KHL: Slovan Bratislava – HK Soči 4:5, Říha: “Prehrali sme si to sami”

KHL: Slovan Bratislava – HK Soči 4:5, Říha: “Prehrali sme si to sami”

Bratislava 10. decembra 2015 (TASR/HSP/Foto:TASR-Andrej Galica)

 

O víťazný gól v 48. minúte zaslúžil dorážajúci Iľja Krikunov

Hokejisti Slovana Bratislava otvorili záverečnú tretinu zápasov v základnej časti KHL prehrou. Bez zranených defenzívnych opôr Ľubomíra Višňovského s Tomášom Starostom podľahli doma HK Soči 4:5, keď sa o víťazný gól v 48. minúte zaslúžil dorážajúci Iľja Krikunov. Pre zverencov trénera Miloša Říhu to bola štvrtá prehra v rade, v tabuľke Západnej konferencie im patrí priebežná desiata priečka.

Reklama
Na snímke zľava Milan Bartovič (Slovan), Ben Maxwell (Soči) a brankár Dmitrij Šikin (Soči) v zápase KHL HC Slovan Bratislava - HK Soči v Bratislave
Na snímke zľava Milan Bartovič (Slovan), Ben Maxwell (Soči) a brankár Dmitrij Šikin (Soči) v zápase KHL HC Slovan Bratislava – HK Soči v Bratislave

Najbližšie sa “belasí” opäť doma, keď v piatok o 19.00 h privítajú Lokomotiv Jaroslavľ. Potom nasleduje reprezentačná prestávka a pre Slovan 10-dňová zápasová pauza.

 

Reklama

Slovan Bratislava – HK Soči 4:5 (2:1, 1:3, 1:1)

Góly: 4. Miklík (Bartovič, Surový), 12. Bartovič (Miklík, Švarný), 34. Kašpar (Barker), 47. Viedenský (Mihalik, Nedorost) – 9. Denis Kazionov (Kuznecov), 23. Ščegolkov, 24. Ignatuškin (Wärn), 36. Maxwell (Paigin), 48. Krikunov (A. Kosticyn, Ignatuškin). Rozhodovali: Komarov, Safiullov – Goľak, Misjur,

vylúčení: 6:10 na 2 min., navyše Kašpar (Slovan) 10 min. za nešportové správanie, presilovky: 1:1,

oslabenia: 0:0, 9108 divákov.

zostavy:

Reklama

Slovan Bratislava: Garnett (24. Brust) – Barker, Sersen, Valach, Mihalik, Luža, Švarný, Kozák – Jeglič, Tičar, Nagy – Bartovič, Surový, Miklík – Nedorost, Viedenský, Kašpar – Skalický, Lušňák, Skokan

HK Soči: Šikin – Bernackij, Semenov, Paigin, Jalasvaara, Kuznecov, Mamašev, Malevič – A. Kosticyn, Ignatuškin, Krikunov – Petersson, Maxwell, Skačkov – Anisin, Ščastlivij, Wärn – Denis Kazionov, Dmitrij Kazionov, Ščegolkov

 

Jednogólovú stratu už Slovan nestiahol

Dynamický hokej z úvodu stretnutia viac vyhovoval Slovanu, keďže mal oproti súperovi o dva dni regenerácie navyše. “Belasí” sa ani tentoraz nevyhli defenzívnym chybám a za nezvládnuté situácie pykali. Najskôr ich ale v úvodnom brejku podržal Garnett, keď rýchlym reflexom zmaril kombináciu Peterssona so zakončujúcim Skačkovom. Potom už bol Slovan iniciatívnejší a od 4. minúty viedol, Miklík našiel strelou po ľade medzierku medzi betónmi Šikinova. A hoci sa domácim podarilo ešte niekoľkokrát ideálne zakombinovať, tesný náskok nezvýšili. Naopak, po ich katastrofálnej presilovke vyrovnal Denis Kazionov. Scenár prvého dejstva sa napokon niesol v “belasom” duchu, keď na gólové nahodenie Bartoviča hostia neodpovedali ani počas 49-sekundovej presilovky o dvoch hráčov. Niekoľkými perfektnými zákrokmi sa v nej blysol Garnett.

Reklama
Na snímke zľava Lukáš Kašpar (Slovan), Denis Kazionov (Soči) a brankár Michael Garnett (Slovan)  v zápase KHL HC Slovan Bratislava - HK Soči v Bratislave
Na snímke zľava Lukáš Kašpar (Slovan), Denis Kazionov (Soči) a brankár Michael Garnett (Slovan) v zápase KHL HC Slovan Bratislava – HK Soči v Bratislave

V úvode druhej tretiny čakala na Slovan nepríjemná ľadová sprcha. V 23. minúte najskôr Ščegolkov v nájazde elegantným blafákom “vykúpal” Garnetta a brankár Slovana následne obrovskou hrúbkou pri opustení svojej zóny daroval vedúci gól Ignatuškinovi – 2:3. Medzi tri žŕdky sa postavil Brust a herné ťažisko sa presunulo pred Šikina. Ten najskôr odolal Kašparovmu manévru po obkorčuľovaní bránky, no na jeho dobre mierenú strelu z 34. minúty v hre 4 proti 3 už nemal nárok – 3:3. Na ľade sa potom výrazne zaiskrilo. Nervozitu domácich divákov a hráčov vyšperkovala 94-sekundová presilovka súpera o dvoch hráčov, v ktorej Sersen nešťastne poslal puk do vlastnej bránky.

Od začiatku tretej tretiny Slovan len márne doháňal tesné manko. Po návrate vylúčeného hráča sa však v 47. minúte oprel do puku Mihalik a vyrazenú strelu umiestnil pohotovo do siete Viedenský. “Belasí” sa vďaka gólu do psychickej pohody nedostali a o 77 sekúnd opäť prehrávali, keď dorazil Ignatuškinovu strelu do odkrytej bránky Krikunov – 4:5. Ďalšiu jednogólovú stratu už Slovan nestiahol a zo stretnutia vyšiel bodovo naprázdno. Opäť sa pod to podpísali nevyužité presilovky a defenzívne zaváhania.

 

Miloš Říha: “Našou smolou je, že nie sme ruský tím”

Miloš Říha, tréner Slovana: “Vôbec by sa mi to nechcelo hodnotiť, ale žiaľ, musím. Po prvé, prehrali sme si to sami svojimi chybami. Po druhé, dnes bol pre nás veľmi zlý deň, pretože takéto góly sme dlho nedostali a po tretie, našou smolou je, že nie sme ruský tím.”

Milan Bartovič, útočník Slovana: “Bol to smolný zápas, ale na druhej strane sme spravili veľmi veľa chýb, ktoré nás stáli výsledok. Mali sme síce dosť šancí, ale tými chybami sme si to pokazili. Preto to takto dopadlo.”

Lukáš Kašpar, útočník Slovana: “Bolo veľa vylúčených na oboch stranách, niekedy sú aj také zápasy. Žiaľ, inkasovali sme až päť gólov doma, a to je veľa. Šance sme mali aj my, dostávali sme sa do dobrých zakončení, no musíme to viac premieňať. Brankár súpera nebol natoľko kvalitný. Dostal štyri góly, ale bol zrelý na viac.”

Marek Viedenský, útočník Slovana: “Musíme sa vrátiť k tomu, čo sme hrali v časoch, keď sa nám darilo. Myslím, že bodík by sme si zaslúžili. Väčšinu zápasu sme ich tlačili, bohužiaľ, góly nám tam nepadli a ukázalo sa to na skóre.”

Vjačeslav Bucajev, tréner Soči: “Gratulujem svojmu tímu k víťazstvu. Bol to zaujímavý zápas, pre nás však náročný, pretože súper na nás neustále vyvíjal tlak. V druhej aj tretej tretine sme mohli hrať trošku lepšie, ale nakoniec sa nám víťazstvo podarilo ustrážiť.”

 

Reklama

Tabuľka Západnej konferencie:

1. CSKA Moskva 39 25 3 3 8 107:59 84

2. Jokerit Helsinki 39 21 2 3 13 102:91 70

3. Jaroslavľ 41 23 4 2 12 103:66 79

4. Nižnij Novgorod 40 16 8 6 10 105:83 70

Reklama

5. HK Soči 40 19 2 7 12 106:94 68

6. SKA Petrohrad 39 17 6 2 14 107:90 65

7. Dinamo Moskva 40 16 6 5 13 110:88 65

8. Medveščak Záhreb 41 14 4 7 16 96:110 57

———————————————

Reklama

9. Dinamo Minsk 39 15 3 5 16 95:104 56

10. Slovan Bratislava 41 13 6 4 18 105:110 55

11. Spartak Moskva 40 13 4 5 18 96:112 52

12. Dinamo Riga 38 9 7 6 16 86:94 47

13. Viťaz Podoľsk 40 10 7 2 21 77:102 46

14. Čerepovec 39 9 5 3 22 87:107 40

 

Reklama

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

09:05

Srbský tenista Novak Djokovič stále nevie, kto bude jeho nový tréner. Prvý muž svetového rebríčka ukončil v stredu spoluprácu s Goranom Ivaniševičom, ktorý nahradil na prelome rokov 2021 a 2022 Slováka Mariána Vajdu.

Djokovič ukončil spoluprácu s Ivaniševičom
Na snímke z januára 2023 srbský tenista Novak Djokovič (vľavo) a jeho vtedajší tréner Goran Ivaniševič počas tréningu pred grandslamovým turnajom Australian Open v Melbourne
08:51

Nasadením pozemných jednotiek členského štátu NATO na Ukrajine by sa automaticky nestali všetky ostatné krajiny Aliancie účastníkmi konfliktu s Ruskom. Vyplýva to zo zatiaľ nepublikovanej správy odborného panelu nemeckého parlamentu, na ktorú sa odvoláva agentúra DPA.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron koncom februára odmietol vylúčiť vyslanie západných vojsk na Ukrajinu v budúcnosti.

08:30

Barack Obama, Bill Clinton a niekoľko veľkých mien zo sveta americkej zábavy sa vo štvrtok večer zišli v New Yorku, aby pomohli na akcii prezidentovi Joeovi Bidenovi získať rekordnú sumu 25 miliónov dolárov na kampaň za jeho znovuzvolenie. Informovala agentúra AP.

Nálada vo vypredanej koncertnej sále Radio City Music Hall v New Yorku bola elektrizujúca. Obama ocenil Bidenovu ochotu hľadať spoločnú pôdu a povedal: “Toto je ten typ prezidenta, akého chcem.”

Joe Biden Barack Obama Bill Clinton Stephen Colbert
Stephen Colbert spoločne s Bidenom, Obamom a Clintonom v New Yorku
08:03

Teroristické hnutie Islamský štát (IS) vo štvrtok vyhlásilo, že bude podnikať ďalšie útoky proti “židom a kresťanom” po celom svete. Informuje agentúra DPA.

Hovorca IS Abú Huzajfa al-Ansárí v 40-minútovej novej zvukovej nahrávke, zverejnenej médiom hnutia al-Furkán, vyzval “osamelých vlkov na útoky proti križiakom (kresťanom) a židom všade vo svete, predovšetkým v Európe, Spojených štátoch a v srdci židovského štátu, meste al-Kuds, a v Palestíne počas ramadánu”.

07:52

Súd v ruskej exkláve Kaliningrad vo štvrtok odsúdil novinára Michaila Feldmana na dva roky odňatia slobody za kritiku ruskej vojenskej ofenzívy na Ukrajine. Polícia v Moskve počas 24 hodín zadržala ďalších piatich reportérov, informuje agentúra AFP.

07:30

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí. 

Podľa policajného hovorcu autobus prevážal študentov strednej odbornej školy vo Warburgu. Vracali sa z výletu v Anglicku.

07:20

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke sa stal v pondelok 25. marca fatálny incident. Personál vykonal potrat zdravej žene v štvrtom mesiaci tehotenstva, pretože si splietol pacientky. Vo štvrtok to potvrdila tlačová hovorkyňa nemocnice Eva Stolejda Libigerová. Prípadom sa zaoberá polícia, informoval portál iDNES.cz.

Tehotná žena išla na bežnú kontrolu, kým druhej žene mali lekári urobiť zákrok, ktorý sa vykonáva napríklad pri liečbe chorej maternice, ale je možné ním tiež ukončiť tehotenstvo.

07:00

Francúzsky prezident Emmanuel Macron vo štvrtok vyhlásil, že členovia skupiny G20 sa budú musieť zhodnúť, či pozvú ruského lídra Vladimira Putina na novembrový summit v Brazílii. Informovala agentúra AFP.

Brazília sa postavila proti snahe izolovať a potrestať Rusko za jeho inváziu na Ukrajinu a tvrdí, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a západné krajiny nesú časť viny za vojnu.

06:40

Francúzske úrady počas uplynulých dní v rámci rozsiahlych policajných razií vo viacerých mestách zadržali 1357 osôb podozrivých z drogovej trestnej činnosti. Vo štvrtok to v meste Dijon vyhlásil francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin. Informovala agentúra DPA.

06:30

V Juhoafrickej republike (JAR) sa vo štvrtok zrútil z mosta do rokliny autobus a následne začal horieť. Pri nehode zahynulo 45 ľudí, informovala agentúra AFP.

Nehodu na juhu Afriky prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Včera 20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

Včera 20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

Včera 20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

Včera 20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Gaucho alebo juhoamerický kovboj kúpe koňa počas festivalu ródea Criolla Week v Montevideu v Uruguaji

Autor: AP/Matilde Campodonico

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marek Brna

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali