Cígera potešila úroveň druhého kempu: “Ešte lepší ako vo Zvolene”

Cígera potešila úroveň druhého kempu: “Ešte lepší ako vo Zvolene”

Trenčín 9. decembra 2015 (TASR/HSP/Foto:TASR-Radovan Stoklasa)

 

Sústredenie si pochvaľovali aj hráči

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Zdeno Cíger si pochvaľoval utorňajší tréningový kemp v Trenčíne ešte viac ako ten prvý zo Zvolena. Na zimnom štadióne Pavla Demitru sa zišiel opäť výber z najvyššej domácej súťaže a tréneri preberali s hráčmi najmä systém hry, ktorý analyzovali aj prostredníctvo videa.

Reklama
Na snímke reprezentačný tréner Zdeno Cíger  počas tréningu
Na snímke reprezentačný tréner Zdeno Cíger počas tréningu

Oproti minulotýždňovému kempu sa zmenila asi polovica kádra. Z pôvodnej nominácie ešte vypadla trojica Michal Juraško, Richard Rapáč a Tomáš Zigo, ktorých nahradili Adam Drgoň, Martin Beluš a Patrik Koyš. “Som spokojný, akcia sa nám osvedčuje a túto hodnotím ešte lepšie ako prvú. Som rád, že to graduje a nestagnuje. Chalani aj dnes ukázali vynikajúce nasadenie a snahu. Pozreli sme si video, prešli sme si taktiku. Nevidel som žiadne negatívne postoje, všetci sa tešia. To je podstatné. Má to úroveň a má to význam. Už pri tej prvej akcii som to hodnotil pozitívne. Je to niečo navyše, taká pridaná hodnota. Verím, že to každému niečo dá,” povedal po tréningu hlavný tréner.

Po videoanalýze išli hráči na ľad a po tréningu si vyskúšali aj modelovaný zápas. Tréneri vysvetlili hráčom systém, ktorý chcú vštepiť do hry národného mužstva. “Nie každý klub hrá rovnaký systém. My už máme niečo nastavené, s dvomi hráčmi napádame, tretí musí byť stiahnutý viac vzadu. To im tlačíme. Sú to také detaily, aby neodhadzovali puky, verili si a dostávali sa do situácií jeden na jedného. Očakávame presné prihrávky a rýchle zakončenie,” pokračoval Cíger. “Niektorí hráči to nemajú zaužívané a trvá im dlhšie, kým sa prispôsobia. Ale napríklad Michal Hlinka, ktorý bol s nami na všetkých akciách, to plní úplne perfektne a dostáva sa z toho do šancí. Tak isto chalani, ktorí boli na Nemeckom pohári. Musia pochopiť, čo od nich žiadame,” uviedol.

Reklama

Realizačný tím sa vďaka prípravným kempom, ďalšie dva sú na programe v januári, zoznámi s viacerými adeptmi na reprezentačný dres. Môže si ich vyskúšať v rôznych modelových situáciách, preverí si ich schopnosti i vôľu pracovať a učiť sa nové veci. “Preto to robíme. Nestíhame chodiť po všetkých štadiónoch, nemôžem chodiť na tréningy tímov a pozorovať, ako sa tam hráči správajú. Na týchto dvoch akciách, keď hrali medzi sebou, sme zistili ich kvalitu a to, že sa s nimi dá pracovať,” pokračoval Cíger.
Už v stredu by mal zverejniť nomináciu na budúcotýždňový turnaj Arosa Challenge vo Švajčiarsku. Do výberu by sa mohli dostať aj viacerí hráči z tréningových kempov, Cíger však tesne po ňom menovať nechcel: “Na to si ešte musíme sadnúť, no bolo tu veľa hráčov, s ktorými sa dá pracovať. Väčšinou sú mladší a môžeme s nimi počítať do budúcnosti. Bol som milo prekvapený.”

Pre Cígera je to zároveň recept, ako by sa mohol vyrovnať s nelichotivou situáciou v hokejovom hnutí. Po posledných voľbách prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) približne 50 skúsených hráčov vstúpilo do štrajku a národný tím tak musí hľadať náhradu. Obe strany si k sebe hľadajú cestu, no riešenie zatiaľ neprišlo. “Podľa toho, čo počúvam, sa z ich strany nič nezmenilo. Ja som len nadšený, že máme veľa chalanov, ktorí chcú reprezentovať, chodiť na takéto akcie, pracovať a ukázať sa.”

Zmenou prešiel aj realizačný tím. Pavla Paukovčeka vystriedal v pozícii asistenta Jan Kobezda, ktorý pôsobí v Trenčíne ako generálny manažér aj ako jeden z hlavných trénerov extraligovej Dukly. Spoločne s Paukovčekom budú obaja asistovať trénerovi Petrovi Oremusovi na februárovom Turnaji štyroch krajín v Innsbrucku, kde sa predstaví Olympijský výber SR do 23 rokov. Súbežne odohrá reprezentačné “áčko” pod Cígerovým vedením turnaj Slovakia Cup v Žiline.

Sústredenie si pochvaľovali aj hráči. Prínosné bolo napríklad pre brankára HKM Zvolen Samuela Baroša. “Je to o niečo pestrejšie ako v klube, takže som rád. Som už na druhom kempe, teraz sme robili veci, ktoré sme vtedy nestihli, mali sme viac času. Je to super a šanca pre mladších chalanov, ako som aj ja. Nemáme veľké skúsenosti s reprezentáciou a tu sa môžeme ukázať,” uviedol. “My brankári sme mali spoločnú rozcvičku a povedali sme si nejaké veci s trénerom brankárov. Vravel, že za jeden tréning nemôže zmeniť náš štýl, ale poradil. Napríklad mne hovoril, na čom by som mal viac popracovať. My v klube nemáme trénera brankárov, takže som rád, že tu mi niekto povedal, čo a ako. Tie cvičenia budem teraz robiť aj v klube.”

Zaujímavosťou bol tréning so svetlými pukmi. “Zažil som to prvýkrát. Ťažšie sa to chytá, pretože tam nie je taký kontrast, ale bolo to zaujímavé,” dodal.

Reklama
Na snímke útočník Michal Hlinka (Dukla Trenčín) počas tréningu
Na snímke útočník Michal Hlinka (Dukla Trenčín) počas tréningu

Aj pre útočníka Michala Hlinku to bol už druhý takýto kemp, tentokrát v domácom prostredí. “Bolo to dobré, s novými spoluhráčmi sme si sadli, tréning mal grády, takže akciu hodnotím pozitívne. Tak isto ako pred týždňom vo Zvolene, ale teraz som to mal doma a nemusel som nikam cestovať. Spoznáme sa, pozrieme si video, ideme trošku do systému a tréner nám povie, čo od nás chce,” uviedol.

Krídelník Žiliny Václav Stupka berie kemp ako veľkú šancu dostať sa do národného tímu: “Tréneri si pozreli ako hráme jeden na jedného, nejaké kombinácie. Malo to úroveň. Robím všetko pre to, aby si ma všimli a aby som sa dostal na nejaký turnaj.”

 

Nominácia SR na tréningový kemp v Trenčíne:

brankári: Samuel Baroš (HKM Zvolen, 2/0), Patrik Rybár (ŠHK 37 Piešťany, 0/0), Tomáš Tomek (MSHK Žilina, 0/0)

Reklama

obrancovia: Patrik Bačik (MHC Martin, 0/0), Tomáš Brňák (ŠHK 37 Piešťany, 0/0), Martin Gründling (HC’05 iClinic Banská Bystrica, 1/0), Matúš Holenda (Dukla Trenčín, 3/0), Lukáš Matejka (MHC Martin, 0/0), Denis Rehák (Dukla Trenčín, 0/0), Mislav Rosandić (HC’05 iClinic Banská Bystrica, 3/0), Adam Drgoň (Dukla Trenčín, 0/0)

útočníci: Michal Hlinka (Dukla Trenčín, 3/0), Marcel Holovič (ŠHK 37 Piešťany, 0/0), Rastislav Konečný (MSHK Žilina, 0/0), Patrik Lamper (HC’05 iClinic Banská Bystrica, 0/0), Juraj Majdan (HC’05 iClinic Banská Bystrica, 6/0), Lukáš Paukovček (HK Poprad, 0/0), Radovan Puliš (HKM Zvolen, 1/0), Branislav Rapáč (HK Poprad, 0/0), Martin Belluš (ŠHK 37 Piešťany, 0/0), Václav Stupka (MSHK Žilina, 0/0), Andreas Štrauch (HK Poprad, 0/0), Patrik Koyš (Dukla Trenčín, 0/0).
realizačný tím: Zdeno Cíger (tréner), Miroslav Miklošovič (asistent trénera), Ján Kobezda (asistent trénera), Peter Kosa (tréner brankárov).

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

Včera 20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

Včera 20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

Včera 20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

Včera 19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

Včera 19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

Včera 19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

Včera 18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

Včera 18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

Včera 18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

Včera 18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

Včera 18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali