Djokovič v Londýne suverénne výhral 6:1 a 6:1 nad Japoncom Keiom Nišikorim

Djokovič v Londýne suverénne výhral 6:1 a 6:1 nad Japoncom Keiom Nišikorim

Londýn 16. novembra 2015 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Tim Ireland)

 

Pre Djokoviča je táto sezóna najlepšou v kariére 

Srbský tenista Novak Djokovič vstúpil v nedeľu do Turnaja majstrov v Londýne suverénnou výhrou 6:1 a 6:1 nad Japoncom Keiom Nišikorim. Nasadený hráč turnaja číslo jeden má v Londýne jasný cieľ získať štvrtý titul za sebou a piaty celkovo. Suverénny líder svetového rebríčka ATP Entry vybavil úvodný set za 31 minút. Ten druhý trval 35 minút. Vo večernom súboji v skupine Stana Smitha zvíťazil grandslamový rekordér Švajčiar Roger Federer nad Čechom Tomášom Berdychom 6:4, 6:2.

Reklama
Na snímke srbský tenista Novak Djokovič bozkáva víťaznú trofej mužskej svetovej jednotky po víťazstve nad Japoncom Keiom Nišikorim v skupine Stana Smitha na Turnaji majstrov v Londýne
Na snímke srbský tenista Novak Djokovič bozkáva víťaznú trofej mužskej svetovej jednotky po víťazstve nad Japoncom Keiom Nišikorim v skupine Stana Smitha na Turnaji majstrov v Londýne

 

Pre Djokoviča je táto sezóna najlepšou v kariére a v londýnskej 02 aréne je v pozícii topfavorita. “Nole” vyhral tri grandslamové turnaje – Australian Open, Wimbledon i US Open. Exceloval aj na podujatiach Masters 1000 a naposledy nenašiel premožiteľa ani v Paríži. Jeho tohtoročná bilancia 79-5 hovorí za všetko. Srb ťahá 23-zápasovú víťaznú šnúru, doposiaľ poslednú prehru mu uštedril v auguste Federer vo finále turnaja v Cinncinati.

Reklama

“Bez debaty toto bol môj najlepší tenis, ktorý som tento rok predviedol. Bol to môj najlepší a neuveriteľný výkon,” citovala 28-ročného zverenca Nemca Borisa Beckera a slovenského trénera Mariána Vajdu agentúra Reuters.

Berdychovi vyšiel začiatok súboja s Federerom a po rýchlom brejku sa ujal vedenia 2:0. Švajčiar však bleskovo vyrovnal na 2:2 a po ďalšom brejku v deviatom geme získal úvodný set vo svoj prospech. Druhé dejstvo bolo už jasnou záležitosťou rodáka z Bazileja, ktorý po dvoch brejkoch odskočil Berdychovi na 4:0.

“Nemal som práve najlepší štart do zápasu. Neviem, čím to bolo. Možno tým, že už je koniec sezóny, možno povrchom, ktorý ja pomalší ako v uplynulých rokoch. V dueli proti Djokovičovi si určite nebudem môcť dovoliť prehrať hneď prvý servis,” povedal Federer pre akreditované médiá.

Turnaj majstrov v Londýne:
Skupina Stana Smitha:
Novak Djokovič (1-Srb.) – Kei Nišikori (8-Jap.) 6:1, 6:1, Roger Federer (3-Švajč.) – Tomáš Berdych (6-ČR) 6:4, 6:2

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:54

Čína vydala v stredu vyhlásenie, v ktorom uviedla, že americká vojenská pomoc pre Taiwan “zvýšila nebezpečenstvo konfliktu” v Taiwanskom prielive. Vyjadrenie prišlo po tom, ako americký Kongres vyčlenil na vojenskú podporu pre Taiwan približne 7,7 miliárd eur.

11:35

Austrálsky súd predĺžil do 10. mája platnosť príkazu, ktorým sociálnej sieti X prinútil odstrániť videá z minulotýždňového útoku nožom na biskupa, ku ktorému došlo v kostole v Sydney.

Súdny príkaz požadovala po útoku austrálska komisia pre elektronickú bezpečnosť, podľa ktorej spoločnosť X ignorovala predchádzajúce oznámenia o stiahnutí takýchto videí.

11:20

Šesť ľudí utrpelo zranenia pri ruskom raketovom útoku v Charkove na východe Ukrajiny. Oznámil to v stredu gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov s tým, že rakety tam poškodili tri obytné budovy, dva úrady, tri ďalšie budovy a tiež plynovod v centre mesta.

10:46

Nemecký europoslanec Maximilian Krah ešte v stredu prepustí svojho asistenta, ktorého zatkli pre obvinenia zo špionáže pre Čínu, zostáva však lídrom kandidátky pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) vo voľbách do Európskeho parlamentu. Oznámil to po stretnutí so spolupredsedami AfD Tinom Chrupallom a Alice Weidelovou.

Maximilian Krah
Nemecký europoslanec za Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah odchádza po vyhlásení
10:34

Austrálska polícia v stredu pri protiteroristických raziách zadržala sedem ľudí, ktorí podľa nej predstavovali neprijateľné riziko pre verejnosť a boli spojení s mladíkom obvineným z nedávneho útoku v kostole. Informovala agentúra AFP.

10:20

Taiwanská vláda sa zaviazala odstrániť takmer 800 sôch čínskeho vojenského diktátora Čankajška, ktorý na tomto ostrove vládol niekoľko desaťročí v rámci stanného práva. Jeho dedičstvo je naďalej predmetom sporných diskusií v krajine.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Múzeum STM Solivar v Prešove

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali