Basketbal-EL: Good Angels prehrali s Bourges 61:77, padol divácky rekord (4)

Basketbal-EL: Good Angels prehrali s Bourges 61:77, padol divácky rekord (4)

Košice 18. decembra (TASR) – Basketbalistky slovenského šampióna Good Angels Košice prehrali v stredu vo svojom piatom vystúpení Európskej ligy 2013/2014 v Steel aréne s francúzskym tímom a trojnásobným víťazom EL Tango Bourges Basket 61:77. V A-skupine tak majú na konte tri výhry a dve prehry a stále im patrí druhá priečka tabuľky.

Na stredajší zápas si do Steel arény našlo cestu až 8597 divákov, čím vytvorili nový rekord súťaže. Doterajšie maximum 8574 držalo istanbulské derby medzi Galatasarayom a Fenerbahce z marca 2012.

Zverenky trénera Maroša Kováčika sa najbližšie predstavia až 15. januára o 18.00 h opäť v domácom prostredí proti tureckému tímu Kayseri Kaski spor.

Reklama

A-skupina Euroligy žien:

Good Angels Košice – Tango Bourges Basket 61:77 (28:37)

Reklama

Zostava a body GA Košice: Piersonová 18, Bojovičová 14, Krivačevičová 10, Kupčíková 8, Abdiová 4 (Mathiesová 7, Leučanková, Bálintová, Pindrochová) – Leedhamová 23, Dumercová 11, Toloová 10, Miyemová 8, Tchatchouangová (Joensová 16, Berniesová 5, Salagnacová 2, Ndongueová 2, van Grinsvenová), TH: 22/14 – 19/15, trojky: 3:8, fauly: 18:22, 5 faulov: Kupčíková – Miyemová, štvrtiny: 11:12, 17:25, 16:21, 17:19, 8597 divákov.

O prvé dva body sa postarala Piersonová, no to bolo z domácej strany až do 4. minúty všetko a tak sa Francúzky sedembodovou šnúrou dostali do vedenia 7:2. Domáce hráčky kontrovali úspešnými pokusmi Bojovičovej a Kupčíkovej na 6:7. V ďalšom priebehu prvej štvrtiny už diváci príliš bodov nevideli. Potvrdilo sa, že hosťujúce hráčky sa spoliehajú na svoju najsilnejšiu stránku a tou je pozorná a pevná defenzíva. Úvodnú desaťminútovku tak vyhrali o bod 12:11. Francúzky dobre vytláčali súperky zo streleckých pozícií a vychádzala im streľba z väčších vzdialeností. Po dvoch trojkách po sebe z rúk Joensovej sa ujali vedenia 22:15. Košičanky však dokázali zareagovať a vďaka presnej streľbe Kupčíkovej znížili na 19:22. Domáce niekoľkokrát znížili na rozdiel jediného bodu (21:22, 26:27 a 28:29), no Bourges mali stále navrch a po ďalšej bodovej šnúre išli do šatní s vysokým náskokom 37:28.

Po zmene strán a po už štvrtej trojke Joensovej svietilo na ukazovateli skóre 30:42. Nasledovala séria nepresností na oboch stranách, ktorú využili Košičanky na zníženie na rozdiel šiestich bodov 38:44. Snahu domácich ešte sa priblížiť však zmarila Dumercová, ktorá dvoma individuálnym akciami upravila na 51:38 pre Bourges. Najprv tiesnená dvoma hráčkami dokázala asi z metra za oblúkom premeniť trojku a vzápätí šikovne vyčítala rozohrávku Košičaniek a v brejku sama skórovala. Hosťujúce basketbalistky tak vyhrali aj tretiu štvrtinu, po ktorej viedli 58:44. Bourges sa presadzovali cez nie príliš dobrú obranu súpera a nesmierne sa im darila streľba spoza trojkového oblúka. Po ďalšom úspešnom pokuse Berniesová v 31. minúte si tak vypracovali už rozhodujúci 17-bodový náskok 61:44. Zverenky trénera Maroša Kováčika síce potom zaskočili hosťujúce hráčky zmenou osobnej na zónovú obranu a sedembodovou sériou znížili šesť minút pred koncom na 10 bodov. Na zvrátenie zápasu to však už nestačilo a Košičanky zaznamenali vysokú prehru 61:77.

Reklama

hlasy po zápase:

Maroš Kováčik, tréner Good Angels: "Je čas, keď treba našu robotu chváliť a je čas, kedy ju treba haniť. A práve dnes je ten večer. Veľmi ma mrzí, že keď na nás príde pozrieť 8500 ľudí, skončí sa zápas a niektorá z hráčka ani nie je unavená, alebo nenechá srdce na ihrisku. Ja osobne by som sa hanbil. Dievčatá sme pred zápasom žiadali, keďže sme vedeli, ako hrá Bourges, aby boli trpezlivé, a keď už nič nepôjde, aby sme aspoň bojovali. Som veľmi sklamaný z prístupu niektorých zahraničných hráčok. Mali by byť nosné osobnosti a ťahať tím určitým smerom, no mne sa niekedy na tom ihrisku zdalo, ako keby im to bolo jedno. Budeme o tom musieť debatovať. Toto sa nemôže stávať. Vždy, keď sme spravili nejakú chybu, nenašli sme energiu, ktorá by ju napravila. Súper hral fantasticky a strieľal s vysokou percentuálnou úspešnosťou. Ale súper hrá vždy to, čo mu dovolíte."

Plenette Piersonová, krídelníčka Good Angels: "Sme sklamané z prehry. Po tom, čo sme za sebou mali takýto tím, takúto organizáciu a celé Košice, ktoré nás podporovali. Je to veľké sklamanie. Hrali sme proti tímu, ktorý potreboval vyhrať. Skvele strieľali a rozobrali našu defenzívu. Musíme sa poučiť z našich chýb a ísť ďalej."

Lucia Kupčíková, krídelníčka Good Angels: "Sme sklamané. Chceli sme tento zápas vyhrať, pokoriť Bourges a zlomiť kliatbu Steel arény, čo sa nám nepodarilo. Veľmi nás to mrzí, no veríme, že nás diváci prídu povzbudiť aj nabudúce. Nehrali sme našu hru, veľmi sme sa prispôsobili Bourges, ktorý hral pomaly. Kolektívne sme sa nevedeli chytiť. Chceli sme hrať tak, ako proti Jekaterinburgu. Bol to úžasný zápas, škoda toho, že nám nevyšiel. Verili sme, že aj tento bude podobného charakteru, no bol úplne opačný.

Reklama

Tabuľka A-skupiny:

1. UMMC Jekaterinburg 4 4 0 312:208 8

2. Good Angels Košice 5 3 2 348:339 8

3. Tango Bourges Basket 5 2 3 325:289 7

4. Beretta Famila Schio 4 3 1 261:240 7

5. Kayseri Kaski spor 4 1 3 237:288 5

6. HAT Agro UNI Győr 4 0 4 212:331 4

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlasy

Reklama

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

08:51

Nasadením pozemných jednotiek členského štátu NATO na Ukrajine by sa automaticky nestali všetky ostatné krajiny Aliancie účastníkmi konfliktu s Ruskom. Vyplýva to zo zatiaľ nepublikovanej správy odborného panelu nemeckého parlamentu, na ktorú sa odvoláva agentúra DPA.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron koncom februára odmietol vylúčiť vyslanie západných vojsk na Ukrajinu v budúcnosti.

08:30

Barack Obama, Bill Clinton a niekoľko veľkých mien zo sveta americkej zábavy sa vo štvrtok večer zišli v New Yorku, aby pomohli na akcii prezidentovi Joeovi Bidenovi získať rekordnú sumu 25 miliónov dolárov na kampaň za jeho znovuzvolenie. Informovala agentúra AP.

Nálada vo vypredanej koncertnej sále Radio City Music Hall v New Yorku bola elektrizujúca. Obama ocenil Bidenovu ochotu hľadať spoločnú pôdu a povedal: “Toto je ten typ prezidenta, akého chcem.”

Joe Biden Barack Obama Bill Clinton Stephen Colbert
Stephen Colbert spoločne s Bidenom, Obamom a Clintonom v New Yorku
08:03

Teroristické hnutie Islamský štát (IS) vo štvrtok vyhlásilo, že bude podnikať ďalšie útoky proti “židom a kresťanom” po celom svete. Informuje agentúra DPA.

Hovorca IS Abú Huzajfa al-Ansárí v 40-minútovej novej zvukovej nahrávke, zverejnenej médiom hnutia al-Furkán, vyzval “osamelých vlkov na útoky proti križiakom (kresťanom) a židom všade vo svete, predovšetkým v Európe, Spojených štátoch a v srdci židovského štátu, meste al-Kuds, a v Palestíne počas ramadánu”.

07:52

Súd v ruskej exkláve Kaliningrad vo štvrtok odsúdil novinára Michaila Feldmana na dva roky odňatia slobody za kritiku ruskej vojenskej ofenzívy na Ukrajine. Polícia v Moskve počas 24 hodín zadržala ďalších piatich reportérov, informuje agentúra AFP.

07:30

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí. 

Podľa policajného hovorcu autobus prevážal študentov strednej odbornej školy vo Warburgu. Vracali sa z výletu v Anglicku.

07:20

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke sa stal v pondelok 25. marca fatálny incident. Personál vykonal potrat zdravej žene v štvrtom mesiaci tehotenstva, pretože si splietol pacientky. Vo štvrtok to potvrdila tlačová hovorkyňa nemocnice Eva Stolejda Libigerová. Prípadom sa zaoberá polícia, informoval portál iDNES.cz.

Tehotná žena išla na bežnú kontrolu, kým druhej žene mali lekári urobiť zákrok, ktorý sa vykonáva napríklad pri liečbe chorej maternice, ale je možné ním tiež ukončiť tehotenstvo.

07:00

Francúzsky prezident Emmanuel Macron vo štvrtok vyhlásil, že členovia skupiny G20 sa budú musieť zhodnúť, či pozvú ruského lídra Vladimira Putina na novembrový summit v Brazílii. Informovala agentúra AFP.

Brazília sa postavila proti snahe izolovať a potrestať Rusko za jeho inváziu na Ukrajinu a tvrdí, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a západné krajiny nesú časť viny za vojnu.

06:40

Francúzske úrady počas uplynulých dní v rámci rozsiahlych policajných razií vo viacerých mestách zadržali 1357 osôb podozrivých z drogovej trestnej činnosti. Vo štvrtok to v meste Dijon vyhlásil francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin. Informovala agentúra DPA.

06:30

V Juhoafrickej republike (JAR) sa vo štvrtok zrútil z mosta do rokliny autobus a následne začal horieť. Pri nehode zahynulo 45 ľudí, informovala agentúra AFP.

Nehodu na juhu Afriky prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Včera 20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

Včera 20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

Včera 20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

Včera 20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Gaucho alebo juhoamerický kovboj kúpe koňa počas festivalu ródea Criolla Week v Montevideu v Uruguaji

Autor: AP/Matilde Campodonico

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marek Brna

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali