Kandidačnú listinu Mostu-Híd by mali viesť Bugár, Žitňanská a Solymos

Kandidačnú listinu Mostu-Híd by mali viesť Bugár, Žitňanská a Solymos

Bratislava 21. novembra 2015 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Bugár zdôraznil, že pri tvorbe kandidátky sa strana usilovala skombinovať skúsenosti a nové myšlienky

Stranu Most-Híd povedie do budúcoročných parlamentných volieb (5.3.2016) predseda Béla Bugár. Druhá má byť podpredsedníčka Lucia Žitňanská, ktorá tak vystrieda doterajšiu dvojku, podpredsedu Zsolta Simona. Ten má obsadiť štvrtú priečku za šéfom poslaneckého klubu a podpredsedom Lászlóom Solymosom. Piaty by mal byť poslanec Gábor Gál. O poradí kandidátov rozhodne Most-Híd na dnešnom rokovaní Republikovej rady v Bratislave.

Reklama
Na snímke predseda politickej strany Most-Híd Béla Bugár
Na snímke predseda politickej strany Most-Híd Béla Bugár

V prvej dvadsiatke majú byť podľa informácií TASR aj ďalší súčasní poslanci. Most-Híd má 14 zákonodarcov. Okrem Bugára, Simona, Solymosa, Žitňanskej a Gála je v klube aj Rudolf Chmel, ktorý už kandidovať nebude. Ďalej sú tam Tibor Bastrnák, Ivan Švejna, Elemér Jakab, Gabriel Csicsai, Árpád Érsek, František Šebej, Edita Pfundtner a Péter Vörös.

Na zvoliteľných miestach by sa podľa informácií TASR mal objaviť aj ústavný právnik Peter Kresák, ktorý strane pomáhal s programom v otázke právneho štátu. Ďalej primátor Žiaru nad Hronom Peter Antal aj starosta Rimavskej Seče Štefan Vavrek, ktorý robí rómske projekty.

Reklama

Tiež šéfka ženskej organizácie Mosta-Híd Irén Sárközy, ktorá pôsobí ako regionálna riaditeľka nákupu zdravotnej starostlivosti v Bratislave v poisťovni Dôvera. Na vyšších miestach kandidátky by nemal údajne chýbať ani bývalý člen SDKÚ-DS Tomáš Galbavý a objaviť by sa tam mohol aj Martin Dubéci, ktorý nedávno odišiel zo Siete Radoslava Procházku.

Kandidačnú listinu predkladá predseda strany. Bugár sa k menám nevyjadruje. Zdôraznil však, že pri tvorbe kandidátky sa strana usilovala skombinovať skúsenosti a nové myšlienky. “Bolo a je mojím osobným záujmom, aby sa na kandidátke objavili aj noví ľudia so silnými osobnými príbehmi, ktorí majú čo ponúknuť Slovensku,” vyhlásil pre TASR Bugár. Za prínos kandidátky považuje fakt, že kladie dôraz na odbornosť.

Parlamentné voľby budú na Slovensku 5. marca 2016. Politické strany majú predložiť svoje kandidačné listiny najneskôr do 6. decembra. Oficiálna volebná kampaň už beží, strany na ňu môžu minúť najviac tri milióny eur. Voliť bude môcť viac ako 4,4 milióna občanov SR. Hlasovať sa dá aj zo zahraničia, o voľbu poštou treba požiadať.

 

Reklama
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:06

Skoro každý tretí obyvateľ Nemecka má pocit, že mu prechod na letný čas ohrozuje zdravie. Prieskum nemeckého inštitútu Forsa tiež odhalil, že takmer každý piaty zamestnaný človek v dôsledku posunu času mešká do práce.

14:44

Palestínsky prezident Mahmúd Abbás v piatok dekrétom oznámil zostavenie novej vlády, ktorej predsedom bude jeho dlhoročný poradca Muhammad Mustafá.

14:44

Pomaly sa pohybujúca tropická cyklóna Gamane, ktorá sa nečakane obrátila smerom k Madagaskaru, si vyžiadala najmenej 11 obetí. Silný vietor lámal stromy a prívaly vody sa valili cez dediny a vytopili domy, uviedli miestni predstavitelia.

14:43

Poľská Agentúra pre vnútornú bezpečnosť (ABW) vykonala v spolupráci so svojimi európskymi partnermi prehliadky budov v rámci vyšetrovania ruskej špionážnej siete. “Boli zdokumentované akcie zamerané na organizovanie proruských iniciatív a mediálnych kampaní v krajinách EÚ,” oznámila ABW. V stanovisku spomenula webovú stránku voice-of-europe.eu, ktorá mala zverejňovať proruské materiály.

14:42

Na Václavskom námestí v centre Prahy vo štvrtok napoludnie horela lepenka na streche jednej z budov ležiacej pri centrále Českej pošty. Z vnútrobloku tam stúpal hustý čierny dym, ktorý bolo vidieť z celej Prahy. Požiar sa podarilo lokalizovať a podľa hasičov sa už ďalej nešíri. Do nemocnice previezli jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín.

14:21

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vo štvrtok uviedol, že so zahraničnými partnermi prebiehajú rozhovory o možnej výmene amerického novinára Evana Gershkovicha, ktorého od vlaňajšieho marca zadržiavajú v Rusku pre obvinenia zo špionáže.

14:19

Veliteľ estónskych ozbrojených síl Martin Herem vo štvrtok vyzval na zdvojnásobenie výdavkov na obranu Estónska v priebehu nasledujúcich dvoch rokov. Podľa neho je to potrebné na vytvorenie dostatočných zásob munície na rýchle odrazenie prípadnej ruskej invázie.

14:11

Lotyšský minister zahraničných vecí Krišjanis Kariňš oznámil, že k 10. aprílu odstúpi z funkcie.

14:09

Grécku metropolu Atény zahalili oblaky hustého prachu zo Sahary, ktorý tam cez východnú časť Stredozemného mora privial vietor zo severnej Afriky. Negatívne účinky prachu ešte umocňuje nezvyčajne teplé počasie.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali