Británia: Trio sestier Haimových zvíťazilo v hudobnom rebríčku BBC Zvuk 2013

Británia: Trio sestier Haimových zvíťazilo v hudobnom rebríčku BBC Zvuk 2013

Londýn 4. januára (TASR) – Tri spievajúce sestry Haimové, Kalifornčanky Este, Danielle a Alana, ktoré hrajú na gitary a bicie, sú podľa hudobného rebríčka BBC Zvukom (roka) 2013. V minulosti v ňom zvíťazili Michael Kiwanuka, Adele či Jessie J.

Skupina Haim, trio sestier Haimových z Los Angeles, je vo veku 21 až 26 rokov. Za najlepší zvuk začínajúceho roka ich vybralo 213 kritikov hudobného priemyslu, vysielacích médií a blogerov so sídlom v Británii. Mohli si vybrať interpretov z ktorejkoľvek krajiny či hudobného žánru.

Dídžej rozhlasovej stanice BBC 1, Huw Stephens, ktorý oznámil víťazstvo sestier Haimových vo svojom programe, povedal, že majú "nákazlivú vášeň pre hudbu, ktorá žiari z ich piesní. Sú to brilantné hudobníčky, ktoré majú skutočný talent pre melódiu spájajúcu ich príbehy o dospievaní v 21. storočí s klasickou schopnosťou písať piesne."

Dievčatá hrajú na hudobné nástroje od detstva. Príležitostne si s nimi zahrajú aj ich rodičia. Ich hudba je zmesou synth-popu 80. rokov, súčasných tanečných vplyvov a melodického rocku Fleetwood Mac zo 70. rokov, napísali dnes britské noviny Independent.

Reklama

Prvýkrát obsadili všetkých päť čelných miest v rebríčku BBC ženy alebo skupiny, ktoré vedie žena. Za sestrami Haimovými nasledovalo na druhom mieste elektronické R&B duo z Londýna AlunaGeorge nasledované newyorskou raperkou Angel Haze. Štvrtá bola soulová speváčka z Birminghamu Laura Mvula a päticu uzatvára glasgowská elektro-popová formácia Chvrches.

Sestry Haimové by mohli vyšliapať chodník pre prorokovaný návrat gitarovej hudby v tomto roku, ktorý očakáva šéf hudby v rádia BBC 1, George Ergatoudis. Podľa neho by sa tam mohol posunúť záujem poslucháčov popu a tanečnej hudby, ktoré dominujú súčasným hudobným rebríčkom.

Reklama

Džezovo-soulový spevák Michael Kiwanuka, ktorý bol na čele rebríčka Zvuk 2012, predal vlani po celom svete 500.000 kusov svojho debutového albumu Home Again a bol tiež nominovaný na Mercuryho cenu.

Predchádzajúcimi víťazmi hudobného rebríčka BBC boli:: Jessie J (Zvuk 2011), Ellie Goulding (Zvuk 2010), Little Boots (Zvuk 2009), Adele (Zvuk 2008), Mika (Zvuk 2007), Corinne Bailey Rae (Zvuk 2006), The Bravery (Zvuk 2005), Keane (Zvuk 2004) a 50 Cent (Zvuk 2003), informovala BBC.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

14:56

Ukrajinská bezpečnostná služba v stredu oznámila, že zadržala šesť ľudí podozrivých z pomoci Rusku pri vlaňajšom útoku na obytný dom v meste Pokrovsk, a obvinila ich z vlastizrady.

14:48

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken v stredu v Kyjeve oznámil ďalšiu vojenskú pomoc pre Ukrajinu vo výške dvoch miliárd dolárov (1,9 miliardy eur). Zároveň vyhlásil, že Ukrajina sa má sama rozhodnúť, či použije americké zbrane na ruskom území.

14:44

Švajčiarsky najvyšší trestný súd v stredu odsúdil na 20 rokov odňatia slobody bývalého gambijského ministra vnútra Ousmana Sonka. Išlo o zločiny proti ľudskosti počas represií bezpečnostných síl tejto západoafrickej krajiny voči odporcom dlhoročného diktátora Yahyu Jammeha. Oznámila to mimovládna organizácia TRIAL International so sídlom v Ženeve.

14:04

Ak sa Izraelu podarí poraziť hnutie Hamas v Pásme Gazy, “zameria sa na Turecko”. Vyhlásil to v stredu turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

13:59

Írsko uzná palestínsku štátnosť do konca mája, oznámil v stredu tamojší minister zahraničných vecí Micheál Martin. Dátum však nespresnil.

13:58

Ruská armáda získala plnú kontrolu nad obcou Robotyne v Záporožskej oblasti na juhu Ukrajiny. Okrem toho sa jej podarilo dobyť aj ďalšie dve obce v Charkovskej oblasti na severovýchode, oznámilo v stredu ruské ministerstvo obrany.

13:56

V Nemecku sú momentálne zmrazené ruské aktíva v hodnote 3,95 miliardy eur. Vyplýva to z listu ministerstva financií (MF).

13:43

Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč (Smer-SD) víta revíziu Spoločnej poľnohospodárskej politiky (CAP) EÚ. Na Ministerstve pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) spolu s partnermi už pracuje na novej národnej legislatíve, ktorá v čo najkratšom čase prinesie osoh aj slovenským poľnohospodárom. Informovala o tom hovorkyňa MPRV Veronika Daničová.

13:43

Mimovládna ekologická organizácia Greenpeace Slovensko odsúdila zámer na výstavbu nového jadrového zdroja, ktorý v stredu schválila vláda. Podľa združenia sú riešením možného nedostatku elektrickej energie investície do obnoviteľných zdrojov energie (OZE).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke účastníci sa zúčastňujú na skákacom fitness počas Seoul Heath Show na Seoul Plaza v Soule, Južná Kórea

Autor: AP/Ahn Young-joon

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Ivan Štubňa

Miroslav Iliaš

Marek Brna

Milan Šupa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali