Hrnko: Beblavý v platenej reklame vytvára dojem, ako keby ho niekto mal biť, od nedele chodí po Slovensku a pýta si zaucho. “Asi sa toho nedožijete. Všetkým ste ukradnutý”

Hrnko: Beblavý v platenej reklame vytvára dojem, ako keby ho niekto mal biť, od nedele chodí po Slovensku a pýta si zaucho. “Asi sa toho nedožijete. Všetkým ste ukradnutý”

Bratislava 26. februára 2020 (HSP/Foto:TASR-Pavol Zachar,Martin Baumann)

 

Včera po hlasovaní parlamentu o 13. dôchodkoch a Istanbulskom dohovore ohlásil Miroslav Beblavý (PS/Spolu) brífing, ktorý sledoval spoza kamier aj poslanec Anton Hrnko (SNS). Podľa Beblavého ich Hrnko vyrušoval a ich hovorkyni povedal: „Choď do riti” a údajne, keby tam neboli kamery, tak by ju podľa Beblavého aj zbil.  Na tieto obvinenia reagoval Hrnko, ktorý tvrdí, že Beblavý na sociálnej sieti vytvára dojem, že ho chce niekto biť. Preto sa rozhodol celú situáciu vysvetliť 

Na kombosnímke vľavo Miroslav Beblavý a vpravo Anton Hrnko

Hrnko v úvode príspevku uvádza, že ak si chcel Beblavý urobiť  tlačovku len pre pozvaných hostí, mal to urobiť na svojej straníckej centrále alebo v tlačovom centra NR SR a nie na verejnom priestore NR SR.

Reklama

„Je to on, kto sa rozhodol rečniť v najfrekventovanejšom priestore NR SR. Svoju tlačovku mal ohlásenú a zverejnenú. Neviem o tom, že by niekoho do Hurbanovej siene pozýval osobne. Mirko prináša takú demokratickú kultúru, že nielenže bránia vystupovať poslancom v pléne NR SR, oni už aj bránia počúvať vo verejnom priestore. Tá pýcha ich úplne melie ako na mäsovom mlynčeku,” píše Hrnko.

Ďalej Hrnko reagoval na obvinenie Beblavého, že mal ich hovorkyni doslova povedať: „Choď do riti!” Hrnko tvrdí, že si s ľuďmi, ktorých nepozná, zásadne vyká a že počas brífingu Beblavého stál a počúval, čo Beblavý povie, keď sa v tom namiesto svojej témy začal venovať jeho osobe.

Reklama

„Nová kultúra, ktorú Mirko zavádza, spočíva v klamaní a následnom odhalení vlastného klamstva. Vo svojom statuse píše, že som povedal citujem: „Choď do riti!“. Ja som však povedal: „Choďte do riti, s prepáčením!“. Mirko si však, pravdepodobne z kampaňovej únavy, zamieňa dojmy s pojmami. Vo videu hovorím niečo iné a niečo iné mi tento motáčik vkladá do úst,” tvrdí Hrnko.

Hrnkovo tvrdenie navyše dokazuje aj video, ktoré v príspevku zverejnil sám Beblavvý.

Status Miroslava Beblavého

Podľa poslanca sa navyše z koalície PS/Spolu pomaly, ale isto, stáva politická antifa úderka, ktorá svoje agresívne praktiky prenáša už aj do parlamentu. Hrnko pripomenul ako pred pár dňami poslanci, ktorí sú členmi PS/Spolu na čele s Beblavým blokovali rokovanie NR SR.

„V platenej reklame vytvára dojem, ako keby ho niekto mal biť. V živote som nikoho neudrel, až do okamihu, kedy som sa musel brániť. To však boli mladícke časy. Politického oponenta by som neudrel tobôž. Mirko však už od nedele chodí po Slovensku a pýta si zaucho. Vraj, keď sa vypnú kamery, vraj zápasník a teraz vraj ja. No, drahý Miruško. Nestojíte ani za to, aby si Vami niekto špinil topánky a nie ešte ruky. Toho vysnívaného zaucha sa asi nedožijete. Všetkým ste totiž ukradnutý,” odkázal Beblavému Hrnko.

Poslanec ďalej Beblavého upozornil na to, že v diskusii pod svojim príspevkom sa do neho nechutne púšťajú jeho „progresívni veriaci“, ktorí pri komentovaní jeho osoby neváhajú zneuctiť pamiatku jeho rodiny, ktorá tragicky zahynula pri páde lietadla a ktorí mu prajú smrť. Jeden z komentujúcich totiž pod Beblavého príspevok napísal:„Pán Hrnko je mi veľmi ľúto vašej rodiny, ale je veľká škoda, že v tom lietadle ste nesedel miesto nich vy sám osobne.“

Reklama

Hrnko preto vyzval Beblavého, aby si so svojimi podporovateľmi urobil poriadky, pretože prekračujú všetku mieru slušnosti.

„Rovnako neviem či je slušné sa na antifa kontrách usmievať s veľkoformátovou fotografiou detí z koncentračného tábora v ruke tak ako to robila Vaša Irenka. Ale veď voliči to posúdia už čoskoro,“ dodal na záver.

Tatiana Stará

 

Reklama

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali