Dozvie sa konečne verejnosť ako je to s „našimi chlapcami“ a podozreniami voči nim!?

Dozvie sa konečne verejnosť ako je to s „našimi chlapcami“ a podozreniami voči nim!?

Bratislava 18. októbra 2023 (HSP/Foto:Facebook)

 

Na exprezidenta PZ Kovaříka bola podaná obžaloba – dozvie sa konečne verejnosť ako to bolo so zmarením zásahu tímu inšpekcie Oblúk!? Prinášame vám status Martina Ribára

Peter Kovařík
Na snímke bývalý policajný prezident Peter Kovařík

Opakovane sa venujem téme podozrení z manipulácií trestných konaní a podozrení z inštruovania vypočúvaných osôb, z ktorých sú podozriví „naši chlapci“ Čurillovci a ich operatívni pracovníci.

Reklama

Uvedené podozrenia proti Čurillovcom vyšetroval tím inšpekcie Oblúk pod vedením Diany Santusovej. Tím Oblúk bol v mesiaci február 2022 „rozpustený“ – o jeho zrušení rozhodli šéf polície Štefan Hamran a vtedajší riaditeľ policajnej inšpekcie Robert Miko. „Likvidácia“ tímu Oblúk by sa nikdy nemohla stať bez „požehnania“ vtedajšieho ministra vnútra Mikulca.

Prezident PZ Hamran je autorom označenia – „naši chlapci“, on takto nazval stíhaných vyšetrovateľov a operatívcov NAKA okolo Jána Čurillu a Pavla Ďurku, a de facto vystupuje Hamran ako ich „ďalší obhajca.“

Reklama

Robert Miko sa mal ako zástupca policajných odborov zaručiť za vyšetrovateľov NAKA stíhaných pre zneužívanie právomocí a marenie spravodlivosti. Neskôr sa stal dočasným riaditeľom policajnej inšpekcie – teda zložky polície, ktorá mala „nestranne“ vyšetrovať „našich chlapcov“, za ktorých sa pán Miko zaručoval, a s ktorými má podľa medializovaných informácií priateľské vzťahy… Zvláštne? Paradoxné? Realita….

S vyšetrovaním uvedených podozrení voči „našim chlapcom“ Čurillovcom úzko súvisí aj obvinenie a stíhanie exprezidenta PZ Kovaříka, a to pre podozrenie zo zmarenia akcie inšpekčného tímu Oblúk.

Dňa 25. septembra 2023 podal prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava na Mestskom súde Bratislava I. obžalobu na Kovaříka pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu so zločinom marenia spravodlivosti.

V júli 2021 spustil inšpekčný tím Oblúk akciu, počas ktorej plánoval zadržať trojicu podozrivých osôb – Csabu Dömötöra, Petra Petrova alias Tigra a Mateja Zemana alias Zemáka. Dömötöra zadržali, neskôr sa priznal ku krivej výpovedi, za ktorú bol právoplatne odsúdený. Zadržať Petrova „Tigra“ a Mateja Zemana „Zemáka“ sa tímu Oblúk nepodarilo.

Akciu mal narušiť vtedajší šéf polície Kovařík z dovolenky s pokynom, aby sa zasahujúci policajti stiahli. Podľa prokurátora tým zmaril zaisťovací úkon.

Reklama

Kovařík podľa svedeckých výpovedí vtedajších krajských riaditeľov PZ už 4 dni pred zmarenou akciou, teda už od 16.07.2021 telefonicky zisťoval u týchto riaditeľov krajských riaditeľstiev PZ v rámci celej SR nasadenie krajských zásahových jednotiek, tzv. pohotovostných policajných útvarov pre Úrad inšpekčnej služby…

?? dozvie sa konečne verejnosť ako to bolo so zmarením zásahu tímu inšpekcie Oblúk ??
?? dozvie sa konečne verejnosť, ako je to s „našimi chlapcami“ a podozreniami voči nim z manipulovania dokazovania a inštruovania vypočúvaných osôb ??

Niekoľko „zaujímavých“ postrehov k pánovi exprezidentovi Kovaříkovi:

  • Zastavenie akcie tímu Oblúk dňa 20.7.2021 podľa medializovaných informácií konzultoval Kovařík, ktorý bol v tom čase na dovolenke, telefonicky priamo s vtedajším ministrom vnútra Mikulcom.
  • Kovařík po obvinení odstúpil zo svoje funkcie. Čo sa udialo následne s Kovaříkom? Minister Mikulec sa o neho pekne postaral – 15. septembra 2021 odišiel z funkcie policajného prezidenta a už od 15. novembra 2021 „fungoval“ pri ministrovi Mikulcovi – ako generálny štátny radca, s platom v rozmedzí 1600,-€ až 3000,-€ mesačne, a bonusom k tomu – pekným odchodným, služobným autom a služobným bytom za 53€ mesačne!!!

Obhajobu Kovaříka po podaní obžaloby prevzal advokát Kubina. Ten advokát Kubina, ktorý zastupuje aj „našich chlapcov“. Ten advokát Kubina, ktorý pôsobil v jednej právnickej kancelárii spolu so súčasným špeciálnym prokurátorom Lipšicom. Ten advokát Kubina, ktorý po advokátovi Lipšicovi prevzal jeho klientov, keď sa pán Lipšic stal špeciálnym prokurátorom.

Samozrejme, v žiadnom prípade pánovi Kovaříkovi neupieram právo na slobodnú voľbu obhajcu, a pánovi Kubinovi neupieram jeho právo slobodne vykonávať advokáciu.

Reklama

LEN…. od istej doby proste neverím na niektoré „NÁHODY“ – a je to čisto môj osobný názor, moja domnienka, a kľudne ju označím za MOJU KONŠPIRÁCIU, ale ja si nemyslím, že zastupovanie Kovaříka advokátom Kubinom, a to, že si Kovařík zvolil za obhajcu práve advokáta Kubinu JE „NÁHODA“, ale je za tým viac… – snaha skoordinovať postup „našich chlapcov“ a pána Kovaříka, ale aj snaha zamedziť tomu, aby sa „NÁHODOU“ pán exprezident PZ Kovařík nerozhodol priznať, spolupracovať s OČTK a najmä vypovedať pravdu o tom, čo všetko o zastavení zásahu tímu Oblúk vie…ale opakujem, je to len výlučne moja „konšpirácia“ ..

„NÁHODA“ asi tiež nebude to, že stíhaný Pavol Ďurka, jeden z „našich chlapcov“ sa stal šéfom jedného z odborov na inšpekcii, tej inšpekcii, ktorá vyšetruje jeho samého a jeho kolegov „našich chlapcov“.

„NÁHODA“ asi nebude ani snaha o diskreditáciu Diany Santusovej.

„NÁHODA“ asi nebude, že zo špeciálneho pracoviska odobralo vedenie inšpekcie v utorok dňa 10.10.2023 dlhodobo utajované spisy proti „elitným“ vyšetrovateľom z NAKA “našim chlapcom“.

Milí naši sledovatelia, vyjadrite prosím v komentároch Váš názor:

  1. Dozvie sa verejnosť ako to naozaj bolo so zmarením zásahu tímu inšpekcie Oblúk ??
  2. Dozvie sa verejnosť, akú úlohu v tomto zmarení akcie zohrával bývalý minister vnútra Mikulec ??
  3. Aký je váš názor na moju „konšpiráciu“ ohľadom všetkých „NÁHOD“, ktoré sa dejú okolo „našich chlapcov“ Čurillovcov ??

JUDr. Martin Ribár – advokát a predseda OZ ZA DEMOKRACIU A PRÁVNY ŠTÁT

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:12

Administratíva amerického prezidenta Joea Bidena zdržiava už najmenej dva týždeň niekoľko dodávok zbraní do Izraela, aby mu vyslala politickú správa. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters, ktorá sa odvoláva na portál Politico a utorkové vyhlásenie nemenovaného amerického zdroja oboznámeného s touto záležitosťou.

Včera 20:11

Zemetrasenie so silou 4,1 magnitúdy zasiahlo v utorok večer približne o 18.32 SELČ župu Buzău na juhovýchode Rumunska.

Včera 20:10

Maďarský protikorupčný Úrad pre bezúhonnosť, ktorého úlohou je zabraňovať podvodom pri čerpaní eurofondov, žiada maďarskú vládu aj Európsku komisiu o rozsiahlejšie právomoci pri trestnom stíhaní, raziách či udeľovaní postihov.

Včera 20:07

Americký prezident Joe Biden v utorok upozornil na nárast antisemitizmu v USA i vo svete. Mnohí ľudia podľa jeho slov zabúdajú na hrôzy spustené na Izrael po útoku hnutia Hamas zo 7. októbra.

Včera 20:06

Nemeckí konzervatívci z aliancie CDU-CSU v utorok na straníckom zjazde hlasovali za obnovenie povinnej vojenskej služby. Ide o súčasť snahy oživiť nemeckú armádu po ruskej invázii na Ukrajinu v roku 2022.

Včera 19:53

Lodná doprava v Bosporskej úžine bola v utorok opäť obnovená po takmer desaťhodinovom prerušení. Na príčine bola ukrajinská loď Alexis, ktorá po poruche motora nabehla na breh, uviedli turecké úrady.

Včera 19:24

Izraelská delegácia dorazila do egyptskej Káhiry na rokovania o prímerí v Pásme Gazy a prepustení rukojemníkov, oznámil v utorok izraelský premiér Benjamin Netanjahu. Dodal, že najnovší návrh na prímerie od palestínskeho hnutia Hamas nenapĺňa základné požiadavky Izraela, pričom vyvíjanie vojenského tlaku je stále nevyhnutné pre návrat rukojemníkov.

Včera 19:04

Povinnosť registrácie za platcu dane z pridanej hodnoty (DPH) budú mať od roku 2025 tuzemské firmy s obratom za predchádzajúci rok väčším ako 50.000 eur. Vyplýva to z novely zákona o DPH, ktorú v utorok podpísala prezidentka Zuzana Čaputová.

Včera 19:03

Nový zákon o ochrane spotrebiteľa, ktorý v utorok podpísala prezidentka Zuzana Čaputová, prináša vyššiu ochranu aj v online prostredí. Spotrebiteľom tiež predlžuje lehotu na odstúpenie od zmluvy bez uvedenia dôvodu z doterajších 14 na 30 dní, ak bola zmluva uzavretá pri nevyžiadanej návšteve obchodníka v domácnosti alebo pri organizovanom podujatí na predaj a prezentáciu produktov.

Včera 18:55

Libanonské militantné hnutie Hizballáh v utorok uviedlo, že uskutočnilo útoky dronmi na ciele izraelskej armády na severe Izraela.

Včera 18:32

Napätie spojené s kontroverzným návrhom zákona o “zahraničných agentoch” môže poškodiť gruzínsku ekonomiku a negatívne ovplyvniť dôveru investorov. Povedala to v utorok prezidentka Európskej banky pre obnovu a rozvoj (EBOR) Odille Renaud-Bassová.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke žena s dieťaťom sa fotografuje na schodisku vyzdobenom nafukovacími kvetmi a králikmi pred zrekonštruovanou komerčnou administratívnou budovou v Pekingu

Autor: TASR/AP-Andy Wong

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marian Kotleba

Miroslav Urban

Milan Šupa

Gustáv Murín

Dušan Hirjak

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali