DNA známych ľudí. Puškin, Stalin, Hitler, Einstein, Napoleon. Aký mali pôvod?

DNA známych ľudí. Puškin, Stalin, Hitler, Einstein, Napoleon. Aký mali pôvod?

Bratislava 4. novembra 2020 (PR článok/Foto:Torden)

 

Anatolij Alexejevič Kľosov je ruský a americký vedec (chemik, biológ, genetik), ktorý sa preslávil genetickým výskumom v oblasti pôvodu Slovanov. Na začiatku 90. rokov odišiel do Spojených štátov a pracoval na prestížnej Harvardskej univerzite. Na základe svojich genetických výskumov  založil novú vedu s názvom „DNA genealógia“

Anatole Klyosov
Na snímke Anatole Klyosov

V ruskej televízii  Deň TV (ďalej len DTV ) v programe “DNA úžasných ľudí” sa opýtal reportér D. Kapsas genaológa Anatolija Kľosova na rôzne svetové historické osobnosti z hľadiska DNA, prinášame výber  z rozhovoru:

Reklama

 

DTV: – Puškin, Stalin, Hitler, Einstein, Napoleon a množstvo ďalších, o nich si dnes povieme. Začnime Puškinom, čo nám povie o ňom genealógia DNA?

AK: – Na túto otázku je možné odpovedať veľmi stručne, ale potom nebude zrejmé, čo to znamená. Tak uvediem nejaké ilustrácie. Môžem povedať, že analýza Puškinovej DNA ukázala haploskupinu R1a a jeho SNIP (miesto predkov v systéme R1a) sú Z208, Z92, WP569. Ak sa v tomto bode zastavíte a pozriete sa na to, informácie zostanú nepochopiteľné. Čo nám teda dáva táto informácia? Vysvetlím.

Reklama

Po prvé, táto haploskupina Puškina R1a patrí relatívne k hlavnej ruskej skupine, čo znamená že v tomto systéme hierarchie klanov je najväčší počet  Rusov. R1a je jedným z dvadsiatich typov, čo znamená, že vyjadrenie prítomnosti u Rusov je v pomere rovnajúcom sa 51 percentám.

V tomto zmysle je Puškin Rus a jeho mužskí predkovia sú tiež Rusi. Puškin skutočne vo svojich dokumentoch napísal, že jeho predkom bol Rassha (slávny manžel). Veľa sa diskutovalo o tom, kto je Rassha, odkiaľ prišiel? Zdá sa, že to bol pobaltský Slovan, ktorý bojoval bok po boku spolu s Alexandrom Nevským. Preto nie je náhoda, že Puškin je slnkom ruskej poézie. A čo ženská línia? Puškinovým pradedom je Hannibal, je Arapom Petra Veľkého, je ním aj Arap Petrovič alebo Abram Petrovič. Hannibal sa oženil s Grékyňou Evdokiou, ich syn Osip sa oženil s nemeckou šľachtičnou – Christinou-Reginou von Schobergovou. A Osipovou dcérou bola Nadežda, ktorá porodila syna – Alexandra Sergejeviča Puškina. Po ženskej línii je toho v rodine Puškinovcov veľa zmiešaného: Gréci, Etiópčania (Hannibal bol synom etiópskeho kniežaťa), Nemci. A po mužskej línii – čistý ruský rodokmeň.

Čistí Rusi však nie sú. Rusi sú vždy kombináciou rodov rôzneho pôvodu. Preto Rusmi zvyčajne nazývame ľudí, ktorí si hovoria Rusi, patria k ruskej kultúre a ktorých predkovia žili na území moderného Ruska, respektíve centrálnej časti modernej Ruskej federácie.

Čo znamená R1a, bolo jasné. Z208 je index z katalógu, čo znamená, že Puškinovi predkovia sú z ruskej roviny.

Severoázijská vetva. Z92 je index severnej časti tejto vetvy. WP569 je korunná vetva, venedy. Toto je konvenčný názov, nikto to úplne nepodložil. Ale ako ide čas, existuje viac dôkazov, že venedskí letopisci mali index WP569. Ukazuje sa, že Puškinov pra-pra-pra-dedo patrí do tejto benátskej vetvy. Osipova dcéra Nadežda (Puškinova matka) sa vydala za šľachtica Sergeja Lvoviča Puškina. Toto je krátke. Máme ešte veľa mien.

Reklama

 

dna
Ilustračné foto
DTV: – Ďalej na zozname máme Josifa Visarjonoviča Stalina.

AA: – Je to Gruzínec alebo Osetčan? Skutočnosť, že je Gruzínec, naznačuje, že sa narodil v Gori na území Gruzínska. O tom, že je Osetčan, sa hovorilo vo veľa rôznych príbehoch. Pripomeniem báseň O. E. Mandelstama, v ktorej o Stalinovi napísal: „A široký Osetský hrudník.“ Stalinova haploskupina je G2a, Z6653. Ako sme to vedeli? Stalinovým vnukom je režisér Alexander Burdonský. Je najstarším synom Vasilija Stalina a Galiny Burdonskej. Je režisérom v divadle sovietskej armády, svoju DNA dal na analýzu a ukázalo sa, že Stalin skutočne patrí do osetskej vetvy. Z6653 je klasická osetská vetva. V Osetsku sú celé dediny, ktoré majú takýto haplotyp a toto je fragment DNA, ktorý slúži ako orientačný a je identický so Stalinovým haplotypom. V Gruzínsku nie sú takí ľudia alebo ich je veľmi málo. Otázka so Stalinom je takmer vyriešená. Kto je ďalší na zozname?

 

DTV: – Napoleon, Hitler, Einstein. Máme veľa mien.

AA: – Začnime nejasnosťami o Hitlerovi, napriek tomu, že náš program sa volá „DNA úžasných ľudí“. Hitlera nemožno nazvať úžasným, program nazvime neutrálnejšie „DNA známych ľudí“. Z mnohých dôvodov Hitler u mnohých vyvoláva chorobný záujem a bol objektom lovu. A toto je detektívka. Identifikovali 39 príbuzných Hitlera a nikto z nich nedal svoju DNA na analýzu. Nechceli si spájať svoje meno s Hitlerom, hoci podľa archívnych údajov s ním súvisia. Začali teda pátrať iným spôsobom. Na večeru pozvali jedného z Hitlerových príbuzných. A počas večere tento príbuzný utieral sliny servítkou. Potom jeden z novinárov ukradol tuto servítku a dal ju na rozbor lekárom. Bola získaná DNA analýza – E1b. Toto je kuriózna haploskupina, ktorá pochádza z Blízkeho východu. Odtiaľ došlo k migrácii do severnej Afriky. V Severnej Amerike sa vyskytuje veľa tejto haploskupiny. A takýchto haploskupín je veľa na balkánskych ostrovoch. Práve tam na území bývalej Juhoslávie prevláda skupina E1b. V blízkosti Rakúska je tiež veľa takejto haploskupiny. Hitler má pomerne štandardnú rakúsku a balkánsku haploskupinu. Faktom je, že Židia majú veľa E1b. Toto je hlavná haploskupina Židov. Preto existuje teória, že patrí do židovskej haploskupiny. Ale to sa nepreukázalo. Je s najväčšou pravdepodobnosťou Rakúšan. A ja tvrdím na základe celého súboru dôkazov, že Hitler nemá nič spoločné so Židmi. Kto je ďalší?

 

Reklama
DTV: – Chcel som objasniť, či existuje taký pojem R1a1?

AA: – Samozrejme, že existuje. Ale toto je archaický názov. Je potrebné vrátiť sa do čias spred 10 tisíc rokov. Existujú aj také skupiny, ktoré majú 20 indexov – R1A1B1C1D1G2  Ale odkedy začala genealógia DNA, sám som vytvoril R1a1, aby som túto haploskupinu nejako odlíšil od všeobecnej skupiny. A všade v mojich dielach je napísané R1a1. Potom sa však skupina začala rozširovať a bola by to dezinformácia, ak by sme ju naďalej tak nazývali.

dna
Ilustračné foto

 

DTV: – Poďme k Napoleonovi.

AA: – Napoleon je E1b, rovnaký haplotyp ako Hitler. Presnejšie, E1BM34 je veľmi starodávna vetva, a tiež sem patrí Vladimír Žirinovskij. Má práve túto klasickú židovskú verziu po svojom otcovi Eidelsteinovi. Prijal už v dospelosti priezvisko Žirinovskij. Albert Einstein je E1b, rovnaký haplotyp ako Hitler. Jeho index je M35-Z830. Toto je tiež klasická židovská verzia. Žirinovskij a Einstein patria do skupiny Ashkenazi. To ukazuje, že skupina nezadáva etnickú príslušnosť, nezadáva národnosť. Pretože pojmy etnicita a národnosť sú moderné pojmy. A haploskupiny trvajú už desaťtisíce rokov. Haploskupina E1b vznikla pred 60 tisíc rokmi. A potom vetvy išli ako strom. Tu je kmeň – to je E. Potom tu bola vetva – E1b. A z tejto vetvy sú malé vetvy – to sú už vetvy Žirinovského, Einsteina, Hitlera atď. Nie je medzi nimi žiadny zvláštny vzťah, iba na úrovni mnohých tisícročí.

Často sa ma pýtajú, akí majú haplotyp ruskí cári. Ak urobíme krátky záver, potom sa v skutočnosti našlo veľa haploskupín. A keďže väčšina z nich pracuje na Západe, zaujíma ich napríklad Richard III. A ďalší západní králi. Existuje veľa krýpt, Richarda III. Našli zrolovaného pod asfaltom. Veľa sa diskutovalo, pretože sa ukázalo, že kráľ mal hrb. V bitke bol rozrezaný šabľou a predpokladá sa, že je to Richard III.

Teraz by som chcel vyjadriť vďačnosť tým ľuďom, ktorí sa venujú výskumu. Väčšina osobností, o ktorých som dnes hovoril boli skúmaní v laboratóriu Akadémie DNA genealógie v Moskve. Sú to traja ľudia, ktorí sa zaoberajú výskumom: riaditeľ akadémie a kandidát historických vied Merkulov Vsevolod, spisovateľ a vlastenec ruskej krajiny Iľja Rylščikov, Ržavskij Igor, ktorý interpretuje varianty haploskupín. Blog „DNA pozoruhodných ľudí“ bol vytvorený na webových stránkach Akadémie DNA genalógie http://topdnk.ru/catalog/

Blog obsahuje životopisy, popis, haploskupiny a nádherné príbehy, ktoré napísal Iľja Rylščikov. Posledná štúdia sa týkala Šolochova. Ten má skupinu J1a, Z1828. Krvný test odobrali jeho bratovi. Nezvyčajná skupina, pretože sa považuje za židovskú haploskupinu. Medzi Židmi a Arabmi je skutočne najvýraznejší. Pripomínam, že podľa Biblie sú Židia a Arabi príbuzní, majú spoločného predka Abraháma. Bolo to však pred 4 tisíc rokmi a skupina J1a vznikla pred 16 tisíc rokmi. A je možné, že sa sformovala na Kaukaze. Možno je to kaukazská skupina. A potom Kaukazania prišli z hôr na Blízky východ a pred tisíc rokmi priniesli so sebou túto haploskupinu. A. Šolochov, ktorý má zjavne kaukazské korene, má haploskupinu J1, a to je logické, pretože zo svojich starodávnych koreňov je kozákom. Ak máte akékoľvek otázky, opýtajte sa.

 

DTV: – Zúčastňujete sa osobne na interpretácii DNA? Vymenovali ste 3 ľudí, ktorí robia túto prácu. Aká je Vaša úloha?

A: – Od samého začiatku práce v akadémie som sa venoval interpretácii, ktoré mi prišli na email. Vždy som bezplatne robil analýzy, nikdy som od nikoho nebral peniaze. Ale keď bola zaregistrovaná Akadémia genealógie DNA, nastala otázka financovania. Preto je nemožné jednoducho požiadať o test DNA od detí Šolochova alebo Bunina. Ale ak my sami chceme poznať ich haplotypy, vtedy je všetko financované akadémiou, ako aj zisťovaním fosílnej DNA. Pretože jedna analýza fosílnej DNA stojí 100 tis. Rub, nikto z nás to nefinancuje. Pretože nie sme oligarchovia, nemáme ani mecenáša, ktorý by financoval náš výskum, vznikla požiadavka Ruskej akadémie vied, aby sa prestal výskum poskytovať bezplatne. Teda za peniaze to bude robiť Akadémia genealógie DNA. A každého, kto ma kontaktuje cez osobný email musím presmerovať do Akadémie. Akadémia urobí interpretácie a peniaze poputujú do genealogickej banky DNA. Niekedy robím výskum pre chudobných ľudí. Občas mi prídu aj smutné emaily. Jeden z nich bol od dôstojníka vo výslužbe. Nemal peniaze na výskum. Oslovil ma so žiadosťou, zaujímal o svoju genealógiu a chcel by urobiť analýzu DNA. Urobil som to bez nároku na honorár, je to asi 20 tisíc rubľov. Niekedy také veci musím robiť, pretože to bolo z mojej iniciatívy, osobne sa obrátil na mňa. Pre niekoho to robíme za polovičnú cenu, pre niekoho zadarmo. Tak som dlhé roky robil interpretácie zadarmo, pretože vtedy nebol nikto, kto by to robil v Akadémii. Potom sa objavili dvaja úžasní ľudia, ktorí prerástli učiteľa:  Igor Ržavsky a Jevgenij Merkulov. Robia vynikajúce interpretácie a prišli s nápadom vytvoriť “DNA galériu úžasných ľudí”.

Merkulov a Rzhavsky pozývajú ľudí sami, organizujú analýzu DNA a robia aj interpretácie. Nezúčastňujem sa na interpretáciách, ale zdieľajú so mnou údaje na overenie a schválenie.

 

Reklama
DTV: – Ak chce človek urobiť analýzu DNA, kde by mal začať?

AA: – Na webovej stránke Genealógii DNA je časť, kde môžete požiadať o analýzu DNA. Kontaktovať môžete Vsevoloda Merkulova cez e-mail. Ako odpoveď dostanete e-mail o platbe. Potom na adresu zákazníka príde súprava, ktorá obsahuje skúmavku a kefku s pokynmi, ako zhromaždiť sliny na analýzu.

Sliny by sa mali zhromažďovať v oblasti líc, pretože neustále dochádza k exfoliácie starých epiteliálnych buniek. Len čo sa zhromaždia podklady na analýzu, do dvoch týždňov príde odpoveď s indikáciou haploskupiny a haplotypu. Ale pre bežného človeka je to “biely papier”. Preto treba robiť osobnú interpretáciu. Interpretácia obsahuje 8 – 10 strán s podrobným popisom a ľahko zrozumiteľným textom. Toto nerobí nikto iný na svete. Dôvod je ten, že je to náročné na pracovnú silu. Minimálny čas potrebný na jednu interpretáciu je 6 hodín. Je to tak kvôli databáze, ktoru treba porovnať haplotyp s inými haplotypmi a vytvoriť rodokmeň.  Niekedy to trvá dva dni práce. Vysvetlím na svojom príklade, ako špecialista v tejto oblasti zarába. Zamestnancom platia za hodinu. Keď som pracoval ako vedecký expert na súdoch, moja sadzba bola 400 dolárov za hodinu. Ale takto je to v USA a na Západe.

 

DTV: – A v Rusku?

AA: – Ak poviem, že v Rusku stojí analýza 50 dolárov, nikto v USA mi to neverí. Toto je v podstate charita. Na webových stránkach akadémie je možné zvoliť iba analýzu, ktorá stojí 18 tisíc rubľov. A ak chcete interpretáciu, to treba zaplatiť približne ešte o 4 – 5 tisíc rubľov viac. Akadémia mala nedávno svojho tisíceho zákazníka. Čo znamená, že bolo urobených 1 000 interpretácií. To však nestačí a problém spočíva v tom, že Rusko ešte nedozrelo na genealógiu DNA z materiálneho hľadiska a ani z hľadiska záujmu o predkov. Na západe majú najväčší záujem Židia. Je to logické. V 20. storočí s takým údelom sa im stalo veľa udalostí. A nepoznajú svojich predkov. Momentálne pracujem na knihe „Národy Ruska“ a porovnávam tam informácie o všetkých, ktorí robili analýzu DNA. Zaujíma ma, či ruský ľud pozná svojich predkov. Hovoria, že Arab, ktorý nepozná svojich 7 generácií –  nie je muž. V Rusku poznajú jednu generáciu – pradeda  a prababku. V Kirgizsku tiež musia vedieť najmenej 7 generácií. Pretože ak nebudú vedieť 7, potom nebude žiadna svadba. Bude to incest. Starí Alani – Inguši, Oseti, Kabardino-Balkaria. Kto sú ich predkovia? To je možné vyriešiť pomocou genealógie DNA.

 

Reklama

 

povod slovanov
Kniah Pôvod Slovanov

Uvedenú knihu od Anatolija Kljosova si môžete objednať vo vydavateľstve TORDEN na tejto adrese:

https://torden.sk/produkt/povod-slovanov-genealogia-dna/

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:35

Austrálsky súd predĺžil do 10. mája platnosť príkazu, ktorým sociálnej sieti X prinútil odstrániť videá z minulotýždňového útoku nožom na biskupa, ku ktorému došlo v kostole v Sydney.

Súdny príkaz požadovala po útoku austrálska komisia pre elektronickú bezpečnosť, podľa ktorej spoločnosť X ignorovala predchádzajúce oznámenia o stiahnutí takýchto videí.

11:20

Šesť ľudí utrpelo zranenia pri ruskom raketovom útoku v Charkove na východe Ukrajiny. Oznámil to v stredu gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov s tým, že rakety tam poškodili tri obytné budovy, dva úrady, tri ďalšie budovy a tiež plynovod v centre mesta.

10:46

Nemecký europoslanec Maximilian Krah ešte v stredu prepustí svojho asistenta, ktorého zatkli pre obvinenia zo špionáže pre Čínu, zostáva však lídrom kandidátky pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) vo voľbách do Európskeho parlamentu. Oznámil to po stretnutí so spolupredsedami AfD Tinom Chrupallom a Alice Weidelovou.

Maximilian Krah
Nemecký europoslanec za Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah odchádza po vyhlásení
10:34

Austrálska polícia v stredu pri protiteroristických raziách zadržala sedem ľudí, ktorí podľa nej predstavovali neprijateľné riziko pre verejnosť a boli spojení s mladíkom obvineným z nedávneho útoku v kostole. Informovala agentúra AFP.

10:20

Taiwanská vláda sa zaviazala odstrániť takmer 800 sôch čínskeho vojenského diktátora Čankajška, ktorý na tomto ostrove vládol niekoľko desaťročí v rámci stanného práva. Jeho dedičstvo je naďalej predmetom sporných diskusií v krajine.

09:57

Nemecká vláda čoskoro obnoví spoluprácu s Agentúrou OSN pre pomoc palestínskym utečencom (UNRWA), ktorá pôsobí v Pásme Gazy a ďalších regiónoch. Oznámilo to v stredu ministerstvo zahraničných vecí spolu so spolkovým rezortom pre hospodársku spoluprácu a rozvoj.

09:37

Argentínska vláda pod vedením prezidenta Javiera Mileiho, ktorá spochybňuje počet nezvestných z čias brutálnej diktatúry v krajine, oznámila, že pozastavuje vyplácanie odškodného jej obetiam až do jeho úplného auditu.

09:14

Americký výrobca elektromobilov Tesla zaznamenal v minulom štvrťroku prvý pokles tržieb za takmer štyri roky. V medziročnom porovnaní sa znížili o 9 % na 21,3 miliardy dolárov (19,96 miliardy eur).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Múzeum STM Solivar v Prešove

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali