Hossa 2+0, Elliott prekonal Halákov rekord, Kopecký nehral pre chrípku

Hossa 2+0, Elliott prekonal Halákov rekord, Kopecký nehral pre chrípku

Chicago 18. marca 2015 AKTUALIZOVANÉ (TASR/HSP-Charles Rex Arbogast)

 

Marián Hossa bol na ľade pri všetkých góloch Blackhawks

Slovenský hokejista Marián Hossa sa v noci na stredu dvoma gólmi podieľal na víťazstve Chicaga v zápase zámorskej NHL nad New Yorkom Islanders v pomere 4:1. Tridsaťšesťročný krídelník tak po štrnásty raz v kariére pokoril 20-gólovú hranicu, v prebiehajúcej sezóne má na konte 53 bodov za 21 presných zásahov a 32 asistencií.

Reklama

Hossa bol na ľade pri všetkých góloch Blackhawks a pripísal si tak až štyri plusové body, počas 19 a pol minúty vyslal na bránku súpera dokopy štyri strely a odsedel si dve trestné minúty. Po zápase ho vyhlásili za tretiu hviezdu, prvou bol jeho spoluhráč z útoku Jonathan Toews, kapitán “jastrabov” sa blysol dvoma gólmi a dvomi asistenciami. V zostave “ostrovanov” absentovali pre drobné zranenia obaja slovenskí legionári, brankár Jaroslav Halák ako i obranca Ľubomír Višňovský. Mužstvo z Long Islandu prehralo prvýkrát v ročníku štyri zápasy v rade.

Tréner Joel Quenneville dal po dlhom čase do jednej formácie trio Patrick Sharp, Toews a Hossa a tento ťah mu vyšiel. Chicago v súboji prvých útokov jasne dominovalo. “Bola radosť sa na nich pozerať. Krásne kombinovali, boli silní s pukom, výborne bránili a boli efektívni v zakončení. Bol to ich večer,” pochvaľoval si pre nhl.com kouč Blackhawks. “Nehrali sme síce dlhšie v jednom útoku, ale hráme spolu už šesť rokov a veľmi dobre sa poznáme. Dnes nám to spolu ‘klapalo’, zdá sa, že máme chémiu. Sharp dnes pre nás vybojoval veľa pukov, treba ho pochváliť,” povedal Hossa, ktorý v 34. minúte krásnou strelou bez prípravy zvýšil na 3:0 a potom v úvode tretej časti poslal svoj tím do štvorgólového vedenia, keď sa puk odrazil do siete od jeho korčule. Chicago vyhralo tretí duel za sebou a dobre sa naladilo na štvorzápasový trip, ktorý sa začne už v stredu na ľade NY Rangers.

Reklama

V druhej tretine dostal trest do konca zápasu domáci Andrew Shaw za to, že hlavičkou zaútočil na Brocka Nelsona a prípadom sa bude zaoberať aj oddelenie pre hráčsku bezpečnosť. S tímom Islanders necestovali do Chicaga Halák ani Višňovský, obaja majú podľa nhl.com zranenie dolnej časti tela. Islanders vypálili na Coreyho Crawforda 39 striel, ale prekonali ho len raz a neodvrátili štvrtú prehru za sebou.

Boston prehral s Buffalom 1:2 po nájazdoch a nestačil na svojho súpera prvýkrát v sezóne. Výborný výkon podal švédsky brankár Anders Lindbäck, ktorý zaznamenal 44 zákrokov a tešil sa z prvého víťazstva v službách Sabres po výmene z Dallasu. Dvomi strelami ho ohrozil aj slovenský obranca Bostonu Zdeno Chára. Kapitán “medveďov” bol na ľade 23 minút a 50 sekúnd, ale nebodoval. V bránke Bostonu dostal šancu náhradník Niklas Svedberg a hoci jednotka Tuukka Rask mal podľa plánu dostať voľno, napokon sa neobjavil ani na lavičke. Vedenie klubu narýchlo povolalo z farmy Jeremyho Smitha, ktorý kryl Svedbergovi chrbát. Vedenie klubu neprezradilo čo je presne s Raskom a nepovedal to ani tréner. “Nebudem to komentovať, pretože nemám informácie,” uviedol Claude Julien. Boston prišiel o možnosť prvýkrát v histórii vyhrať nad Buffalom všetky zápasy v sezóne. V drese Sabres chýbal pre zranenie hornej časti tela slovenský obranca Andrej Meszároš.

Brankár Ottawy Andrew Hammond vyrovnal rekord Franka Brimseka zo sezóny 1938/1939. Dvadsaťsedemročný gólman Senators vychytal v Caroline víťazstvo 2:1 po predĺžení a po členovi Siene slávy Brimsekovi sa stal len druhým brankárom v histórii NHL, ktorý vo svojich prvých 12 zápasoch nedostal viac ako dva góly. Hammond zaznamenal 35 zákrokov, vychytal svoje 11. víťazstvo a ťahá “senátorov” do play off. “Podal ďalší vynikajúci výkon. Tie čísla hovoria za všetko,” chválil Hammonda tréner Ottawy Dave Cameron. O víťazstve Senators rozhodol 13,4 sekundy pred koncom nadstaveného času Mark Stone po krásnej akcii Kyla Turrisa. Pred zápasom sa vo všetkých médiách spomínal brankársky rekord, ale Hammond si tlak nepripúšťal. “Samozrejme, že som to vnímal, ale veľmi som to neriešil. Vždy sa sústredím na najbližší zápas a nerozmýšľam čo bude ďalej. Idem od zápasu k zápasu,” povedal Hammond, ktorý po príchode do Ottawy odchytal 25 zápasov na farme. Zvlášť ale nežiaril, o to viac udivuje jeho skvelý vstup do profiligy. “Možno mi NHL vyhovuje viac ako iné súťaže,” smial sa Hammond, ktorý má zatiaľ priemer 1,35 inkasovaného gólu na zápas a úspešnosť zásahov 95,6 percenta.

Pittsburgh bez Jevgenija Malkina a Patrica Hörnqvista prehral v New Jersey 0:2. Výborný výkon podal brankár Devils Corey Schneider, ktorý kryl všetkých 35 striel Penguins a zaznamenal piaty shutout vo svojom 60. zápase v sezóne. Pittsburgh prehral tretíkrát za sebou a v ôsmom zápase v tejto sezóne neskóroval. New Jersey stačilo na víťazstvo len 19 striel.

Florida bez slovenského útočníka Tomáša Kopeckého, ktorého trápi chrípka, prehrala s Montrealom 2:3. Panthers vypálili na bránku 43 striel, ale narážali na výborne chytajúceho Dustina Tokarskeho, ktorý dostal šancu pred Carey Priceom a tešil sa z víťazstva v NHL po dvoch mesiacoch. Desať striel na neho vyslal Brandon Pirri, ktorý v 34. minúte vyrovnal na 2:2. O necelé dve minúty však dostal Canadiens opäť do vedenia P.K. Subban a na jeho zásah už domáci nezareagovali. Tréner Montrealu Michel Therrien chválil po zápase brankár Tokarského. “Je to veľmi súťaživý chlapec. Dnes dostal šancu a ukázal, že nám môže pomôcť. Bol fenomenálny,” povedal kouč Canadiens.

Reklama

Minnesota vyhrala ôsmykrát za sebou na súperovom ľade, keď o ich triumfe 3:2 v Nashville rozhodol v 22. sekunde predĺženia zadák Matt Dumba. Minnesota je po All Star prestávke najlepším tímom v NHL, keď vyhrala 19 z 24 zápasov. Brankár Devan Dubnyk nastúpil na 28. duel v rade po výmene z Arizony.

Winnipeg zdolal San Jose 5:2 a dostal sa na miesto zaručujúce play off. Jets mali výborný nástup, po 13 minútach viedli 3:0 a vyhnali z bránky Anttiho Niemiho. Dva góly domácich strelil Blake Wheeler, oba zásahy Sharks zaznamenal Joe Pavelski a dostal sa na métu 34 gólov.

Hokejisti St. Louis vyhrali piaty z posledných šiestich duelov. V Calgary neinkasovali ani jeden gól, brankár Brian Elliott chytil všetkých 25 striel a Blues vyhrali 4:0. Elliott zaznamenal 21. čisté konto v službách St. Louis a prekonal tak klubový rekord Jaroslava Haláka. Dva góly víťazného tímu dal Alexander Steen.

Vo Vancouveri si na Deň svätého Patrika uctili pred zápasom s Philadelphiou pamiatku legendárneho hráča, trénera a generálneho manažéra Canucks Pata Quinna, ktorý zomrel v novembri vo veku 71 rokov. Quinn začínal práve vo Philadelphii trénerskú kariéru, navyše mal prezývku “Veľký Ír” a tak si Canucks na spomienku nemohli vybrať lepší deň. Mesto Vancouver dokonca pomenovalo po Quinnovi ulicu a odteraz budú fanúšikovia do Rogers Arény prichádzať po Pat Quinn Way. Canucks domáci zápas zvládli a vyhrali nad Philadelphiou 4:1.

 

Reklama

Sumáre NHL:

NEW JERSEY – PITTSBURGH 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Góly: 37. Josefson (Ryder, Gelinas), 60. Henrique. Brankári: Schneider – Greiss, strely na bránku: 19:35, 15.848 divákov.

CAROLINA – OTTAWA 1:2 pp (1:0, 0:1, 0:0 – 0:1)

Góly: 13. Lindholm (Skinner, Liles) – 34. Wiercioch (Karlsson, Zibanejad), 65. Stone (Turris, Karlsson). Brankári: Chudobin – Hammond, strely na bránku: 36:33, 13.469 divákov.

BOSTON – BUFFALO 1:2 pp a sn (1:0, 0:0, 0:1 – 0:0, 0:1)

Góly: 10. Eriksson (McQuaid, Söderberg) – 42. Ristolainen (Gionta, Larsson), rozh. nájazd Ennis. Brankári: Svedberg – Lindbäck, strely na bránku: 45:24, 17.565 divákov.

FLORIDA – MONTREAL 2:3 (0:0, 2:3, 0:0)

Góly: 25. Barkov (Huberdeau), 34. Pirri (Boyes, Bjugstad) – 26. Jemelin (Prust, Weise), 29. De La Rose (Prust), 36. Subban (Eller, De La Rose). Brankári: Ellis – Tokarski, strely na bránku: 43:25, 18.245 divákov.

NASHVILLE – MINNESOTA 2:3 pp (0:1, 2:0, 0:1 – 0:1)

Reklama

Góly: 34. Josi (Forsberg), 35. Josi (Stalberg, Cullen) – 20. Coyle (Leopold, Vanek), 54. Coyle (Stewart, Niederreiter), 61. Dumba (Parise, Suter). Brankári: Rinne – Dubnyk, strely na bránku: 27:21, 17.209 divákov.

WINNIPEG – SAN JOSE 5:2 (3:0, 1:1, 1:1)

Góly: 2. Lowry (Ladd), 10. Scheifele (Enström, Wheeler), 14. Ladd (Trouba, Frolík), 28. Wheeler (Stafford, Scheifele), 50. Wheeler (Stafford, Scheifele) – 22. Pavelski (Thornton, Karlsson), 58. Pavelski (Burns, Thornton). Brankári: Pavelec – Niemi (14. Stalock), strely na bránku: 22:40, 15.016 divákov.

CHICAGO – NY ISLANDERS 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)

Góly: 8. Toews (Keith, Sharp), 17. Toews (Hjalmarsson, Oduya), 34. HOSSA (Toews, Seabrook), 41. HOSSA (Sharp, Toews) – 46. Kuľomin (Kennedy, Nielsen). Brankári: Crawford – Neuvirth, strely na bránku: 30:39, 22.080 divákov.

Reklama

CALGARY – ST. LOUIS 0:4 (0:0, 0:1, 0:3)

Góly: 32. Steen (Oshie, Backes), 42. Lehterä (Schwartz, Tarasenko), 50. Steen (Oshie, Backes), 55. Backes. Brankári: Hiller – Elliott, strely na bránku: 25:26, 19.289 divákov.

VANCOUVER – PHILADELPHIA 4:1 (0:0, 1:1, 3:0)

Góly: 35. Edler (Richardson, Dorsett), 47. Burrows (D. Sedin, Edler), 48. Burrows (D. Sedin, Sbisa), 60. Vrbata (Matthias) – 31. Raffl (Giroux, Simmonds). Brankári: Läck – Mason, strely na bránku: 35:28, 18.870 divákov.

 

Reklama

Slováci v akcii:

Marián Hossa (Chicago) 19:29 2 0 2 4 4 2

Zdeno Chára (Boston) 23:50 0 0 0 0 2 0

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/

ml

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Rieka Seina sa podľa utorňajších slov francúzskeho prezidenta blíži k tomu, aby sa v nej dalo plávať. V Seine sa tiež majú konať niektoré plavecké preteky v rámci letných olympijských hier od konca júla.

20:25

Súd v Berlíne v utorok odsúdil na podmienečné tresty osem mesiacov troch klimatických aktivistov za posprejovanie Brandenburskej brány. Obžalovaní vo veku 22, 28 a 64 rokov z klimatickej skupiny Posledná generácia sa už predtým priznali, že 17. septembra 2023 nasprejovali Brandenburskú bránu na oranžovo. Argumentovali, že ich akcia bola vzhľadom na klimatickú krízu “primeraným a potrebným protestom”.

20:23

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v Madride. V úvodnom kole vyradila Američanku Sofiu Keninovú 6:2, 6:4. Jej ďalšou súperkou bude ôsma nasadená Tunisanka Ons Jabeurová.

20:09

Európska komisia (EK) podnikne kroky na riešenie ruskej tieňovej flotily ropných tankerov. V rámci ďalšieho balíka sankcií bude hľadať spôsoby, ako sa s ňou vyrovnať. Uviedol to v pondelok (22. 4.) v rozhovore pre Politico švédsky minister zahraničných vecí Tobias Billström.

20:00

Vojaci NATO v Poľsku vysielajú signál, že Aliancia bude brániť všetkých svojich členov. Vyhlásil to v utorok na návšteve Poľska generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.

19:32

Náklady na obnovu Grécka po minuloročných ničivých záplavách, ktoré si vyžiadali 17 obetí a zničili infraštruktúru, presiahnu tri miliardy eur. Oznámil to v utorok grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.

19:12

Čínska sociálna sieť TikTok predložila Európskej komisii (EK) správu o hodnotení rizík svojej novej aplikácie TikTok Lite. Zabránila tak možnej pokute.

19:10

Francúzski letoví dispečeri plánujú vo štvrtok vstúpiť do jednodňového štrajku, pre ktorý hrozí zrušenie väčšiny letov na dvoch najväčších parížskych letiskách. Oznámila to v utorok francúzska asociácia FNAM, ktorá zastrešuje viacero odborových hnutí v letectve.

19:07

Slovenská tenistka Rebecca Šramková nepostúpila do hlavnej súťaže na turnaji WTA v Madride. Vo finále kvalifikácie dvojhry prehrala s Američankou Hailey Baptisteovou nasadenou ako číslo 22 hladko 2:6, 0:6.

19:04

Španielsko v utorok schválilo plán na odškodnenie a ekonomické kompenzácie pre obete sexuálneho zneužívania, ktoré spáchali ľudia spojení s katolíckou cirkvou. Minister spravodlivosti Félix Bolaňos povedal, že plán je založený na odporúčaniach z vlaňajšej správy španielskeho ombudsmana. Dodal, že podľa správy v Španielsku zrejme až približne 440.000 dospelých sexuálne zneužívali ľudia napojení na cirkev. Odškodné podľa jeho slov zaplatí cirkev. Viac podrobností o odškodnení ani o dátume verejného uznania obetí nezverejnili.

19:00

Z Fínska sa vstupom do Severoatlantickej aliancie stala krajina na frontovej línii vzhľadom na zdvojnásobenie dĺžky hraníc NATO s Ruskom. Vyhlásil to v utorok fínsky prezident Alexander Stubb počas návštevy Švédska.

kráľ Gustav  Alexander Stubb
Na snímke švédsky kráľ Gustav (vľavo) a fínsky prezident Alexander Stubb
18:59

Viac než 130 osôb bolo v noci na utorok zatknutých počas pro-palestínskych protestov v areáli New York University (NYU) v USA. Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

18:56

Švédska prokuratúra obvinila v utorok klimatickú aktivistku Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti. Ide o prípad demonštrácií pred švédskym parlamentom, počas ktorých ignorovala výzvu polície na opustenie miesta.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali