Hrnko vyjadril svoj názor na oponentov: “Galko, Grendel, Krajniak, Klus? Nekompetentná opozícia” Aj kvôli ponaučeniam z rokov 1938 či 1968 podľa neho potrebujeme viacero spojencov

Hrnko vyjadril svoj názor na oponentov: “Galko, Grendel, Krajniak, Klus? Nekompetentná opozícia” Aj kvôli ponaučeniam z rokov 1938 či 1968 podľa neho potrebujeme viacero spojencov

Bratislava 21. októbra 2018 (HSP/Foto:SITA-Diana Černáková)

 

“V demokratickej krajine nemôže byť nič horšie ako nekompetentná opozícia,” vuediol v sobotu na sociálnej sieti poslanec za SNS a podpredseda tohto hnutia Anton Hrnko. “Vláda tak nemá s čím porovnávať svoje opatrenia, zámery a návrhy, lebo nekompetentná opozícia zo všetkého urobí karikatúru a žiaden alebo väčšina jej návrhov nie sú použiteľné a niet čo posudzovať a porovnávať,” dodal. Poslanec reagoval najmä na kritiku opozície ohľadom vládnych dokumentov Bezpečnostnej stratégii Slovenskej republiky a Vojenskej stratégii Slovenskej republiky 

Na snímke podpredseda Slovenskej národnej strany Anton Hrnko

Anton Hrnko na Facebooku napísal, že naposledy sa svojou nekompetentnosťou blysli známi “predbojovníci krásnych spojeneckých zajtrajškov na budúcich tisíc rokov a nikdy ináč”. Hrnko hovorí najmä o poslancovi Galkovi z SaS či Milanovi Krajniakovi zo Sme rodina:

Reklama

“Pán Galko si možno myslí, že keď mu išlo s horúcou hlavou nastavovať uši na nepatričné miesta, alebo pán Grendel, keď si myslel, že Lipšicove stádo možno pásť beztresne, alebo pán Krajňák, keď si myslí, že je šikovný pri obhajovaní svojho šéfa pre jeho čudné posedenia na prašáku so stále väčším a väčším počtom zaujímavých osôb, môžu znásilňovať právo aj v iných prípadoch. Nie, páni, asi to tak nepôjde. Váš najnovší počin, keď ste v rozpore s autorským zákonom odcudzili vládne návrhy bezpečnostnej a obrannej stratégie, je svedectvom vášho totálneho diletantstvo hraničiaceho s niečím omnoho horším. Veď ste si aspoň mohli prečítať, čo hovoria zákony a nie ísť podľa novočeského príslovia: “Když tam nejsou, tak hr na ně!” Uviedol na začiatok poslanec.

“Nuž páni, predkladať materiály do vlády to nie je ako odpočúvať, pásť novinárske stádo alebo dívať sa, kto sedí so šéfom na prašáku. Treba si aj prečítať zákony. Napr. zákon o obrane č. 319/2002 Z. z., ktorý v paragrafe 6, ods. d) hovorí: vláda SR “predkladá Národnej rade Slovenskej republiky návrhy základných koncepcií bezpečnosti a obrany štátu a návrhy základných strategických dokumentov bezpečnosti a obrany štátu.” Alebo taký zákon č. 321/2002 Z. z. o ozbrojených silách v paragrafe 2 ods. a) hovorí, že vláda “schvaľuje návrhy základných koncepčných dokumentov pre rozvoj a výstavbu ozbrojených síl, najmä Bezpečnostnú stratégiu Slovenskej republiky a Vojenskú stratégiu Slovenskej republiky a Vojenskú stratégiu Slovenskej republiky a predkladá ich Národnej rade Slovenskej republiky.”

Reklama

Hrnko zdôrazňuje, že ide o materiály, s ktorými prichádza vláda SR. “Ako sa pozerám, tak sa pozerám, nikde nevidím napísané, žeby to mali predkladať pp.Galko, Grendel, Krajňák, ba dokonca ani o p. Klusovi sa tam nehovorí. Veru tak, páni truhlíci, hádam by bolo vhodné venovať sa tomu, čím ste sa už na Slovensku preslávili, a nemiešať sa do kompetencií vlády. Pán Boh nás ochraňuj, žeby ste niekedy mali pri svojej úcte k zákonom možnosť ovplyvňovať chod vecí verejných!”

Slovensko je podľa neho krajina, ktorá má veľké skúsenosti so spojeneckou podporou (Mníchov 1938) i spojeneckou podporou (rok 1968). “Aj z hľadiska týchto skúseností je potrebné mať čo najviac priateľov a nevyrábať si zbytočne nepriateľov. Čo boli Benešovi platné spojenectvá s Parížom, Londýnom i Moskvou a z tejto pozície štekal na Berlín? Keď prišlo na lámanie chleba, zostal sám! Rovnako sami zostali všetci tí, ktorí si niečo podobné mysleli roku 1968 najmä v Prahe. Vždy narazili na to, že naši spojenci i potenciálni spojenci mali v danom okamžiku iné národné záujmy ako brániť Česko-Slovensko,” vysvetlil Hrnko.

“A ešte jedna poznámka, veľmi neblahá historická skúsenosť. “Mali sme politikov, ktorí uverili v tisícročné trvanie tretej ríše i heslu So Sovietskym zväzom na večné časy a nikdy inak. Z tejto svojej utkvelej predstavy tlačili na tie časti vtedajších slovenských politických špičiek, že je treba dôsledne a bez ohľadu na naše osobitné národné záujmy plniť všetky spojenecké záväzky bez ohľadu na to, aké to bude mať dôsledky na národný politický i spoločenský život. Aké dedičstvo nám tu zostalo po V. Tukovi, V. Širokom alebo V. Biľakovi, ak niekto nevie, nech sa začíta do dejepisných prác a učebníc.”

Hrnko vyzýva, aby súčasní politici nepokračovali v týchto šľapajách. “Naše spojenectvá sú na to, aby sme si lepšie dokázali zabezpečiť naše národné záujmy, nie na to, aby sme ich popreli. Slovensko v aktuálnom svete nemá nepriateľa. Ak ho majú niektorí naši priatelia, tak im pomôžme našimi dobrými vzťahmi im ich problémy prekonať. Nikto nás nemôže nútiť, aby sme si vyrábali nepriateľov. To nemôže byť naším cieľom. Nepotrebujeme ďalší mníchov ani 21. august.”

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:15

Slovenský reprezentant v boxe Dávid Michálek postúpil na ME v Belehrade do osemfinále kategórie do 63,5 kg. V 1. kole zdolal Poliaka Olafa Pera jednoznačne 5:0 na body. Jeho ďalším súperom bude druhý nasadený Armén Narek Manasyan, informovala o tom Slovenská boxerská asociácia prostredníctvom facebooku.

20:10

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 2. kole dvojhry na antukovom turnaji WTA v Rouene. Druhej nasadenej domácej Francúzke Caroline Garciovej podľahla hladko 1:6, 0:6.

19:58

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) navrhuje pomoc Ukrajine pri zachovaní tranzitu plynu aj implementácii európskej legislatívy. Vyplynulo to z rokovania predsedu ÚRSO Jozefa Holjenčíka s námestníkom ministra energetiky Ukrajiny Mykolom Kolisnykom 11. apríla v Michalovciach. Prebrali na ňom viaceré kľúčové oblasti vzájomnej spolupráce v oblasti energetiky a regulácie.

19:53

Úrady španielskeho autonómneho regiónu Katalánsko sužovaného suchom vo štvrtok informovali, že plánujú uviesť do prevádzky dočasné plávajúce zariadenie na odsoľovanie morskej vody, ktoré zabezpečí pre metropolu Barcelona zásoby pitnej vody.

19:45

Na území Poľska bol v stredu zadržaný jeho občan podozrivý z poskytovania citlivých informácií ruskej tajnej službe. Tie by jej potenciálne mohli uľahčiť vykonať atentát na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

19:29

Časť fasády kodanskej historickej budovy, v ktorej svojho času sídlila burza, sa vo štvrtok zrútila v dôsledku požiaru, s ktorým hasiči bojujú už tretí deň. Oznámil to miestny hasičský a záchranný zbor.

19:23

Ak sa Bulharsku nepodarí splniť inflačné ciele stanovené Európskou centrálnou bankou, jeho vstup do eurozóny plánovaný na začiatok roka 2025 sa môže oneskoriť o niekoľko mesiacov. Povedal to vo štvrtok guvernér bulharskej centrálnej banky Dimitar Radev.

19:19

Ak Izrael zaútočí na iránske jadrové zariadenia, Teherán v odvete zaútočí na tie izraelské, pohrozil vo štvrtok generál iránskych Revolučných gárd Ahmad Haghtalab.

19:10

Rusko vo štvrtok uviedlo, že Nemecko neposkytlo žiadne dôkazy proti údajným zatknutým dvom ruským špiónom.

19:10

Všetky členské štáty EÚ si uvedomujú, že v Európe je preukázateľný vplyv Ruska a je potrebné mu aktívne čeliť. Vedie sa debata o tom, či posilniť právomoci európskej prokuratúry alebo inštitúcií, ktoré by mohli účinne brániť pokusom o ovplyvňovanie európskej politiky. Po skončení mimoriadneho summitu EÚ to povedal český premiér Petr Fiala.

19:09

Vojenský vrtuľník na palube s čelnými predstaviteľmi kenskej armády vrátane jej hlavného veliteľa generála Francisa Omondiho Ogollu sa zrútil vo štvrtok na západe Kene, uviedla tamojšia polícia.

19:04

Vďaka spolupráci úradov činných v trestnom konaní v 19 európskych krajinách sa podarilo ukončiť činnosť jednej z najväčších phishingových platforiem na svete LabHost. Prostredníctvom nej bolo odcudzených viac ako milión hesiel a údajov o kreditných kartách. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie Európskeho policajného úradu (Europol).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali