Gáborík asistoval pri výhre Los Angeles Kings, Ovečkin vyrovnal ďalší rekord Bondru

Gáborík asistoval pri výhre Los Angeles Kings, Ovečkin vyrovnal ďalší rekord Bondru

New York 29. januára 2015 (TASR/HSP/Foto:TASR)

 

Marián Gáborík bol v úvode druhej tretine na začiatku akcie, po ktorej Carter v presilovke vyrovnal na 2:2. Útočník Capitals Alex Ovečkin strelil dva góly a dostal sa s 29 presnými zásahmi na čelo tabuľky strelcov NHL v sezóne

Slovenský hokejový útočník Marián Gáborík zaznamenal v zámorskej NHL jednu asistenciu pri víťazstve svojho Los Angeles Kings nad Chicagom 4:3. Hviezdou domácich bol s dvoma gólmi a jednou asistenciou Jeff Carter, v drese hostí si Marián Hossa pripísal iba dva mínusové body.

Reklama
Na snímke slovenský útočník Kings Marián Gaborík (druhý zľava) oslavuje so spoluhráčmi Anže Kopitarom a Drewom Doughtym gól

Chicago v Staples Center trikrát viedlo, ale nestačilo to napokon ani na zisk bodu. Gáborík bol v úvode druhej tretine na začiatku akcie, po ktorej Carter v presilovke vyrovnal na 2:2. V záverečných siedmich minútach riadneho času otočili skóre v prospech Los Angeles Tyler Toffoli a Jake Muzzin. Kings tak prerušili štvorzápasovú sériu prehier. “Toto víťazstvo sme už nutne potrebovali. A dosiahnuť ho proti tímu, akým je Chicago, je naozaj veľká vec. Dnes sme si chceli dokázať, že vieme vyhrávať veľké zápasy a podarilo sa,” povedal pre zámorské médiá Toffoli. Muzzin rozhodol v čase 56:23 min strelou, ktorú nešťastne tečoval za chrbát vlastného brankára Niklas Hjalmarsson.

Brankár Washingtonu Braden Holtby vychytal piate čisté konto v sezóne a priviedol svoj tím k triumfu 4:0 nad Pittsburghom. Útočník Capitals Alex Ovečkin strelil dva góly a dostal sa s 29 presnými zásahmi na čelo tabuľky strelcov NHL v sezóne. Zároveň to bol jeho 93. viacgólový duel v kariére, čím vyrovnal klubový rekord Slováka Petra Bondru v tomto ukazovateli. Washington uťal negatívnu sériu štyroch prehier. “Toto bol ten tím, na ktorý som sa zvykol pozerať,” spokojne konštatoval kouč domácich Barry Trotz. “Hrali sme super celých 60 minút, Holtby chytal neuveriteľne. Vrátili sme sa vo veľkom štýle,” dodal Ovečkin. Topútočník Pittsburghu Sidney Crosby sa po návrate po zranení trápil, prehral až 17 z 24 buly a jeho tím sa nezmohol ani na jeden gól. Pre zranenie v dolnej časti tela hosťom citeľne chýbal ruský útočník Jevgenij Malkin.

Reklama

“Diabli” z New Jersey si doma poradili s Torontom 2:1 po nájazdoch, góly padli až v záverečnej desaťminútovke riadneho času. Rozhodujúci nájazd premenil švédsky center Jacob Josefson, slovenský útočník Richard Pánik odohral za Toronto iba 6:29 min bez štatistického zápisu. Brankár domácich Cory Schneider sa prezentoval 29 úspešnými zákrokmi a Toronto prehralo už siedmy duel za sebou. “Nebol to po All Star prestávke ľahký zápas, no zvládli sme to a každé víťazstvo je teraz pre nás dôležité. Podržal nás gólman, v závere sme si dokázali vynútiť predĺženie a nájazdy sme ovládli,” povedal český útočník Patrik Eliáš, jeden z dvoch úspešných exekútorov v rozstrele. “Mali sme množstvo šancí, no nedokázali sme ich premeniť,” povzdychol si dočasný kouč Toronta Peter Horachek.

 

Sumáre NHL:

NEW JERSEY – TORONTO 2:1 pp a sn (0:0, 0:0, 1:1 – 0:0, 1:0)

Góly: 58. Larsson (Havlát, Eliáš), rozh. nájazd Josefson – 52. Van Riemsdyk (Bozak, Clarkson). Brankári: Schneider – Bernier, strely na bránku: 23:30, 15.882 divákov

Reklama

WASHINGTON – PITTSBURGH 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Góly: 5. Ovečkin (Alzner, Bäckström), 38. Ovečkin (Green, Bäckström), 52. Fehr (Laich, Orpik), 53. Green (Kuznecov). Brankári: Holtby – Fleury, strely na bránku: 36:27, 18.506 divákov

LOS ANGELES – CHICAGO 4:3 (1:2, 1:0, 2:1)

Góly: 9. Carter (McNabb, Toffoli), 22. Carter (Kopitar, GÁBORÍK), 54. Toffoli (King, Carter), 57. Muzzin (Kopitar) – 2. Kane (Rundblad, Sharp), 12. Sharp (Kane, Keith), 43. Shaw (Teräväinen). Brankári: Quick – Crawford, strely na bránku: 27:29, 18.525 divákov

 

Reklama

Slováci v akcii:

Marián Gáborík (LA) 18:28 0 1 1 +1 1 0

Marián Hosssa (Chicago) 19:10 0 0 0 -2 1 0

Richard Pánik (Toronto) 6:29 0 0 0 0 0 0

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/

ml

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

09:02

Izrael v súvislosti s vyhrotenou situáciou na Blízkom východe žiada USA o viac tankovej munície a vojenských vozidiel, píše agentúra Bloomberg.

Podľa zdrojov agentúry bola žiadosť predložená nedávno a Bidenova administratíva ju ešte nezačala posudzovať.

Denník The Wall Street Journal predtým s odvolaním sa na amerických predstaviteľov napísal, že Biely dom zvažuje možnosť transferu zbraní do Izraela za viac ako 1 miliardu dolárov. Išlo by o najdrahšiu dodávku od začiatku operácie v pásme Gazy.

08:52
USA uvalili sankcie na Minsk Wheeled Tractor Plant a tri čínske podniky za údajný transfer výrobkov potrebných pre raketový program do Pakistanu, uvádza ministerstvo zahraničných vecí.
08:50

Americká armáda umiestnená na leteckej základni neďaleko čadského hlavného mesta N’Djamena nemohla predložiť dokumenty, ktoré by odôvodňovali jej prítomnosť, píše agentúra Reuters.

Hlavný veliteľ čadských vzdušných síl v tejto súvislosti požiadal o prerušenie pobytu Američanov.

08:41

Pre vojnu v palestínskom Pásme Gazy sa tradičná púť židov na tuniský ostrov Džerba uskutoční v oklieštenom formáte. Púť do synagógy Ghriba – najstaršej v Afrike – zvyčajne zahŕňa niekoľkodňové podujatia za prítomnosti tisícov pútnikov.

08:40

Najmenej 32 ľudí zahynulo v posledných týždňoch v Keni v dôsledku silných lejakov a záplav. Oznámili to viaceré humanitárne organizácie, ktoré tam pôsobia.

08:30

Spojené štáty súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto západoafrickej krajine, kde mali vybudovanú veľkú základňu bezpilotných lietadiel.

07:48

Dvaja ľudia zahynuli pri ukrajinskom útoku dronom v ruskej Belgorodskej oblasti, uviedol nadránom tamojší gubernátor Viačeslav Gladkov.

07:24

Vojenská základňa v strednom Iraku, kde sídlia oddiely irackej armády a proiránske polovojenské jednotky, sa stala terčom bombardovania.

07:23

Severná Kórea uskutočnila test “superveľkej hlavice” určenej pre strategickú riadenú strelu, uviedli v sobotu tamojšie štátne médiá a dodali, že odpálila aj nový typ protilietadlovej strely. 

07:22

 Vysokí predstavitelia OSN varovali Bezpečnostnú radu pred rizikami vzniku nového frontu v Sudáne v okolí mesta al-Fašír v provincii Severný Darfúr na severozápade krajiny, ktorého obyvateľstvo je už teraz na pokraji hladomoru.

07:21

Spojené arabské emiráty začali rozsiahlu humanitárnu operáciu v zbombardovanom meste Chán Júnis na juhu Pásma Gazy, pričom plánujú obnoviť prevádzku tamojšej Násirovej nemocnice.

07:18

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj počas cesty po východoukrajinskom regióne Donbas nachádzajúcom sa na frontovej línii navštívil veliteľské stanovište v bojmi zmietanom meste Časiv Jar. Zelenskyj to uviedol na platforme Telegram s tým, že na mieste bol oboznámený so situáciou v teréne.

Zelenskyj
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
07:16

Ukrajina má v rámci sebaobrany právo útočiť na legitímne vojenské ciele aj mimo svojho územia, vyhlásil po zasadnutí Rady NATO-Ukrajina v Bruseli generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg.

Generálnemu tajomníkovi NATO Stoltenbergovi predlžili mandát o jeden rok
Na snímke generálny tajomník Jens Stoltenberg
07:14

V Ekvádore zastrelili ďalšieho starostu. Ide už o druhý takýto prípad zavraždeného starostu v priebehu niekoľkých dní a piaty od začiatku roka. Túto latinskoamerickú krajinu pritom v nedeľu čaká celoštátne referendum o sprísnení opatrení proti organizovanému zločinu.

06:51

Na celom svete sa používa okolo 7000 jazykov. Čínština má viac ako 3000 rokov. Prvý text s čínskymi znakmi sa objavil v roku 1250 pred Kristom. Podľa najnovších údajov je dnes čínština najrozšírenejším jazykom, ktorý je prvým jazykom pre asi 1,24 miliárd ľudí v 37 krajinách.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali