Fetiš zmeny, najslušnejšia výmenička prúdu a nová generácia nevraživosti

Fetiš zmeny, najslušnejšia výmenička prúdu a nová generácia nevraživosti

Bratislava 25. novembra 2019 (HSP/Foto:Facebook-Rafael Rafaj)

 

„Generácia zmeny“ – takto bombasticky a zavádzajúco a pritom propagandisticky v prospech jedného politického subjektu či predvolebného liberálneho konzorcia „nových akcionárov“ poňala televízia TA3 nedeľnú diskusnú reláciu s „najslušnejšou“ generačnou výmeničkou prúdu J. Šeligom (28)

Na snímke Rafael Rafaj

Predovšetkým po prisvojení si slušnosti istou skupinkou na úkor všetkých, je fetiš generačnej zmeny či dokonca „generácie zmeny“ ďalšou privatizáciou, opäť na úkor ostatných generácií, ktoré všetky boli v rozmedzí -násťročných ohlasovanou zmenou. Ňou je v podstate každá nová generácia, ktorá vidí svet inými očami ako predošlá.

Reklama

 

„Zmena“ ako marketing

Reklama

zväčša funguje v reklame a politike. V skutočnosti väčšina normálnych spokojných úspešných ľudí chce vo svojom živote (s výnimkou noci z 31. decembra na 1. januára) status quo – každý chce ostať najmä zdravý (choroba je negatívna „zmena“); každý si chce udržať svoj štandard, prácu, partnera, dobrých priateľov (straty – zmeny – sú frustrujúce); chceme, aby sme si udržali rodinu, mier, prosperitu, čistú prírodu, životné prostredie, či len dobré počasie alebo nádej…

 

Iba neschopní idioti,

ideologickí fanatici a pseudoaktivisti s vrtákom v mozgu a vrtuľou v zadku chcú stále akúsi „generačnú zmenu“. Iste, pre -násťročných sa to dobre počúva, veď sú aj generácie zmeny. A tiež pre znechutených. Tu odvádza svoju špinavú prácu najmä mediálny mainstream. Ale žeby „Generácia Z“ (W.Strauss & N.Howe) bola tou vyvolenou? Hm… „Vy všetci ste stratená generácia“ – takto sa prihovára Ernest Hemingway rovesníkom – povojnovej „stratenej“ generácii vo svojom prvom románe Slnko aj vychádza (1926). A čo je výsledkom „obetovanej“ generácie, ktorá sa hľadala v umení a zábave v Paríži? – Druhá svetová vojna. Pred ňou na jednom konci Európy boľševici sľubovali historickú socialistickú zmenu a 15 rokov po nich na inom konci nacisti zavádzali „Nový poriadok“ a ohlasovali veľkú nacionalistickú zmenu. Hitler vo svojom prejave z 11. decembra 1941 šíri slogan „novej Európy“ a nového poriadku… Lenin v apríli 1920 na Sverdlovovom nám. v Moskve vysvetľuje davu boľševikov, čo ďalej budú robiť, keď sa chopili moci… Dnes to vieme: odstraňovali „staré“ poriadky aj starú buržoáziu desivými prostriedkami. Takže bojme sa, keď vidíme ohlasovanie ďalšej novej zmeny a nových poriadkov. Asi to by dnes povedal veštec Laokón Trójanom a aj nám.

 

Reklama

A generačná zmena?

Len zvierací princíp vodcu v stáde sa priamo úmerne premieta s pokračujúcou krízou, kde veľká ryba žerie menšie ryby. Navyše zaváňa páchaním viacerých súbežných trestných činov a zo strany liberálnych fanatikov dochádza aj k porušovaniu základných práv a slobôd, garantovaných aj medzinárodnými dohovormi. Napríklad Smernica EÚ z 2003 zakazuje diskrimináciu aj kvôli veku! Paradoxne, tí ktorí rozprávajú o rovnakom zaobchádzaní otvorene nemienia rovnako zaobchádzať pri demokratických voľbách so všetkými generáciami a hlásajú diskrimináciu „starých politikov“… pravdepodobne dôjde ako pri mečiarových „babkách-demokratkách“ aj na nálepkovanie ich voličov a sympatizantov. Hm, čo na to prokuratúra, Rada Európy, ombudsmanka, pani chápavá prezidentka? No nič! Všetci čakajú na túto „zmenu“ vo vnútri V4…

 

Vidím to tak,

že jedinou skutočnou zmenou je pocit čoraz mladšej generácie, že chce mať hneď teraz a tu všetko, k čomu sa museli predchádzajúce generácie (na rozdiel od jedináčikov viacdetné) tvrdo dopravovať možno v zrelom veku a postupne, cez skúsenosti, kompetencie, zručnosti, kariérny postup… A tak tu máme kindermanažmenty, ktoré chcú mať v 28 rokoch minimálne luxusné auto a byť šéfmi v zamestnaní … a najlepšie v peňaženke okrem plných kreditiek mať aj poslanecký preukaz, že pán Šeliga? Úžasná zmena – ale myslenia, sebavedomia a nekritického ega. Práve tieto anomálie (možno preto posadnutosť sexuálnymi anomáliami…?) súvisí s typológiou generácií. Z-Generácia je síce technologicky naj, ale má aj negatíva, ktoré musí prekonať. Napríklad „Z“ ako „závislosť“… visia na sociálnych sieťach, pričom majú problém pochopiť, že nielen abeceda, ale ani svet sa nezačínajú písmenom „Z“… V generácii Z totiž prevláda individualizmus, exhibicionizmus, egoizmus, neschopnosť sústrediť sa, preceňovanie seba samého, viera v jedinú pravdu a ak okolie nesúhlasí, tak generačný konflikt…

Reklama

 

Obávam sa,

že po generácii „nežnej“ prichádza fanatická generácia nevraživosti, čo predpovedal už Ježiš: … a syn bude nenávidieť svojho otca a dcéra svoju matku… Nevraživosť sme videli v generáciách posadnutých „modernými“ ideológiami boľševizmu aj fašizmu. Je na ostatných generáciách, či dovolia nové šialenstvo a nevraživosť, vrátane generačnej a názorov ako to predviedol na sociálnej sieti istý progresívny študent bilingválneho gymnázia z Bratislavy, ktorý by generačný a názorový rozdiel riešil samopalom… Godálov zoznam vraj už má.

 

VINNÁ VŠAK NIE JE NIJAKÁ GENERÁCIA,

KTORÁ MÁ PRISPIEŤ SVOJIM DIELOM K POKROKU NÁRODA ALEBO DOKONCA ĽUDSTVA. VINNÍ SÚ POLITICI, MOCENSKÝ MARKETING A MÉDIÁ, KTORÍ ZNEUŽÍVAJÚ POZNATKY O GENERAČNÝCH PREDPOKLADOCH NA SVOJE POLITICKÉ A MOCENSKÉ CIELE („ZMENY“), KTORÉ MÔŽU NAKONIEC SKONČIŤ STRATENÝMI, ČI OBETOVANÝMI GENERÁCIAMI.

Tie predošlé už hádam stačili. Alebo nie? Žiaľ, v relácii nik neprevyšoval priemer nadhľadom, o čo v skutočnosti tu ide. A tiež nikto nenašiel odvahu pomenovať problém pravým menom a dať iné, než svoje „kinder“ riešenie… Zmena, ktorá má prísť, musí byť totiž v kvalite myslenia!

Rafael Rafaj

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

09:03

Ázia bola v roku 2023 regiónom s najväčším počtom katastrof spôsobených klimatickými a poveternostnými javmi na svete, uviedla Svetová meteorologická organizácia (WMO) s tým, že hlavnou príčinou úmrtí a majetkových škôd boli záplavy a búrky.

08:49

Slovenská tenistka Rebecca Šramková postúpila do finále kvalifikácie dvojhry na turnaji WTA v Madride. V pondelkovom zápase prešla cez desiatu nasadenú Claru Tausonovú z Dánska, ktorá po prehre v prvom sete 6:7 (6) duel skrečovala.

08:45

Európsky parlament sa za posledných päť rokov má čím pochváliť, uviedla na úvod posledného zasadnutia zákonodarného zboru EÚ pred nadchádzajúcimi eurovoľbami predsedníčka EP Roberta Metsolová.

Mimoriadny summit EÚ
Predsedníčka Európskeho parlamentu (EP) Roberta Metsolová
08:33

Čína vydala pre niektoré časti južnej provincie Kuang-tung výstrahu najvyššieho stupňa pred silným dažďom, uvádza miestna meteorologická agentúra.

08:15

V Izraeli a v židovských diaspórach i komunitách po celom svete sa začal sláviť sviatok nekvasených chlebov – pesach.

07:44

Dva malajzijské vojenské vrtuľníky sa pri výcviku zrazili. Zahynulo všetkých desať členov posádok, oznámili tamojší záchranári.

07:06

Kyjev a Washington začali rozhovory o bilaterálnej bezpečnostnej dohode, vyhlásil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Obe krajiny podľa neho tiež doriešili plány na zaslanie ďalších rakiet dlhého doletu ukrajinským ozbrojeným silám.

Summit Iniciatívy troch morí
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
07:05

Rusko vyhlásilo, že vojenská podpora Ukrajiny zo strany USA, Británie a Francúzska posunula svet na pokraj priameho konfliktu medzi najväčšími jadrovými veľmocami sveta, ktorý by sa mohol skončiť katastrofou.

07:04

Okres Chua-lien na východe Taiwanu zasiahlo silné zemetrasenie s magnitúdou 6,3, oznámila miestna meteorologická služba. Bezprostredne neboli hlásené nijaké škody.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali