pavol Rybár, Ľubomír Sekeráš, Jerguš Bača, Leo Gudas, František Kučera, Pavel Richter, Ladislav Svozil, Otakar Janecký, Oldřich Válek, Vladimír Kameš, Igor Liba, Richard Zedník a bývalí Slovanisti Zdeno Cíger, Marek Uram, Richard Kapuš, Karol Rusznyák, Jozef Pethö a Ivan Dornič.

Reklama

Priame prenosy z kompletného piatkového a sobotného programu prinesú televízne stanice. Filip Švaňa z agentúry PR.Konektor TASR informoval, že piatkový zápas legiend KHL si diváci budú môcť pozrieť simultánne na Sport1 aj Sport2 HD od 17.45 h, sobotňajšiu súťaž zručností od 14.15 na Sport1 a samotný hlavný zápas od 15.30 (Sport1).

Kádre Zápasu hviezd KHL:

Západ

tréneri: Olegs Znaroks (Dinamo Moskva), Jukka Jalonen (SKA Petrohrad), Fjodor Kanarejkin (Spartak Moskva)

Reklama

prvá formácia: Petri Vehanen (Lev Praha) – Sandis Ozolinš (Dinamo Riga), Deron Quint (Spartak Moskva) – Iľja Kovaľčuk (SKA Petrohrad), Alexander Radulov (CSKA Moskva), Jonathan Cheechoo (Medveščak Záhreb)

druhá formácia: Ivan Lisutin (Viťaz Podolsk) – Kurtis Foster (Medveščak Záhreb), Maxim Čudinov (SKA Petrohrad) – Nikolaj Prochorkin (CSKA Moskva), Viktor Tichonov (SKA Petrohrad), Leonid Komarov (Dinamo Moskva)

ďalší nominovaní – obrancovia: Bogdan Kiselevič (Severstaľ Čerepovec), Iľja Gorochov (Lokomotiv Jaroslavľ), Denis Denisov (CSKA Moskva), útočníci: Milan BARTOVIČ, Miroslav ŠATAN (obaja Slovan Bratislava), Marcel HOSSA (Dinamo Riga), Maxim Afinogenov (Viťaz Podolsk), Geoff Platt (Dinamo Minsk), Jakub Klepiš (Lev Praha)

Východ

Reklama

tréneri: Valerij Belov (AK Bars Kazaň), Mike Keenan (Metallurg Magnitogorsk), Dmitrij Kvartalnov (Sibir Novosibirsk)

úvodná formácia: Mikko Koskinen (Sibir Novosibirsk) – Kirill Koľcov (Salavat Julajev Ufa), Shaun Heshka (AK Bars Kazaň) – Sergej Moziakin, Danis Zaripov (obaja Metallurg Magnitogorsk), Brandon Bochenski (Barys Astana)

druhá formácia: Konstantin Barulin (AK Bars Kazaň) – Chris Lee (Metallurg Magnitogorsk), Juuso Hietanen (Torpedo Nižnij Novgorod) – Fiodor Malychin (Avtomobilist Jekaterinburg), Enver Lisin (Admiral Vladivostok), Jori Lehterä (Sibir Novosibirsk)

ďalší nominovaní – obrancovia: Jevgenij Medvedev (AK Bars Kazaň), Andrej Zubarev (Salavat Julajev Ufa), Denis Kuľaš (Avangard Omsk), útočníci – Alexander Popov (Avangard Omsk), Jegor Milovzorov (Neftechimik Nižnekamsk), Jakub Petružálek (Amur Chabarovsk), Talgat Žailauov (Barys Astana), Denis Paršin (Torpedo Nižnij Novgorod), Jan Kovář (Metallurg Magnitogorsk)

Rozhodcovia: Eduards Odinš (Lot.), Konstantin Olenin, Viktor Birin, Aleksandr Zacharenkov (všetci Rus.)

Kádre pre Súboj legiend:

Old Boys Československa:

brankári – Pavol Rybár, Petr Bříza, Roman Čechmánek

Reklama

obrancovia – Jerguš Bača, Ján Varholík, Ľubomír Sekeráš, Ivan Droppa, Stanislav Hajdušek, Radoslav Svoboda, Leo Gudas, František Kučera

útočníci – Igor Liba, Zdeno Cíger, Richard Kapuš, Jozef Pethö, Richard Zedník, Ivan Dornič, Karol Rusznyak, Vladimír Kameš, Ladislav Svozil, Pavel Richter, Oldřich Válek, Otakar Janecký

tréneri – František Černík, Dárius Rusnák

Legendy Ruska:

Reklama

brankári – Maxim Michajlovskij, Vladimir Myškin, Maxim Sokolov

obrancovia – Alexej Kasatonov, Juraj Ľapkin, Vladimir Lutčenko, Sergej Gimajev, Fjodor Kanarejkin, Alexej Gusarov

útočníci – Jurij Lebedev, Vjačeslav Anisin, Helmut Balderis, Vjačeslav Fetisov, Alexej Žamnov, Alexej Jašin Nikolaj Siomin, Jevgenij Štepa, Vladimir Toržkov, Maxim Sušinskij, Alexander Koževnikov, Valerij Kamenskij, Lev Berdičevskij, Viktor Šalimov, Igor Varickij, Jevgenij Čižmin, Ravil Jakubov, Alexej Kudašov, Sergej Fjodorov, Andrej Kovalenko, Alexander Medvedev

tréneri – Alexander Jakušev, Boris Michajlov, Sergej Makarov

Reklama

Prehľad doterajších Zápasov hviezd KHL:

2009: Jašinov tím – Jágrov tím 6:7 (Moskva)

2010: Jašinov tím – Jágrov tím 8:11 (Minsk)

2011: Jašinov tím – Jágrov tím 16:18 (Petrohrad)

2012: Fjodorovov tím – Ozolinšov tím 16:18 (Riga)

2013: Východ – Západ 18:11 (Čeľabinsk)

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

09:37

Argentínska vláda pod vedením prezidenta Javiera Mileiho, ktorá spochybňuje počet nezvestných z čias brutálnej diktatúry v krajine, oznámila, že pozastavuje vyplácanie odškodného jej obetiam až do jeho úplného auditu.

09:14

Americký výrobca elektromobilov Tesla zaznamenal v minulom štvrťroku prvý pokles tržieb za takmer štyri roky. V medziročnom porovnaní sa znížili o 9 % na 21,3 miliardy dolárov (19,96 miliardy eur).

08:48

Ruské úrady tvrdia, že Ukrajina útočila dronmi na energetické zariadenia v Smolenskej oblasti ležiacej zhruba 400 kilometrov západne od Moskvy.

08:41

Izraelský minister zahraničných vecí Jisrael Kac sa v stredu poďakoval Senátu USA za odobrenie vojenskej pomoci v hodnote 13 miliárd eur, čo podľa neho nepriateľom jeho krajiny vyslalo “silný odkaz”. Informovala agentúra AFP.

08:14

Ceny ropy v stredu mierne vzrástli, keď správa o poklese zásob komodity v USA signalizovala oživenie dopytu v najväčšej svetovej ekonomike.

08:04

Kolumbijský súd rozhodol, že environmentálne katastrofy, či už náhle alebo postupné, možno právne považovať za príčinu núteného vysídlenia, čo ukladá štátu povinnosť chrániť a pomáhať postihnutým občanom. Informovala agentúra AFP.

07:55

V Severnom Macedónsku sa v stredu začalo prvé kolo prezidentských volieb, k urnám môže pristúpiť zhruba 1,8 milióna oprávnených voličov. Volebné miestnosti sa otvorili o 7.00 h SELČ, zatvoria sa o 19.00 h SELČ.

07:42

Zákonodarcovia v americkom štáte Tennessee v utorok schválili návrh zákona, ktorý umožňuje učiteľom, riaditeľom a ďalším zamestnancom škôl nosiť skryté ručné strelné zbrane. Stalo sa tak rok po tom, ako na základnej škole v tomto štáte došlo k streľbe so smrteľnými následkami.

07:34

Nemecká polícia v utorok večer zneškodnila 31-ročného muža, ktorý s mačetou v ruke vošiel do knižnice Mannheimskej univerzity (UMA) na juhozápade krajiny. Polícia ho postrelila; muž neskôr zomrel v nemocnici.

Policajti
Policajti stoja pred budovou univerzity v nemeckom Mannhausene
07:11

Severná Kórea bude pokračovať v budovaní “ohromujúcej a najsilnejšej vojenskej sily” na ochranu svojej suverenity a mieru v regióne, vyhlásila Kim Jo-džong, vplyvná sestra severokórejského vodcu Kim Čong-una.

07:02

Dvaja ľudia zahynuli po tom, ako sa na ďalekom severe Spojených štátov v utorok zrútilo vzácne nákladné lietadlo, informovala polícia v štáte Aljaška.

Štvormotorové vrtuľové lietadlo typu Douglas DC-4, z ktorého sa na svete zachovalo už len niekoľko kusov, sa zrútilo hneď po štarte z Medzinárodného letiska Fairbanks nachádzajúceho sa uprostred tohto rozľahlého štátu.

06:54

Venezuelský prezident Nicolás Maduro oznámil, že v jeho krajine začne opäť pôsobiť úrad OSN pre ľudské práva, ktorého činnosť vo februári pozastavili a jeho zamestnancom nariadili odísť.

Maduro je doma aj v zahraničí pod paľbou kritiky v súvislosti s dodržiavaním ľudských práv jeho ľavicovej vlády. Maduro potláča disent a zároveň sa snaží získať tretie funkčné obdobie.

Nicolas Maduro
Na snímke venezuelský prezident Nicolas Maduro
Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Múzeum STM Solivar v Prešove

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali