Basketbal-EL: Good Angels zvíťazili nad Schiom 67:57, rozhodla druhá štvrtina

Basketbal-EL: Good Angels zvíťazili nad Schiom 67:57, rozhodla druhá štvrtina

Schio 5. decembra (TASR) – Basketbalistky slovenského šampióna Good Angels Košice zvíťazili vo štvrtok vo svojom štvrtom vystúpení Európskej ligy 2013/2014 na palubovke talianskeho klubu Beretta Famila Schio 67:57 a v A-skupine zaznamenali tretí triumf. Košičankám vyšla druhá desaťminútovka, v ktorej svojho súpera prestrieľali o deväť bodov 18:9.

Zverenky trénera Maroša Kováčika sa najbližšie predstavia v stredu 18. decembra o 18.00 h v Steel aréne proti francúzskemu tímu Tango Bourges Basket.

A-skupina Euroligy žien:

Reklama

Beretta Famila Schio – Good Angels Košice 57:67 (23:32)

Najviac bodov Schio: Macchiová 20, Godinová 11, Masciadriová 7. Zostava a body GA Košice: Piersonová 18, Abdiová 17, Leučenková 8, Bojovičová 7, Kupčíková 5 (Mathiesová 6, Krivačevičová 4, Bálintová 2, Pindrochová 0), TH: 23/21 – 18/16, trojky: 4:1, fauly: 16:25, 5 faulov: Macchiová (Schio).

Reklama

O prvé dva body Košičaniek sa postarala Abdiová, ktorá v 2. minúte zrovnala na 2:2. Domáce hráčky kontrovali dvomi bodmi Godinovej a trojkou Masciadriovej (7:2). V 4. minúte po ďalšej trojke Macchiovej, ku ktorej sa pridala dvoma premenenými šestkami Ressová, už svietil na ukazovateli skóre stav 12:4. Hostkám sa do tých chvíľ nedarilo v zakončení a až v 7. minúte korigovali na 10:12, keď najprv Mathiesová zaznamenala štyri body a po nej ďalšie dva Krivačevičová. Po oddychovom čase domáceho tímu zrovnala Piersonová a rovnaká hráčka upravila v 10. minúte aj na 14:14. V 12. minúte domáce hráčky znova vyhrávali o dva body, Good Angels však zaznamenali šestnásťbodovú šnúru a v 18. minúte kapitánka Kupčíková upravila už na 30:16 v prospech svojho tímu. Schiu pri agresívnej hre súpera odišla streľba, do polčasu Macchiová korigovala na 23:32, keď v záverečnej minúte prvého polčasu premenila všetkých päť trestných hodov.

Dvojciferné vedenie prinavrátila zverenkám Maroša Kováčika v 21. minúte Abdiová, ktorá presne namierila spoza trojkového oblúka (23:35). Taliansky tím odpovedal o dve minúty neskôr dvomi trojkami Macchiovej a Sottanovej (29:35), ale Leučenková v 25. minúte upravila na 29:41. Zápas ako na hojdačke pokračoval aj v ďalších minútach, potom ako Masciadriová znížila na rozdiel ôsmich bodov (35:43) si hosťujúci tréner vzal oddychový čas. Po ňom zvýšila šance na úspech Good Angels Abdiová, ktorá upravila na 35:45 i 37:47. Tá istá hráčka upravila v 31. minúte aj na 51:40 z pohľadu hosťujúceho družstva, no Macchiová s Ressovou korigovali na 44:51 a domáce boli späť v hre. Abdiová na začiatku 34. minúty znova skórovala (44:53) a hostky boli znova bližšie k zápasovému triumfu. Záver duelu napokon zvládli hráčky Good Angels a zvíťazili o desať bodov 67:57.

výsledky stredajších stretnutí:

Reklama

UMMC Jekaterinburg (Rus.) – Kayseri Kaski spor (Tur.) 82:45 (37:27)

Bourges Basket (Fr.) – UNI Győr (Maď.) 85:49 (43:25)

Tabuľka A-skupiny:

1. UMMC Jekaterinburg 4 4 0 312:208 8

Reklama

2. Good Angels Košice 4 3 1 287:262 7

3. Beretta Famila Schio 4 3 1 261:240 7

4. Tango Bourges Basket 4 1 3 248:228 5

5. Kayseri Kaski spor 4 1 3 237:288 5

6. HAT Agro UNI Győr 4 0 4 212:331 4

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali