Fenerbahce – Spartak 2:0, Chudý: “Prvý gól beriem na seba”

Fenerbahce – Spartak 2:0, Chudý: “Prvý gól beriem na seba”

Istanbul 5. októbra 2018 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Futbalisti Spartaka Trnava prehrali vo svojom druhom zápase v D-skupine Európskej ligy 2018/2019 na ihrisku Fenerbahce Istanbul 0:2. Oba góly domácich strelil v druhom polčase Islam Slimani. Trnave patrí v priebežnej tabuľke tretie miesto so ziskom troch bodov

Na snímke vpravo Marek Bakoš (Trnava) a vľavo Martin Škrtel (Fenerbahce) po zápase D-skupiny Európskej ligy vo futbale Fenerbahce Istanbul – FC Spartak Trnava

V ďalšom zápase v EL sa slovenský majster predstaví na domácom trávniku, vo štvrtok 25. októbra nastúpi proti Dinamu Záhreb.

Reklama

 

Fenerbahce Istanbul – Spartak Trnava 2:0 (0:0)

Reklama

Góly: 52. a 69. Slimani. Rozhodcovia: Welz – Foltyn, Häcker (všetci Nem.), ŽK: 70. Frey, Valbuena – 80. Čanturišvili

Zostavy a striedania:

Fenerbahce: Tekin – Neustädter, Škrtel, Reyes (76. Köybasi) – Jailson – Isla, Ayew (76. Valbuena), Elmas, Kaldirim – Frey, Slimani (88. Topal)

Spartak: Chudý – Kadlec, Tóth (66. Hladík), Godál, Oravec – Greššák, Rada – Jirka (72. Miesenböck), Čanturišvili, Grendel (68. Ghorbani) – Bakoš

 

Reklama

Domáci futbalisti hnaní búrlivou kulisou začali lepšie, mali loptu častejšie na kopačkách. Ich snahy dostávať sa do šestnástky však obrana Spartaka v pokoji odvracala. Do 15. minúty kopali hráči Fenerbahce tri rohové kopy, ale ani po nich si gólovú šancu nevypracovali. Za gólovú sa nemohla považovať ani hlavička Slimaniho v 21. minúte, ale Chudý po nej musel predviesť prvý vážnejší zákrok. Ten istý hráč sa do zakončenia dostal aj o pár minút neskôr, center však letel privysoko a útočník domáceho tímu zakončoval v záklone vysoko nad. Do tretice priniesla súboj Slimani – Chudý 32. minúta, útočník domácich však v najväčšej šanci prvého dejstva mieril hlavou iba do priestoru, kde stál brankár Trnavy. Prvý polčas uzavrela strela Čanturišviliho z pravej strany, lopta z jeho kopačky len tesne preletela okolo žrde.

V druhom polčase pokračovala aktivita domácich, prvú strelu vyslal na bránku Frey. V 52. minúte po rohovom kope neodvrátil loptu do bezpečia Chudý, ktorý ju vyboxoval iba na nohu Slimaniho a ten ju poslal do siete – 1:0. To hráčov Fenerbahce ešte viac zmobilizovalo a ďalšie šance prišli onedlho. Najväčšiu mal opäť Slimani, ktorý robil obranne Spartaka veľké problémy. Najlepší hráč na ihrisku sa opäť dostal k slovu v 69. minúte, keď center z ľavej strany poslal hlavou do siete po druhý raz. Po tomto góle tréner domácich Cocu prestriedal, tlak Fenerbahce už nebol taký výrazný. Trnava sa však do šance nedostala a z Turecka odišla bez bodov.

 

Reakcie po zápase:

Radoslav Látal, tréner Trnavy /RTVS/: “Prvá polovica bola paradoxne horšia, ale neinkasovali sme v nej. V druhej sme spravili dve chyby a dostali sme góly. No myslím si, že sa nemáme za čo hanbiť. Pre zranenie musel odísť Tóth, po góle sme prešli na troch obrancov a začali sme hrať viac dopredu. Vážne šance sme si síce nevypracovali, ale mali sme tam závery a štandardky. Koniec nebol z našej strany zlý. Je to krásny štadión, bola krásna atmosféra a je to veľká skúsenosť pre mladých chalanov, ktorých máme v tíme. Nemyslím si, že by sme mali byť nejaký úplný outsider skupiny, teraz hráme doma a uvidíme, ako to pôjde ďalej.”

Reklama

Boris Godál, kapitán Trnavy /TASR/: “Bol to podobný zápas ako s Anderlechtom. Viac na lopte bolo Fenerbahce. My sme chceli využiť nejakú ich chybičku pri rozohrávke, párkrát tam boli nejaké náznaky, ale Fenerbahce ukázalo väčšiu kvalitu. Dá sa povedať, že zlomový okamih bol prvý gól, ktorý sme dostali hneď po nástupe na druhý polčas. Bolo by to trošku krajšie, keby sme ich držali na dištanc čo najdlhšie. Aj ľudia sa chytili a začali na nich pískať. Škoda toho, no určite sa nemáme za čo hanbiť.”

Martin Chudý, brankár Trnavy /TASR/: “Súper bol o niečo lepší, kým nestrelili gól, tak nás tlačili a mali tam nejaké náznaky, jednu dve vyložené šance. Myslím, že sme celkom dobre bránili, nezľakli sme sa ich a aj my sme mali dobré momenty. No po takých individuálnych chybách sme zbytočne inkasovali. Prvý gól beriem na seba, išiel som do skrumáže, s niekým som sa tam zrazil a nevyboxoval som to tak, ako som chcel. Odrazilo sa to k nim, boli tam tuším traja sami, takže šťastie pre nich a smola pre nás. Pri druhom góle sme zaspali, boli sme tam piati na jedného a akoby sme na neho zabudli.”

Martin Škrtel, obranca Fenerbahce /TASR/: “Bol to pre mňa špecifický zápas. Prvýkrát proti slovenskému tímu a špeciálne proti Trnave. Bol to pre nás veľmi dôležitý zápas, boli sme v neľahkej situácii a nutne sme potrebovali zvíťaziť. Podarilo sa nám to a som rád.”

 

Ďalší výsledok D-skupiny:

Anderlecht Brusel – Dinamo Záhreb 0:2 (0:1)

 

Tabuľka:

1. Dinamo Záhreb 2 2 0 0 6:1 6

2. Fenerbahce 2 1 0 1 3:4 3

Reklama

3. Trnava 2 1 0 1 1:2 3

4. Anderlecht 2 0 0 2 0:3 0

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

18:21

Najvyšší súd Talibanu v utorok oznámil, že súd v severovýchodnej afganskej provincii Kápísá dal verejne zbičovať dvoch mužov obvinených z lúpeže.

18:20

Súd poprednému predstaviteľovi Alternatívy pre Nemecko (AfD) Björnovi Höckeovi v prípade uznania za vinného z použitia nacistického sloganu pravdepodobne udelí finančnú pokutu. Oznámila to v utorok hovorkyňa krajského súd v nemeckom meste Halle Adina Kesslerová-Jenschová na záver druhého dňa pojednávania v tejto kauze.

18:19

Španielsky sudca v utorok oznámil, že obnovil vyšetrovanie podozrenia zo sledovania mobilného telefónu španielskeho premiéra Pedra Sáncheza špionážnym sotfvérom Pegasus. Súvisí to so žiadosťou o spoluprácu pri podobnom vyšetrovaní vo Francúzsku.

18:18

Vzájomné uznanie územnej celistvosti a zvrchovanosti Azerbajdžanu a Arménska je pre Česko principiálne. ČR má eminentný záujem na tom, aby bol región južného Kaukazu stabilný. V utorok to povedal český minister zahraničných vecí Jan Lipavský, ktorý v Prahe prijal svojho azerbajdžanského partnera Džejhuna Bajramova.

18:17

Vojenská spolupráca a regionálna bezpečnosť boli medzi témami rozhovorov poľského ministra obrany Wladyslawa Kosiniaka-Kamysza a britského kolegu Granta Shappsa vo Varšave. Obaja ministri sa stretli v utorok na základni 1. varšavskej obrnenej brigády.

 

18:16

Pro-palestínski demonštranti v utorok v Turíne narušili konferenciu o spolupráci v oblasti vedy a vesmíru medzi Talianskom a ďalšími krajinami.

18:01

Azerbajdžanský prezident Ilham Alijev sa domnieva, že mierová dohoda s Arménskom je čoraz viac na dosah. Vyjadril sa tak v utorok, keď expertné tímy z oboch krajín mali začať na spoločných hraniciach s demarkačnými prácami.

17:26

Moskovský súd odmietol v utorok odvolanie väzneného amerického novinára Evana Gershkovicha proti predĺženiu vyšetrovacej väzby. Gershkovich je ako prvý západný novinár od čias studenej vojny obvinený zo špionáže.

17:19

Nastavenie dôchodkového systému, vrátane druhého piliera, by malo byť upravené ústavným zákonom. Navrhuje ho opozičná Sloboda a Solidarita (SaS), ktorá sa obáva, že súčasná vláda Roberta Fica (Smer-SD) chce siahnuť na dôchodkové úspory ľudí. Liberáli plánujú osloviť kolegov z opozície, aby mohol byť ich návrh zaradený už do programu aktuálnej schôdze Národnej rady (NR) SR.

17:14

Spojené kráľovstvo do konca tohto desaťročie zvýši výdavky na obranu na úroveň 2,5 percenta hrubého domáceho produktu (HDP), oznámil v utorok britský premiér Rishi Sunak. Takisto potvrdil zvýšenie vojenskej pomoci pre Ukrajinu.

17:13

Litva odovzdala Ukrajine obrnené transportéry M577, oznámilo v utorok litovské ministerstvo obrany.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali