KHL: Slovan zdolal Minsk, dvojgólový Viedenský: “Pekný vianočný darček”

KHL: Slovan zdolal Minsk, dvojgólový Viedenský: “Pekný vianočný darček”

Bratislava 23. decembra 2015 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)

 

Hokejisti Slovana ukončili negatívnu sériu piatich stretnutí bez víťazstva

Hokejisti Slovana Bratislava zvládli dôležitý utorkový zápas základnej časti KHL, keď na domácom ľade zdolali priameho konkurenta v boji o postup do play off Dinamo Minsk 4:2. Ukončili tak negatívnu sériu piatich stretnutí bez víťazstva a v tabuľke Západnej konferencie sa posunuli na 10. miesto. Na ôsmu postupovú priečku, ktorú si drží práve bieloruský Minsk, aktuálne strácajú štyri body.

Reklama
Na snímke vľavo Marek Viedenský (Slovan) a vpravo Lukáš Kašpar (Slovan) sa tešia po góle v zápase hokejovej KHL HC Slovan Bratislava - Dinamo Minsk
Na snímke vľavo Marek Viedenský (Slovan) a vpravo Lukáš Kašpar (Slovan) sa tešia po góle v zápase hokejovej KHL HC Slovan Bratislava – Dinamo Minsk

Slovenský zástupca v nadnárodnej súťaži zvolil v prvom zápase po dlhej reprezentačnej prestávke od začiatku náročný štýl s aktívnym vysokým forčekingom, vďaka čomu dokázal oberať súpera o cenné puky a neúnavne sa tlačil pred Jeffa Glassa v bránke Dinama. V stretnutí dvakrát viedol, ale zakaždým prišiel o tesný náskok. Na dva presné zásahy Mareka Viedenského totiž našiel odpoveď takisto dvojgólový Jonathan Cheechoo. Až tretí gól, ktorý strelil na začiatku tretej tretiny český legionár Václav Nedorost, sa ukázal byť zlomový. Mimoriadne úspešnú premiéru v “belasom” drese absolvovala nová posila Tomáš Kundrátek, český obranca sa postaral delovkou o štvrtý gól Slovana, keď predtým pri ďalších troch asistoval. Domácim v zápase vyšli presilovky, keď využili až tri.

Zverenci trénera Miloša Říhu odohrajú ďalší duel 26. decembra na Štefana, keď opäť v domácom prostredí privítajú o 17.00 h Torpedo Nižnij Novgorod.

Reklama

 

Slovan Bratislava – Dinamo Minsk 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)

Góly: 14. Viedenský (Barker, Kundrátek), 36. Viedenský (Kundrátek, Kašpar), 41. Nedorost (Kašpar, Kundrátek), 53. Kundrátek (Barker, Kašpar) – 24. Cheechoo (Ellison), 39. Cheechoo (Ellison, Koľcov).

Rozhodovali: Kadyrov, Naumov – Parfionov, Sysujev, vylúčení: 8:9 na 2 min, navyše Krajčík (Dinamo) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 3:2, oslabenia: 0:0, 10.055 divákov (vypredané).

Zostavy:

Reklama

Slovan Bratislava: Brust – Kundrátek, Barker, Starosta, Švarný, Valach, Mihálik, Sersen – Kašpar, Viedenský, Nedorost – Jeglič, Tičar, Nagy – Leblanc, Surový, Bartovič – Skokan, Lušňák, Skalický

Dinamo Minsk: Glass – Nogačjov, Šinkevič, Krajíček, Filičkin, Gunderson, Znacharenko, Ustinenko – Stepanov, Kaľužnyj, Materuchin – Cheechoo, Ellison, Vesce – Komarov, Drozd, Meleško – Michaľov, Koľcov, Pavlovič

 

Slovanisti slávili cenné víťazstvo

Slovanisti začali aktívne, vysokým napádaním nedovolili súperovi rozvinúť útočné akcie, navyše sami robili poriadny vietor pred Glassom. V 9. min. obkrúžil bránku Kašpar, čakal na vhodný moment na strelu, napokon musel páliť z uhla, no kanadský brankár v službách Dinama bol pozorný. O tri minúty neskôr Nagy opečiatkoval ľavú žŕdku súperovej bránky. “Belasí” sa dočkali zaslúženého gólu až v 14. minúte, keď Barkerovu strelu v presilovke úspešne tečoval za Glassov chrbát Viedenský – 1:0. V závere tretiny sa rútil zboku na bránku Dinama Nagy, no Glassa neprekonal.

Reklama
Na snímke nová posila Slovana obranca Tomáš Kundrátek  v zápase hokejovej KHL HC Slovan Bratislava - Dinamo Minsk
Na snímke nová posila Slovana obranca Tomáš Kundrátek v zápase hokejovej KHL HC Slovan Bratislava – Dinamo Minsk

Domáci v prvej časti dovolili súperovi iba tri strely, v druhej však hostia herne pridali a vyrovnali hneď z prvej vážnejšej akcie. V presilovke po zakončení Ellisona dorazil puk z boku do odkrytej bránky Cheechoo – 1:1. Hráči Dinama sa chytili a Brust sa zrazu ocitol v ohni striel. Na opačnej strane sa v 27. min. krásnou sťahovačkou zbavil protihráča Jeglič, ale zblízka napálil puk iba do Glassa. Hra sa v týchto chvíľach vyrovnala, útoky sa prelievali z jednej strany na druhú. V početnej výhode takmer potrestal zaváhanie súpera Nedorost, bekhendom však nedokázal zasunúť puk za Glassa. V 33. minúte spravil chybu Valach, z čoho rezultovala šanca Šinkeviča, Brust zachránil svoj tím betónom. V 35. min. unikol obrane Dinama Tičar, nenašiel ale medzierku v postoji Glassa, ktorý včas zatiahol betóny. Domácim to vyšlo až o minútu neskôr, keď totálne vyšachovali súperovu obranu a po skvelej prihrávke Kašpara zakončil nepokrytý Viedenský do odkrytej bránky – 2:1. Vzápätí ďalší gól “belasých” neuznali rozhodcovia, pretože slovanisti mali v tom momente na ľade šiestich korčuliarov. Na opačnej strane Stepanov mieril iba do bočnej siete, následne už ale Cheechoo v presilovke vyrovnal.

Říhovým zverencom sa vydaril vstup do tretej tretiny, keď po prihrávke Kašpara od zadného mantinelu skóroval zblízka Nedorost a vrátil domácim tesný náskok. Následne ho mohol zveľadiť Bartovič, ktorý sa natlačil pred Glassa po pravom krídle, jeho bekhend sa však neujal. Hráči Dinama v snahe vyrovnať začali útočiť s väčším počtom hráčov. Brust podržal svoj tím, keď dobre zakročil pri šanci Znacharenka a následne nedovolil skórovať ani Gundersonovi. Slovanisti si definitívne vydýchli v 53. minúte, Kundrátek po troch asistenciách zakončil svoje excelentné premiérové predstavenie v drese Slovana parádnym gólom, keď sa presadil príklepom od modrej a zvýšil na 4:2. Domáci už v závere nedovolili súperovi zdramatizovať duel a slávili tak cenné víťazstvo, ktorým príjemne naladili svojich fanúšikov na nadchádzajúce vianočné sviatky.

 

Autor dvoch gólov Marek Viedenský: “Dnes mi to tam padlo”

Miloš Říha, tréner Slovana: “Myslím si, že to bolo dôležité stretnutie. Mužstvo sa naň parádne pripravilo, od prvej minúty sme si držali iniciatívu, hrali sme disciplinovane, všetci hráči sa snažili plniť taktické pokyny. Mali sme smolu, keď sme vždy dostali škaredý gól, po treťom presnom zásahu sme už ale vedenie nepustili a zaslúžene vyhrali. Čo sa týka novej posily Kundrátka, jeho výkon hovorí za všetko.”

Na snímke tréner Slovana Miloš Říha v zápase hokejovej KHL HC Slovan Bratislava - Dinamo Minsk
Na snímke tréner Slovana Miloš Říha v zápase hokejovej KHL HC Slovan Bratislava – Dinamo Minsk

Tomáš Kundrátek, pri premiére v drese Slovana 1+3: “Bolo to skvelé, najlepšia premiéra, akú som mohol mať. Chlapci bojovali, bol to skvelý zápas. Pri góle mi to Cam skvele nabil, dal mi to na jednotku, sadlo mi to. Som rád, že mi to tam padlo. Nemali sme veľa času natrénovať presilovku, ale dnes nám to klaplo. Vybojovali sme veľmi dôležité tri body.”

Lukáš Kašpar, útočník Slovana, v zápase 0+3: “Bol to dôležitý zápas. Minsk je v tabuľke na ôsmom mieste, kde chceme byť my, museli sme ich preto za každú cenu poraziť. Celý tím sme na nich od úvodu vyskočili, v prvej tretine to bolo vidieť, išli sme naplno.”

Václav Nedorost, útočník a autor tretieho gólu Slovana: “Odohrali sme kvalitný zápas, sme na dobrej note. Neviem, kedy som predtým naposledy skóroval, ako hovorí ‘Suro’ (Tomáš Surový), asi pred pol rokom. Lukáš mi dal výbornú prihrávku spoza bránky, stačilo mi iba ťuknúť do puku. Som rád, že sme potešili divákov, každému bude chutiť ten vianočný kapor lepšie.”

Marek Viedenský, autor dvoch gólov Slovana: “S Minskom hráme vždy vyrovnané zápasy. Dnes to bolo tiež vidieť, našťastie sa nám darilo a vyhrali sme. ‘Kundro’ nás vzadu pekne podporil, nazbieral štyri body, to hovorí samo za seba. Aj Kašparove videnie je super. Dnes mi to tam padlo. Tri body sú doma, je to pekný vianočný darček pre fanúšikov, hráčov i vedenie klubu. Jedno víťazstvo však sezónu nerobí.”

 

Reklama

Tabuľka Západnej konferencie:

1. CSKA Moskva 40 26 3 3 8 110:59 87

2. Jokerit Helsinki 42 23 3 3 13 114:97 78

3. Lokomotiv Jaroslavľ 42 24 4 2 12 104:66 82

4. Torpedo Nižnij Novgorod 42 16 9 6 11 111:91 72

Reklama

5. HK Soči 41 19 2 8 12 108:97 69

6. SKA Petrohrad 41 18 6 3 14 117:99 69

7. Dinamo Moskva 42 16 6 6 14 111:92 66

8. Dinamo Minsk 42 17 3 5 17 107:111 62

——————————–

Reklama

9. Medveščak Záhreb 44 14 5 7 18 100:119 59

10. SLOVAN BRATISLAVA 43 14 6 4 19 109:113 58

11. Spartak Moskva 42 14 4 5 19 100:116 55

12. Dinamo Riga 41 11 7 6 17 96:100 53

13. Víťaz Moskovská oblasť 42 11 7 2 22 82:108 49

14. Severstaľ Čerepovec 40 9 5 3 23 87:112 40

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

19:32

Náklady na obnovu Grécka po minuloročných ničivých záplavách, ktoré si vyžiadali 17 obetí a zničili infraštruktúru, presiahnu tri miliardy eur. Oznámil to v utorok grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.

19:12

Čínska sociálna sieť TikTok predložila Európskej komisii (EK) správu o hodnotení rizík svojej novej aplikácie TikTok Lite. Zabránila tak možnej pokute.

19:10

Francúzski letoví dispečeri plánujú vo štvrtok vstúpiť do jednodňového štrajku, pre ktorý hrozí zrušenie väčšiny letov na dvoch najväčších parížskych letiskách. Oznámila to v utorok francúzska asociácia FNAM, ktorá zastrešuje viacero odborových hnutí v letectve.

19:07

Slovenská tenistka Rebecca Šramková nepostúpila do hlavnej súťaže na turnaji WTA v Madride. Vo finále kvalifikácie dvojhry prehrala s Američankou Hailey Baptisteovou nasadenou ako číslo 22 hladko 2:6, 0:6.

19:04

Španielsko v utorok schválilo plán na odškodnenie a ekonomické kompenzácie pre obete sexuálneho zneužívania, ktoré spáchali ľudia spojení s katolíckou cirkvou. Minister spravodlivosti Félix Bolaňos povedal, že plán je založený na odporúčaniach z vlaňajšej správy španielskeho ombudsmana. Dodal, že podľa správy v Španielsku zrejme až približne 440.000 dospelých sexuálne zneužívali ľudia napojení na cirkev. Odškodné podľa jeho slov zaplatí cirkev. Viac podrobností o odškodnení ani o dátume verejného uznania obetí nezverejnili.

19:00

Z Fínska sa vstupom do Severoatlantickej aliancie stala krajina na frontovej línii vzhľadom na zdvojnásobenie dĺžky hraníc NATO s Ruskom. Vyhlásil to v utorok fínsky prezident Alexander Stubb počas návštevy Švédska.

kráľ Gustav  Alexander Stubb
Na snímke švédsky kráľ Gustav (vľavo) a fínsky prezident Alexander Stubb
18:59

Viac než 130 osôb bolo v noci na utorok zatknutých počas pro-palestínskych protestov v areáli New York University (NYU) v USA. Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

18:56

Švédska prokuratúra obvinila v utorok klimatickú aktivistku Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti. Ide o prípad demonštrácií pred švédskym parlamentom, počas ktorých ignorovala výzvu polície na opustenie miesta.

18:21

Najvyšší súd Talibanu v utorok oznámil, že súd v severovýchodnej afganskej provincii Kápísá dal verejne zbičovať dvoch mužov obvinených z lúpeže.

18:20

Súd poprednému predstaviteľovi Alternatívy pre Nemecko (AfD) Björnovi Höckeovi v prípade uznania za vinného z použitia nacistického sloganu pravdepodobne udelí finančnú pokutu. Oznámila to v utorok hovorkyňa krajského súd v nemeckom meste Halle Adina Kesslerová-Jenschová na záver druhého dňa pojednávania v tejto kauze.

18:19

Španielsky sudca v utorok oznámil, že obnovil vyšetrovanie podozrenia zo sledovania mobilného telefónu španielskeho premiéra Pedra Sáncheza špionážnym sotfvérom Pegasus. Súvisí to so žiadosťou o spoluprácu pri podobnom vyšetrovaní vo Francúzsku.

18:18

Vzájomné uznanie územnej celistvosti a zvrchovanosti Azerbajdžanu a Arménska je pre Česko principiálne. ČR má eminentný záujem na tom, aby bol región južného Kaukazu stabilný. V utorok to povedal český minister zahraničných vecí Jan Lipavský, ktorý v Prahe prijal svojho azerbajdžanského partnera Džejhuna Bajramova.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali