KHL: Slovan Bratislava – Novosibirsk 2:5, Říha: “Nedodržíme, čo si povieme”

KHL: Slovan Bratislava – Novosibirsk 2:5, Říha: “Nedodržíme, čo si povieme”

Bratislava 1. decembra 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)

 

Hokejisti Slovana Bratislava o nádej na lepší výsledok prišli v závere druhej tretiny

Hokejisti Slovana Bratislava podľahli v stredajšom dueli KHL Sibiru Novosibirsk 2:5. O nádej na lepší výsledok prišli v závere druhej tretiny, keď hostia strelili v priebehu 41 sekúnd dva góly a vytvorili si rozhodujúci náskok. Hetrikom sa blysol Konstantin Okulov.

Reklama
Na snímke vľavo v popredí Konstantin Okulov (Sibir) sa raduje po strelení úvodného gólu počas stretnutia hokejovej KHL Slovan Bratislava - Sibir Novosibirsk
Na snímke vľavo v popredí Konstantin Okulov (Sibir) sa raduje po strelení úvodného gólu počas stretnutia hokejovej KHL Slovan Bratislava – Sibir Novosibirsk

Zverenci trénera Miloša Říha odohrajú tento týždeň pred domácim publikom ešte dva zápasy. V piatok o 19.00 h privítajú Metallurg Novokuzneck, na ďalší deň o 17.00 hostia Avangard Omsk.

 

Reklama

Slovan Bratislava – Sibir Novosibirsk 2:5 (0:2, 1:2, 1:1)

Góly: 24. Cheechoo (Brust), 49. Smoleňák (Cheechoo) – 7. Okulov (Šalunov), 17. Okulov (Gluchov, Menšikov), 38. Okulov (Gluchov), 37. Boychuk (Šalunov), 56. Beľakov (Boychuk). Rozhodovali: Buturlin, Sergejev – Kučava, Novikov, vylúčení: 6:6 na 2 min. navyše Brust (Slovan) 10 min. za nešportové správanie, Petráš (Slovan) 5+DKZ za faul kolenom, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 7458 divákov

Zostavy:

Slovan Bratislava: Brust – Novák, Meszároš, Švarný, Plastino, Starosta, Ďaloga, Sersen – Cheechoo, Tafe, Hlinka – Jeglič, Lušňák, Chipchura – Smoleňák, Kopecký, Musatov – Vopelka, Šiška, Petráš

Sibir Novosibirsk: Taylor – Polašek, Fiodor, Lukin, Menšikov, Verešagin, Mišarin, Naumov – Sannikov, Šalunov, Boychuk – Arťuchin, Kemppainen, Žafjarov – Pervušin, Vorošilo, Butuzov – Skabelka, Gluchov, Okulov

Reklama

 

Slovan búšil do hosťujúcej obrany, no bez efektu

Zápas mal v úvodnej tretine len priemerné tempo. Slovan sa neodhodlal k aktívnemu napádaniu a keďže Sibir založil hru na poctivej defenzíve, šancí bolo málo. V rozhodujúcich momentoch neatraktívneho prvého dejstva mal prsty Jeff Taffe. V 5. minúte najskôr neposlal Slovan strelou z otočky do vedenia a v nasledujúcom striedaní pustil poľahky do zakončenia Okulova, ktorý spred bránkového priestoru pohodlne prekonal Brusta. Do sirény si Slovan vypracoval ešte dve pološance, ale vyrovnania sa nedočkal a po ďalšej chybe inkasoval. Okulov si v úniku pohodlne naviedol puk do otvorenej obrany a umiestnenou strelou prekonal Brusta.

Na snímke zľava brankár Danny Taylor (Sibir), Tomáš Starosta (Slovan) a Fiodor Beľakov (Sibir) počas stretnutia hokejovej KHL Slovan Bratislava - Sibir Novosibirsk
Na snímke zľava brankár Danny Taylor (Sibir), Tomáš Starosta (Slovan) a Fiodor Beľakov (Sibir) počas stretnutia hokejovej KHL Slovan Bratislava – Sibir Novosibirsk

Na začiatku druhej tretiny ponúkli hostia Slovanu 95-sekundovú presilovku o dvoch hráčov. Jej priebeh nevyšiel “belasým” podľa predstáv, no v pokračujúcej prevahe piatich na štyroch napokon udreli. Sibir sa v trojici vybral dopredu, Brust získaný puk ihneď rozohral na Cheechooa, ktorý ho z pravého krídla doviedol až do siete. Platnosť zásahu potvrdil aj videozáznam. V ďalšom priebehu sa hra rozbehla, zrodilo sa viac gólových šancí, ale ani Butuzov pred prázdnou bránkou, ani Lušňák z prvej nepochodil. Zápas okorenila a prakticky rozhodla potýčka za Brustovou bránkou, do ktorej sa zapojili všetci hráči prítomní na ľade. Domáci brankár inkasoval štvorminútový trest, následne aj desiatku za nešportové správanie a tretí gól mu k tomu pribalil Okulov. Po jeho hetrikovej radosti dorazil Slovan štvrtým gólom Boychuk.

Tretiu tretinu otvorili “belasí” presilovkovým náporom, po ktorom napokon vyťažili vytúžený gól. V 49. minúte využil zlé postavenie brankára Taylora v prečíslení Smoleňák a strelou na lapačku znížil. Slovan presný zásah naštartoval, väčšinu nasledujúcich minút búšil do hosťujúcej obrany, no bez efektu. Štyri minúty pred koncom ho definitívne zlomil Beľakov a podčiarkol triumf Sibiru v pomere 5:2.

Reklama

 

Reakcie po zápase:

Miloš Říha, tréner Slovana: “Dostávali sme sa do streleckých pozícii, na druhej strane všetko, čo letelo na našu bránku, skončilo v sieti. V presilovke si povieme, že tam pôjde aspoň dvadsať striel na bránku a išla jedna. Hovoríme si na tréningu každý deň, že to zjednodušíme. Zasa sme to nesplnili, nemohli sme preto očakávať lepší výsledok.”

Michal Sersen, premiérový sezónny zápas za Slovan: “Bolo to fyzicky náročnejšie, ťažko sa mi dostávalo do tempa, hra bola od začiatku rozkúskovaná. Nepomohlo mi ani to, že sme po prvej tretine prehrávali 0:2. Postupne sme sa zlepšili, bohužiaľ, v presilovkách nám to nechce padať. Je to veľká škoda. Všetci sme odhodlaní, nikto nič nebalí. Musíme to hodiť za hlavu.”

Radek Smoleňák, autor druhého gólu Slovana: “Je to stále o tom istom. Veľa času trávime na trestnej lavici a veľmi sa nadrieme na gól. Sú aj strely, ale vpredu je to slabé. S dvomi gólmi sa dá vyhrať raz za čas, nie stále.”

Andrej Skabelka, tréner Sibiru: “Dnešný zápas sa mi páčil. Bol dynamický, hralo sa rýchlo, bolo to aj napínavé. Chcem sa hráčom poďakovať za prístup aj úspešný výsledok.”

 

Tabuľka Západnej konferencie:

1. SKA Petrohrad 35 25 4 4 2 155:56 87

2. CSKA Moskva 37 23 2 6 6 108:72 79

Reklama

3. N. Novgorod 36 19 3 3 11 85:71 66

4. Jaroslavľ 35 17 3 4 11 84:72 61

5. Dinamo Minsk 35 15 5 2 13 97:95 57

6. Jokerit 35 15 2 7 11 83:91 56

7. Dinamo Moskva 36 12 8 4 12 81:71 56

Reklama

8. Podolsk 36 14 5 3 14 85:93 55

9. Soči 36 14 5 2 15 84:83 54

10. Spartak Moskva 34 13 2 3 16 77:82 46

11. Medveščak Záhreb 36 12 3 2 19 75:104 44

12. Slovan Bratislava 35 11 3 3 18 77:104 42

Reklama

13. Čerepovec 34 10 2 7 15 75:99 41

14. Dinamo Riga 35 6 3 5 21 61:89 29

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali