Allegri po žrebe: “Bude to horúce”, Sluckij: “Máme šancu”

Allegri po žrebe: “Bude to horúce”, Sluckij: “Máme šancu”

Monaco 25. augusta 2016 (TASR/HSP)

 

Obhajca titulu vo futbalovej Lige majstrov 2016/2017 Real Madrid sa v základnej F-skupine tohtosezónnej edície stretne s Borussiou Dortmund, Sportingom Lisabon a Legiou Varšava. Rozhodol o tom štvrtkový žreb skupinovej fázy, ktorý sa konal v DrawCentre UEFA v Grimaldi Forum v Monacu

Taliansky vicemajster SSC Neapol so slovenským kapitánom Marekom Hamšíkom sa v B-skupine skonfrontuje s Benficou Lisabon, Dynamom Kyjev a Besiktasom Istanbul. Dánsky majster FC Kodaň so stredopoliarom Jánom Gregušom si v G-skupine zahrá proti anglickému majstrovi Leicester City, FC Porto a FC Bruggy. Bundesligová Borussia Mönchengladbach v kádri so slovenským mládežníckym reprezentantom Lászlóm Bénesom bude hrať v C-skupine, v ktorej si tréner Pep Guardiola s jeho novým klubom Manchestrom City zahrá proti jeho bývalému klubu FC Barcelona. Spoločnosť im bude robiť aj Celtic Glasgow.

Reklama

Slovenský futbal nemá v skupinovej fáze klubové zastúpenie, keď majster AS Trenčín vypadol v 3. predkole s poľským šampiónom Legiou Varšava. Naposledy sa zo slovenských klubov v skupine predstavil MŠK Žilina v ročníku 2010/2011.
Žreb rozdelil kluby do ôsmich štvorčlenných skupín, v ktorých sa stretne každý s každým systémom doma-vonku. Do jarného osemfinále postúpia prví dvaja, ôsmi tretí sa presunú do 16-finále Európskej ligy UEFA. Pri žrebe platilo pravidlo, že v jednej skupine sa nemôžu stretnúť kluby z jednej krajiny. UEFA tiež rozhodla, že sa nemôžu spolu stretnúť kluby z Ruska a Ukrajiny.

Tento ročník je už 62. v elitnej európskej súťaži, resp. 25. odkedy UEFA zaviedla Ligu majstrov. Finále sa bude hrať v Cardiffe na Millenium Stadium v sobotu 3. júna 2017.

Reklama

reakcie:
Carlo Ancelotti, tréner Bayernu Mníchov: “Je to ťažká skupina, musíme si dávať pozor. Atletico v minulej sezóne Bayern vyradilo. Rostov prekvapil vysokým víťazstvom nad Ajaxom. Táto skupina nebude jednoduchá.”
Robert Lewandowski, útočník Bayernu Mníchov: “Budeme sa môcť Atleticu revanšovať. Proti obom ďalším tímom to bude ťažké.”
Philipp Lahm, kapitán Bayernu Mníchov: “Určite to nebude ľahká úloha, ale teším sa na zápasy.”
Thomas Tuchel, tréner Borussie Dortmund: “Hrať proti Realu je už pre Dortmund takpovediac klasika. Tešíme sa na obhajcu titulu.”
Hans-Joachim Watzke, obchodný riaditeľ Borussie Dortmund: “Bude to napínavá skupina! Najväčšími ťahákmi budú pre mňa samozrejme súboje s Realom Madrid.”
Rainer Bonhof, viceprezident Borussie Mönchengladbach: “Tá skupina je bomba. Barcelona, ManCity a Celtic sú pre nás obrovskou výzvou. Ale budeme to brať tak ako to pôjde.”
Roger Schmidt, tréner Bayeru Leverkusen: “Našim cieľom je prestáť skupinu a postúpiť do osemfinále.”
Sami Khedira, stredopoliar Juventusu Turín: “Bude to veľmi zaujímavé! Žreb nám priniesol cesty do Španielska, Francúzska a Chorvátska. Už sa neviem dočkať na začiatok Ligy majstrov.”
Massimiliano Allegri, tréner Juventusu Turín: “V Lyone a Záhrebe to bude horúce. Musíme byť opatrní a naplno sústredení.”
Leonid Sluckij, tréner CSKA Moskva: “Opäť ťažký žreb. Tottenham, Monaco a Bayer hrajú v najlepších európskych ligách. Verím, že máme šancu postúpiť vďaka našej skúsenosti proti veľkým klubom.”

žreb skupinovej fázy LM 2016/2017:
A-skupina: Paríž Saint-Germain, Arsenal Londýn, FC Bazilej, Ludogorec Razgrad
B-skupina: Benfica Lisabon, SSC Neapol, Dynamo Kyjev, Beşiktaş Istanbul
C-skupina: FC Barcelona, Manchester City, Borussia Mönchengladbach, Celtic Glasgow
D-skupina: Bayern Mníchov, Atlético Madrid, PSV Eindhoven, FK Rostov
E-skupina: CSKA Moskva, Bayer Leverkusen, Tottenham Hotspur, AS Monaco
F-skupina: Real Madrid (obahjca), Borussia Dortmund, Sporting Lisabon, Legia Varšava
G-skupina: Leicester City, FC Porto, FC Bruggy, FC Kodaň
H-skupina: Juventus Turín, FC Sevilla, Olympique Lyon, Dinamo Záhreb

kalendár žrebov LM 2016/2017:
12. decembra: žreb osemfinále (Nyon)
17. marca 2017: žreb štvrťfinále (Nyon)
21. apríla: žreb semifinále a finále (Nyon)
zápasový kalendár LM 2016/2017:
13.-14. septembra: 1. kolo skupinovej fázy
27.-28. septembra: 2. kolo skupinovej fázy
18.-19. októbra: 3. kolo skupinovej fázy
1.-2. novembra: 4. kolo skupinovej fázy
22.-23. novembra: 5. kolo skupinovej fázy
6.-7. decembra: 6. kolo skupinovej fázy
14.-15. a 21.-22. februára 2017: 1. zápasy osemfinále
7.-8. a 14.-15. marca: odvety osemfinále
11.-12. apríla: 1. zápasy štvrťfinále
18.-19. apríla: odvety štvrťfinále
2.-3. mája: 1. zápasy semifinále
9.-10. mája: odvety semifinále
3. júna: finále (Cardiff, Millennium Stadium)

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:32

Taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani vo štvrtok žiadal zavedenie ďalších sankcií voči Iránu za víkendový útok na Izrael a konkrétnu pomoc pre Ukrajinu.

13:20

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken upozornil na naliehavú potrebu schválenia ďalšej vojenskej pomoci pre Ukrajinu v americkom Kongrese. Spravil tak počas stretnutia so svojím ukrajinským náprotivkom Dmytrom Kulebom.

Antony Blinken, Dmytro Kuleba stretnutie Rady NATO - Ukrajina
Na snímke americký minister zahraničných vecí Antony Blinken (vľavo) a ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba
13:19

Ukrajina oznámila, že jej sily zasiahli ruské vojenské letisko na Krymskom polostrove, ktorý Moskva nezákonne anektovala v roku 2014.

13:19

Kremeľ uviedol, že ďalší americký balík vojenskej pomoci pre Ukrajinu nezmení situáciu na bojisku.

12:54

Najmenej deväť ľudí utrpelo menšie zranenia pri zemetrasení na juhozápade Japonska. Otrasy spôsobili aj menšie materiálne škody a malé zosuvy pôdy. Uviedli to miestne úrady.

12:49

Od tohto roka už nebude 13. dôchodok sociálnou dávkou a stane sa novou dôchodkovou dávkou. Vyplácať ho bude rovnako ako ostatné dôchodky Sociálna poisťovňa (SP). Vyplýva to z novely zákona o sociálnom poistení, ktorý poslanci Národnej rady (NR) SR vo štvrtok definitívne schválili.

“Suma 13. dôchodku, štátnej sociálnej dávky, sa podľa v súčasnosti platnej právnej úpravy pohybuje v rozpätí od 50 do 300 eur. Napriek výraznému rastu spotrebiteľských cien od roku 2020 sa však tieto sumy nezvýšili, čím sa reálna hodnota tejto štátnej sociálnej dávky znížila,” uviedlo Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR v predkladacej správe.

 

12:39

Katar uviedol, že prehodnocuje svoju rolu sprostredkovateľa medzi Izraelom a palestínskym militantným hnutím Hamas. Vyplýva to zo slov premiéra tohto štátu v Perzskom zálive.

12:35

Skupina G7 musí reagovať na útok Iránu na Izrael, vyhlásila nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková. Dodala, že o príslušných opatreniach diskutuje so svojimi rezortnými partnermi na stretnutí ministrov zahraničných vecí G7 v Taliansku.

Annalena Baerbocková
Na snímke nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková
12:33

Zamestnanci Agentúry OSN pre palestínskych utečencov (UNRWA), ktorých zadržali izraelské bezpečnostné zložky, hovorili o zlom zaobchádzaní a mučení v čase zadržania. Upozornil na to vo štvrtok riaditeľ UNRWA Philippe Lazzarini.

12:32

Britský princ Harry oficiálne uviedol Spojené štáty ako svoje hlavné miesto pobytu. Uviedla to stanica Sky News s odvolaním sa na obchodné dokumenty v Spojenom kráľovstve.

12:22

Iránsky minister zahraničných vecí Hosejn Amír Abdollahján vyhlásil, že jeho krajina informovala Spojené štáty, že po bezprecedentnom útoku na Izrael sa už nesnaží o eskaláciu.

11:56

Čínske ministerstvo zahraničných vecí obvinilo Spojené štáty z pokrytectva. Reagovalo na nedávne vyjadrenia prezidenta USA Joea Bidena, že Čína je “xenofóbna” a “podvádza” v oblasti obchodu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali