Blížia sa veľké zmeny? Na čo kráľovská rodina pripravuje Kate Middletonovú

Blížia sa veľké zmeny? Na čo kráľovská rodina pripravuje Kate Middletonovú

Londýn 25. októbra 2020 (HSP/Sputnik/Foto:TASR/AP-Kirsty Wigglesworth, pool)

 

Vojvodkyňa z Cambridge Kate Middletonová bude mať v budúcich rokoch novú rolu. Súvisí to s tým, že aj princ William sa pripravuje na krok vpred v nástupníckej línii

Kate Middleton
Na snímke vpravo vojvodkyňa Cambridge Kate Middleton

Kate, vojvodkyňa z Cambridge, svojím postavením a rolou staršieho člena kráľovskej rodiny viac dospela. Komentátorka kráľovskej rodiny Marlene Koenigová naznačila, že rastúca dôvera Kate je výsledkom dobre premysleného “plánu”, ktorý má zabezpečiť, aby vojvodkyňa z Cambridge bola pripravená na veľké povýšenie, ktoré ju čaká.

Reklama

V rozhovore pre Express.co.uk Koenigová povedala: “Verím, že plánom bolo ísť na to pomaly, ale iste, aby nebola príliš ohromená”.

“Bola manželkou následníka trónu. Uvidíme, ako sa Kate ujme väčších záväzkov. Práve sa stala spoluprezidentkou Skautskej asociácie s vojvodom z Kentu, ktorý bude mať už 85 rokov. Asociácia sa tak v určitom okamihu dostane iba pod jej patronát”.

Reklama

Koenigová mieni, že rastúci počet povinností, ktoré boli vojvodkyni z Cambridge v posledných rokoch zverené, signalizuje, že kráľovská rodina sa pripravuje na nevyhnutné striedanie stráží.

“Bude väčšou oporou, pretože bude mať viac vedomostí, pretože nie sme tak ďaleko… Mám na mysli, že kráľovná tu môže byť pokojne ďalších 10 rokov,” konštatovala.

“Dôvera je oveľa väčšia, vo svojej úlohe sa cíti oveľa komfortnejšie a myslím, že kráľovná ju určite podporila. A to je dobre,” spomenula.

Rovnako ako vojvodkyňa z Cambridge aj princ William na seba preberá väčšiu zodpovednosť a oveľa viac rolí.

V minulom roku sa údajne začal zaujímať o riadenie Cornwallského vojvodstva, ktoré má zdediť, akonáhle sa princ Charles stane kráľom.

Reklama

Vojvodstvo je tradične udeľované princovi z Walesu, ktorý využíva zárobky z obrovskej pôdy na financovanie súkromných rodinných výdavkov.

 

Obavy verejnosti

Minulý týždeň sa Kate objavila v Prírodopisnom múzeu v Londýne, aby sa zúčastnila virtuálneho slávnostného odovzdávania cien.

Hoci sa zdá, že Kate vyzerá na verejnosti počas prejavov úplne prirodzene, nebolo tomu tak podľa expertky vždy.

Expertka na prejavy Susie Ashfieldová zaznamenala rozdiely pri porovnaní jej prejavu na slávnostnom odovzdávaní cien s jedným z jej prvých rozhovorov.

Reklama

Susie uviedla, že Kate vyzerala počas svojho rozhovoru s princom Williamom o zásnubách v roku 2010 nervózne.

“Hoci pre vojvodkyňu z Cambridge nie je cudzie hovoriť na kameru, nie je pre ňu rozprávanie na verejnosti jednoduché, je totiž introvert,” uviedla.

“Strach z verejných prejavov (glosofobia) je niečo, čo má 73 percent populácie. Môže to vysvetľovať, prečo nedlho po svojom angažmán vyhľadala pomoc u renomovaného kouča na rozprávanie Anthonyho Gordona Lennoxa. Vojvodkyňa ušla dlhú cestu od chvíle, kedy sme mohli počuť jej hlas prvýkrát pri oficiálnom oznámení zasnúbenia s princom Williamom.”

Expertka uviedla, že práve počas prvých vystúpení mohla pociťovať glosofobiu. Zdá sa však, že sa zmenila a vo svojej úlohe sa teraz cíti oveľa istejšie, myslí si Susie. Dodala tiež, že v priebehu rokov sa vojvodkyni z Cambridge podarilo zdokonaliť jej štýl rozprávania.

 

 

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:31

Zmeny v tretej verzii novely zákona o verejnom obstarávaní (VO) vytvárajú priestor na korupciu a klientelizmus. Ide napríklad o obmedzovanie právomoci Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) či odvolávanie jeho predsedu bez udania dôvodu. Uviedlo to vo štvrtok opozičné Progresívne Slovensko (PS).

16:57

Francúzske úrady odhalili webovú stránku s falošným náborom francúzskych dobrovoľníkov do vojny na Ukrajine. Oznámilo to vo štvrtok francúzske ministerstvo obrany.

16:42

Rusko vo štvrtok uviedlo, že páchatelia minulotýždňového útoku na koncertnú halu na moskovskom predmestí dostali finančnú podporu z Ukrajiny. Oznámilo tiež zadržanie osoby podozrivej z toho, že pomáhala financovať útočníkov.

16:32

Projekt zabezpečenia verejnej železničnej osobnej dopravy s Ukrajinou využitím širokorozchodnej trate na trase Kyjev – Košice, ktorý schválila vláda na svojom ostatnom rokovaní, považuje KDH za mrhanie peňazí. Uvedenie do prevádzky by si vyžadovalo náklady v miliónoch eur, na čo aktuálne nemá financie ani rezort dopravy, ani Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). Vo štvrtok na to upozornilo opozičné KDH.

16:28

Americký Kongres schválil predaj pokročilých raketových systémov Poľsku, uviedol vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

16:28

Rusko vo štvrtok vetovalo návrh rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN, ktorý žiadal predĺženie dohľadu expertov OSN nad sankciami svetovej organizácie voči Severnej Kórei. Rezolúciu navrhli Spojené štáty a o jeden rok by predĺžila mandát skupiny expertov, ktorí na dodržiavanie sankcií dohliadajú. Veto zo strany Ruska však ich činnosť pozastavuje.

16:24

Priemerné vozidlo stráca po troch rokoch 22,5 % svojej hodnoty, zatiaľ čo žlté vozidlá len 13,5 %. Naopak, najviac strácajú hodnotu zlaté vozidlá, a to až na úrovni 25,9 %. Vyplýva to z minuloročných dát platformy iSeeCars.com, na čo poukázala spoločnosť Aures Holdings.

16:13

Pápež František na Zelený štvrtok slávil v Bazilike svätého Petra omšu svätenia olejov. Kňazov vo svojej kázni vyzval, aby sa vyhýbali duchovnému pokrytectvu a pristupovali k svojim veriacim milosrdne.

16:07

Poľský premiér Donald Tusk privítal vo štvrtok pokrok dosiahnutý v rozhovoroch s Ukrajinou. Ich témou bol dovoz ukrajinských poľnohospodárskych výrobkov a blokády hraníc zo strany poľských poľnohospodárov, ktoré naštrbili vzťahy medzi oboma krajinami.

Donald Tusk Šmyhaľ
Na snímke ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ (vľavo) a poľský premiér Donald Tusk
Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali