Brežnev sa vrátil! Navštívil Krym a bol nadšený pozitívnymi zmenami, ktoré tam nastali

Brežnev sa vrátil! Navštívil Krym a bol nadšený pozitívnymi zmenami, ktoré tam nastali

Simferopoľ 16. augusta 2019 (HSP/Foto:Screenshot YouTube)

 

Brežnev sa vrátil! Prirodzene, nebol to Leonid Iľjič. Pre mladšiu generáciu našich čitateľov iba pripomeniem, že súdruh Leonid Iľjič Brežnev bol generálny tajomník Komunistickej strany Sovietskeho zväzu a jeho vtedajšiu funkciu by sa dalo prirovnať k súčasnej prezidentskej – formálne a prakticky vtedy to bola hlava štátu. A teraz sa Brežnev vrátil, aj keď iný Brežnev – Alex. Bývalý obyvateľ Krymu v roku 1997 emigroval do USA a odvtedy 22 rokov nebol na rodnom polostrove

Na snímke Alex Brežnev

Spolu so svojou manželkou navštívil Krym po takmer štvrťstoročí a bol neuveriteľne nadšený pozitívnymi zmenami, ktoré tam nastali. Porovnal tamojší život so životom v USA a prízvukoval, že sa to nedá ani porovnať: v mnohých aspektoch je život na Kryme, v Rusku, lepší, ako v USA. Vo svojom videoblogu všetko podrobne vysvetlil. Zvlášť si pochvaľoval dopravnú infraštruktúru Krymu a všetky „bonusy“, ktoré poskytuje.

Reklama

Najprv uviedol svoje zábery z USA, keď márne čakal na autobus a ani nevedel, kedy a či vôbec príde. Podrobne si obzrel autobusovú a trolejbusovú zástavku v Simferopoli. „Autobusové a trolejbusové zástavky sú dosť komfortné, zachraňujú pred dažďom a vyzerajú veľmi pekne. Ani to ešte nie je všetko. Môžete si tu dobiť mobil. Niečo podobné som nevidel nikde na svete – nielen v USA, ba ani v Paríži také nemajú. Vybil sa vám mobil? Môžete si ho dobiť na zástavke. Toto ma skutočne šokovalo. Trolejbusy sú všetky nové, vyrobené domácou spoločnosťou LIAZ. Povozil som sa v nich zopár razy. Perfektne: žiadna tlačenica, sú veľmi komfortné, pretože sú mäkké a vôbec nepočujete, ako hučí motor. Najviac ma prekvapilo to, že na zástavkách máte wi-fi. Nič také nikde na svete som nevidel,“ podčiarkol Alex Brežnev.

 

Reklama

 

Prezradil, že zvyčajne v USA ľudí lákajú do podnikov, že tam majú wi-fi zdarma, napríklad, do McDonald´s, supermarketov. „Ale keď tam prídete, zistíte, že sa telefón pripojí, ale internet nefunguje,“ vysvetlil a previedol svoju pozornosť na zástavku v Simferopoli, kde sa práve nachádzal: „Je tu veľmi útulná lavička – je čistá, neopľuvaná. Táto zástavka je doslova zázračná. Dokonca aj bezpečnostné kamery fungujú 24 hodín denne. Číže vás nik neolúpi, nezabije, máte pocit úplného bezpečia,“ podčiarkol.

Poukázal na to, že mestská hromadná doprava funguje spoľahlivo, autobusy a trolejbusy premávajú často, nie je v nich tlačenica. „Preto si s manželkou nevoláme ani taxík, ale ideme peši alebo pár zástaviek si prejdeme trolejbusom. Premávajú veľmi často. Tu vôbec nepotrebujete auto. Zažívam šok človeka, ktorý prežil v Amerike vyše 20 rokov. Som šokovaný, ako je tu dobre vyvinutá mestská hromadná doprava!“ hovorí Alex.

Varoval tých, ktorí by chceli odísť z Krymu a predať svoj byt alebo dom. Podčiarkol, že netreba spaľovať všetky mosty, pretože možno raz sa rozhodnú, že sa vrátia do vlasti. „Veľmi dlho som sa trápil v bytoch v podnájme, na amerických smetiskách. Na začiatku som sa čudoval: zvonku to vyzerá pekne, ale vnútri je to strašne. Lepenkové steny, totálne drahý život. Tu, v Simferopoli, sa aj vtedy dalo prežiť – na cestovinách, na masových konzervách, ale dalo by sa prežiť aj pol roka a nepracovať. A v USA, ak si nepracoval aspoň mesiac, staneš sa bezdomovcom, skončíš pod mostom,“ podčiarkuje Brežnev.

„Ponechajte si nehnuteľnosti. Ja by som sa už dávno vrátil – ešte v roku 2004, možno aj v roku 2003, keď som sa už chystal. Keby som prišiel, možno by sa mi podarilo rozbehnúť úspešný biznis. Ale nemohol som: kam som sa mohol vrátiť? Spálil som všetky mosty. Preto, ak sa náhodou rozhodnete odísť do zahraničia, neodrežte všetky laná. Vždy si ponechajte cestičky späť. Nemyslíte si, že dobyjete celý svet. A čo zanecháte pre svoje deti? Neodsudzujte ich na žobrácky život v zahraničí, na to, aby len existovali, žili v podnájme a jedli nekvalitné potraviny,“ varoval Alex Brežnev.

Reklama

Diváci vo svojich komentároch pod videom poznamenali, že sú autobusové zástavky ešte modernejšie, ako v Simferopoli. Pripomenuli, že v Moskve sa na svetelných tabuliach dozviete, o koľko minút príde ten alebo iný dopravný prostriedok /podobné informačné tabule majú aj na Slovensku, napríklad, v Bratislave/.

Diváčka zo sibírskeho mesta Surgut podčiarkla, že v tomto meste majú zástavky, ktoré sú v zime vyhrievané infračervenými konvektormi /podobné zástavky majú v Moskve, Jekaterinburgu a iných ruských mestách/. Viacerí diváci poukázali na to, že v ostatných 5 rokoch na Kryme došlo k viacerým pozitívnym zmenám a život sa tam viditeľne zlepšil.

Eugen Rusnák

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:54

Čína vydala v stredu vyhlásenie, v ktorom uviedla, že americká vojenská pomoc pre Taiwan “zvýšila nebezpečenstvo konfliktu” v Taiwanskom prielive. Vyjadrenie prišlo po tom, ako americký Kongres vyčlenil na vojenskú podporu pre Taiwan približne 7,7 miliárd eur.

11:35

Austrálsky súd predĺžil do 10. mája platnosť príkazu, ktorým sociálnej sieti X prinútil odstrániť videá z minulotýždňového útoku nožom na biskupa, ku ktorému došlo v kostole v Sydney.

Súdny príkaz požadovala po útoku austrálska komisia pre elektronickú bezpečnosť, podľa ktorej spoločnosť X ignorovala predchádzajúce oznámenia o stiahnutí takýchto videí.

11:20

Šesť ľudí utrpelo zranenia pri ruskom raketovom útoku v Charkove na východe Ukrajiny. Oznámil to v stredu gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov s tým, že rakety tam poškodili tri obytné budovy, dva úrady, tri ďalšie budovy a tiež plynovod v centre mesta.

10:46

Nemecký europoslanec Maximilian Krah ešte v stredu prepustí svojho asistenta, ktorého zatkli pre obvinenia zo špionáže pre Čínu, zostáva však lídrom kandidátky pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) vo voľbách do Európskeho parlamentu. Oznámil to po stretnutí so spolupredsedami AfD Tinom Chrupallom a Alice Weidelovou.

Maximilian Krah
Nemecký europoslanec za Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah odchádza po vyhlásení
10:34

Austrálska polícia v stredu pri protiteroristických raziách zadržala sedem ľudí, ktorí podľa nej predstavovali neprijateľné riziko pre verejnosť a boli spojení s mladíkom obvineným z nedávneho útoku v kostole. Informovala agentúra AFP.

10:20

Taiwanská vláda sa zaviazala odstrániť takmer 800 sôch čínskeho vojenského diktátora Čankajška, ktorý na tomto ostrove vládol niekoľko desaťročí v rámci stanného práva. Jeho dedičstvo je naďalej predmetom sporných diskusií v krajine.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Múzeum STM Solivar v Prešove

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali