Giganti v problémoch, Zidane, Koeman aj Guardiola sa dostávajú pod tlak

Giganti v problémoch, Zidane, Koeman aj Guardiola sa dostávajú pod tlak

Bratislava 23. novembra 2020 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Martin Meissner,Joan Monfort,Dave Thompson)

 

Futbalisti Realu Madrid, FC Barcelona ani Manchestru City nezabodovali vo víkendovom programe špičkových európskych líg naplno. Barcelona aj Manchester prehrali u silných súperov, jedine Real si pripísal aspoň bod za remízu 1:1 na pôde Villarrealu

Zinedine Zidane
Na snímke tréner Realu Madrid Zinedine Zidane

V tejto sezóne to však nie je ojedinelé, “blaugranas” v Španielsku a “Citizens” v Anglicku figurujú v spodnej polovici neúplnej tabuľky, najvyššie je obhajca titulu v La Lige, aj Real však má na štvrtom mieste iba bilanciu 5-2-2.

Reklama

 

Vysoká prehra vo Valencii

Zverenci Zinedinea Zidanea podľahli pred reprezentačnou prestávkou Valencii vysoko 1:4. Proti Villarrealu sa ujali vedenia už v 2. minúte zásluhou Mariana, stopercentne sa však fanúšikom za predchádzajúci neúspech nerevanšovali, v 76. minúte stanovil výsledok premenenou jedenástkou Gerard Moreno. “Jeden získaný bod je príliš málo. Za výkon, aký sme predviedli, sme si zaslúžili oveľa viac. Som frustrovaný, že chlapci nedostali za svoje prestavenie väčšiu odmenu,” povedal Zidane, ktorý musí počas svojej druhej anabázy na lavičke “bieleho baletu” čeliť kritike: “Pracujem s rovnakým entuziazmom ako na začiatku a na tom sa nič nezmení. Netreba sa tým až tak zaoberať, budem pokračovať v mojom úsilí.”

Reklama

Real môžu tešiť minimálne niektoré individuálne výkony, španielske periodikum Marca vyzdvihlo trojicu Luka Modrič, Toni Kroos a Martin Ödegaard v strede poľa, ako aj návrat obrancu Daniho Carvajala po zranení.

 

Barcelona počíta škody na viacerých frontoch

Zato odveký rival z Barcelony počíta škody na viacerých frontoch. V ligovej tabuľke zaostáva za vedúcim Realom Sociedad San Sebastian, ktorý uspel na pôde Cadizu 1:0, už o dvanásť bodov, aj keď odohral o dva zápasy menej. Pre zranenie je na niekoľko mesiacov mimo akcie mladučký, no už teraz dôležitý krídelník Ansu Fati a na listine dlhodobo zranených kľúčových hráčov sa k nemu nanešťastie pre nového trénera Ronalda Koemana pridali aj obrancovia Gerard Pique a Sergi Roberto. V klube panuje neistota pred januárovými prezidentskými voľbami a nedarí sa mu ani v La Lige, z 24 možných nazbieral len 11 bodov. Cez víkend utrpeli Barcelončania prvú prehru na novom štadióne Atletica Madrid Wanda Metropolitano, kde podľahli 0:1 gólom Yannicka Carrasca z nadstaveného času prvého dejstva.

Ronald Koeman
Na snímke tréner Barcelony Ronald Koeman

“Tak ako každý tréner, aj ja som zodpovedný za rezultát. Uvedomujeme si, že musíme zlepšiť výsledky a nadobudnúť sebavedomie. Pracujeme tvrdo, ale máme nedostatky v defenzíve aj ofenzíve. Zakaždým sa snažím nasadiť najlepšiu zostavu, akú mám k dispozícii. Hráči robia všetko pre dobré výsledky a na tom sa nič nezmení. Netrápi ma momentálna situácia v lige, ale samozrejme vieme, že musíme začať víťaziť. Mužstvo ako Barcelona nesmie dostávať takéto góly. V prvom polčase sme hrali dobre, dominovali sme, no nevypracovali sme si príliš šancí proti dobre brániacemu súperovi. Keď sa dopustíte chyby, je ešte náročnejšie uspieť v takomto zápase,” vyznal sa Koeman.

Lionel Messi absolvoval celý duel bez gólového zápisu a v relatívne krátkom čase si nemohol zmerať sily v druhom pikantnom mikrosúboji. Pre pozitívny test na koronavírus absentoval v nominácii Atletica donedávna barcelonský útočník Luis Suarez, z rovnakého dôvodu nenastúpil v Lige majstrov za Juventus proti Kataláncom Cristiano Ronaldo. Messi odohral svoj jubilejný 800. zápas za FCB (742 súťažných, 58 prípravných), na konte má 677 gólov. Objavujú sa však špekulácie, že Argentínčan by prvýkrát v kariére mohol zmeniť dres a zamieriť do Manchestru City za Pepom Guardiolom, koučom, ktorý viedol Barcelonu v slávnej ére s Messim, Xavim Hernandezom i Andresom Iniestom.

Reklama

 

Guardiola momentálne nemá na ružiach ustlané

Ani Guardiola však momentálne nemá na ružiach ustlané. Iba pred niekoľkými dňami podpísal v anglickom klube nový kontrakt a “oslávil” to prehrou 0:2 na štadióne Tottenhamu Hotspur. Triumf domácich zariadili Son Heung-Min z Kórejskej republiky a Argentínčan Giovani Lo Celso, zatiaľ čo v hosťujúcom drese sa nepresadili Ferran Torres, Rodri, Kevin De Bruyne, Ruben Dias či Phil Foden. Všetci títo futbalisti žiarili v novembrovom asociačnom termíne v Lige národov, Španiel Torres sa hetrikom podieľal na historickom debakli Nemecka 0:6, De Bruyne spečatil triumf Belgicka nad Dánskom 4:2, Portugalčan Dias strelil dva góly vrátane víťazného pri víťazstve v Chorvátsku 3:2 a domáci reprezentant Foden dvoma zásahmi prikrášlil výhru nad Islandom 4:0.

Pep Guardiola
Na snímke tréner Manchester City Pep Guardiola

Ani jeden z týchto hráčov si však streleckú formu nepriniesol naspäť na klubovú úroveň. “Je moja úloha, aby som ich pozdvihol. V predchádzajúcich dvoch sezónach sme nastrieľali vyše sto gólov a väčšina kádra zostala pohromade, predovšetkým v útoku. My sa zlepšíme,” vyhlásil španielsky tréner. Guardiola, Koeman aj Zidane zatiaľ pokračujú vo svojich funkciách a pozíciu si môžu upevniť už cez týždeň víťazstvami v stretnutiach Ligy majstrov.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:23

Slovenský futbalový reprezentant Ivan Schranz pomohol gólom a dvoma asistenciami k triumfu Slavie Praha nad Baníkom Ostrava v 1. kole skupiny o titul v českej lige. Slavia má na konte 75 bodov a v tabuľke je druhá, o bod zaostáva za vedúcou Spartou Praha.

Včera 20:10

Labouristický starosta Londýna Sadiq Khan si v sobotu zabezpečil rekordné tretie, po sebe nasledujúce funkčné obdobie a niekoľko mesiacov pred očakávanými všeobecnými voľbami uštedril konzervatívcom ďalšiu porážku.

Sadiq Khan
Znovuzvolený labouristický starosta Londýna Sadiq Khan vystupuje s príhovorom v Londýne
Včera 19:58

Taliansky tenista Jannik Sinner sa odhlásil z turnaja ATP v Ríme. Dôvodom nútenej pauzy svetovej dvojky je zranenie bedra, pre ktoré odstúpil v tomto týždni z turnaja ATP v Madride. Stalo sa tak pred plánovaným štvrtkovým duelom štvrťfinále, v ktorom mal byť jeho súperom Felix Auger-Aliassime z Kanady.

Včera 19:45

Futbalisti KFC Komárno oslavujú historický postup do najvyššej slovenskej súťaže. Účasť v budúcom ročníku Niké ligy si definitívne zabezpečili sobotným víťazstvom v dueli 28. kole MONACObet ligy na ihrisku Slavoja Trebišov 3:1.

Včera 18:45

Rusko pridalo ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského na svoj zoznam hľadaných zločincov, ukázala v sobotu vládna databáza.

Včera 18:33

Nemecký kancelár Olaf Scholz v sobotu odsúdil útok na svojho spolustraníka a europoslanca Matthiasa Eckeho a uviedol, že takéto útoky predstavujú hrozbu pre demokraciu.

Včera 18:06

Berlínska polícia v sobotu oznámila, že otvorila viacero vyšetrovaní po tom, čo musela v piatok zasiahnuť proti propalestínskemu protestu na Humboldtovej univerzite v Berlíne.

Demonštranti na piatkovom proteste kričali kontroverznú frázu: “Od rieky až po more Palestínčania budú slobodní”. Berlínska polícia pritom chce túto frázu klasifikovať ako antisemitskú.

propalestínsky protest
Ľudia sa zhromaždili na propalestínsky protest pred Humboldtovou univerzitou v Berlíne v piatok 3. mája 2024
Včera 17:25

Študenti prestížnej univerzity Trinity College v írskom Dubline zabarikádovali hlavný vchod do univerzity a v sobotu zorganizovali protest proti konaniu Izraela v Pásme Gazy. Informovala agentúra AFP.

Včera 16:50

Dráma o utečencoch “Ja kapitán” režiséra Mattea Garroneho sa v piatok večer stala tohtoročným hlavným víťazom talianskych filmových cien Donatellov Dávid (David di Donatello).

Matteo Garrone
Taliansky režisér Matteo Garrone (vpravo) stojí na pódiu počas ďakovnej reči na 69. ročníku talianskych filmových cien Donatellov Dávid (David di Donatello) v Ríme
Včera 16:23

Preletom vrtuľníkov, hymnou Slovenskej republiky, kladením vencov a viacerými príhovormi si v sobotu na Bradle uctili pamiatku 105. výročia tragickej smrti generála Milana Rastislava Štefánika.

Včera 16:09

Delegácia palestínskeho militantného hnutia Hamas dorazila v sobotu do Káhiry na rokovania o možnom prímerí v Pásme Gazy, v rámci ktorého by mohli byť do Izraela vrátaní aj niektorí rukojemníci, uviedol pre agentúru Reuters nemenovaný zdroj z Hamasu. Podľa egyptských zdrojov by na rokovaniach mal byť prítomný aj riaditeľ americkej Ústrednej spravodajskej služby (CIA) William Burns.

Včera 15:58

Dánska spoločnosť Pandora, najväčší producent šperkov na svete, oznámil za 1. štvrťrok rast tržieb o viac než desatinu a prevádzkového zisku o takmer pätinu. Podporil ju najmä kľúčový americký trh, na ktorom zvýšila podiel. Spoločnosť zároveň prekonala očakávania trhov a v reakcii na vývoj na začiatku roka zlepšila prognózu vývoja tržieb za celý rok.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Žena pózuje medzi tulipánmi počas návštevy Harrisonovho tulipánového festivalu v Agassiz v Britskej Kolumbii

Autor: AP/Darryl Dyck/The Canadian Press via AP

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Andrej Sablič

Erik Majercak

Marek Brna

Matúš Pestrý

Marian Kotleba

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali