KHL: Slovan prehral v Astane 4:5 po predĺžení, Říha: “Rozhodla banálna chyba”

KHL: Slovan prehral v Astane 4:5 po predĺžení, Říha: “Rozhodla banálna chyba”

Astana 4. decembra 2015 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)

 

Duel sa zmenil na gólovú prestrelku

Hokejisti Slovana Bratislava podľahli v štvrtkovom súboji KHL na ľade kazašského tímu Barys Astana 4:5 po predĺžení. Na aktuálnom tripe dosiahli v treťom zápase druhú prehru a v tabuľke Západnej konferencie tak figurujú s 55 bodmi na deviatej priečke, od ôsmeho Medveščaku Záhreb ich delí bod.

Reklama
Na ilustračnej snímke brankár Slovanu Michael Garnett
Na ilustračnej snímke brankár Slovanu Michael Garnett

Duel sa zmenil na gólovú prestrelku. Slovan síce viedol od 4. minúty zásluhou Žigu Jegliča, no domácim sa podarilo rýchlo otočiť skóre a “belasí” potom neustále doťahovali súperov náskok. Jána Laca v bránke Barysu prekonali postupne Václav Nedorost, Pavol Skalický i obranca Tomáš Starosta. Tretia tretina už gól nepriniesla, o triumfe Barysu napokon rozhodol v štvrtej minúte predĺženia Maxim Chuďakov.
Zverenci trénera Miloša Říhu uzavrú trip po klziskách súperov v sobotu o 12.00 h súbojom na štadióne Avangardu Omsk.

 

Reklama

Barys Astana – Slovan Bratislava 5:4 po predĺžení (2:2, 2:2, 0:0 – 1:0)

Góly: 14. Chuďakov (Bochenski, Lipin), 15. Lobanov (Solariov), 21. Dallman (Dawes, Bochenski), 38. Starčenko (Chuďakov, Puškariov), 64. Chuďakov (Dawes) – 4. Jeglič (Višňovský, Tičar), 19. Nedorost (Kašpar), 36. Skalický (Skokan), 39. Starosta (Višňovský, Tičar). Rozhodovali: Boman, Zacharov – Ivanov, Misjur, vylúčení: 3:5, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 3964 divákov.

Barys Astana: Laco – Dallman, Lundin, Ellerby, Semjonov, Triasunov, Lipin, Ryspajev, Lobanov – Bochenski, Boyd, Dawes – Puškariov, Chuďakov, Krasnoslobodcev – Starčenko, Romanov, Rymarev – St. Pierre, Solariov, Panšin

Slovan Bratislava: Garnett – Višňovský, Starosta, Barker, Sersen, Valach, Mihálik, Švarný – Jeglič, Tičar, Nagy – Paré, Surový, Bartovič – Nedorost, Viedenský, Kašpar – Skokan, Lušňák, Skalický

 

Reklama

Vyrovnaná partia dospela do predĺženia, v ktorom rozhodol o výhre domácich Chuďakov

Slovanistom sa vydaril vstup do stretnutia. Hneď na začiatku ešte zahodil veľkú šancu Tičar, ale v 4. minúte putoval na trestnú lavicu domáci útočník Solariov a hostia jeho vylúčenie v presilovke potrestali, keď po Višňovského strele upratal puk do odkrytej siete Jeglič. Prvá tretina priniesla rušný hokej, v ktorom nechýbali početné strelecké príležitosti na oboch stranách. V 14. minúte hostia prepadli v strednom pásme, Chuďakov si nakorčuľoval do priestoru ľavého kruhu na vhadzovanie a presnou strelou zápästím nedal Garnettovi v bránke “belasých” žiadnu šancu. O necelú minútu už domáci viedli, po vyhratom buly Solariova delovkou od modrej rozvlnil sieť obranca Lobanov. Rýchly obrat Bratislavčanov zaskočil, ale iba na krátku chvíľu. V 18. minúte sa český krídelník Kašpar šikovne zbavil Semjonova, krásnym krížnym pasom našiel krajana Nedorosta a ten nemal problém usmerniť puk za chrbát presúvajúceho sa Laca – 2:2.

V závere prvej tretiny si prvýkrát zahrali presilovku hráči Barysu, vylúčenie Valacha potrestal na začiatku druhého dejstva obranca Dallman, ktorý od modrej prestrelil hromadu hráčov cloniacich Garnettovi vo výhľade. Slovanisti sa snažili o okamžitú odpoveď, vietor v obrane Astany narobil prvý útok hostí, domáci ale odolali. Garnett bol potom trochu otrasený po tom, čo ho nešťastne zrazil k ľadu vlastný spoluhráč Valach, v 26. min. však už bol v pozore, keď reflexívnym zákrokom podržal svoje mužstvo. Potom bol v plnej permanencii pri vylúčení Skokana, puk za neho nedokázal pretlačiť Bochenski a Říhovi zverenci tak oslabenie zdarne prežili. V 32. minúte mal šancu na zvýšenie náskoku Boyd, po prihrávke Dawesa z bezprostrednej blízkosti nedokázal prepasírovať puk za chrbát Garnetta. Na druhej strane narobili rozruch pred bránkou Barysu Tičar s Jegličom. Zvýšená aktivita Slovana napokon slávila úspech. Po strele Barkera ešte neuspeli v dorážke Nedorost ani Viedenský, no v 36. min. už Skalický zužitkoval výbornú prihrávku Skokana od mantinelu – 3:3. Z vyrovnania sa slovanisti tešili iba krátko, pri vylúčení Nagya vrátil kazašskému celku tesný náskok Starčenko. Hráči Barysu potom spálili niekoľko šancí a tak prišiel štvrtý “belasý” úder. Višňovský našiel Starostu, jeho nahodenie tečoval Ellerby a Laco bol opäť prekonaný, gól ešte musel odobriť videorozhodca.

Slovan na začiatku tretej tretiny nevyužil presilovku a následne sa musel sám brániť. Paradoxne v oslabení bol bližšie k piatemu gólu, keď Kašpar vložil hokejku do razantnej prihrávky Viedenského, Laco ale svoj tím podržal. Hráči Astany potom obliehali súperovu bránku, hostia sa tlaku úspešne ubránili. Tímy sa už v tretej časti nepúšťali do takých odvážnych útočných avantúr ako v prvých dvoch tretinách, vedomí si, že jedna chyba môže mať fatálne následky. Jedinú vážnu hrúbku vyrobil Nagy, domáci ju nepotrestali a Garnett potom predviedol svoje umenie pri šanciach Starčenka a Semjonova. V 57. min. sa slovanisti v oslabení dostali do prečíslenia 2 na 1, Viedenský zobral zodpovednosť na seba, no jeho pokus kryl Laco. Vyrovnaná partia tak dospela do predĺženia, v ktorom rozhodol o výhre domácich Chuďakov, keď si nakorčuľoval od zadného mantinelu a nechytateľne zavesil pod hornú žŕdku.

 

Reklama

Miloš Říha: “V predĺžení rozhodla banálna chyba”

Miloš Říha, tréner Slovana (zdroj: hcslovan.sk): “Prvá tretina nebola z našej strany vôbec dobrá, v druhej tretine sme hru zlepšili, boli sme lepší. V tretej tretine sme mohli rozhodnúť, boli tam situácie dvaja na jedného, no gól sme streliť nedokázali. V predĺžení rozhodla banálna chyba, ktorá nás obrala o bod.”

 

Tabuľka Západnej konferencie:

1. CSKA Moskva 36 23 3 2 8 101:55 77

2. Jokerit Helsinki 37 20 1 3 13 93:85 65

3. Jaroslavľ 39 23 3 2 11 100:62 77

4. Nižnij Novgorod 37 15 7 6 9 98:78 65

5. Dinamo Moskva 37 15 5 5 12 104:83 60

6. HK Soči 37 16 2 7 12 92:84 59

Reklama

7. SKA Petrohrad 36 16 4 2 14 97:84 58

8. Medveščak Záhreb 39 14 4 6 15 94:102 56

——————————

9. Slovan Bratislava 39 13 6 4 16 98:100 55

10. Dinamo Minsk 37 15 2 5 15 89:97 54

Reklama

11. Spartak Moskva 37 12 3 5 17 85:104 47

12. Viťaz Podoľsk 37 10 6 2 19 73:96 44

13. Dinamo Riga 36 8 7 5 16 81:89 43

14. Čerepovec 36 9 5 2 20 82:97 39

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Rieka Seina sa podľa utorňajších slov francúzskeho prezidenta blíži k tomu, aby sa v nej dalo plávať. V Seine sa tiež majú konať niektoré plavecké preteky v rámci letných olympijských hier od konca júla.

20:25

Súd v Berlíne v utorok odsúdil na podmienečné tresty osem mesiacov troch klimatických aktivistov za posprejovanie Brandenburskej brány. Obžalovaní vo veku 22, 28 a 64 rokov z klimatickej skupiny Posledná generácia sa už predtým priznali, že 17. septembra 2023 nasprejovali Brandenburskú bránu na oranžovo. Argumentovali, že ich akcia bola vzhľadom na klimatickú krízu “primeraným a potrebným protestom”.

20:23

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v Madride. V úvodnom kole vyradila Američanku Sofiu Keninovú 6:2, 6:4. Jej ďalšou súperkou bude ôsma nasadená Tunisanka Ons Jabeurová.

20:09

Európska komisia (EK) podnikne kroky na riešenie ruskej tieňovej flotily ropných tankerov. V rámci ďalšieho balíka sankcií bude hľadať spôsoby, ako sa s ňou vyrovnať. Uviedol to v pondelok (22. 4.) v rozhovore pre Politico švédsky minister zahraničných vecí Tobias Billström.

20:00

Vojaci NATO v Poľsku vysielajú signál, že Aliancia bude brániť všetkých svojich členov. Vyhlásil to v utorok na návšteve Poľska generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.

19:32

Náklady na obnovu Grécka po minuloročných ničivých záplavách, ktoré si vyžiadali 17 obetí a zničili infraštruktúru, presiahnu tri miliardy eur. Oznámil to v utorok grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.

19:12

Čínska sociálna sieť TikTok predložila Európskej komisii (EK) správu o hodnotení rizík svojej novej aplikácie TikTok Lite. Zabránila tak možnej pokute.

19:10

Francúzski letoví dispečeri plánujú vo štvrtok vstúpiť do jednodňového štrajku, pre ktorý hrozí zrušenie väčšiny letov na dvoch najväčších parížskych letiskách. Oznámila to v utorok francúzska asociácia FNAM, ktorá zastrešuje viacero odborových hnutí v letectve.

19:07

Slovenská tenistka Rebecca Šramková nepostúpila do hlavnej súťaže na turnaji WTA v Madride. Vo finále kvalifikácie dvojhry prehrala s Američankou Hailey Baptisteovou nasadenou ako číslo 22 hladko 2:6, 0:6.

19:04

Španielsko v utorok schválilo plán na odškodnenie a ekonomické kompenzácie pre obete sexuálneho zneužívania, ktoré spáchali ľudia spojení s katolíckou cirkvou. Minister spravodlivosti Félix Bolaňos povedal, že plán je založený na odporúčaniach z vlaňajšej správy španielskeho ombudsmana. Dodal, že podľa správy v Španielsku zrejme až približne 440.000 dospelých sexuálne zneužívali ľudia napojení na cirkev. Odškodné podľa jeho slov zaplatí cirkev. Viac podrobností o odškodnení ani o dátume verejného uznania obetí nezverejnili.

19:00

Z Fínska sa vstupom do Severoatlantickej aliancie stala krajina na frontovej línii vzhľadom na zdvojnásobenie dĺžky hraníc NATO s Ruskom. Vyhlásil to v utorok fínsky prezident Alexander Stubb počas návštevy Švédska.

kráľ Gustav  Alexander Stubb
Na snímke švédsky kráľ Gustav (vľavo) a fínsky prezident Alexander Stubb
18:59

Viac než 130 osôb bolo v noci na utorok zatknutých počas pro-palestínskych protestov v areáli New York University (NYU) v USA. Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

18:56

Švédska prokuratúra obvinila v utorok klimatickú aktivistku Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti. Ide o prípad demonštrácií pred švédskym parlamentom, počas ktorých ignorovala výzvu polície na opustenie miesta.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali