Drsná hádka poslancov: “Blaha je ruský agent,” vyhlásil Poliačik. Blaha okamžite vrátil úder: “Bral si heroín, chodíš si po rady na americkú ambasádu a vysedávaš v bratislavskej kaviarni”

Drsná hádka poslancov: “Blaha je ruský agent,” vyhlásil Poliačik. Blaha okamžite vrátil úder: “Bral si heroín, chodíš si po rady na americkú ambasádu a vysedávaš v bratislavskej kaviarni”

Bratislava 29. decembra 2017 (HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Poslanec NR SR Martin Poliačik, ktorý prestúpil zo strany SaS do hnutia Progresívne Slovensko, skritizoval rozhodnutie strany SMER-SD za nomináciu poslanca Ľuboša Blahu na šéfa delegácie Parlamentného zhromaždenia Rady Európy. Podľa Poliačika je Blaha ruský agent, ktorý háji ruské záujmy. Drsná odpoveď Blahu na seba nenechala dlho čakať. Poliačik podľa neho sám priznal, že skúsil heroín, chodí na americkú ambasádu a do bratislavskej kaviarne.

Na snímke Martin Poliačik

Martin Poliačik sa na sociálnej sieti pohoršuje pre zvolenie Ľuboša Blahu za vedúceho Parlamentného zhromaždenia Rady Európy. Blahu dokonca nazval ruským agentom. Paradoxne však zaňho hlasoval aj sám Poliačik:

Reklama

“Smer-SD navrhol a parlament zvolil obsedantného ruského agenta Ľuboša Blahu za vedúceho delegácie Parlamentného zhromaždenia Rady Európy. Smer má právo ho navrhnúť. Hlasoval som za, lebo ctím dohody, ktoré vznikli po voľbách,” napísal Poliačik v úvode svojho statusu.

Poliačikovi sa táto nominácia nepozdáva hlavne v tomto čase, keď sa vyvíja obrovský tlak na to, aby Rusku boli vrátené hlasovacie práva v rade Európy, ktoré im boli odobraté pre “anexiu Krymu” a kvôli vojne na Donbase.

Reklama

“Slovensko vysiela ako vedúceho delegácie človeka, ktorý našej zahraničnej politike robí hanbu, kade chodí, pravidelne koná v rozpore s dlhodobou pozíciou Ministerstva zahraničných vecí a otvorene háji ruské záujmy,” myslí si Poliačik.

Tento poslanec, ktorý prestúpil do strany Progresívne Slovensko, taktiež podporil iniciatívu, ktorá rázne odmieta akékoľvek ústupky voči Rusku za súčasnej situácie.

Na snímke Ľuboš Blaha

Odpoveď Ľuboša Blahu na seba nenechala dlho čakať. Tento poslanec strany SMER-SD na začiatok poukázal na Poliačikovu nekonzistentnosť až schizofréniu a následne sarkasticky vymenoval dôvody, prečo si myslí, že Poliačik zmenil názor:

“Poliačik je fakt vtipná postavička. Jedna z najvtipnejších. Najskôr za mňa zahlasuje, aby som sa stal vedúcim delegácie NR SR v Parlamentnom zhromaždení Rady Európy (PACE). Potom ho pravdepodobne zvozili u Štefunka, že ako mohol podporiť antikapitalistu Blahu, veď kapitalizmus je skvelý, najmä ak ho natrieme na ružovo. Vzápätí ho zrejme zvozili aj na americkej ambasáde, že ako mohol voliť za niekoho, kto bude určite presadzovať obnovenie hlasovacích práv Ruskej federácie v Rade Európy. Potom to schytal pri kávičke v kaviarni, od bratislavských slniečok aj od neoliberálnych extrémistov. Hlasovať za Blahu, to je pre bratislavskú pravicu smrteľný hriech. A tak sa po dvoch týždňoch náš milý Poldo spamätal a napísal škaredý hejterský status, že Blaha je “obsedantný ruský agent”, že “robí hanbu zahraničnej politike SR” a tak. Čisté zúfalstvo.”

Blaha následne odmietol tvrdenie, že je ruským agentom, ale “ubezpečil” Poliačika, že v Rade Európy bude presadzovať presne to, čoho sa obáva, a to plné prinavrátenie práv ruskej delegácii.

Reklama

“Považujem to za prvý krok k tomu, aby sa mohlo začať to, čomu v medzinárodnej politike verím, a to je dialóg a partnerstvo. Žiadnu mocnosť som si nikdy neidealizoval, ale verím, že v geopolitike by mala panovať rovnováha a nie imperiálna dominancia jednej liberálnej veľmoci, ktorá len za niekoľko posledných desaťročí rozpútala zopár fakt nechutných vojen, vrátane tej v Iraku. Ak ma kvôli tomuto považuješ za ruského agenta, je to primitívne a hlúpe.”

SMERácky poslanec následne pripomenul “progresívcovi”, kto v skutočnosti robí Slovensku hanbu v zahraničí. Padlo aj slovo heroín:  “Milý Martin, len prosím Ťa nehovor o hanbe, lebo by sa niekto mohol zamyslieť nad tým, či nám náhodou hanbu v zahraničí nerobí chlapec, ktorý sa pýši tým, že skúsil heroín. To je asi o dosť väčší prešľap ako mať vyhranené ľavicové politické presvedčenie. Aj na tom Tvojom milovanom Západe. ”

Blaha na záver sarkasticky poďakoval Poliačikovi za jeho hlas: “Každopádne, ďakujem Ti za Tvoj hlas a ver, že v PACE nesklamem Tvoju dôveru. Ak Ti na tom tak veľmi záleží, na najbližšom zasadnutí pri svojom prejave k Rusku s potešením spomeniem, že môžem obhajovať priateľské vzťahy s Ruskom aj vďaka Tebe. Ruskí partneri to určite ocenia. Spasiba, Martin.”

Samuel Gdovin

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:54

Čína vydala v stredu vyhlásenie, v ktorom uviedla, že americká vojenská pomoc pre Taiwan “zvýšila nebezpečenstvo konfliktu” v Taiwanskom prielive. Vyjadrenie prišlo po tom, ako americký Kongres vyčlenil na vojenskú podporu pre Taiwan približne 7,7 miliárd eur.

11:35

Austrálsky súd predĺžil do 10. mája platnosť príkazu, ktorým sociálnej sieti X prinútil odstrániť videá z minulotýždňového útoku nožom na biskupa, ku ktorému došlo v kostole v Sydney.

Súdny príkaz požadovala po útoku austrálska komisia pre elektronickú bezpečnosť, podľa ktorej spoločnosť X ignorovala predchádzajúce oznámenia o stiahnutí takýchto videí.

11:20

Šesť ľudí utrpelo zranenia pri ruskom raketovom útoku v Charkove na východe Ukrajiny. Oznámil to v stredu gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov s tým, že rakety tam poškodili tri obytné budovy, dva úrady, tri ďalšie budovy a tiež plynovod v centre mesta.

10:46

Nemecký europoslanec Maximilian Krah ešte v stredu prepustí svojho asistenta, ktorého zatkli pre obvinenia zo špionáže pre Čínu, zostáva však lídrom kandidátky pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) vo voľbách do Európskeho parlamentu. Oznámil to po stretnutí so spolupredsedami AfD Tinom Chrupallom a Alice Weidelovou.

Maximilian Krah
Nemecký europoslanec za Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah odchádza po vyhlásení
10:34

Austrálska polícia v stredu pri protiteroristických raziách zadržala sedem ľudí, ktorí podľa nej predstavovali neprijateľné riziko pre verejnosť a boli spojení s mladíkom obvineným z nedávneho útoku v kostole. Informovala agentúra AFP.

10:20

Taiwanská vláda sa zaviazala odstrániť takmer 800 sôch čínskeho vojenského diktátora Čankajška, ktorý na tomto ostrove vládol niekoľko desaťročí v rámci stanného práva. Jeho dedičstvo je naďalej predmetom sporných diskusií v krajine.

09:57

Nemecká vláda čoskoro obnoví spoluprácu s Agentúrou OSN pre pomoc palestínskym utečencom (UNRWA), ktorá pôsobí v Pásme Gazy a ďalších regiónoch. Oznámilo to v stredu ministerstvo zahraničných vecí spolu so spolkovým rezortom pre hospodársku spoluprácu a rozvoj.

09:37

Argentínska vláda pod vedením prezidenta Javiera Mileiho, ktorá spochybňuje počet nezvestných z čias brutálnej diktatúry v krajine, oznámila, že pozastavuje vyplácanie odškodného jej obetiam až do jeho úplného auditu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Múzeum STM Solivar v Prešove

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali