Bihariová skritizovala Matoviča za jeho blahoželanie k MDŽ: My ženy nie sme žiadne Adamovo rebro a nie sme tu na potešenie mužov!

Bihariová skritizovala Matoviča za jeho blahoželanie k MDŽ: My ženy nie sme žiadne Adamovo rebro a nie sme tu na potešenie mužov!

Bratislava 9. marca 2020 (HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)

 

Zdá sa, že z výsledkov volieb nie sú nadšené ani feministky. Vlnu nevôle spustilo obyčajné nevinné blahoželanie ženám k sviatku MDŽ od budúceho premiéra Igora Matoviča. Podľa feministiek to bolo sexistické. Irena Bihariová tvrdí, že ženy nie sú žiadne Adamovo rebro a neslúžia na potešenie pre mužov. Do Matoviča sa pustila aj herečka Zuzana Fialová a “nadvládu mužov” skritizovala aj redaktorka Zuzana Kovačič Hanzelová

Na snímke Irena Bihariová

Včera bol medzinárodný deň žien a viacerí muži aj z politickej scény preto v debatných reláciách v rôznych televíziách blahoželali ženám k ich sviatku.

Reklama

Známej feministke a novinárke Zuzane Kovačič Hanzelovej sa ale nepáčila zostava v týchto reláciách:

“Vo víkendových debatách opäť diskutovali výlučne muži. Ešte veľa takýchto dní prejde, kým sa dostaneme do bodu, že aj parlament bude odrážať skutočnú spoločnosť – so ženami, mužmi, Rómami, Maďarmi, homosexuálmi, bisexuálmi a heterosexuálmi, s veriacimi aj ateistami, starými aj mladými. Na dnes teda aspoň odo mňa všetko naj ženy! Kašlite na kvety, to najdôležitejšie je – podporujte sa navzájom, držte spolu a fandite iným ženám,” napísala Hanzelová na Instagrame.

Reklama

Na jej status reagovala aj herečka Zuzana Fialová, ktorá v televíznej relácii ostro zaútočila aj na kňaza Mariana Kuffu: “Som na Teba myslela, keď pán Matovič dnes v Na telo pozdravoval milé gazdinky. Všetko naj ženy,” napísala Fialová.

Reagovala tak na Matovičove slová v relácii Na Telo na TV Markíza, kde zablahoželal ženám k ich sviatku: “Ozaj gazdinky… Chcel by som si z tohto miesta ozaj dovoliť takú vsuvku. Všetkým našim ženám by som chcel popriať všetko dobré k dnešného sviatku. A som veľmi rád, že pán Boh sa vtedy nenudil a vypočul volanie Adama, že tú Evu stvoril, asi bez nich by sa nám trochu horšie žilo,” povedal Matovič.

Matovič zablahoželal ženám aj na Facebooku:

“Chvála Bohu za ženy. Chýbali by našim očiam, ušiam, srdciam. A určite aj brušká by plakali. Ešteže tomu Adamovi smutno bolo a pánbožko nebol lenivý a žienku mu vyrobil,” napísal Matovič v dobrej viere.

Do Matoviča sa však obula aj podpredsedníčka progresívneho Slovenska Irena Bihariová, ktorá po fiasku vo voľbách kandiduje na post predsedníčky strany. Najprv skritizovala predchádzajúceho premiéra Roberta Fica:

Reklama

“Neviem, či je to nejaké prekliatie, že sa vždy premiéri nevedia úplne vhodne vysporiadať so sviatkom Medzinárodného dňa žien. Róbert Fico si tento deň mýlil s predvolebnou kortešačkou a vnímal ženy ako tie, ktorým stačí pustiť dychovku a rozdať karafiát.”

Následne sa vyplakala aj nad blahoželením budúceho premiéra:

“Pán Matovič ďakuje Bohu za všetky potešenia, ktoré ženy stelesňujú. Lenže my, ženy, tu skutočne nie sme na to, aby sme slúžili pre potešenie ‘mužských očí, uší a žalúdka’. Nie sme ani žiadnym Adamovým rebrom, ani osobami, ktoré sú stvorené pre napĺňanie potrieb mužskej populácie.

Bihariová tiež vymenovala pár bodov akoby mala vláda pomáhať ženám a na záver svojho statusu dodala: “Myslím, že toto by nám, ženám, aspoň na úvod, pomohlo viac, než vaše karafiáty a nemiestne ‘vtipné’ želania. Pri všetkej úcte, toto nie je to, o čo v skutočnosti stojíme.”

 

Reklama

https://www.facebook.com/bihariova.irena/photos/a.108768320468619/209740897038027/?type=3&theater

 

Neúspech PS/Spolu

Ukazuje sa teda, že feministky nemajú žiaden zmysel pre humor a ich nenávisť voči mužom sa stupňuje.

Bihariová okrem tohto náreku v relácii televízie TA3 ozrejmila, čo podľa nej stojí za neúspechom strany progresívne Slovensko vo voľbách:

Kde vidím chybu je to, že v tom celom kampaňovom naratíve mi osobne chýbala taká ta časť progresivizmu aj v tom, čo som hovorila, pri vyberaní tých vlajkových lodí z programu a možno aj takej odvážnejšej komunikácie niektorých tém. Už Zuzana Čaputová bola takým predvojom, ktorý ukázal, že ak je správne zvolený politický naratív, tak dokážeme ľudí zbaviť aj takých tých tradičných  pochybnosti o tom na čo Slovensko má, v tomto prípade Slovensko dokázalo, že má na to, aby akceptovalo ženu v pozícii najvyššej ústavnej činiteľky.”

Irena Bihariová si teda zrejme neuvedomuje  že strana progresívne Slovensko celú kampaň prepískla. K ich neúspechu sa podpísalo najmä ich agresívne správanie, ale aj až fanatické pretláčanie LGBTI a gender agendy. Ona však namiesto toho chce tlačiť na pílu ešte viac. Môže sa jej to však vypomstiť a je možné, že v budúcnosti vo voľbách neprekročí jej strana ani 5 % .

Samuel Gdovin

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali