Benčičová najväčším ťahákom turnaja Privatbanka Open na Slávii STU

Benčičová najväčším ťahákom turnaja Privatbanka Open na Slávii STU

Bratislava 8. júla 2020 (TASR/HSP/Foto:TASR-Lukáš Grinaj)

 

Švajčiarska tenistka Belinda Benčičová bude najväčším ťahákom turnaja Privatbanka Open na antukových dvorcoch Slávie STU Bratislava. Svetová osmička v júni suverénne zvíťazila na Bratislava Open a v pozícii topfavoritky bude aj na druhom podujatí Peugeot Tennis Tour (9.-12. júla)

Na snímke švajčiarska tenistka Belinda Benčičová

Benčičová sa počas pauzy spôsobenej pandémiou koronavírusu rozhodla pripravovať na Slovensku a v súťažných zápasoch má zatiaľ stopercentnú bilanciu. Slovanu pomohla k zisku titulu v extralige žien a na úvodnom turnaji päťdielnej série triumfovala vo dvojhre i vo štvorhre po boku Aniky Jaškovej. V štyroch singlových dueloch stratila iba osem gemov, z toho päť vo finále proti Viktórii Kužmovej.

Reklama

Najlepšia slovenská singlistka a Anna Karolína Schmiedlová budú chcieť Benčičovej skomplikovať cestu za ďalším titulom. Obe sa počas uplynulého víkendu predstavili na harde v NTC v priateľskom stretnutí fedcupových tímov proti Česku. Kužmová verí, že s návratom na antuku nebude mať problémy. “Väčšina turnajov sa dnes hrá na rýchlej antuke. Teší ma, že sa budem môcť opäť konfrontovať s kvalitnými súperkami, každý odohratý zápas je v tejto situácii plus. Dôležité je, že koleno drží a nemám teraz žiadne bolesti,” uviedla Kužmová.

Schmiedlová sa v areáli Slávie STU cíti ako doma, čo potvrdila aj vo vzájomnom dueli proti Benčičovej v extralige, v ktorom bola veľmi blízko k víťazstvu. V tajbrejku tretieho setu však nevyužila vedenie 6:2. Na Bratislava Open to bola v semifinále jasná záležitosť Benčičovej, Švajčiarka deklasovala Schmiedlovú 6:1, 6:0.

Reklama

V mužskej dvojhre na Privatbanka Open by o trofej mali bojovať slovenskí daviscupoví reprezentanti. Lukáš Klein sa po triumfe na Bratislava Open prezentoval v dobrom svetle aj v priateľskom stretnutí daviscupových tímov proti Česku v Prahe, kde prehral s Jiřím Veselým až po trojsetovej bitke.

Sľubnú formu má aj Norbert Gombos, ktorý na antuke pražskej Sparty jasne zdolal Lukáša Rosola. “Noro podal výborný výkon, Rosolovi nedovolil takmer nič. Ukázalo sa, že má zo všetkých našich hráčov najviac natrénovane. Je to poctivec, aj počas pauzy na sebe pracoval,” pochválil Gombosa slovenský daviscupový kapitán Dominik Hrbatý.

Víťazi dvojhry na Privatbanka Open dostanú odmenu 3000 eur a do hodnotenia Peugeot Tennis Tour si pripíšu 20 bodov. Pre víťazov štvorhry je pripravená odmena 1000 eur, najlepší deblový pár získa 20 bodov.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali