Basketbal-EL: "Anjelky" idú späť do Infiniti arény, vítajú to hráčky i tréneri

Basketbal-EL: "Anjelky" idú späť do Infiniti arény, vítajú to hráčky i tréneri

Košice 16. januára (TASR) – Basketbalistky Good Angels Košice sa po troch prehrách v Steel aréne sťahujú späť do domovského stánku. O tom, že dejiskom najbližšieho domáceho stretnutia bude Infiniti aréna rozhodla stredajšia prehra s tureckým Kayseri Kaski spor.

"Anjelky" nezvládli predovšetkým tretiu štvrtinu, v ktorej zaznamenali iba štyri body a súperkám dovolili odskočiť na rozdiel deviatich bodov (30:39). "Nemôže sa stať, že v takomto dôležitom euroligovom stretnutí dáte za jednu štvrtinu iba štyri body. Práve vtedy sa náš tlak mal stupňovať a my sme to neustáli," sypala si po zápase popol na hlavu Barbora Bálintová.

Z tvárí hráčok sa po skončení zápasu dalo vyčítať obrovské sklamanie, pretože ich ofenzívna vizitka sa zastavila na chabých 42 bodoch. "Sklamanie je ešte väčšie ako tesne po zápase. Verím, že už takýto duel neodohráme a budeme hrať omnoho lepšie. Mali sme dobrý vstup do nového roka a takto sme si ho pokašľali," povedala Bálintová. Prehra ich môže mrzieť o to viac, že súperovi k dvom bodom stačilo zaznamenať iba 53 bodov. "Štyridsaťdva bodov je naozaj málo, väčšinou ich je toľko cez polčas a nie na konci zápasu. Osobne si nepamätám na takýto zápas, aby súper s 53 bodmi zvíťazil," doplnila Katarína Pindrochová.

"Žlto-modré" sa presťahovali do Steel arény v novembri, ale ani v jednom z troch domácich stretnutí nedokázali uspieť. Predovšetkým v posledných dvoch stretnutiach podali rozpačité výkony a zdalo sa, že veľká hala im nevyhovuje. "Ťažko povedať, je to predsa len väčšia hala. Nemôžeme sa však sťažovať, mali sme viac bojovať a dať do toho viac srdca. Takto by sme zvíťazili. Nebol to až taký bojovný výkon aký sme mali podať. Nehrali sme všetky najlepšie, no nechcem hovoriť menovite, ktoré hrali dobre a ktoré nie. Nie som na to kompetentná," konštatovala Bálintová a dodala: "Najbližší euroligový zápas by som chcela hrať radšej v Infiniti aréne."

Reklama

Zverenky Maroša Kováčika si prehrou s tureckým klubom skomplikovali postupovú šancu z vyššej priečky v skupine. "Keď sme hovorili pred zápasom, že euroligová sezóna a jej skupinová fáza nie je rozbehnutá zle, tak momentálne už je. Budeme musieť vydať omnoho viac úsilia, aby sme sa vrátili naspäť na vlnu, na akej by sme chceli byť. Určite sa nevzdáme, pretože skupinová fáza nie je na konci. Steel aréna nám pravdepodobne nevyhovuje, inak si to neviem vysvetliť. Návrat do Infiniti arény privítam všetkými dvadsiatimi," tvrdil po zápase Kováčik.

Generálny manažér po skončení euroligového stretnutia nešetril vlnou kritiky smerom k hráčkam, realizačnému tímu, ale i k sebe samému. Zároveň potvrdil návrat do domovského stánku. "Z manažérskeho hľadiska bolo chybou hrať tento zápas v Steel aréne. Po sklamaní s Bourges prišlo ešte väčšie. Možno, že ak by sme sa vrátili do Infiniti arény, tak by sme získali o jedno dôležité športové víťazstvo viac. V Steel aréne už tak skoro hrať nebudeme," uviedol Jendrichovský a pokračoval: "Bublina našej účasti v Steel aréne spľasla. Z malého lokálneho divadla sme sa dostali na veľké pódium a tam sme zlyhali. Je čas stiahnuť chvost, s pokorou sa vrátiť naspäť a znova budovať dôveru divákov, ktorú sme v posledných dvoch zápasoch veľmi sklamali."

Reklama

Počas troch duelov v Steel aréne videlo basketbalové zápolenia viac ako 20.000 divákov. V druhom zápase proti francúzskemu Bourges sa dokonca podarilo zlomiť euroligový rekord v návštevnosti stretnutia základnej časti, keď duel sledovalo 8597 divákov. Zároveň si však Good Angels poriadne skomplikovali cestu za postupom do Final Eight. "Presun do Steel arény bol pozitívom z hľadiska popularizácie basketbalu, ale negatívom tým, že sme si zavarili ako športovo, tak možno i marketingovo. Čo sme systematicky budovali počas celej minulej sezóny, sme dokázali v posledných dvoch domácich zápasoch pochovať. Spadli sme veľmi hlboko, je len na nás a divákoch, či nám odpustia a budú nám fandiť ďalej, alebo nás odložia ako ďalších, ktorí si užili svoju chvíľu slávy," zosumarizoval účinkovanie v Steel aréne Jendrichovský.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:11

Za nočnými výbuchmi na vojenskej základni v Iraku nebola vojenská akcia, informovala v sobotu tamojšia tlačová agentúra INA.

12:10

Poľsko je pripravené zúčastniť sa na programe NATO s názvom Zdieľanie jadrových zbraní, pretože silnejú hrozby z Ruska, vyhlásil poľský prezident Andrzej Duda.

12:09

Vojnový spravodajca ruských novín Izvestija Semion Jeremin zahynul pri ukrajinskom útoku v Záporožskej oblasti, ktorej časť Moskva okupuje, informoval denník na sieti Telegram.

11:53
Čínu čaká najväčšia reforma armády za posledné desaťročie. Na príkaz Si Ťin-pchinga krajina rozpustí Sily strategickej podpory a vytvorí novú jednotku – Sily informačnej podpory. Hlavnou úlohou tejto štruktúry je viesť kybernetickú vojnu.

Predchádzajúci veliteľ Síl strategickej podpory Ju Qiansheng sa v polovici minulého roka prestal objavovať na verejnosti. V roku 2023 čínske orgány uskutočnili rozsiahlu čistku najvyšších veliteľov po odhalení rozsiahlej korupcie v ozbrojených silách.

11:30

Zomrel muž, ktorý sa zapálil v parku oproti súdnej sieni v New Yorku počas prebiehajúceho súdneho procesu s bývalým prezidentom USA Donaldom Trumpom. 

11:28

Gruzínska mládež dominovala týždňu pouličných protestov proti plánom schváliť zákon o “zahraničnom vplyve” a čoraz hlasnejšie dáva najavo príklon k Európskej únii a západným hodnotám. Už piatu noc po sebe stovky mladých protestujúcich pochodovali v hlavnom meste Tbilisi, aby bolo ich hlas počuť.

11:08

V Španielsku, druhej najnavštevovanejšej krajine sveta, sa šíri “antituristické” hnutie. To núti úrady, aby sa pokúsili zosúladiť záujmy miestnych obyvateľov s lukratívnym odvetvím ekonomiky.

11:07

Sergej Barbarez sa stal novým trénerom futbalovej reprezentácie Bosny a Hercegoviny. Vo funkcii nahradil Sava Miloševiča, ktorý viedol tím iba sedem mesiacov a nedokázal s ním postúpiť z play off na finálový turnaj ME 2024 v Nemecku. Bosna bola aj jeden zo súperov Slovenska v kvalifikácii.

09:57

Nemecká vojnová loď ukončila misiu na ochranu obchodnej lodnej prepravy pred militantnými húsíami v Jemene a v sobotu skoro ráno opustila Červené more.

09:56

Americký Senát hlasoval, po polnočnom konečnom termíne, opätovne za kľúčový zákon o sledovaní. Zákon pritom takmer prestal platiť. Predchádzali tomu názorové rozdiely o tom, či by Federálny vyšetrovací úrad USA (FBI) mal mať zakázané využívať tento program o údajoch o Američanoch.

09:02

Izrael v súvislosti s vyhrotenou situáciou na Blízkom východe žiada USA o viac tankovej munície a vojenských vozidiel, píše agentúra Bloomberg.

Podľa zdrojov agentúry bola žiadosť predložená nedávno a Bidenova administratíva ju ešte nezačala posudzovať.

Denník The Wall Street Journal predtým s odvolaním sa na amerických predstaviteľov napísal, že Biely dom zvažuje možnosť transferu zbraní do Izraela za viac ako 1 miliardu dolárov. Išlo by o najdrahšiu dodávku od začiatku operácie v pásme Gazy.

08:52
USA uvalili sankcie na Minsk Wheeled Tractor Plant a tri čínske podniky za údajný transfer výrobkov potrebných pre raketový program do Pakistanu, uvádza ministerstvo zahraničných vecí.
08:50

Americká armáda umiestnená na leteckej základni neďaleko čadského hlavného mesta N’Djamena nemohla predložiť dokumenty, ktoré by odôvodňovali jej prítomnosť, píše agentúra Reuters.

Hlavný veliteľ čadských vzdušných síl v tejto súvislosti požiadal o prerušenie pobytu Američanov.

08:41

Pre vojnu v palestínskom Pásme Gazy sa tradičná púť židov na tuniský ostrov Džerba uskutoční v oklieštenom formáte. Púť do synagógy Ghriba – najstaršej v Afrike – zvyčajne zahŕňa niekoľkodňové podujatia za prítomnosti tisícov pútnikov.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali