Blaha: Masové protivládne protesty, ohlásené na 17. novembra, už prinášajú prvé výsledky. Matovič sa zosypal a od pondelka otvára kostoly, fitká a kiná

Blaha: Masové protivládne protesty, ohlásené na 17. novembra, už prinášajú prvé výsledky. Matovič sa zosypal a od pondelka otvára kostoly, fitká a kiná

Bratislava 13. novembra 2020 (HSP/Foto: TASR – Martin Baumann)

 

Za rozhodnutím premiéra Igora Matovič otvoriť kostoly, fitnescentrá a kiná je podľa poslanca Ľuboša Blahu (Smer-SD) strach z protivládnych protestov ohlásených na 17. novembra. Premiérové rozhodnutie podľa neho potvrdzujú, že nie je dôvod na to, aby u nás platil núdzový stav či zákaz zhromažďovania
Ľuboš Blaha
Na snímke opozičný poslanec NR SR Ľuboš Blaha (SMER-SD)

Podľa Blahu dnes premiér Matovič zároveň potvrdil, že o opatreniach nerozhodujú žiadni odborníci.

“Jeho epidemiológovia predsa hovoria, že tu má byť tvrdý lockdown a že sa nemá nič otvárať, lebo príde apokalypsa. No odrazu si máme na seba hodiť plavky a šupnúť sa do bazéna – lebo keď dávate kraula, tak vás ujo Covid nechá na pokoj. Keby si pán premiér aspoň po jazyku nešliapali. Ak mu toto odklepli epidemiológovia, ktorí ešte pred pár dňami hovorili presný opak, znamená to, že o všetko rozhoduje len a len Matovič.”

Reklama

Blaha pripomenul, že kým ešte vo štvrtok Matovič vyplakával, že máme rekordné čísla a Richarda Sulíka, ktorý ho kritizoval, posielal kopať hroby, dnes je situácia iná.

“A dnes – všetko je alright, ľudia, radujte sa, množte sa. Je také krásne mať konzistentného premiéra… Ten chlap už nevie, kam z konopí. Problém je len jeden. To, že Matovič otvoril kostoly, bazény a fitká, je len zastierací manéver. V stredu po protestoch zase všetko zavrie. Urobil to len zo strachu a akonáhle prestaneme tlačiť, zase tu spustí teror,” myslí si opozičný poslanec.

Reklama

Blaha ešte na záver dodal, že Matovič sa zo všetkého najviac bojí ľudí. “Až sem počuť, ako sa trasie. On vie, že keď skončí, bude súdený. A odsúdený. Robí všetko preto, aby neskončil. Nepomôže. Poďme mu ukázať, že sa má čoho báť – že je nás dosť. Už v utorok. Tik-tak-tik-tak.”

 

Belousovová: Strach z ulice to je ten zázračný prostriedok a liek, ktorý veľmi rýchlo znormalizuje aj toho najväčšieho blázna v politike 

Podobne ako Blaha to vidí aj bývalá poslankyňa parlamentu Anna Belousovová.

Kým pred pár dňami, či hodinami bola podľa premiéra pandemická situácia taká nepriaznivá, že vláda išla zavádzať núdzový stav na 90 dní dokonca so zákazom nočného vychádzania, dnes je všetko inak.

“Za tých pár dní sa nemohla tak zásadne vylepšiť epidemiologická situácia. A ani sa nezlepšila. Čo teda ovplyvnilo náhlu zmenu myslenia laického epidemiológa, alias premiéra Matoviča ? No predsa ohlásené protesty v uliciach Bratislavy! To bol ten zvonček, ktorý zmenil premiéra z obchodného cestujúceho s Ag testami na pragmatika až populistu schopného na ústupky, za ktoré ešte včera posielal svojho koaličného partnera kopať v noci hroby. Strach, strach z ulice to je ten zázračný prostriedok a liek, ktorý veľmi rýchlo znormalizuje aj toho najväčšieho blázna v politike,” uviedla na sociálnej sieti.

Reklama

 

Taraba: Národ vytriezvieva a odmieta byť pokusným králikom

K premiérovmu dnešnému rozhodnutiu uvoľniť niektoré opatrenia sa v statuse vyjadril aj opozičný poslanec Tomáš Taraba (nezaradený).

“Ešte pred dvomi dňami nám autokratickí politici, ktorí sa boja vládnuť inak ako v režime núdzového stavu odkazovali, že do konca roka nič nebude otvorené. Včera potom, čo sulíkovci a vašečkobci videli akú spŕšku kritiky dostali za to, že asistujú pri potláčaní ľudských práv a slobôd potom čo nepodporili náš poslanecký návrh zrušiť tieto obmedzenia, ľady sa rýchlo pohli. Národ vytriezvieva a odmieta byť pokusným králikom, ktorého držíte v klietke a robíte si s ním čo Vás práve napadne. A tie Vaše úvahy ako na deň slobody 17.11. povoláte na ľudí vojenskú políciu, ktorá zo zákona nemôže byť na civilistov použitá, nemyslite ani ako vtip.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

14:12

Grécki armádni pyrotechnici zneškodnili dovedna 314 bômb z obdobia druhej svetovej vojny, ktoré našli v podzemnom sklade na starom aténskom letisku zatvorenom už od roku 2001.

14:09

Maďarsko sa pripravuje v druhej polovici tohto roka na skutočné stredoeurópske predsedníctvo v Rade EÚ. Podľa agentúry MTI to povedal v piatok šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó na spoločnej tlačovej konferencii s českým ministrom zahraničných vecí Janom Lipavským.

Lipavský  Szijjártó
Na snímke český minister zahraničných vecí Jan Lipavský (vľavo) a maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó
14:07

Európska komisia (EK) v piatok oznámila, že vzhľadom na zhoršujúcu sa humanitárnu krízu v Pásme Gazy zvyšuje svoje financovanie na podporu Palestínčanov postihnutých prebiehajúcou vojnou medzi Izraelom a palestínskym radikálnym hnutím Hamas.

13:55

Rast peňažnej zásoby v eurozóne sa v marci výrazne zrýchlil, pričom dosiahol najvyššie tempo za takmer rok. Okrem toho sa zrýchlilo aj tempo rastu úverov súkromnému sektoru, aj keď zrýchlenie bolo iba mierne, pričom ho podporili najmä pôžičky pre firemný sektor. Naopak, rast úverov domácnostiam sa v porovnaní s vývojom vo februári mierne spomalil. Uviedla to v piatok Európska centrálna banka (ECB).

13:38

Výjazd a vjazd na rýchlostnej ceste R1 v Banskej Bystrici v smere na Brezno v piatok od 19.00 h úplne uzavrú. Dôvodom je obnova asfaltového krytu vozovky. Na dopravné obmedzenie upozorňuje banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti.

13:37

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) bude v máji a júni pokračovať v pravidelnej údržbe a servise tunelov po Slovensku. V nasledujúcich týždňoch čaká údržba tunely Šibenik, Svrčinovec, Poľana, Žilina, Ovčiarsko, Bôrik, Branisko, Považský Chlmec a podjazd Lučivná. V čase údržby budú tunely uzavreté a doprava bude presmerovaná na súbežné cestné komunikácie. NDS o tom informovala v piatok.

13:36

V roku 2023 ukončil Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) SR 35 kontrolných akcií v 135 subjektoch, ktorým adresoval 227 odporúčaní na zlepšenie stavu a riešenie nedostatkov. Výsledky kontrol sú alarmujúce a Slovensku chýba strategické smerovanie, uviedol v piatok NKÚ v zverejnenej správe o kontrolnej činnosti, ktorú predložil do Národnej rady SR.

13:35

Informácie o príjemcoch cezhraničných platieb zbiera finančná správa (FS) do konca apríla. Potrebné údaje musia zaslať poskytovatelia platobných služieb cez formulár FS. V piatok to pripomenula Drahomíra Adamčíková z Finančnej správy SR.

13:35

Sociálna posisťovňa (SP) oznámi schválenie poskytnutia úľavy z odvodov oprávneným potravinárskym firmám do konca apríla. Oznámil to hovorca SP Martin Kontúr. Po schválení štátnej pomoci tak zamestnávateľ – potravinár podľa neho zaplatí za apríl znížené poistné.

13:34

Vláda pripravuje nové, progresívnejšie sadzby zdanenia príjmov fyzických osôb. Vyššie zdanenie bude však znamenať trestanie úspešných ľudí. Uviedol to predseda opozičnej strany Sloboda a Solidarita (SaS) Branislav Gröhling za účasti poslanca Národnej rady SR Mariána Viskupiča s odvolaním sa na Program stability SR na roky 2024 až 2027, ktorý bol schválený vládou. Podľa Viskupiča by najvyššie zdanenie fyzických osôb malo v SR dosiahnuť úroveň až 32 %.

13:16

Čína označila v piatok tvrdenia, že v Nemecku pôsobia čínski špióni, za “číry výmysel”.

Nemecká veľvyslankyňa v Pekingu vo štvrtok uviedla, že si ju predvolali čínske úrady v spojitosti so zadržaním štyroch Nemcov podozrivých zo špionáže pre Čínu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali