Európska liga: Man United proti St. Etienne, Mourinha potešila krátka cesta

Európska liga: Man United proti St. Etienne, Mourinha potešila krátka cesta

Nyon 13. decembra 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Laurent Gillieron/Keystone via AP)

 

Prvé zápasy šestnásťfinále sú na programe vo štvrtok 16. februára 2017

Futbalisti Fenerbahce Istanbul sa v jarnom šestnásťfinále Európskej ligy stretnú s FK Krasnodar. Rozhodol o tom pondelňajší žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone. V kádri tureckého klubu sú aj kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel s krajanom Miroslavom Stochom.

Reklama
Na snímke vyžrebované dvojice šestnásťfinále futbalovej Európskej ligy
Na snímke vyžrebované dvojice šestnásťfinále futbalovej Európskej ligy

“Krasnodar disponuje silou, ale my máme hviezdy a kvalitných hráčov. Ak potvrdíme naše kvality aj na ihrisku, dokážeme prejsť cez každého. Myslím si, že to bol dobrý žreb,” uviedol predstaviteľ Fenerbahce Önder Firat.

Súperom ruského Zenitu Petrohrad, kde pôsobí Róbert Mak, bude Anderlecht Brusel. Títo súperi majú za sebou štyri súboje, v troch zvíťazil Zenit. “Viem, že Anderlecht je silný tím s mladými a rýchlymi futbalistami. Zenit však má viac skúseností v pohárovej Európy a cez belgického oponenta by mal postúpiť. Vo futbale je možné všetko, no vo všeobecnosti som spokojný,” povedal obranca Petrohradu Ivan Novoseľcev.

Reklama

FC Kodaň narazí na Ludogorec Razgrad, Borussia Mönchengladbach si zmeria sily s Fiorentinou. Dánsky i nemecký tím sa do vyraďovacej časti EL dostali zo skupinovej fázy Ligy majstrov, v ktorej na ich súpiske figurovali Ján Greguš, resp. László Bénes. “Šance sú 50 na 50, za dobrej konštelácie môžeme postúpiť,” skonštatoval viceprezident Borussie Rainer Bonhof. “O našom protivníkovi zatiaľ nevieme príliš veľa, no keď sa pozrieme na iné dvojice, môžeme byť so žrebom spokojní,” povedal na oficiálnom klubovom webe kodanský obranca Ludwig Augustinsson.

Manchester United sa popasuje so St. Etienne. Dres francúzskeho mužstva si oblieka Fiorentin Pogba, starší brat stredopoliara United Paula Pogbu. “Krátka cesta do Francúzska bude výhodou, v skupinovej fáze sme mali smolu na tento aspekt,” poznamenal tréner Manchestru Jose Mourinho. Papierovo atraktívny je aj duel medzi Villarrealom a AS Rím. Šachtar Doneck, ktorý ako jediný v EL 2016/2017 naplno zabodoval vo všetkých skupinových vystúpeniach, preverí Celta Vigo.

V osudí nebol trojnásobný obhajca trofeje, FC Sevilla pokračuje v LM. Žrebovalo sa z dvoch košov – dvanásť víťazov skupín EL a štyria najlepší na tretích miestach v LM boli medzi nasadenými, tieto tímy budú mať výhodu domáceho prostredia v odvete. Nemohli sa stretnúť kluby z jednej základnej skupiny ani rovnakej krajiny, neprípustná bola tiež konfrontácia ruského a ukrajinského zástupcu.

Prvé zápasy šestnásťfinále sú na programe vo štvrtok 16. februára o 19.00 a 21.05 h, odvety sa odohrajú o týždeň neskôr. Žreb osemfinále sa uskutoční v piatok 24. februára (zápasy 9. a 16. marca), o štvrťfinálových dvojiciach sa rozhodne 17. marca (zápasy 13. a 20. apríla) a losovanie semifinále bude 21. apríla (zápasy 4. a 11. mája). Finále sa odohrá v stredu 24. mája o 20.45 v Štokholme.

 

Reklama

Žreb šestnásťfinále EL UEFA 2016/2017:

Athletic Bilbao – APOEL Nikózia

Legia Varšava – Ajax Amsterdam

Anderlecht Brusel – Zenit Petrohrad

Astra Giurgiu – KRC Genk

Reklama

Manchester United – AS St. Etienne

FC Villarreal – AS Rím

Ludogorec Razgrad – FC Kodaň

Celta Vigo – Šachtar Doneck

Olympiakos Pireus – FK Osmanlispor

KAA Gent – Tottenham Hotspur

FK Rostov – Sparta Praha

FK Krasnodar – Fenerbahce Istanbul

Borussia Mönchengladbach – ACF Fiorentina

AZ Alkmaar – Olympique Lyon

Reklama

Hapoel Beer-Sheva – Besiktas Istanbul

PAOK Solún – Schalke 04 Gelsenkirchen

 

Kalendár žrebov EL UEFA 2016/2017:

osemfinále: 24. februára (Nyon/Švaj.)

Reklama

štvrťfinále: 17. marca (Nyon/Švaj.)

semifinále: 21. apríla (Nyon/Švaj.)

 

Kalendár zápasov EL UEFA 2016/2017:

prvé zápasy šestnásťfinále: 16. februára

Reklama

odvety šestnásťfinále: 23. februára

prvé zápasy osemfinále: 9. marca

odvety osemfinále: 16. marca

prvé zápasy štvrťfinále: 13. apríla

odvety štvrťfinále: 20. apríla

prvé zápasy semifinále: 4. mája

odvety semifinále: 11. mája

Reklama

finále: 24. mája (Štokholm/Švéd.)

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:56

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sa v Istanbule stretne s vodcom palestínskeho hnutia Hamas Ismáílom Haníjom. Rokovať budú o prebiehajúcej vojne v Pásme Gazy.

 

12:41

Ukrajina spustila vlnu útokov dronmi na osem ruských oblastí a zasiahla tri elektrické stanice a sklad paliva.

12:11

Za nočnými výbuchmi na vojenskej základni v Iraku nebola vojenská akcia, informovala v sobotu tamojšia tlačová agentúra INA.

12:10

Poľsko je pripravené zúčastniť sa na programe NATO s názvom Zdieľanie jadrových zbraní, pretože silnejú hrozby z Ruska, vyhlásil poľský prezident Andrzej Duda.

12:09

Vojnový spravodajca ruských novín Izvestija Semion Jeremin zahynul pri ukrajinskom útoku v Záporožskej oblasti, ktorej časť Moskva okupuje, informoval denník na sieti Telegram.

11:53
Čínu čaká najväčšia reforma armády za posledné desaťročie. Na príkaz Si Ťin-pchinga krajina rozpustí Sily strategickej podpory a vytvorí novú jednotku – Sily informačnej podpory. Hlavnou úlohou tejto štruktúry je viesť kybernetickú vojnu.

Predchádzajúci veliteľ Síl strategickej podpory Ju Qiansheng sa v polovici minulého roka prestal objavovať na verejnosti. V roku 2023 čínske orgány uskutočnili rozsiahlu čistku najvyšších veliteľov po odhalení rozsiahlej korupcie v ozbrojených silách.

11:30

Zomrel muž, ktorý sa zapálil v parku oproti súdnej sieni v New Yorku počas prebiehajúceho súdneho procesu s bývalým prezidentom USA Donaldom Trumpom. 

11:28

Gruzínska mládež dominovala týždňu pouličných protestov proti plánom schváliť zákon o “zahraničnom vplyve” a čoraz hlasnejšie dáva najavo príklon k Európskej únii a západným hodnotám. Už piatu noc po sebe stovky mladých protestujúcich pochodovali v hlavnom meste Tbilisi, aby bolo ich hlas počuť.

11:08

V Španielsku, druhej najnavštevovanejšej krajine sveta, sa šíri “antituristické” hnutie. To núti úrady, aby sa pokúsili zosúladiť záujmy miestnych obyvateľov s lukratívnym odvetvím ekonomiky.

11:07

Sergej Barbarez sa stal novým trénerom futbalovej reprezentácie Bosny a Hercegoviny. Vo funkcii nahradil Sava Miloševiča, ktorý viedol tím iba sedem mesiacov a nedokázal s ním postúpiť z play off na finálový turnaj ME 2024 v Nemecku. Bosna bola aj jeden zo súperov Slovenska v kvalifikácii.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali