Wimbledon: Serena Williamsová vo finále ženskej dvojhry proti Kerberovej

Wimbledon: Serena Williamsová vo finále ženskej dvojhry proti Kerberovej

Wimbledon 8. júla 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Ben Curtis, pool,Kirsty Wigglesworth)

 

Serena Williamsová a Angelique Kerberová sa tento rok už stretli v súboji o titul na úvodnom grandslame

Vo finále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone nastúpi Serena Williamsová proti Angelique Kerberovej. Kým svetová jednotka zdolala v úvodnom štvrtkovom semifinále Jelenu Vesninovú s prehľadom 6:2, 6:0, Kerberová absolvovala dramatickejší súboj s jej staršou sestrou Venus Williamsovou, no po 73 minútach ju napokon zdolala dvakrát 6:4.

Reklama
Americká tenistka Serena Williamsová (vpravo) sa stala prvou finalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone, keď zdolala v semifinále Rusku Jelenu Vesninovú (vľavo)
Americká tenistka Serena Williamsová (vpravo) sa stala prvou finalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone, keď zdolala v semifinále Rusku Jelenu Vesninovú (vľavo)

Obe finalistky sa tento rok už stretli v súboji o titul na úvodnom grandslame. Australian Open ovládla Kerberová, keď jej Serena Williamsová podľahla v troch setoch 4:6, 6:3, 4:6. Bez ohľadu na výsledok svojho druhého grandslamového finále, premiérového vo Wimbledone, si Nemka udržala post svetovej dvojky. Ak by sa zasa podarilo zvíťaziť najvyššie nasadenej hráčke “pavúka”, slávila by siedmy titul na tráve All England Clubu. Vzájomná bilancia duelov s piatimi víťazstvami a dvomi prehrami hovorí v prospech Williamsovej.

Favoritka úvodného semifinále bola od začiatku na kurte lepšia a svojej súperke nedala šancu. Serena Williamsová hrala agresívne a jej údery mali veľkú presnosť. Hneď v úvodnej hre zobrala súperke podanie, keď jej dovolila uhrať iba jeden fiftín. Brejk potvrdila v ďalšom geme a po ňom opäť dokázala Rusku brejknúť. Vesninová, ktorá vo štvrťfinále vyradila Slovenku Dominiku Cibulkovú, sa chytila až za stavu 0:4. Znížila, no skúsená Američanka si situáciu ustrážila a prvý set vyhrala bez problémov 6:2. Ešte jednoznačnejší priebeh mal druhý, v ktorom svoju súperku zmietla z kurtu a udelila jej kanára. Dvadsaťjedennásobná grandslamová víťazka pritom všetky tri gemy pri svojom podaní vyhrala na nulu a deviatykrát postúpila do wimbledonského finále. “Som veľmi šťastná, pretože na dnešok som sa veľmi sústredila. Cítim sa dobre, stále mám dostatok síl aj pokoja. Oveľa viac v porovnaní s minulosťou,” zhodnotila svoje semifinálové vystúpenie Serena Williamsová, ktorá má z tohtoročných grandslamových finále bilanciu 0-2.

Reklama
Na snímke nemecká tenistka Angelique Kerberová oslavuje postup do finále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone po víťazstve nad Američankou Venus Williamsovou
Na snímke nemecká tenistka Angelique Kerberová oslavuje postup do finále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone po víťazstve nad Američankou Venus Williamsovou

Kerberová vstúpila do druhého semifinále úspešným brejkom, ktorým sa odrazila za ziskom prvého setu. Do šiestej hry si obe hráčky nedokázali udržať podania, Kerberová však následne sériu prelomila, Williamsovú znovu brejkla a za 37 minút dokráčala úspešne k zisku prvého dejstva. Aj v tom druhom pokračovala v chladnokrvnej hre so skvelým servisom. Nerozhodili ju ani vydreté loptičky súperky, ktorá robila, čo mohla, aby sa udržala v hre o sesterské finále po siedmich rokoch. Po zvládnutom piatom geme pri troch brejkbaloch súperky získala čistou hrou aj ten deviaty, znížila na 4:5, no na výborne hrajúcu Kerberovú nestačila a za 73 minút jej podľahla.

“Je skvelé zdolať Venus v takomto ťažkom stretnutí. So svojou hrou som spokojná, keďže som postúpila do svojho prvého finále vo Wimbledone. Snažila som sa umiestniť každú loptičku, mať dobrý pohyb. Všetko mi vychádzalo a z toho mám skvelý pocit,” povedala po stretnutí šťastná Kerberová.

 

Ženy – dvojhra – štvrťfinále:

Serena Williamsová (1-USA) – Jelena Vesninová (Rus.) 6:2, 6:0, Angelique Kerberová (4-Nem.) – Venus Williamsová (8-USA) 6:4, 6:4

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:10

Poľsko je pripravené zúčastniť sa na programe NATO s názvom Zdieľanie jadrových zbraní, pretože silnejú hrozby z Ruska, vyhlásil poľský prezident Andrzej Duda.

12:09

Vojnový spravodajca ruských novín Izvestija Semion Jeremin zahynul pri ukrajinskom útoku v Záporožskej oblasti, ktorej časť Moskva okupuje, informoval denník na sieti Telegram.

11:53
Čínu čaká najväčšia reforma armády za posledné desaťročie. Na príkaz Si Ťin-pchinga krajina rozpustí Sily strategickej podpory a vytvorí novú jednotku – Sily informačnej podpory. Hlavnou úlohou tejto štruktúry je viesť kybernetickú vojnu.

Predchádzajúci veliteľ Síl strategickej podpory Ju Qiansheng sa v polovici minulého roka prestal objavovať na verejnosti. V roku 2023 čínske orgány uskutočnili rozsiahlu čistku najvyšších veliteľov po odhalení rozsiahlej korupcie v ozbrojených silách.

11:30

Zomrel muž, ktorý sa zapálil v parku oproti súdnej sieni v New Yorku počas prebiehajúceho súdneho procesu s bývalým prezidentom USA Donaldom Trumpom. 

11:28

Gruzínska mládež dominovala týždňu pouličných protestov proti plánom schváliť zákon o “zahraničnom vplyve” a čoraz hlasnejšie dáva najavo príklon k Európskej únii a západným hodnotám. Už piatu noc po sebe stovky mladých protestujúcich pochodovali v hlavnom meste Tbilisi, aby bolo ich hlas počuť.

11:08

V Španielsku, druhej najnavštevovanejšej krajine sveta, sa šíri “antituristické” hnutie. To núti úrady, aby sa pokúsili zosúladiť záujmy miestnych obyvateľov s lukratívnym odvetvím ekonomiky.

11:07

Sergej Barbarez sa stal novým trénerom futbalovej reprezentácie Bosny a Hercegoviny. Vo funkcii nahradil Sava Miloševiča, ktorý viedol tím iba sedem mesiacov a nedokázal s ním postúpiť z play off na finálový turnaj ME 2024 v Nemecku. Bosna bola aj jeden zo súperov Slovenska v kvalifikácii.

09:57

Nemecká vojnová loď ukončila misiu na ochranu obchodnej lodnej prepravy pred militantnými húsíami v Jemene a v sobotu skoro ráno opustila Červené more.

09:56

Americký Senát hlasoval, po polnočnom konečnom termíne, opätovne za kľúčový zákon o sledovaní. Zákon pritom takmer prestal platiť. Predchádzali tomu názorové rozdiely o tom, či by Federálny vyšetrovací úrad USA (FBI) mal mať zakázané využívať tento program o údajoch o Američanoch.

09:02

Izrael v súvislosti s vyhrotenou situáciou na Blízkom východe žiada USA o viac tankovej munície a vojenských vozidiel, píše agentúra Bloomberg.

Podľa zdrojov agentúry bola žiadosť predložená nedávno a Bidenova administratíva ju ešte nezačala posudzovať.

Denník The Wall Street Journal predtým s odvolaním sa na amerických predstaviteľov napísal, že Biely dom zvažuje možnosť transferu zbraní do Izraela za viac ako 1 miliardu dolárov. Išlo by o najdrahšiu dodávku od začiatku operácie v pásme Gazy.

08:52
USA uvalili sankcie na Minsk Wheeled Tractor Plant a tri čínske podniky za údajný transfer výrobkov potrebných pre raketový program do Pakistanu, uvádza ministerstvo zahraničných vecí.
08:50

Americká armáda umiestnená na leteckej základni neďaleko čadského hlavného mesta N’Djamena nemohla predložiť dokumenty, ktoré by odôvodňovali jej prítomnosť, píše agentúra Reuters.

Hlavný veliteľ čadských vzdušných síl v tejto súvislosti požiadal o prerušenie pobytu Američanov.

08:41

Pre vojnu v palestínskom Pásme Gazy sa tradičná púť židov na tuniský ostrov Džerba uskutoční v oklieštenom formáte. Púť do synagógy Ghriba – najstaršej v Afrike – zvyčajne zahŕňa niekoľkodňové podujatia za prítomnosti tisícov pútnikov.

08:40

Najmenej 32 ľudí zahynulo v posledných týždňoch v Keni v dôsledku silných lejakov a záplav. Oznámili to viaceré humanitárne organizácie, ktoré tam pôsobia.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali