Futbal: MŠK Žilina – Slovan Bratislava 2:0 v 7. kole CL

Futbal: MŠK Žilina – Slovan Bratislava 2:0 v 7. kole CL

Žilina 24. augusta (TASR) –

MŠK Žilina – Slovan Bratislava 2:0 (1:0)

Góly: 14., 59. Pich. Rozhodoval: Vnuk, ŽK: Fořt, Bagayoko (obaja Slovan), 3752 divákov

Reklama

Zostavy a striedania:

Žilina: Dúbravka – Mabouka, Piaček (73. Vavro), Akakpo, Nunes – Pečovský – Mihálik, Bello, Škvarka, Pich (89. Guba) – Majtán (82. Jelič)

Reklama

Slovan: Putnocký – Bagayoko, Gorosito, Niňaj, Čikoš – Kladrubský – Žofčák, Soumah (46. Peltier), Halenár, Meszáros (58. Milinkovič) – Fořt (70. Hlohovský)

Šláger kola pod Dubňom sa začal v slušnom tempe z oboch strán. V 11. minúte predviedol veľmi peknú individuálnu akciu domáci Mihalík, vyzvŕtal niekoľko bratislavských obrancov, poslal skvelý center pred bránku, no loptu stihol pred Majtánom odhlavičkovať Bagayoko. V 14. minúte to už Žilinčanom vyšlo a bola to opäť krásna akcia. Mabouka si na pravej strane výborne zasekol Čikoša, posadil ho na zadok a potom poslal center na vzdialanejšiu žrď, kde stál úplne voľný Pich a hlavičkou do protipohybu nedal brankárovi Putnockému žiadnu šancu – 1:0. O čosi podobné sa o dve minútky neskôr pokúsil na druhej strane Bagayoko, necentroval, ale vrátil loptu späť na Žofčáka, ktorý prízemnou strelou iba tesne minul žilinskú bránu. Žilina si však aj naďalej udržovala obrovský tlak, jej hráči dokázali dobehnúť na ihrisku každú loptu a Slovan sa iba bránil aj to vo veľkom zmätku. Až po polhodine sa hra začala trochu vyrovnávať, "belasí" dokázali držie podržať loptu na svojich kopačkách, a tak mohli produkovať aj vlastné ofenzívne akcie. V 38. minúte bol Bagayoko opäť rýchly na pravej strane a vypracoval pre hostí zaujímavú príležitosť, Fořt však v šestnástke jeho center nedokázal usmerniť do priestoru brány. V závere polčasu už mala hru v rukách opäť Žilina, Slovan to však do prestávky ustál.

Žilinčania boli nebezpeční aj v druhom polčase, už v 49. minúte si Pečovský prešiel niekoľko obrancov a v šestnástke priťukol Majtánovi, ktorého strelu z otočky hosťujúca defenzíva tečovala na rohový kop, ten zostal nevyužitý. V 54. minúte hľadal Mihalík prízemným centrom z pravej strany Majtána, ten si loptu našiel, ale priestor brány netrafil. O tri minúty neskôr poslal Nunes priamy kop na hlavu Picha, jeho hlavička však mierila priamo do náručia Putnockého. Žilina mala stále značnú prevahu a ďalšia akcia už skončila v sieti. Na Mihálikov kolmý pas si v šestnástke výborne nabehol Pich a hlavou strelil svoj druhý gól v zápase – 2:0. Aj naďalej z pravej strany a naďalej veľmi nebezpeční boli "šošoni" aj po druhom góle, ktorý Slovanistov dosť položil. V 67. minúte sa z hranice šestnástky oprel do lopty Škvarka, ale poslal to tesne ponad. O minútu neskôr sa po dlhej dobe dostal do šance aj Slovan, Milinkovič z ľavej strany nacentroval pred bránu, kde dobre skákal Fořt, ale mieril tesne vedľa. V 74. minúte sa Bagayoko individuálne z vlastnej polovice preštrikoval až pred Dúbravku, no ťažkú koncovku nezvládol. O necelých osem minút neskôr sa pretlačil do koncovky Halenár, ale z uhla stavil na silu a poslal to vysoko nad. V 87. minúte bol Pich blízko hetriku, keď ho Jelič poslal do uličky medzi dvoch stopérov Slovana, ale dvojgólový žilinský strelec poslal iba slabý pozdrav do Putnockého rukavíc. Krátko na to Škvarka v čistej šanci namiesto strely volil prihrávku, ale to nebol dobrý nápad. Žilina teda zdolala Slovan celkom zaslúžene 2:0.

Reklama

lt mf /k dispozícii je fotoreportáž/

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:01

Zásoby ropy v USA minulý týždeň nečakane prudko klesli. A znížili sa aj zásoby benzínu. Ukázali to v stredu údaje amerického Úradu pre energetické informácie (EIA). Inforovala agentúra Reuters.

Zásoby ropy v USA tak v týždni do 19. apríla dosiahli 453,6 milióna barelov, čo je približne 3 % pod päťročným priemerom pre toto ročné obdobie, dodal EIA.

19:58

Na hokejových majstrovstvách Ázie a Oceánie hráčov do 18 rokov sa hneď v úvodnom zápase zrodil bizarný výsledok. Thajsko zdolalo Kuvajt 57:0 a na strely dokonca prekonali súpera pomerom 122:1.

19:34

Spojené arabské emiráty (SAE) v stredu oznámili, že na opravu domov, ktoré minulý týždeň poškodili prudké záplavy spôsobené rekordnými zrážkami, poskytnú 544 miliónov dolárov. Informovala o tom agentúra AFP.

Touto púštnou krajinou sa minulý týždeň prehnali silné búrky. Prudký lejak v priebehu niekoľkých hodín zaplavil úseky diaľnic, ulice a najrušnejšie letisko sveta v Dubaji.

19:31

Súd v Iráne odsúdil na smrť populárneho rappera uväzneného na vyše rok a pol za podporu celoštátnych protestov, vyvolaných smrťou Mahsy Amíníovej. Uviedli to v stredu miestne médiá. Informovala agentúra AFP.

V súvislosti s protestmi popravili deväť mužov, napríklad pre obvinenia zo zabitia a ďalšieho násilia proti bezpečnostným silám.

17:56

Štátna pomoc so zvýšenými splátkami hypoték sa od júna rozšíri aj na refinancované úvery, čo doteraz nebolo možné. Poslanci Národnej rady (NR) SR schválili túto zmenu v stredu v rámci zákona o správcoch úverov a nákupcoch úverov.

17:53

Nový zákon o ochrane spotrebiteľa, ktorý v stredu schválila Národná rada SR, prináša vyššiu ochranu spotrebiteľov aj v online prostredí. Spotrebiteľom tiež predlžuje lehotu na odstúpenie od zmluvy bez uvedenia dôvodu z doterajších 14 na 30 dní.

Legislatíva zároveň zvyšuje ochranu pred umelým navyšovaním cien pred rôznymi zľavami a výpredajmi a prináša taktiež lepšiu informovanosť pri uzatváraní zmlúv prostredníctvom online trhov.

17:52

Americký prezident Joe Biden v stredu podpísal zákon o pomoci vo výške 95 miliárd dolárov pre Ukrajinu, Izrael aj Taiwan. Zároveň oznámil, že Spojené štáty začnú Kyjevu posielať vojenskú pomoc v priebehu niekoľkých hodín. Správu priniesla agentúra AFP.

17:50

Izraelské sily uskutočňujú “ofenzívnu akciu” v celom južnom Libanone. V stredu to oznámil izraelský minister obrany Joav Galant bez toho, aby špecifikoval, či pozemné sily prekročili hranice. Informovala agentúra AFP.

17:49

Britské úrady zadržali troch ľudí podozrivých z porušeniach imigračných zákonov po tom, čo pri snahe preplaviť sa cez Lamanšský prieliv zahynulo v utorok päť ľudí vrátane dieťaťa. Informovali agentúry DPA a AFP.

17:46

Britský premiér Rishi Sunak a nemecký spolkový kancelár Olaf Scholz sa v stredu zaviazali podporovať Ukrajinu tak dlho, ako to bude potrebné. Scholz však takisto potvrdil svoj odmietavý postoj k dodaniu nemeckých plochodrážnych striel Taurus dlhého doletu pre Kyjev. Informovali o tom agentúry AP, AFP a DPA.

Scholz povedal, že Európa musí naďalej zvyšovať svoju pomoc pre Ukrajinu aj po tom, ako USA v utorok schválili rozsiahly balík vojenskej pomoci. “Rozhodnutie USA nás tu v Európe neoslobodzuje od úlohy naďalej rozširovať našu pomoc pre Ukrajinu, aby sa táto krajina mohla brániť voči agresorovi,” povedal kancelár na spoločnej tlačovej konferencii so Sunakom.

Britský premiér Rishi Sunak na návšteve v Nemecku
Na snímke nemecký kancelár Olaf Scholz (vpravo) a britský premiér Rishi Sunak počas tlačovej konferencie v Berlíne
17:43

Traja ľudia utrpeli zranenia pri “vážnom incidente” v škole na juhu Walesu. Podozrivá osoba bola zadržaná, oznámila miestna polícia. Informovala agentúra AP.

Podľa britského denníka The Telegraph došlo v škole k útoku nožom. Medzi zranenými je údajne učiteľka.

17:39

Londýnsky súd rozhodol o vydaní stíhaného Daniela Bombica na Slovensko.

“Nie, ešte nikam nejdem, ešte si budete musieť počkať na kolaudačku na letisku, ale áno – ako som vravel minule – návrat na Slovensko sa začína,” vyjadril sa Bombic alias Danny Kollár.

16:56

Francúzsky najvyšší súd v stredu definitívne potvrdil odsúdenie bývalého premiéra Francoisa Fillona v kauze sprenevery, ktorej sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope. Zároveň nariadil nový súdny proces o uložení trestu. Informovala agentúra AFP.

15:26

Taliansky parlament schválil opatrenie krajne pravicovej vlády premiérky Giorgie Meloniovej, umožňujúce protiinterrupčným aktivistom vstúpiť na konzultačné kliniky, čo vyvolalo hnev opozičných strán. Informovala agentúra AFP.

Opatrenie prijaté senátom v utorok večer umožňuje regiónom, aby povolili skupinám “s kvalifikovanými skúsenosťami na podporu materstva” ísť za ženami pomýšľajúcimi na interrupciu na klinikách riadených štátnym zdravotníckym systémom.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Múzeum STM Solivar v Prešove

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali