Cíger cítil pre premiére nervozitu: “Maďari boli premotivovaní”

Cíger cítil pre premiére nervozitu: “Maďari boli premotivovaní”

Petrohrad 7. mája 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Martin Baumann)

 

Realizačný tím sa chystal ešte v sobotu pozrieť si duel Francúzov s Nemcami, keďže práve “Les Bleus” budú už v nedeľu o 19.15 SELČ druhými súpermi Slovákov v B-skupine

Tréner Zdeno Cíger má za sebou víťaznú premiéru na majstrovstvách sveta. Jeho zverenci zvládli úvodné vystúpenie v petrohradskej B-skupine, nepríjemných Maďarov zdolali 4:1 a zo 46-ročného kouča tak mohol konečne opadnúť stres.

Reklama
Na snímke Zdeno Cíger
Na snímke Zdeno Cíger

“Ak by som povedal, že som nebol nervózny, tak by som klamal. Určite som pociťoval nervozitu. O Maďaroch som počúval už mesiac. Bolo to intenzívne. Mám známych, ktorí bývajú kúsok od maďarských hraníc, často tam chodím, tak som sa o tomto zápase napočúval… Maďari si verili, aj z hľadiska bolo cítiť, ako sú namotivovaní. Je veľmi dobre, že sme to zvládli,” pochvaľoval si Cíger.

Triumf sa však nerodil ľahko. Ani vedenie 3:1 nezlomilo odpor južného suseda, ktorý hrýzol až do záverečných minút, pokým výhru definitívne nepodčiarkol do prázdnej bránky Patrik Lušňák. “Počítali sme s takým priebehom. Maďari boli skutočne nepríjemným súperom. Myslím si, že už v ďalších zápasoch takto hrať nebudú. Boli namotivovaní, povedal by som, že až premotivovaní. Navyše, mali kopec síl. Mal som pocit, že by mohli skôr odpadnúť, no oni vydržali celý zápas,” analyzoval stretnutie Cíger. Podľa neho mohol byť rozdiel v skóre aj vyšší. “Škoda niektorých nevyužitých šancí, efektivita mohla byť lepšia. V tretej tretine sme sa dopustili zbytočných vylúčení, napríklad Jaroš vyhodil puk z obranného pásma a putoval na trestnú lavicu. Ale to vyplývalo aj z tlaku súpera. Treba pochváliť chalanov, oslabenia hrali skutočne obetavo, hádzali sa do striel. Pre nás bolo dôležité, že sme si vedeli náskok ustrážiť.”

Reklama

Náskok si Slováci ustrážili, v závere ale nechali hrať súpera a tak museli drieť až do posledných minút. “Mužstvo už v príprave ukázalo, že ešte nie je naučené kontrolovať hru celých 60 minút. Vždy niekto z hráčov poľaví, začne trochu vymýšľať. V jednej chvíli sme začali prepadať, neboli sme zrazu toľko disciplinovaní. Vedeli sme, že Maďari to budú vedome hádzať za nás a budú čakať, že ich napadneme. Zbytočne sme sa nechali vytiahnuť a už sme sa nevedeli vrátiť naspäť. Zbytočne sme im dávali šance. Treba sa poučiť z chýb. Každopádne, je pre nás dobrým znamením, že vieme zvládnuť aj takéto dramatické zápasy. Verím, že nás to psychicky povzbudí a pomôže dať mužstvo dokopy,” pokračoval tréner.

Cíger vyzdvihol výkon Branislava Konráda, ktorý pri debute na MS zneškodnil 20 súperových striel a najmä v závere niekoľkými náročnejšími zákrokmi podržal svoje mužstvo: “Braňo nám dáva istotu. Maďari výborne strieľali, no my sme dokázali veľa pokusov zblokovať a ostatné Braňo pochytal. Pri každom puku, ktorý na neho smeroval, bolo cítiť, že vie, čo robí.” Trénera potešilo, že sa v koncovke presadili tri útoky. Paradoxne ten prvý, vedený na centri Martinom Réwayom, ktorý ťahal mužstvo v príprave, vyšiel proti Maďarom gólovo naprázdno. “Neboli takí efektívni, musia to trochu zjednodušiť. Nedá sa stále dávať góly do prázdnej bránky. Niekedy stačí jednoduché nahodenie puku, zavrieť oči a napáliť to do bránky. S týmto sa aj Martin Bakoš trápil. Musíme byť efektívnejší.”

Realizačný tím sa chystal ešte v sobotu pozrieť si duel Francúzov s Nemcami, keďže práve “Les Bleus” budú už v nedeľu o 19.15 SELČ druhými súpermi Slovákov v B-skupine. “Cígerovci” sa s nimi stretli už dvakrát v príprave, takže sa navzájom dobre poznajú. “Väčšinou tie tímy majú svoj štýl, už je to potom iba vec finálnej zostavy. Francúzi nemajú veľa špičkových hráčov. Je to súper, ktorý vie byť nepríjemný. Ak bude môcť, tak nám bude dýchať na chrbát,” tvrdí Cíger.

Je možné, že v nedeľu dostanú šancu aj útočníci Peter Cehlárik a Pavol Skalický, ktorí proti Maďarom nenastúpili. “Nechcem predbiehať. Nerád mením víťaznú zostavu, na druhej strane niektorí hráči neboli na tom dnes až tak dobre a čakal som od nich lepšie výkony. Máme v kádri navyše dvoch hráčov, ešte zvážime, či im dáme príležitosť. Treba rozložiť sily, veď odohráme štyri zápasy v priebehu piatich dní…” Tréner zatiaľ nechcel prezradiť, či proti Francúzom dostane v bránke opäť príležitosť Konrád, alebo ho nechá odpočinúť a medzi žŕdky sa postaví Július Hudáček, ktorý sledoval sobotňajší duel zo striedačky. “Ešte sa s trénerom brankárov Petrom Kosom dohodneme, kto bude chytať. Pôvodne sme zvažovali, že oboch sa budeme snažiť udržať v zápasovom rytme, teraz si ale myslím, že by mal v nedeľu chytať Braňo. Ešte sa rozhodneme, chceme im to obom dať vedieť čím skôr, aby sa mohli nastaviť na zápas. Samozrejme, musíme mať v týchto rozhodnutiach aj šťastie.”

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

Včera 19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

Včera 19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

Včera 19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

Včera 19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

Včera 18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

Včera 18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

Včera 18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

Včera 18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

Včera 18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

Včera 18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

Včera 18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali