Bokroš spokojný len s výsledkom a postupom: “S hrou určite nie”

Bokroš spokojný len s výsledkom a postupom: “S hrou určite nie”

Toronto 31. decembra 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Chris Young/The Canadian Press via AP)

 

Duel s Lotyšskom niesol rôzne prívlastky

Z troch základných aspektov spokojnosti, ktoré mohol priniesť kľúčový duel slovenských hokejistov na juniorských MS proti Lotyšsku, vymenoval tréner Ernest Bokroš len dve. Uspokojil ho výsledok i postup do štvrťfinále, nie však predvedená hra. Najvyššie kritéria splnila podľa jeho slov len štvrtá útočná trojica. Práve Filip Lešťan, Miloš Roman a Marek Sloboda sa stali kľúčovými postavami najdôležitejšieho zápasu slovenskej dvadsiatky v končiacom sa roku 2016.

Reklama
Na snímke vľavo slovenský hráč Filip Lešťan oslavuje gól  v zápase B-skupiny hokejových MS hráčov do 20 rokov Slovensko - Lotyšsko (4:2)
Na snímke vľavo slovenský hráč Filip Lešťan oslavuje gól v zápase B-skupiny hokejových MS hráčov do 20 rokov Slovensko – Lotyšsko (4:2)

Začiatok duelu “o všetko” nemali Slováci ideálny, no na inkasovaný gól zo 4. minúty odpovedali so šťastím už o niekoľko okamihov neskôr. Rozhodujúce chvíle napokon priniesol záver druhej tretiny a začiatok tretej. Ani tromi gólmi nezlomili slovenskí juniori odpor Lotyšska, to však dokázalo korigovať výsledok na konečných 2:4 už len raz. “Som spokojný s výkonom brankára i obranou, nie však s útokom. Potiahla nás štvrtá formácia Lešťan, Sloboda, Roman. Myslím si, že zvyšné tri útoky by mali viac zabrať v takomto zápase, ale sme radi, že sa aspoň jedna trojica presadila strelecky. Ostatní chlapci to nahradili bojovnosťou,” prezradil po stretnutí pre TASR Bokroš.

Okrem kritiky za nepostačujúci výkon niektorých hráčov nebol reprezentačný kouč spokojný ani s disciplínou či ďalšími chybami, ktoré sa vyskytli v hernom prejave jeho zverencov. “Ísť dvakrát do troch v takom ťažkom a náročnom zápase je obrovská chyba z našej strany. Takisto sme mali veľa zakázaných uvoľnení, ani tie si v závere takéhoto stretnutia nemôžeme len tak dovoliť. Spokojnosť vládne s výsledkom aj postupom, nie s predvedenou hrou.” Na margo zhoršenej disciplíny hlavný kormidelník dodal: “Už cez prestávku som hráčov vyzýval, aby si dali pozor na vylúčenia, nech nenaštartujeme súpera kontaktným gólom. Žiaľ, niektorí si to nevypočuli, boli nedisciplinovaní. Vrátime sa k tomu a budem k nim kritický, pretože takto sa majstrovstvá sveta nemôžu hrať, predovšetkým v takom náročnom stretnutí, ako sme absolvovali.”

Reklama

V noci na sobotu sa Slováci presadili len pri rovnovážnom počte hráčov na ľade. K dispozícii mali niekoľko presiloviek, v ich kombinačnom či hernom prevedení im to však neladilo ideálne. “Do defenzívy si všetci splnili, čo mali. Sklamal ma ale útok Sádeckého, predovšetkým v presilovkách. Mali najviac možností, vysoký ice time v týchto situáciách, no nevymysleli nič. Preto sme nasadili aj ostatné päťky do presiloviek,” zdôvodnil preskupenie presilovkových formácií Bokroš.

Duel s Lotyšskom niesol rôzne prívlastky. Medzi tie najčastejšie patrili zápas roka, zápas sezóny, zápas pravdy. Pri reálnom pohľade na silu B-skupiny, v ktorej figuruje okrem Slovákov a Lotyšov aj Kanada, USA a Rusko, hlavný tréner vedel, kadiaľ vedie cesta do štvrťfinále. Pobaltského súpera dlhodobo dôkladne sledoval a taktickou prípravou napokon nasmeroval mužstvo za víťazstvom. Najdôležitejšiu rolu pritom hrala správne nastavená hlava. “Kto nehral takéto zápasy, nedokáže pochopiť, ako pracuje psychika 19-ročného chlapca. Nejde o športový výkon, je to o tom, aby sa hráč v takomto zápase presadil po mentálnej stránke. Aj preto bolo rozhodujúce, že sme rýchlo vyrovnali na 1:1. Prehrávali sme 0:1 a už to bolo cítiť na striedačke. Potom sme sa nakopli, chlapci chytili sebavedomie a začali hrať to, čo mali. Či sú to muži alebo mládež, v každej kategórii sú takéto stretnutia náročné na psychiku,” dodal pre TASR Bokroš.

Jeho zverenci zakončia vystupovanie v hlavnej fáze šampionátu duelom proti Rusku, ktorý bude zároveň priamym súbojom o konečné tretie miesto v B-skupine. Šéf reprezentačnej striedačky prisvedčil, že ruky, nohy aj hlava budú proti zbornej voľnejšie. “Opadlo to z nás, nikto nechcel hrať o záchranu s Fínmi. Boli sme si vedomí toho, kto by nás čakal, ak by sme Lotyšom podľahli. Na Rusov sa pripravíme, samozrejme, bude to tvrdý oriešok, ale urobíme maximum pre to, aby sme dobre reprezentovali slovenský mládežnícky hokej,” dodal.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:15

Ceny ropy sa v pondelok podvečer takmer nezmenili. Vývoj na trhu ovplyvňujú na jednej strane obavy zo širšieho konfliktu na Blízkom východe. A na strane druhej správy z USA, kde zásoby komodity minulý týždeň výrazne vzrástli a signály o neskoršom znížení úrokových sadzieb americkej centrálnej banky Fed, ako sa pôvodne čakalo.

Včera 20:14

Európa a USA by sa mali vyhnúť ponúkaniu nadmerných ekonomických výhod v snahe podporiť hospodársky rast. Nemali by sa zapájať do dotačných pretekov, ktoré vytvárajú hru s nulovým súčtom. Uviedla to v pondelok prezidentka Európskej centrálnej banky (ECB) Christine Lagardová v prejave na americkej univerzite Yale.

Včera 20:06

Európska únia (EÚ) musí zabezpečiť, aby zákaz predaja nových automobilov so spaľovacím motorom od roku 2035 nemal privysokú cenu pre jej priemyselnú suverenitu a občanov. Upozornili na to pondelňajšie správy Európskeho dvora audítorov (EDA).

Včera 18:50

V meste Charkov na východe Ukrajiny sa v pondelok po ruskom útoku zrútila časť veľkej televíznej veže.

Včera 18:49

Na severe Arménska sa v pondelok uskutočnil protest proti plánom arménskej vlády vrátiť Azerbajdžanu štyri dediny v rámci úsilia o dosiahnutie mierovej dohody.

Včera 18:44

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan začal v pondelok zriedkavú návštevu Iraku zameranú na obnovenie vzájomných vratkých vzťahov. Počas návštevy plánuje uzatvoriť viacero dohôd o ekonomickej spolupráci i bezpečnostnej spolupráci proti militantnej Strane kurdských pracujúcich (PKK).

Abdal Latíf Rašíd Recep Tayyip Erdogan
Na snímke iracký prezident Abdal Latíf Rašíd (vpravo) a turecký prezident Recep Tayyip Erdogan
Včera 18:12

Slovenská republika počas volebného obdobia 2020 – 2023 prvýkrát v histórii hospodárila zodpovednejšie ako v priemere krajiny EÚ. Uviedol to v pondelok Igor Matovič v súvislosti s predbežnými oficiálnymi údajmi o hospodárení SR za rok 2023, ktoré zverejnil Štatistický úrad (ŠÚ) SR. Podľa zverejnených údajov deficit verejných financií bol vlani na úrovni 4,9 % hrubého domáceho produktu (HDP), pôvodne schválený rozpočet pritom počítal so schodkom 6,4 % HDP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke súťažiaci bežci prechádzajú cez Tower Bridge počas Londýnskeho maratónu v Londýne

Autor: TASR/AP-Aaron Chown/PA via AP

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali