Skončil sa tretí Veľký protikorupčný pochod. Heslom bolo: “Vypískaj Kaliho”

Skončil sa tretí Veľký protikorupčný pochod. Heslom bolo: “Vypískaj Kaliho”

Bratislava 25. septembra 2017 (HSP/Foto: Screenshot video)

 

Študenti na pochode vykrikovali heslá na odstúpenie Róberta Kaliňáka a pozvanie pochodovať mal dostať aj Robert Fico

Snímka z tretieho Veľkého protikorupčného pochodu

Dnes začal tretí Veľký protikorupčný pochod. Podľa prvých záznamov sa zdá, že účastníkov je zo všetkých doterajších pochodov najmenej. Portál topky ich počet odhaduje na 4 tisíc.

Reklama

Organizátorka Karolína Farská pred pochodom médiám avizovala, že pozvanie pochodovať dostane aj samotný premiér Robert Fico a za asistencie kamier sa vybrali oficiálnu pozvánku doručiť do podateľne vládnej budovy.

Na otázku novinárov, či by organizátori žiadali dôsledné prešetrenie aj káuz týkajúcich sa prezidenta Kisku, Farská odpovedala skôr vyhýbavo, slovami, že apoň taký postup, ako zaujali u Kisku, žiadajú u všetkých.

Reklama

 

“Uliatie” zo školy podmienené účasťou na pochode?

Podľa očitého svedka sa dnes už od 12.30 pred hlavným vchodom Strojníckej priemyslovky na Hálovej ulici v Petržalke začali organizovať do pochodových útvarov jej študenti. “To mi pripomenulo dávne časy, ako sme sa my (ale iba na ZŠ) takto, povinne, zhromažďovali na hromadné manifestácie, či do lampiónového sprievodu alebo ku povinnej návšteve rôznych slávností. Takže súdruhovia staro-noví (neo)boľševícki pedagógovia sa, nie iba z nostalgie, opäť vrátili do starých “dobrých”  čias, keď horlivo podporovali tú správnu politiku! A podľa času zhromažďovania sa odhadujem, že asi posledné dve vyučovacie hodiny odpadli. Teda ako obeť pre ten správny, protikorupčný (?) pochod v mene opäť “správnej” politiky neoboľševikov. Dúfam, že to nebude na úkor dejepisu, či slovenskej literatúry.”, napísal nám do redakcie Peter.

Následne, pochod už v úvode akcie začal pískaním (čo naznačuje heslo “vypískaj Kaliho!”) a vykrikovaním, aby minister vnútra odstúpil. V nadväznosti na minulé vyjadrenia organizátorov, pri ktorých sa zistilo, že sami nevedia presne, o čom sú kauzy, ktoré žiadajú prešetriť, je preto otázne, či vôbec protestujúci študenti vedia, prečo kričia “Kali, odstúp!” a či sa len nedali zviesť davovou psychózou.

Na pochode vystúpili okrem organizátorov Daniela Straku a Karolíny Farskej aj režisérka Tereza Nvotová a Naďa Adamčíková.

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

07:24

Vojenská základňa v strednom Iraku, kde sídlia oddiely irackej armády a proiránske polovojenské jednotky, sa stala terčom bombardovania.

07:23

Severná Kórea uskutočnila test “superveľkej hlavice” určenej pre strategickú riadenú strelu, uviedli v sobotu tamojšie štátne médiá a dodali, že odpálila aj nový typ protilietadlovej strely. 

07:22

 Vysokí predstavitelia OSN varovali Bezpečnostnú radu pred rizikami vzniku nového frontu v Sudáne v okolí mesta al-Fašír v provincii Severný Darfúr na severozápade krajiny, ktorého obyvateľstvo je už teraz na pokraji hladomoru.

07:21

Spojené arabské emiráty začali rozsiahlu humanitárnu operáciu v zbombardovanom meste Chán Júnis na juhu Pásma Gazy, pričom plánujú obnoviť prevádzku tamojšej Násirovej nemocnice.

07:18

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj počas cesty po východoukrajinskom regióne Donbas nachádzajúcom sa na frontovej línii navštívil veliteľské stanovište v bojmi zmietanom meste Časiv Jar. Zelenskyj to uviedol na platforme Telegram s tým, že na mieste bol oboznámený so situáciou v teréne.

Zelenskyj
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
07:16

Ukrajina má v rámci sebaobrany právo útočiť na legitímne vojenské ciele aj mimo svojho územia, vyhlásil po zasadnutí Rady NATO-Ukrajina v Bruseli generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg.

Generálnemu tajomníkovi NATO Stoltenbergovi predlžili mandát o jeden rok
Na snímke generálny tajomník Jens Stoltenberg
07:14

V Ekvádore zastrelili ďalšieho starostu. Ide už o druhý takýto prípad zavraždeného starostu v priebehu niekoľkých dní a piaty od začiatku roka. Túto latinskoamerickú krajinu pritom v nedeľu čaká celoštátne referendum o sprísnení opatrení proti organizovanému zločinu.

06:51

Na celom svete sa používa okolo 7000 jazykov. Čínština má viac ako 3000 rokov. Prvý text s čínskymi znakmi sa objavil v roku 1250 pred Kristom. Podľa najnovších údajov je dnes čínština najrozšírenejším jazykom, ktorý je prvým jazykom pre asi 1,24 miliárd ľudí v 37 krajinách.

06:50

 Muž, ktorý sa polial horľavinou a zapálil pred súdom v New Yorku, kde prebieha pojednávanie s bývalým americkým prezidentom Donaldom Trumpom, je v nemocnici v kritickom stave.

06:49

Americký občan Russell Bentley, ktorý v rokoch 2014 – 2017 bojoval na strane proruských separatistov na Ukrajine, bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck. 

06:47

Vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom v Bavorsku prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií. Manželia Navaľní dostali toto ocenenie “za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku”.

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií
Na snímke Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií v nemeckom Gmund am Tegernsee
06:43

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken zopakoval, že administratíva prezidenta Joea Bidena “nemôže podporiť” veľkú vojenskú operáciu izraelskej armády v meste Rafah v palestínskom Pásme Gazy.

 

Včera 20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

Včera 19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali