KHL: Lada Togliatti – Slovan Bratislava 2:1

KHL: Lada Togliatti – Slovan Bratislava 2:1

Magnitogorsk 12. októbra 2015 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)

 

“Belasí” napriek niekoľkým sľubným šanciam už nedokázali vyrovnať

Hokejisti Slovana Bratislava nenadviazali na piatkový triumf v Magnitogorsku a v nedeľňajšom zápase KHL prehrali na ľade posledného tímu súťaže Lady Togliatti 1:2. Po 20 odohratých stretnutiach základnej časti tak majú na konte naďalej 23 bodov.

Reklama
Na snímke v pozadí tréner Slovana Miloš Říha
Na snímke v pozadí tréner Slovana Miloš Říha

Zverenci trénera Miloša Říhu inkasovali na konci úvodnej tretiny z hokejky Bolšakova, no v druhom dejstve už po 18 sekundách po výbornej prihrávke Cama Barkera gólovo odpovedal Michel Miklík. Lada, ktorá mala absolútne najhoršie presilovky v celej lige, využila proti Slovanu hneď dvakrát početnú výhodu, druhý gól domácich strelil v 27. minúte Vasilij Strelcov. “Belasí” napriek niekoľkým sľubným šanciam už nedokázali vyrovnať a z Togliatti tak cestujú bez bodového zisku. V rámci prebiehajúceho turné po klziskách súperov prehrali druhý zápas.

Slovan zakončí štvorzápasový trip v utorok, keď sa o 18.00 SELČ predstaví na ľade AK Bars Kazaň.

Reklama

 

Lada Togliatti – Slovan Bratislava 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Góly: 20. Bolšakov, 27. V. Strelcov (Flood, Bumagin) – 21. Miklík (Barker, Kašpar). Rozhodovali: Gamalej, Olenin – Sivov, Šeljanin, vylúčení: 4:7 na 2 min., navyše Bolšakov, Romanov – Šťastný, Tičar 5 min za bitku, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 3289 divákov.

Lada Togliatti: Masalskis – Vorobjov, Romanov, Flood, Bolšakov, Viklund, Volgin, Gurkin – Belousov, Krysanov, Šenfeld – Zaťovič, Bumagin, Gurjanov – V. Strelcov, A. Strelcov, Bočarov – Komarov, Valujskij, Mastrjukov – Mokšancev

Slovan Bratislava: Brust – Barker, Novák, Mihálik, Sersen, Starosta, Švarný, Luža – Miklík, Nedorost, Kašpar – Bartovič, Surový, Nagy – Jeglič, Tičar, Šťastný – Lušňák, Viedenský, Skalický

Reklama

 

Říhovým zverencom nepomohla im ani power play bez brankára

Slovan zvolil v úvode opatrnú taktiku a keďže domáci sa tiež nehrnuli dopredu s vyšším počtom hráčov, prvá tretina veľa hokejového vzruchu nepriniesla. V 3. min putoval na trestnú lavicu Luža a v presilovke Lady predviedol drzý výpad po pravej strane Bumagin, brankár “belasých” Brust si však dal pozor. V 9. min mali prvú väčšiu šancu hostia, po prečíslení mal Tičar pred sebou prázdnu bránku, ale Šťastného prihrávka ho nenašla. O päť minút neskôr sa dopustil už klasickej chyby pri rozohrávke Brust, súper však jeho zaváhanie nepotrestal, keď sa kanadský brankár stihol v poslednej chvíli medzi žrde vrátiť. Potom v rýchlom slede zamestnali Masalskisa v bránke Lady Surový a Sersen, no udrelo na opačnej strane, keď po úplne zbytočnom vylúčení Jegliča strelou od modrej otvoril skóre 6 sekúnd pred sirénou Bolšakov.

Na gól do šatne dokázali slovanisti rýchlo zareagovať, keď v druhej časti už po 18 sekundách hry našiel Barker parádne Miklíka, ktorý do jeho prihrávky presne nastavil čepeľ – 1:1. Lada po tomto momente zapla na vyššie obrátky a pred Brustom začalo byť poriadne rušno. V 27. min po prihrávke Bumagina opätovne poslal svoj tím v presilovke do vedenia V. Strelcov, ktorý zostal nekrytý v medzikruží. Následne Brust zmaril príležitosť Mastrjukova, v polovici zápasu predviedol svoje umenie aj pri šancu Belousova, ktorý sa po prihrávke Krysanova ocitol úplne sám pred bránkou hostí, a vzápätí včas zavrel betóny pri individuálnej akcii a zakončení Gurjanova. V 36. min mali “belasí” aj šťastie, Brustovi pomohla horná žŕdka po strele Šenfelda. V 37. min si vypracovali ojedinelú šancu aj hostia, Masalskis ale vychytal Nagya. V závere tretiny sa naplno rozprúdili emócie, v jednom momente sa na ľade pobili Šťastný s Bolšakovom ako i Tičar s Romanovom a rozhodcovia mali plné ruky práce.

Slovan v tretej tretine v snahe vyrovnať zvýšil aktivitu, v 44. min skúšal pretlačiť puk do bránky dôrazný Lušňák, Masalskis však bol pozorný. Na druhej strane takmer potrestal dieru v belasej obrane Mastrjukov. Slovanisti stále viac otvárali obranu, čo domáci využívali na rýchle kontry. V 46. min mal dve veľké príležitosti na poistenie náskoku Gurjanov, Brust aj so šťastím odolal. O minútu neskôr Bartovičova strela opečiatkovala ľavú žŕdku Masalskisovej bránky. Slovan potom na chvíľu pritlačil súpera, v 50. min domáci brankár iba s námahou vytlačil štipľavú strelu Kašpara. Hra nabrala rýchly spád, v 52. min Brust vykryl pokus Bočarova. V závere už Říhovi zverenci nič nevymysleli, nepomohla im ani power play bez brankára.

Reklama

 

Miloš Říha: “Niektorí hráči by sa nad sebou mali veľmi vážne zamyslieť”

Miloš Říha, tréner Slovana (hcslovan.sk): “Dnes sme znehodnotili to, čo sme v zápase s Magnitogorskom dokázali. Nastúpili sme ako favorit, no svoju rolu sme vôbec nesplnili. Bolo to z našej strany laxné, nebolo to vôbec také, aké sme si predstavovali. Takéto mužstvo by sme mali zdolať. Niektorí hráči by sa nad sebou mali veľmi vážne zamyslieť, či ešte spĺňajú kritéria tejto súťaže.”

 

Tabuľka Západnej konferencie:

1. CSKA Moskva 20 12 2 0 6 61:38 40

2. Jokerit Helsinki 17 11 0 1 5 47:34 34

3. Jaroslavľ 19 11 2 1 5 45:23 38

4. Nižnij Novgorod 20 9 3 3 5 47:35 36

5. Dinamo Moskva 18 10 1 2 5 57:39 34

Reklama

6. Medveščak Záhreb 21 8 3 4 6 52:50 34

7. Viťaz 20 6 5 0 9 39:49 28

8. Dinamo Minsk 18 8 0 3 7 43:42 27

——————-

9. SKA Petrohrad 19 7 2 2 8 48:48 27

Reklama

10. Spartak Moskva 19 7 1 2 9 47:51 25

11. HK Soči 18 7 1 2 8 41:41 25

12. Dinamo Riga 19 5 2 5 7 41:46 24

13. Slovan Bratislava 20 5 3 2 10 43:50 23

14. Čerepovec 18 5 3 1 9 39:42 22

Reklama

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali