Carolina nestačila na Anaheim, Sekera asistoval

Carolina nestačila na Anaheim, Sekera asistoval

New York 4. februára 2015 (TASR/HSP/Foto:TASR)

 

Andrej Sekera sa podieľal na druhom góle svojho tímu

Hokejisti Caroliny podľahli v zápase zámorskej NHL na ľade Anaheimu 4:5 pp. V drese hostí sa do štatistík zapísal obranca Andrej Sekera, ktorý sa podieľal na druhom góle svojho tímu. Bola to pre neho 15. asistencia v sezóne.

Reklama
Na snímke center Anaheimu Ducks Ryan Getzlaf (vľavo) sa raduje z gólu, vpravo prekonaný brankár Caroliny Hurricanes Anton Chudobin a hráči Victor Rask (druhý zľava) a Andrej Sekera

NY Islanders v bránke s Jaroslavom Halákom v noci na stredu takisto ťahal za kratší koniec v súboji s Floridou, keď prehral 2:4. Slovenský gólman predviedol 26 zákrokov a mal 89,7 % úspešnosť zákrokov. V tíme “ostrovanov” nastúpil aj obranca Ľubomír Višňovský, počas necelých 21 minút strávených na ľade zaznamenal dve mínusky. Útočník Floridy Tomáš Kopecký odohral 13:15 min a prezentoval sa jedným neúspešným streleckým pokusom. Nedarilo sa ani ďalším slovenským útočníkom. Hokejisti Los Angeles s Mariánom Gáboríkom prehrali vo Washingtone 0:4, gól nestrelilo ani Chicago v zostave s Mariánom Hossom a podľahlo Minnesote na jej ľade 0:3. Z bodov sa netešili ani hokejisti Toronta s Richardom Pánikom, ktorí prehrali v Nashville 3:4. Buffalo prerušilo 14-zápasovú sériu prehier a zvíťazilo v Montreale 3:2, obranca Andrej Meszároš v drese Sabres šancu nedostal.

Na snímke pravé krídlo Floridy Panthers Jimmy Hayes (12) sa raduje z gólu do brány Jaroslava Haláka z New Yorku Islanders

Islanders prehrali tretíkrát za sebou, keď na domácom ľade nestačili na Floridu. Nerozhodný stav zlomil v 43. minúte v presilovke svojím druhým gólom v zápase Jimmy Hayes a nečakaný triumf Panthers poistil do prázdnej bránky 22 sekúnd pred koncom Brandon Pirri. “Chalani išli naplno celý zápas. Bol to tímový výkon,” povedal pre nhl.com tréner Floridy Gerrard Gallant. V bránke hostí zaznamenal 32 zákrokov bývalý gólman Islanders Al Montoya, ktorý nastúpil prvýkrát od 9. januára. “Tu som v NHL začínal, takže to bol príjemný návrat. Islanders sa vypracovali na skvelý tím,” povedal Montoya, ktorý bol “ostrovanom” v rokoch 2010 – 2012. Islanders prehrali prvýkrát v sezóne tri zápasy za sebou a navyše ich teraz čakajú tri zápasy vonku vo Philadelphii, Bostone a Buffale. Halák prehral druhý duel za sebou a v kariére s Floridou neuspel druhýkrát z 11 zápasov. Druhý zápas po zranení odohral obranca Ľubomír Višňovský, ale zaznamenal dve mínusky a duel mu nevyšiel. “Musíme hrať sebavedomejšie. Strácali sme dnes veľa pukov, ja asi najviac. Toto nebola naša hra,” skonštatoval skúsený obranca pre newsday.com.

Reklama

Washington zdolal obhajcu Stanleyho pohára z Los Angeles 4:0 a zaznamenal druhé víťazstvo z uplynulých ôsmich duelov. Hrdinom duelu bol brankár Brian Holtby, ktorý chytil všetkých 27 striel Kings a zaznamenal už svoje šieste čisté konto, čím sa vyrovnal lídrovi celej súťaže Marcovi-Andre Fleurymu. Dvomi presnými zásahmi oslávil svoj 500. zápas v kariére Troy Brouwer. “Určite si na tento zápas budem dlho pamätať,” povedal zámorským médiám spokojný útočník. Králi, ktorým deň pred zápasom gratuloval k Stanley Cupu prezident USA Barack Obama, nepodali dobrý výkon. “Nehrali sme dobre, zápas nám nevyšiel. Musíme sa zlepšiť, pretože nie sme na tom dobre v tabuľke a každý zápas je teraz dôležitý,” povedal zámorským médiám slovinský útočník Kings Anže Kopitar. Gáborík bol na ľade takmer 18 minút, ale zaznamenal len jednu mínusku a raz vystrelil. Šancu mal v druhej tretine, ale Holtby jeho únik zneškodnil.

Výbornú formu má Minnesota, ktorý zasypala Chicago 43 strelami a tešila sa zo 4. víťazstva za sebou. Wild zvíťazili 3:0, keď tretie čisté konto v ôsmom štarte v drese “divochov” po výmene z Arizony zaznamenal brankár Devan Dubnyk. “Chalani hrali dnes fantasticky nielen v útoku, ale aj vzadu a veľmi mi uľahčili prácu,” povedal Dubnyk, ktorý kryl 24 striel. Chicago predtým prehralo na ľade San Jose 0:2 a prvýkrát od októbra 2006 neskórovalo v dvoch dueloch za sebou. Slovenský útočník Blackhawks Marián Hossa bol na ľade takmer 17 minút, pripísal si jednu strelu a raz putoval na trestnú lavicu. Tréner Minnesoty Mike Yeo povedal, že to bol asi najlepší zápas jeho tímu v sezóne. “Asi áno a ja verím, že sa dočkáme ešte lepších duelov. Je mi však jasné, že sa nedá hrať v každom zápase tak ako dnes,” povedal.

Nashville zdolal Toronto 4:3 a tešil sa z deviateho domáceho víťazstva za sebou, čím vytvoril klubový rekord. Na druhej strane Toronto prehralo 10. zápas v sérii a vyrovnalo negatívny klubový zápis z roku 1967. Maple Leafs otočili z 0:2 na 3:2 po dvoch rýchlych góloch v úvode tretej tretiny, ale napokon víťazstvo neudržali. Víťazný gól strelil v 52. minúte Colin Wilson. V závere bolo Toronto doslova centimetre od vyrovnania, ale Carter Hutton akrobatickým spôsobom v otočke odpálil hokejkou puk tesne pred bránkovou čiarou. “Bol to skvelý zákrok. Videl som ako ide puk do bránky, ale on to ešte stihol odpratať. Úžasné,” chválil spoluhráča Wilson. V drese Toronta odohral 12:45 minúty Richard Pánik, ale nepresadil sa.

Buffalo zvíťazilo v Bell Centre nad domácim Montrealom 3:2 a prerušilo hrozivú sériu 14 prehier, ktorá bola najhoršou v klubovej histórii. Víťazný gól strelil bývalý kapitán Canadiens Brian Gionta. Sabres boli už len jednu prehru od tretej najdlhšej série v NHL, ktorú od 29. novembra 1930 do 8. januára 1931 napísali hokejisti jedného z najhorších tímov histórie Philadelphia Quakers. Najviac zápasov v rade, 17, prehral v sezóne 1974/1975 Washington Capitals a v ročníku 1992/1993 to zopakovali hráči San Jose Sharks. Buffalo vyhralo prvýkrát od 27. decembra, keď zdolalo Islanders 4:3 po nájazdoch. “Máme v tíme viacero hráčov, ktorí hrali v kvalitných tímoch a je nepríjemné spadnúť do takejto sériu. Sme radi, že to máme za sebou,” povedal Gionta. Brankár Montrealu Carey Price vstupoval do zápasu po dvoch shutoutoch v rade, ale už po necelých šiestich minútach lovil puk zo siete po zásahu Drewa Stafforda. Jeho séria bez gólu sa zastavila na čísle 158:24. Montreal prestrieľal hostí v pomere 34:18, ale prehral s Buffalo tretí zo štyroch zápasov v sezóne. Slovenský obranca Buffala Andrej Meszároš príležitosť v tomto zápase nedostal.

Carolina viedla v Anaheime v tretej tretine 4:2, ale napokon padla v predĺžení po zásahu kapitána Ducks Ryana Getzlafa. Ten po skvelej spolupráci s Coreym Perrym udrel už v 45. sekunde predĺženia. Perry predtým strelil svoj 20. a 21. gól v sezóne a stal sa prvou hviezdou zápasu. Obranca Hurricanes Andrej Sekera zaznamenal 15. asistenciu v sezóne, keď sa v prvej tretine podieľal na zásahu Jaya McClementa.

Reklama

“Diabli” z New Jersey zdolali Ottawu 2:1. Víťazný gól, už svoj siedmy v sezóne strelil Mike Cammalleri a je v tejto štatistike lídrom celej NHL. V bránke Devils nastúpil už v 44. zápase v sezóne Corey Schneider a pod víťazstvo sa podpísal 19 zákrokmi. Český veterán Jaromír Jágr zaznamenal 1067. asistenciu v kariére a priblížil sa na 12 k Adamovi Oatesovi, ktorý je v historických tabuľkách šiesty. Arizona vyhrala v Columbuse 4:1, víťazný gól strelil Oliver Ekman-Larsson, ktorý je s 15 zásahmi najlepším strelcom spomedzi obrancom v NHL.

Bluesmani zo St. Louis zdolali Tampu Bay 2:1, keď v predĺžení rozhodol Jaden Schwartz. St. Louis získali minimálne bod v 12-tich zápasoch za sebou, čo je klubový rekord. “Blesky” dlho viedli po zásahu Cedrika Paquetta, ale tri minúty a desať sekúnd pred treťou sirénou poslal svojím 26. gólom v sezóne duel do predĺženia ruský útočník Vladimir Tarasenko. Pri víťaznom góle si pripísal asistenciu aj Brian Elliott, ktorý sa stal prvým brankárom Blues od 3. novembra 1985 s asistenciou v predĺžení. Naposledy sa to podarilo Darrellovi Mayovi proti Winnipegu Jets.

Colorado vyhral v Dallase 3:2, keď až v 11. sérii samostatných nájazdov rozhodol Maxime Talbot. Ten si nájazdovú lotériu vyskúšal prvýkrát v kariére a hneď sa tešil z úspechu. Stars viedli 2:0, ale hostia vyrovnali 20 sekúnd pred koncom pri hre bez brankára zásluhou obrancu Tysona Barrieho.

O víťazstve Vancouveru nad Winnipegom 3:2 rozhodol v predĺžení netradičný strelec Luca Sbisa. Obranca “kosatiek” strelil svoj tretí gól v sezóne a bodoval prvýkrát po 25 zápasoch. Tridsaťročný švajčiarsky hokejista, ktorý sa narodil v Taliansku, zakončil úspešne brejk s českým útočníkom Radimom Vrbatom.

 

Reklama

Sumáre:

NEW JERSEY – OTTAWA 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Góly: 33. Henrique (Židlický, Greene), 46. Cammalleri (Jágr) – 31. Lazar (Hoffman, Borowiecki). Brankári: Schneider – Lehner, strely na bránku: 19:20, 11.461 divákov.

NY ISLANDERS – FLORIDA 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)

Góly: 2. Lee (Bailey, Tavares), 33. Lee (Hamonic, Leddy) – 5. Hayes (Bjugstad, Jokinen), 31. Gudbranson (Fleischmann, Pirri), 43. Hayes (Bjugstad, Ekblad), 60. Pirri (Huberdeau). Brankári: HALÁK – Montoya, strely na bránku: 34:30, 14.704 divákov.

WASHINGTON – LOS ANGELES 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Góly: 18. Brouwer (Kuznecov, Alzner), 37. Brouwer (Green, Bäckström), 46. Bäckström (Johansson, Ovečkin), 47. Fehr (Ward). Brankári: Holtby – Quick, strely na bránku: 27:27, 18.506 divákov.

COLUMBUS – ARIZONA 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)

Góly: 21. Wisniewski (Johnson, Hartnell) – 8. Lessio (Crombeen, Shinnimin), 23. Ekman-Larsson (Yandle, Vermette), 26. Doan (Korpikoski, Yandle), 58. Rieder (Vermette). Brankári: Forsberg – Smith, strely na bránku: 31:29, 14.108 divákov.

MONTREAL – BUFFALO 2:3 (1:3, 0:0, 1:0)

Reklama

Góly: 9. Prust (Desharnais), 45. Desharnais (Weise, Pacioretty) – 6. Stafford (Hodgson, Myers), 15. Moulson (Zadorov, Mitchell), 20. Gionta. Brankári: Price – Enroth, strely na bránku: 34:18, 21.286 divákov.

ST. LOUIS – TAMPA BAY 2:1 pp (0:1, 0:0, 1:0 – 1:0)

Góly: 57. Tarasenko (Šťastný), 62. Schwartz (Butler, Elliott) – 6. Paquette (Killorn, Drouin). Brankári: Elliott – Bishop, strely na bránku: 18:31, 17.223 divákov.

NASHVILLE – TORONTO 4:3 (2:0, 0:1, 2:2)

Góly: 12. Jones, 16. Weber (Forsberg, Fisher), 47. Fisher (Wilson, Josi), 52. Wilson (Fisher, Neal) – 28. Winnik (Santorelli, Lupul), 43. Kadri (Booth, Franson), 43. Santorelli (Lupul, Rielly). Brankári: Hutton – Bernier (39. – 44. Reimer), strely na bránku: 32:28, 15.667 divákov.

Reklama

MINNESOTA – CHICAGO 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)

Góly: 8. Koivu, 10. Zucker (Scandella, Koivu), 35. Granlund (Parise). Brankári: Dubnyk – Crawford, strely na bránku: 43:24, 19.104 divákov.

DALLAS – COLORADO 2:3 pp a sn (1:0, 1:0, 0:2 – 0:0, 0:1)

Góly: 7. Eaves (Jamie Benn, Spezza), 40. Cole (Hemský) – 47. O’Reilly (Stuart, Holden), 60. Barrie (Landeskog, O’Reilly), rozh. náj. Talbot. Brankári: Lehtonen – Varlamov, strely na bránku: 32:24, 16.521 divákov.

ANAHEIM – CAROLINA 5:4 pp (0:0, 2:2, 2:2 – 1:0)

Reklama

Góly: 21. Perry (Getzlaf), 35. Kesler (Lindholm, Palmeri), 50. Smith-Pelly (Silfverberg, Lovejoy), 56. Perry (Vatanen, Getzlaf), 61. Getzlaf (Perry, Beauchemin) – 30. Siomin (Rask, Liles), 32. McClement (Lindholm, SEKERA), 45. Malone z tr. str., 46. J. Staal (E. Staal). Brankári: Andersen – Chudobin, strely na bránku: 31:32, 16.274 divákov.

VANCOUVER – WINNIPEG 3:2 pp (1:1, 0:0, 1:1 – 1:0)

Góly: 14. Burrows (D. Sedin, H. Sedin), 53. Kenins (Horvat, Clendening), 61. Sbisa (Vrbata, Hamhuis) – 11. Wheeler (Chiarot, Little), 43. Little (Ladd). Brankári: Läck – Pavelec, strely na bránku: 33:28, 18.509 divákov.

 

Slováci v akcii:

Andrej Sekera (Carolina) 22:26 0 1 1 -1 2 0

Tomáš Kopecký (Florida) 13:15 0 0 0 0 1 0

Reklama

Ľubomír Višňovský (Islanders) 20:50 0 0 0 -2 0 0

Marián Gáborík (Los Angeles) 17:49 0 0 0 -1 2 0

Richard Pánik (Toronto) 12:45 0 0 0 0 0 0

Marián Hossa (Chicago) 16:57 0 0 0 0 1 2

__________________________________

Jaroslav Halák (Islanders) 58:48 3/29 89,7

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/

Reklama

ml

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

Včera 19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

Včera 19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

Včera 19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

Včera 19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

Včera 18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

Včera 18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

Včera 18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

Včera 18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

Včera 18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

Včera 18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

Včera 18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali