Exkluzívny rozhovor s Borisom Kollárom: Chcú z nás mať takú šedú farbu, ktorá bude na povel poslúchať

Exkluzívny rozhovor s Borisom Kollárom: Chcú z nás mať takú šedú farbu, ktorá bude na povel poslúchať

Bratislava 8. októbra 2015 (HSP/Foto:HSP)

 

Boris Kollár, podnikateľ, známy slovenský milionár, vlastník Fun rádia, poskytol rozhovor Hlavným správam. Boris Kollár si nekladie servítku pred ústa a veľmi otvorene, opomínajúc akúkoľvek politickú korektnosť, hovorí o súčasných problémoch Slovenska, Európy, migrantov a podobne. Na svojej sociálnej sieti nedávno zverejnil videá, v ktorých sa vyjadril k mnohým aktuálnym otázkam. Písali sme o tom TU.  V nasledujúcom rozhovore sme sa venovali najmä vojne v Sýrii, propagande v médiách a migrantom. Začítajte sa teda do otázok a odpovedí známeho podnikateľa na aktuálne svetové i domáce témy.

Boris Kollár
Boris Kollár

Situácia s médiami je u nás podobná ako pred novembrom 89, všetky sa stali akousi hlasnou trúbou už nie ideologického oddelenia ÚV KSČ ale mimovládneho sektora. Kým predtým bol každý, kto kritizoval politiku ÚV KSČ, imperialistický agent, dnes je každý, kto kritizuje samovražednú politiku EÚ, rusky agent…

Reklama

Pokiaľ by naše médiá boli objektívne, tak potom sa môžeme baviť o propagande ruskej, americkej, nemeckej, ale ak všetky mainstreamové médiá kvákajú neobjektívne len jedným smerom, tak nemajú právo niečo vykrikovať o ruskej propagande. Takže keď nás tu vkuse masírujú, aký je Rus zlý a diktátor a pod, tak je logické, že na to Rusi zareagujú a budú tieto útoky vyvracať. Rusi si povedali, že to tak nemôžu nechať a pustili nejaké svoje kanály, kde prezentujú svoj pohľad, aby nejak tie útoky západného mainstremu vyrovnávali. Takže chcú to len vyrovnať, čo nie je propaganda v tom zmysle, ako nám to chcú nahovoriť naši “kontrapropagandisti”. Takže si myslím, že to, že tu vznikla nejaká ruská “propaganda”, je vzhľadom na neobjektivitu západných médií úplne legitímny krok ruskej strany.

U nás médiá robia propagandu opačnú… Slovami analytika Jana Schneidera, “klamú tak, že ani opak nie je pravdou”

Reklama

Ony si naozaj myslia že my sme tu všetci úplne sprostí. Ak to robia súkromne televízie ako Markíza a Joj, v poriadku. Jednu vlastnia Američania, druhu finančná skupina a ak sa americký vlastník rozhodne, že budú informovať jednostranne, na to nemôžeme povedať nič. Je to ich stanica, ale pre mňa je nepochopiteľné, aby verejnoprávna televízia, ktorú si platíme, informovala tendenčne a aby mi nejaký redaktor tlmočil stanovisko redakcie. Mňa nezaujíma názor redakcie, ja chcem objektívne informácie a ich názory na humanizmus a imigrantov nech si nechajú na doma pre svoje rodiny a neotravujú s nimi nás a nech nám nepodsúvajú ich “pravdu”.

Už nevedia, ako nás prinútiť, aby sme chceli tých imigrantov, tak nás idú strašiť tým, že starneme. Dajú nám graf, kde sa hovorí, že dnes pracujú 4 ľudia na 1 dôchodcu,, v roku 2060 to bude 1,5 pracujúceho na jedného dôchodcu. To je pravda, o 50 rokov na tých dôchodcov nebude mať kto pracovať, ale preto treba vytvoriť podmienky, aby naši ľudia mali deti a nie tu dovážať cudzincov, ako sa nám to snažia podsunúť. Aby sme si povedali – aha, však my vlastne tých imigrantov strašne potrebujeme, dajte nám ich sem milión, lebo oni nás potom budú živiť. Teória je fajn vec, ale prax ukázala, že 90% imigrantov v západných krajinách nenašlo uplatnenie a tvoria pre štát ďalšiu záťaž. Takže v roku 2060 by 1,5 zamestnanca nerobilo len na 1 dôchodcu ale ešte aj na imigrantov, ktorých si sem dovlečieme.

Čo sa týka denníkov, máme tu nejakých 30 krikľúňov z prostredia mimovládok, ktorí idú prekričať celý národ a robiť z každého, čo ma iný názor, fašistu. Ak ma drvivá väčšina obyvateľov na imigrantov iný názor ako oni, tak problém asi bude u nich a nie u tej väčšiny.

Tieto médiá považujú za konšpiráciu aj to, že Slovensko ovládajú finančne skupiny a že naopak, za všetko zlé si vraj môžeme sami, lebo sme si zvolili zlých politikov, opomínajú však že za tých 25 rokov sa už vystriedali pri moci všetci a nič sa nemení.

Máme tu oligarchov, ktorí sú pri moci, či vládne Mečiar, Dzurinda alebo Fico. Títo ľudia si nakúpili médiá. Samozrejme, že v médiách, ktoré vlastní Penta, sa nedočítate, že Penta je zlá, v televízii ktorú vlastní J&T, nebudú vysielať nič proti nim. Ani vo Funrádiu nebudete počuť, že Kollár je taký alebo onaký. Aj keď u nás si Sajfa niekedy robí zo mňa prdel. Máme tu nejakých 5-6 entít, ktorým je každá vláda do pohody, lebo financujú všetky. Zafinancujú reklamné kampane, vymyslia nejakého nového politika v bielej košeli a čo myslíte, že to on si z platu financuje tie billboardy? Oni si vytvárajú tých politikov a potom skrze nich obchodujú zo štátom, v horšom prípade rovno parazitujú na štáte.

Reklama

Toto iste existuje aj na globálnej úrovni. V rámci celého sveta sú to už iní hráči, ktorí hýbu finančným systémom, majú najväčšie peňažne zásoby, rozhodujú o vládach, keď si zmyslia, že z nejakého štátu potrebujú nerastné bohatstvo, tak tam pošlú armádu a zlikvidujú nejakého pomyselného diktátora, ktorého najprv očiernia vo svojich médiách. Potom sú tu nejaké štáty, ktoré sa tomu vzoprú, ako je Rusko, Čína, Venezuela a s tými je zrazu problém a začnú sa v médiách kriminalizovať. Nejdú v línii, tak sú zlí, neodovzdali centrálne banky, tak sú zlí. Tieto centrálne banky, to je úžasný biznis, pustite rotačky a beriete úrok. Nadnárodne finančné skupiny a korporácie ovládajú svet a či ich už nazveme bilderberg alebo globálny predictor, to už je jedno. Preto nemôžeme povedať, že Američania sú zlí. Ja tam žijem niekoľko mesiacov v roku a sú to fantastickí ľudia, úžasní susedia a nemôžu za to, že pár mocných zneužíva ich krajinu na svoje ciele.

Rusko sa vzoprelo a v Sýrii háji svoje záujmy. Ešte ani nevzlietli ruské stíhačky a už všetky svetové médiá unisono prinášali informácie o zabitých civilistoch.

Rusi začali bombardovať teroristov a zrazu sú všetci rozrušení, koľko tam padlo civilistov. Kde ste boli, keď sa bombardoval Irak, Lýbia, prečo nikto nehovorí koľko civilistov zomrelo na Ukrajine, to nám už nevadí? To luhanské dieťa už nie je človek? Smrť sýrskeho civilistu nám vadí a smrť novoruského civilistu nám nevadí? V Luhansku a Donecku bojujú separatisti s ukrajinskou vládou a teroristickými oddielmi oligarchov ako Azov a pod. a zomierajú tam civili v oveľa väčších počtoch ako teraz po ruských náletoch v Sýrii.

Robiť tú propagandu tak sprosto, že ešte ani nevzlietli a už sú mŕtvi… Doteraz sme počúvali o náletoch Američanov, Francúzov, Turkov ale nepočuli sme, koho zasiahli. Tu Rusi zlikvidovali tábory, muničné sklady a zrazu sme vyrušení z civilistov. Určite ich veľa aj padne, ale inak sa to tam vyčistiť nedá. Ani Rusi ani Američania nie sú tak cynickí, aby naschvál bombardovali civilistov.

Teraz pokračuje obviňovanie Ruska z útokov na umiernených rebelov, ktorí vraj nie sú takou hrozbou ako ISIL. Po internete už kolujú vtipy, že Rusi používajú proti umierneným teroristom tzv. umiernené strelivo. To sa odlišuje od normálneho streliva rovnako ako normálny terorista od umierneného, teda farebným prevedením…

Reklama

Z môjho pohľadu neexistuje umiernený terorista, to je čo za blbosť? Ten umiernený vás akože zabije guľkou do hlavy a ten neumiernený vám tu hlavu odreže, to je ten rozdiel? Ja si myslím že rozdiel je len v tom, že ten neumiernený je viac teatrálny.

Rusko a iné nepohodlné krajiny sú médiami a mimovládnymi organizáciami obviňované z deficitu demokracie, či autoritárstva. Odkiaľ tieto mimovládky berú, že práve ten ich pohľad na zmeny politického usporiadania týchto krajín je ten správny?

Vieme, kto tie mimovládky platí a koho pieseň spievajú. To je to sprosté vmiešavanie sa. Pozrite ako sa žilo Rusom za Jeľcinovej demokracie a ako sa im žije dnes. Pozrite, ako sa žilo Lýbijčanom za Kaddáffiho a ako sa tam žije dnes. Ľudia boli za Kaddáfiho spokojní, mali sa dobre a dnes tam mrú na ulici, celý štát je rozvrátený. Takže je načase prestať sa miešať a vnucovať iným krajinám svoje názory na politické usporiadanie. Ak v Rusku 80% obyvateľstva Putina miluje, tak nech ho majú, keď ho nebudú chcieť, tak ho nebudú voliť. Ale dokiaľ mu budú veriť a ho nasledovať, tak dovtedy bude prezidentom.

Čo má za cieľ táto migračná vlna? Veď utečenci, ktorí ušli pred vojnou, boli v bezpečí v tureckých táboroch už v roku 2013. Len teraz zrazu niekto vymyslel, že sa to pustí do Európy.

Tým že sa utvorila Európska únia, tak tým sa ešte nevytvoril nejaký univerzálny európsky človek. Tým, že sú tu rôzne národy, tak každý si háji to svoje. Svoje záujmy si pretláčajú Nemci, Francúzi, Briti, v duchu hesla bližšia košeľa ako kabát. Dnes ešte neviete tú Európu ovládať z jedného mocenského centra.

My sme tu teraz pestrofarební a oni by nás chceli tak nejak zmiešať, ako keď zmiešate farebné plastelíny a vznikne vám z toho jedna sivastá farba. Oni z nás chcú mať takú šedú farbu, ktorá bude na povel poslúchať, aby každý národ stratil svoju identitu, svoj jazyk a najlepšie by bolo, keby všetci hovorili v angličtine alebo nemčine a vybavené. Teraz sme svojbytné národy, ktoré si udržiavajú svoje zvyky, svoju kultúru, ale pokiaľ ich rozriedite a dáte sem pár miliónov, to je jedno či moslimov, či černochov, tí sa nám na naše tradície vykašlú, rovnako ako sa my vykašleme na nejaké ich tance s oštepom a rákosom na prdeli, ktoré sú zas súčasťou tej ich kultúry. A to sa potom tak premieša, že jedného dňa tu už nebudeme mať ani našu kultúru ani tú ich, už tu bude len nejaký šedý paneurópan, ktorého budú ovládať z jedného mocenského centra. A to je cieľ.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:15

Slovenský reprezentant v boxe Dávid Michálek postúpil na ME v Belehrade do osemfinále kategórie do 63,5 kg. V 1. kole zdolal Poliaka Olafa Pera jednoznačne 5:0 na body. Jeho ďalším súperom bude druhý nasadený Armén Narek Manasyan, informovala o tom Slovenská boxerská asociácia prostredníctvom facebooku.

Včera 20:10

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 2. kole dvojhry na antukovom turnaji WTA v Rouene. Druhej nasadenej domácej Francúzke Caroline Garciovej podľahla hladko 1:6, 0:6.

Včera 19:58

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) navrhuje pomoc Ukrajine pri zachovaní tranzitu plynu aj implementácii európskej legislatívy. Vyplynulo to z rokovania predsedu ÚRSO Jozefa Holjenčíka s námestníkom ministra energetiky Ukrajiny Mykolom Kolisnykom 11. apríla v Michalovciach. Prebrali na ňom viaceré kľúčové oblasti vzájomnej spolupráce v oblasti energetiky a regulácie.

Včera 19:53

Úrady španielskeho autonómneho regiónu Katalánsko sužovaného suchom vo štvrtok informovali, že plánujú uviesť do prevádzky dočasné plávajúce zariadenie na odsoľovanie morskej vody, ktoré zabezpečí pre metropolu Barcelona zásoby pitnej vody.

Včera 19:45

Na území Poľska bol v stredu zadržaný jeho občan podozrivý z poskytovania citlivých informácií ruskej tajnej službe. Tie by jej potenciálne mohli uľahčiť vykonať atentát na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

Včera 19:29

Časť fasády kodanskej historickej budovy, v ktorej svojho času sídlila burza, sa vo štvrtok zrútila v dôsledku požiaru, s ktorým hasiči bojujú už tretí deň. Oznámil to miestny hasičský a záchranný zbor.

Včera 19:23

Ak sa Bulharsku nepodarí splniť inflačné ciele stanovené Európskou centrálnou bankou, jeho vstup do eurozóny plánovaný na začiatok roka 2025 sa môže oneskoriť o niekoľko mesiacov. Povedal to vo štvrtok guvernér bulharskej centrálnej banky Dimitar Radev.

Včera 19:19

Ak Izrael zaútočí na iránske jadrové zariadenia, Teherán v odvete zaútočí na tie izraelské, pohrozil vo štvrtok generál iránskych Revolučných gárd Ahmad Haghtalab.

Včera 19:10

Rusko vo štvrtok uviedlo, že Nemecko neposkytlo žiadne dôkazy proti údajným zatknutým dvom ruským špiónom.

Včera 19:10

Všetky členské štáty EÚ si uvedomujú, že v Európe je preukázateľný vplyv Ruska a je potrebné mu aktívne čeliť. Vedie sa debata o tom, či posilniť právomoci európskej prokuratúry alebo inštitúcií, ktoré by mohli účinne brániť pokusom o ovplyvňovanie európskej politiky. Po skončení mimoriadneho summitu EÚ to povedal český premiér Petr Fiala.

Včera 19:09

Vojenský vrtuľník na palube s čelnými predstaviteľmi kenskej armády vrátane jej hlavného veliteľa generála Francisa Omondiho Ogollu sa zrútil vo štvrtok na západe Kene, uviedla tamojšia polícia.

Včera 19:04

Vďaka spolupráci úradov činných v trestnom konaní v 19 európskych krajinách sa podarilo ukončiť činnosť jednej z najväčších phishingových platforiem na svete LabHost. Prostredníctvom nej bolo odcudzených viac ako milión hesiel a údajov o kreditných kartách. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie Európskeho policajného úradu (Europol).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali