Exkluzívny rozhovor so Sergejom Chelemendikom: Angela Merkelová, “trójska kobyla” Ameriky

Exkluzívny rozhovor so Sergejom Chelemendikom: Angela Merkelová, “trójska kobyla” Ameriky

Bratislava 2. novembra 2015 (HSP/Foto: Chelemendik)

 

Prinášame vám exkluzívny rozhovor so Sergejom Chelemendikom, spisovateľom, bývalým poslancom NR SR, zakladateľom spolku priateľov Ruska (viac sme o tom písali TU) a známym aktivistom, o súčasnej kríze a politickom dianí vo svete

Kto podľa vás stoji za vyvolaním utečeneckej krízy a čo tým sleduje?

Reklama

Za začínajúcou katastrofou Európy, ktorá sa zatiaľ skromne označuje ako “utečenecká kríza”, stoja USA, ako zatiaľ dominujúci subjekt svetovej politiky, a taktiež globálna svetová oligarchia, ktorú čoraz častejšie označujú za globálneho prediktora a ktorá je s USA úzko spätá. Cieľ tejto náhlej katastrofy je jasný stále väčšiemu počtu ľudí v Európe, ale pred veľkými masami Európanov je zatiaľ skrytý. Organizovaná, pripravená invázia miliónov migrantov a reálnych utečencov bude mať za následok začiatok občianskych vojen v európskych krajinách, ktoré môžu zmeniť Európu behom niekoľkých rokov na nepoznanie.

Sergej Chelemendik
Sergej Chelemendik

 

Reklama

Prečo to všetko robia?

Pomenujem hlavné ciele.

Po prvé, nepripustiť zblíženie zatiaľ ešte silnej Európy so silnejúcim Ruskom a Čínou, čo by znamenalo koniec USA ako svetového impéria. Po druhé, poštvať Európu proti Rusku, ako sa to darilo už veľakrát. Stačí si spomenúť na Napoleonovu ruskú kampaň v 19. storočí a dve svetové vojny v 20. storočí, ktoré zmenili Európu radikálne a stali sa príčinou vzletu USA až do úrovne superveľmoci, hoci ešte na začiatku 20. storočia predstavovali iba perifériu sveta.

Vtiahnuť Európu do vojny s Ruskom na Ukrajine sa zatiaľ nepodarilo, preto sa USA snažia dostať k moci v Európe agresívne režimy a pokúsiť sa znovu vytvoriť reálny konflikt medzi Európou a Ruskom. Utečenci im pomôžu k tomuto cieľu.

Chcem zdôrazniť, že vyvolať občianske vojny v Európe sa podarí bez väčších ťažkostí: invázia miliónov prisťahovalcov, nech už by boli pomenovaní hocijako a nech by bola invázia vysvetľovaná hocijako, iný vývoj nemôžeme mať, Európania sa začnú búriť, už začali.

Reklama

Ale poštvať Európu proti Rusku bude oveľa ťažšie: Európa samostatne nedokáže bojovať a viesť vojnu proti Rusku­ ani ako celok, ani tým viac v podobe samostatných štátov, ako to robili predtým Napoleon, Rakúsko-­Uhorsko, Prusko, fašistické Nemecko. Európa je vo vojenskom ohľade slabá a bezbranná. Lídri Európy otvorene priznávajú, obzvlášť po začiatku bombardovania Sýrie ruskými leteckými silami, že ruská armáda je silnejšia ako všetky ozbrojené sily Európy dokopy. Je to adekvátne hodnotenie.

 

Ako môže vyzerať reálna prognóza pre Európu a Slovensko?

Európu budú vyhadzovať do vzduchu pomocou miliónov migrantov, Európu budú zbíjať a privádzať na mizinu pomocou dohody o transatlantickom obchode, ktorá je, mimochodom, prísne utajovaná, ale očividne bude podpísaná.

Európske národy môžu štvať aj medzi sebou navzájom. Na Balkáne tento proces znovu začína plápolať s novou intenzitou, súrne ozbrojujú Chorvátsko proti Srbsku, Albánsko proti Macedónsku a Čiernej hore.

Reklama

 

Čo sa potom udeje s Európskou úniou?

Ako prvý sa môže rozpadnúť Schengen, potom eurozóna, potom aj celá Európska únia. Ak sa všetko toto udeje, osud Európy bude pripomínať osud súčasnej Ukrajiny, všade budú prebiehať takzvané hybridné vojny a v takom prípade európske národy budú, a to chcem zdôrazniť, každý samostatne, prosiť Rusko a Čínu, aby im pomohli, možnože dokonca aby ich zachránili. Nie je vylúčené, že to bude robiť aj Slovensko.

 

Bude ešte možná repatriácia nelegálnych migrantov späť?

To je málo pravdepodobné, hoci sa o tom stále viac hovorí. Liberálna Európa na to nemá ani právne, ani silové nástroje. A je celkom nejasné, kam ich budú vyvážať v množstve stoviek tisícok. Okrem toho, repatriácia narazí na tvrdý odpor a sama o sebe sa môže stať zápalkou, ktorou podpália požiare občianskych a etnických vojen.

 

Politici a médiá tvrdia, že USA sú naši spojenci, a z toho nám vyplývajú určite záväzky. Ako môže byť za spojenca považovaný niekto, kto cielene destabilizuje Európu masou utečencov a cez skorumpovaných europoslancov pretláča zmluvu TTIP, ktorá poskytne výhody americkým korporáciám na úkor ekonomiky, životného prostredia a zdravia obyvateľov Európy?

Existuje večná pravda: horšie ako byť nepriateľom Anglosasov môže byť iba jedno -­ byť ich priateľom. Pre priateľov Ameriky v Európe je dôležité na to nezabúdať. Pretože nepriatelia Anglosasov často prežívajú a vyvíjajú sa, zatiaľ čo svojich priateľov USA vždy likvidujú. USA sú dedičmi anglosaskej politiky ideového rasizmu, ktorý je založený na presvedčení o vlastnej nadradenosti. Iba behom posledných rokov zlikvidovali celý rad štátov a ich lídrov, pričom práve vtedy, keď sa tieto štáty a ich lídri začali s Amerikou priateliť.

Miloševiča, Kaddáfího, Husseina, Mubaraka, Mursiho už postihol strašný osud, pričom nielen ich, ale aj ich krajiny a národy. Na rade sú teraz Erdogan a Porošenko.

Reklama

Zvláštne miesto v tejto rade zaujíma Angela Merkelová, “trójska kobyla” Ameriky v Európe a spolu s ňou celé Nemecko. Osud Nemecka je dramatický už dnes, pričom je to iba začiatok.

 

Médiá a mimovládky prezentujú kresťanstvo a manželstvo ako prežitok, zato manželstvá homosexuálov a adopcie detí pre takéto páry sú pre nich najvyššou prioritou. Presadzovanie skorej sexualizácie detí, infiltrácia populácie cudzincami, výzvy na akceptovanie cudzích kultúr na úkor vlastnej… V nie tak dávnej dobe by ľudia hlásajúci takéto názory boli vystavení v klietke na námestí. Dnes nás takíto narušení jedinci presviedčajú, že nenormálne je normálne…

Je to súčasť plánu globálnej oligarchie na likvidáciu kresťanskej civilizácie v Európe, cieľom ktorého je zlikvidovať rodinu ako základ spoločnosti. Často hovoria, že existuje ešte jeden cieľ ­- depopulácia Európy. Teda zariadiť to tak, aby sa noví európski kresťania nerodili, ale aby vymierali. Nie je to celkom presné, pretože tento cieľ v Európe bol už dávno dosiahnutý, štatistika je neúprosná: za situácie, keď na jednu rodinu pripadá 1,3 dieťaťa, sú Európania už teraz odsúdení na vymieranie. Pričom seriózni demografi tvrdia, že táto dynamika je už nezvratná. Práve preto Európa skutočne v horizonte desaťročí potrebuje „nových Európanov“, ale masy migrantov, ktoré do nej teraz vtrhávajú sa nimi sotva stanú.

 

Reklama

Rusko bolo za Jeľcina v omnoho horšej situácii, akú sme tu mali my. Privatizáciu a rozklad celého hospodárstva riadilo v Nemcovovej ére až 10 tisíc amerických poradcov. Médiá v tej dobe tiež presviedčali Rusov, že nepotrebujú pestovať potraviny, keď ich môžu lacno doviezť, že štátu netreba vlastniť ťažobný priemysel, keď doňho treba investovať a že armáda je zbytočná, keď s USA sme priatelia. Ako dopadli hlásatelia týchto bludov po nástupe Putina? Prezliekli kabáty a hlásajú presný opak, alebo chodia „po kanáloch“?

Putin vyčistil väčšiu časť jeľcinovskej elity, ale zatiaľ ešte nie definitívne a nato existujú závažné príčiny. Počas Jeľcinovej epochy sa Rusko príliš úzko preplietlo ekonomicky a finančne so Západom a zlikvidovať tieto spojenia na úrovní osobných kontaktov nebolo možné ani behom dňa, ani roka.

Dá sa povedať, že zbytky jeľcinovských kádrov lojálne voči Putinovi sa dnes v Rusku starajú o ekonomickú a finančnú spoluprácu medzi Ruskom a Západom a zatiaľ nie je kým ich nahradiť. Ale situácia sa mení rýchlo. BRICS a SCO sú toho najvýraznejšími dôkazmi.

 

Je u nás politická sila, ktorá by poriešila mimovládne organizácie, financované zo zahraničia rovnakým spôsobom, ako sa to urobilo v Rusku? Alebo každá vláda, ktorá by prestala poslúchať, začne čeliť etnickým nepokojom ako nedávno v Macedónsku, kde USA aktivizovali albánsku menšinu, keď hrozilo, že Macedónska vláda schváli výstavbu plynovodu South Stream cez svoje územie? Slovensko už dostalo “etnickú” výstrahu v podobe Hedvigy Malinovej. Hoci vtedajšia vláda vyriešila tuto provokáciu veľmi rýchlo, následná kampaň mimovládok snáď najlepšie ukazuje, odkiaľ vietor fúkal…

Reklama

Slovensko sa nachádza pod úplnou kontrolou mimovládnych organizácií a kedy sa to zmení, neviem. Napríklad, v Maďarsku Orbán menil túto situáciu dlhé roky nástojčivo a dôsledne a výsledky tam sú.

 

Hrozia teda aj Slovensku nepokoje na spôsob majdanu alebo farebných revolúcií?

Je to jednoduchá otázka. Ak sa USA rozhodnú zamiešať do situácie na Slovensku, pravdaže, budú. Všetky nástroje na takýto zásah v rukách USA sú – priamo alebo prostredníctvom eurobyrokracie v Bruseli kontrolujú väčšiu časť politických strán na Slovensku, pod ich kontrolou sú médiá, mimovládky, teda celý súbor možností.

Preto, keď niekto chce triezvo hodnotiť slovenskú politiku a jej perspektívy, musí brať predovšetkým do úvahy toto – USA si môžu robiť na Slovensku všetko, čo si zmyslia . Ak to robia v Nemecku, na aký odpor môžu naraziť na Slovensku?

 

Iná otázka je, či vznikne dôvod, aby to chceli robiť…

Reklama

Zatiaľ všetko vyzerá tak, že Amerika má iné starosti ako Slovensko, Amerika sa dokonca už nezaujíma ani o Ukrajinu, kde stávky v hre sú niekoľkotisícnásobne vyššie. Amerike sa nedarí vyvolať úspešne pre seba nové majdany v Macedónsku, Srbsku, Čiernej hore, Moldavsku. Otázne sú úspechy Ameriky v tureckom majdane, ktorý pokojne môže priviesť Turecko k občianskej vojne.

Mimochodom, občianska vojna v Turecku v súčasnosti predstavuje najstrašnejšiu hrozbu pre Európu a môže jej zasadiť obrovský úder, keďže podľa reálnych odhadov v Turecku sa v súčasnosti nachádza cca 8 miliónov utečencov z celého sveta. Pritom Turecko je obrovská krajina, člen NATO, s miliónovou, dobre vycvičenou armádou, silnou políciou. Pokusov o turecký majdan bolo veľa, boli potlačené, ale teraz je situácia iná a občiansku vojnu v Turecku experti hodnotia ako reálne možnú budúcnosť.

 

Čo by ste ešte povedali na záver?

Slováci, ako aj mnohé európske národy, sú oslepení a ohlušení dezinformáciou a propagandou, Slováci v súčasnosti prakticky nepoznajú reálny obraz sveta. Zodpovedná je za to slovenská politika a slovenské médiá.

Ich správanie vyzerá nasledovne: v Európe sa začína požiar a politici a médiá síce o tom vedia, ale skrývajú informáciu o tomto požiari, ktorý sa každú chvíľu môže rozšíriť aj na Slovensko, pred svojím národom. To je nielen zrada, to je zločin, za ktorý títo ľudia budú potrestaní prinajmenšom nenávisťou a pohŕdaním svojich krajanov, ktorých zradili. Rovnako, ako sa už blíži potrestanie zradcov Ukrajiny, ktorí vypestovali na nariadenie USA ukrajinský fašizmus a zaplavili svoju krajinu krvou.

Pravdaže, keď táto zrada začne byť jasná mase Slovákov, politici a novinári povedia: prepáčte, my sme nevedeli, nechápali a ono to takto dopadlo…

Reklama

Nemyslím si, že im uveria, myslím si, že im pripomenú ich skutky a texty, Slovensko je malá krajina a nikomu by som neprial ocitnúť sa v ich koži.

Ale hlavná otázka pre Slovensko a nielen preň, ale aj pre mnohé ďalšie krajiny Európy, znie jednoducho a drsne: bude vláda, polícia, armáda, brániť Slovákov, ak vlna migrantov a utečencov sa dovalí až sem. A keďže na Slovensku je dnes iba jeden reálny politik – Robert Fico, na jeho ramenách leží obrovská ťarcha osobnej zodpovednosti. Ak bude reálne “chrániť Slovensko“, ako písal na svojich predvolebných billboardoch, podporí ho hlavná masa slovenského národa – a Slovensko bude čakať jeden osud.

Ak však to Fico a jeho vládna strana Smer nedokážu urobiť, Slovensko bude čeliť inému osudu, a to nezávisle od výsledkov blížiacich sa volieb. Vlna katastrofických zmien môže potom zaplaviť Slovensko a existencia nielen slovenského štátu, ale aj samotného slovenského národa môže byť potom otázna.

Pretože epocha otrasov a vojen iba začína…

Video k článku si môžete pozrieť tu:

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali